Barcelona, primele 10

Un file de ceva pește bun (emperador îl cheamă în limba lor, habar n-am cum s-ar traduce asta), cu legume bune și cu un sos acrișor, cred că ceva cu lămîie și ghimbir. Excelent. Si ieftin, ca mai toate chestiile pe care le-am mîncat acolo. Ok, cam multe prăjeli, dar prea sînt bune să le ignori…
Aici nu prea am avut vorbe, doar am căscat gura. De fapt, și acum fac la fel. La poză, pentru că din păcate the real thing a rămas acolo. Tot ce-am putut lua din ea a fost un magnet de frigider.
Cum ziceam, restaurante, taverne, boquerii, baruri, patiserii, toate bune, curate, aglomerate, ieftine. De fapt, patiseriile nu sînt tocmai ieftine. Da’s bune și curate și-așa-ți fac o poftă cu toate gogoșile și croasantele și tartele lor cu caramel și nuci… Hmmm… ce frumos mirosea, a fructe de mare și pește prăjit în usturoi și fum de țigară parfumat….
Port Vell, portul vechi. Însorit, cald. Nu-mi place apa, dar în portul ăsta aș mai fi stat o vreme, să mă uit printre catarge. Chiar dacă la 100 m stă un H&M plin de lucrușoare reduse.
Cireșe coapte și multă mare de primăvară. The perfect setting.
Acoperișul casei La Pedrera, pe apus. Ca și la Sagrada, și, în general, cam la orice desenat de Gaudi, cuvintele nu mă ajută.
Distracție și mîntuire pe vîrful Tibidabo. În ciuda frigului, mi-a plăcut acolo sus, pentru că în timp ce urcam scările catedralei din planul secund, la difuzoare a început să-mi cînte Nouvelle Vague, „In a manner of speaking”. A fost așa, ca un moment de grație dedicat fix mie și numai mie dintre toți oamenii urcați acolo cu funicularul. M-am simțit, once again, norocoasa.
Cum răsare ea dintre clădiri și-ți taie răsuflarea… Noroc că-s multe terase unde poți să-ți tragi un scaun și să bei o cafea în timp ce te uiți și taci.
Coloanele și momentul nostru intim din Parcul Guell. Parc care era închis pentru că furtuna din seara precedentă smulsese palmieri din radacini si-i mutase pe alei, peste bănci, peste tot. Asta nu ne-a împiedicat să ne plimbăm de mînă prin el, noi și alte sute de turiști, după ce-am sărit, românește, gardul de piatră. Zău c-a meritat. Și nici nu mi-e rușine. Mă rog, mi-e, dar numai un pic.
Ciufulită și un pic dezorientată. Da’ nah, așa sînt eu cînd sînt fericită. Cumva, fericirea la Barcelona are un alt aer… Poate și numai pentru că oriunde te-ai afla, la mai puțin de 2oo de m de tine se află o cafenea unde te poți cinsti cu o porție de churritos cu ciocolată fierbinte… Iată, the little things… 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

12 comentarii

  1. oooo, love is in the air!!! imi place asa…oricum, pe chipul tau dragut cu cercei, se citeste un fel de fericire…radianta, sa-i zicem? ce daca se bat cap in cap…si ce ma pricep eu la dragoste:) te puuuup si oh, sa nu uit, iti sade f. bine indragostita!!! asa sa ramii!

  2. Anda, haide, tzopaie, sau mai bine hai la o cafea, sa tzopaim amindoua. Acum, cit inca mai am energie… 🙂
    Ina balerina, nush ce se bate cap in cap si nici nu-mi pasa, important e ca e bineeee… 🙂
    Victor… thx, I guess. Atita lume se bucura pentru mine ca deja ma simt un pic furata… 🙂 Just kiddin’, of course.

  3. Mmmmm, Barcelona….aer de primavara, cirese, Gaudi si o Ionouka stralucitoare care radiaza fericire prin toti pixelii fotografiilor!!!
    Splendid! 🙂

  4. Barcelona si Praga sunt orasele mele preferate 🙂

    Praga e ceva mai… Hansel si Gretel asa, Barcelona e din alta poveste 🙂

    Oricum… Am fost de doua ori si as mai merge oricand la Barcelona.

  5. Ei, se pare ca in sfarsit ai ajuns la Barcelona? Sau ai mai fost pe acolo si nu mi-ai spus? 🙂

    Prin 2002 cand iti povesteam despre Barcelona si iti aratam cateva fotografii (era la Gaudeamus, inainte de ziua ta) mi-ai zis ceva de un vis. Se pare ca l-ai implinit. Felicitari! Mai sunt si alte visuri de implinit?

    Succes!

    p.s. mi-ar placea sa imi povestesti personal intalnirea ta cu orasul

    • da, stiu ce inseamna cuvintul in spaniola, ce nu stiu e cum se traduce soiul asta de peste la noi. o fi pestele-imparat? parca n-am auzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *