Tutungeria din centru

Nu-mi vine sa cred, tutungeria din centru inca exista! Acum mai bine de 20 de ani, intram acolo cu bunica sa cumparam un rebus. Imi amintesc perfect cum ma toropea mirosul de hartie de ziar, cerneala proaspata si tutun. Tutungeria din centru e neschimbata. Vinde in continuare doar ziare locale, rebusuri, tigari si chibrituri la duzina. Revistele glossy n-au ce cauta in acest loc vintage, in care miroase exact la fel ca acum 2 decenii: a hartie gri, cerneala proaspata si tutun nears. Pe atunci, tutungeria era destul de aglomerata, lumea cumpara Scanteia si Carpati. Acum, in tutungerie nu prea mai intra nimeni, fiindca ziare si tigari gasesti la toate dughenele. Cu toate astea, tutungeria inca exista, desi spatiul pe care sta, in cea mai mare intersectie din oras, valoreaza probabil o avere. Acum are usa si geamurile de termopan, dar vanzatoarea poarta acelasi sort rosu si completeaza un rebus cu un creion cu varful tocit.
Tutungeria asta e ca un fel de masina a timpului. Intri acolo, inchizi ochii si te simti ca acum 20 de ani, cand nu prea citeai ziare si nici tigarile nu te tentau, fiindca erai prea ocupat sa te joci in praf si sa poftesti la o portocala care nu venea decat de craciun.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *