Cai verzi nu exista

Discutam aseara cu un baiat simpatic despre relatii, si ma minunam ca sunt si barbati pe lumea asta care inteleg cum merge treaba . Iar azi la pranz vorbeam cu alt baiat simpatic, care imi spunea verde in fata ca toata povestea asta cu crezutul in cai verzi pe pereti e jenanta. Pfiu, ce norocoasa sunt, doi barbati intelepti si simpatici in mai putin de 24 de ore…
Da, e adevarat, oamenii nu se schimba. Si visatul la perechea perfecta nu e deloc constructiv. Pentru ca toti barbatii ragaie, toti barbatii intorc capul pe strada dupa o femeie frumoasa cand tu nu esti atenta, toti te vor insela daca ii suspectezi si ii acuzi non-stop de asta, se vor apara pentru lucrurile pe care le spui si nu pentru cele pe care incerci sa le sugerezi. Si e ok, pentru ca nici tu nu esti perfecta. Te aprinzi prea repede, vorbesti prea mult, esti rasfatata si egoista, nu stii sa faci ciorba buna si dai prea multi bani pe cercei. Daca el poate sa te accepte asa, tu de ce nu oferi la schimb acelasi tip de acceptare? De ce incerci sa il schimbi? Daca ar fi fost altfel de la inceput, nu te-ai mai fi indragostit de el.
Oamenii nu se schimba, pentru nimeni, niciodata. Si nici n-ar trebui s-o faca. Pentru ca sunt ok asa cum sunt si exista cineva pe lumea asta pentru fiecare dintre noi.
Oamenii invata sa faca compromisuri, sa se cenzureze cand vor sa spuna sau sa faca ceva, sa pretinda ca simt ce nu simt, dar nu se schimba niciodata. Si ar trebui sa apreciem mai mult cand un barbat face un compromis pentru noi, decat sa-l certam ca nu-l face mai des.
Barbatii traiesc mai simplu decat noi. Le place o fata, o cauta, o invita, o impresioneaza fara sa se pretinda altceva decat sunt (lasandu-i la o parte pe cei care cauta aventuri si nu relatii, acolo e alta poveste), apoi sunt ei insisi. Femeia insista sa caute semne, sa faca aluzii, sa testeze, sa interpreteze, sa comenteze, sa caute raspunsuri, care daca nu sunt cele pe care si le doreste, e musai sa fie schimbate.
Nu facem decat sa pierdem viata realizand documentare despre relatii, cand de fapt am fi mai fericite daca le-am trai pur si simplu..
Eu asta mi-am propus pentru 2008. Analyze less, live more. Sunt sigura ca o sa-mi fie mult mai bine decat pana acum. Mi s-a ridicat valul de pe ochi, thank you guys!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *