M-a lovit o chestie azi dimineață, imediat după ce-a sunat alarma și mi-am îngropat capul în salteaua cea nouă cu miros de sustanțe chimice cancerigene: iubesc hotelurile. Sînt complet îndrăgostită de liniștea aia caldă și bej de la recepție, de șoaptele musafirilor care așteaptă în lobby, de covorul moale. Dar ce mă excită cel mai mult e mirosul ală de temporar. De așternuturi spălate prea des și perdele spălate prea rar. De covor îmbibat cu atît de mulți pași că aproape nu-i mai poți ghici culoarea originală. Îmi plac paturile de hotel. Întotdeauna dorm excelent în paturi de hotel. Așternuturile foarte albe (pe care nu le-aș primi la mine-acasă pe motiv că aduc prea mult a spital), pernele uriașe, draperiile grele care îngroapă orice lumină dimineața. Aaah ce bine-i dimineața la hotel…. Și televizoarele, care, de cele mai multe ori, nu zic nimic pe limba mea. Butoiașele mici cu substanțe ordinare de făcut clăbuci în par, pe dinți și pe piele. Pe care le mai fur, dacă arată bine. Ce fur întotdeauna e casca de baie. Nu știu de ce, n-am folosit niciodată una, dar mă atrag și vreau să le am. Îmi place că la hotel pot să arunc pe jos prosopul ăla alb și moale, să calc pe el, și peste cîteva ore să găsesc altul identic la locul lui, pe stativ.
Îmi place micul dejun inclus, cu șunca penală, maronie pe margini și cașcavalul întărit, sucul de portocale la pahar și cafeaua străvezie de filtru. Peste tot la fel.
Cred că mi s-a făcut dor de-o vacanță. Asta trebuie să fie. Sigur că nu e cazul acum, dar pot sa visez un pic, nu? Să mă prefac că pot să arunc prosoape pe jos, că pot să dau un telefon și să aștept să mi se aducă lucruri.
Rezoluție: anul ăsta vreau să mă cazez în cel puțin un hotel pe semestru. În provincie, în europa, în lume, nu contează. Mirosul ăla să fie, și borcănașe.

Plecăm odata?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

8 comentarii

  1. Daaaaaaaa, chestia cu prosoapele imi place si mie. Si paturile de hotel, si baile.
    La hotelurile ok, evident.
    La celelalte….pauza. Sa plecam mai repede :-)))
    Imi plac fotoliile din hoteluri, din camera. Mari si solide, cu masuta in mijloc, numai bune de lenevit seara.
    Si draperiile alea captusite de odata trase, se face noapte la minut…
    Ce ma dispera in unele hoteluri sunt dusurile, mai ales cele fixe pe perete, alea-s crima…
    Dar daca ambianta din baie, designul si curatenia sunt pe gustul meu, trec cu vederea dusul, cata vreme nu stau mult pe acolo…
    Ah, si aerul conditionat….
    Il pornesti vara si cand intri in camera te imbie o oaza de racoare….

  2. La munte ma duc acus acus, am asteptat sa se duca zapada, sa pot sa ma urc pe propriile-mi picioare…
    Haha, Ana, ca bine zici cu fotoliile alea, uitasem de ele.. Si de toaletele cu pereti transparenti… Brrrr… 🙂
    Cred ca primul hotel pe care-l voi viziona anul asta va fi unul din centrul Sofiei. Pe 18 mai.

  3. Cum adica soapte pe palier? Se vede treaba ca nu stii ca pe palierele hotelurilor se vorbeste tare sau se striga dupa caz indiferent de ora.

    In rest cam asa e. Si prosoapele se schimba in general o singura data pe zi sau la 2 zile. Asta daca hotelul ala se respecta. N-am intalnit nici unul in care sa-mi schimbe prosopul pe care am calcat de mai multe ori pe zi.

  4. Buna. Am ajuns pe blogul tau de la Sutu si am citit cele cinci postari despre perioada de la concediere. Iti tin pumnii, va fi bine!

    M-a starnit sa iti scriu postarea ta despre hoteluri, pentru ca eu, printre alte defecte, sint si antropolog si in ultimul an am scris o lucrare despre camera de hotel. „O cheie antropologica in usa camerei de hotel”. Nu scriu asta ca sa ma laud :), ci ca sa stii ca mai sint si alte nebuni pe lumea asta.

    Bafta!

    Cu drag,

  5. Buna, Madalina, mi-ar placea tare mult sa citesc citeva ceva din lucrarea de care zici, sint sigura ca sint multe chestii interesante, desigur, daca nu e ceva prea personal. Multumesc de incurajari, conteaza mult zilele astea!

  6. Cu mare plăcere îţi pot trimite lucrarea, numai să ne putem contacta cumva pe e-mail.

    Şi mai simplu poţi da de fragmente din lucrare la mine pe blog, la un search cu „hotel”.

    Erată – în primul meu mesaj voiam să scriu „alţi nebuni”, probabil că ţi-ai dat seama 🙂

    Cât despre job, te înţeleg pentru că m-am izbit de asta. Am 34 de ani şi de 14 ani muncesc. Acum sînt la al şaselea job, care e un rerun. Încearcă un fost job, you never know!

    Baftă!

  7. acum, ca o paranteza: casca de baie poti sa o folosesti pentru a depozita balerinii si alte incaltari in geanta de calatorie 😀 e un mic tip pe care l’am citit intr’un articol despre trucuri de stocare eficienta a lucrurilor in bagaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *