Au inflorit lanturile, ghiulurile si semintele

Acum ca tot a venit primavara, a dat caldura si s-a dat liber la parcuri, a iesit si romanul la plimbare in Herastrau, cu treningul ala bun de biserica si adidasii cu arcuri, adusi de la turci de comerciantii din Obor. M-am plimbat si eu cu prietena mea pret de vreo 2 ore. Plimbat e mult spus de fapt… Am dat din coate si-am transpirat incercand sa ne strecuram printre sutele de cupluri care-si ofereau vata de zahar si popcorn tare ca betonul, semn de pretuire in ziua insemnata de dragobete.
Fiindca de banci libere nici nu putea fi vorba, romanii nostri stateau asezati direct pe iarba, cu cate o jacheta de impermeabil sub fund, si spargeau samantza pe indelete, scuipand din cand in cand cojile pe jacheta vecinilor de pajiste. Expozitie de lanturi si bratari de aur, ghiuluri cu piatra neagra si cruci de crestin legate la cheile de la dacia papuc. Fluieraturi apreciative la adresa tinerelor care defilau atent printre tufisuri. Mai un pufulete, mai o poza cu lacul plin de cutii de bere, sa ne veselim ca a venit primavara si-au inflorit micii si semintele.
Si pentru ca nu mi-a fost de-ajuns plimbarea printre ghiulurile din Herastrau, am dat o fuga si pe lac la Snagov, unde sfaraiau pulpele pe gratare mai ceva ca de 1 Mai. Fetele taiau castravetii, baietii pazeau micii si dadeau tare la manele.
Si cand te gandesti c-au inceput sa vina acasa cu miile de prin spania si italia… daca acum n-avem loc sa privim un colt de lac fara miros de carne fripta, ce-o sa ne facem de la vara? eu cred ca de 1 mai ma duc sa fac plaja pe lacul como, macar stiu ca mai toti romanii de-acolo sunt in drum spre romania…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

2 comentarii

  1. Iti recomand Agronomia. Acolo e mai putina lume. Pensionari cu copiii, oameni care plimba cainele.
    Din cand in cand mai apar jmecherasi cu dacii tunate cu neoane albastre, care parcheaza stramb si sparg semintze in timp ce stau cu picioarele pe cate o banca… Dar sunt inofensivi.
    Iar in gradina botanica nu se poate intra cu dacia, asa ca acolo ai liniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *