repaos. reorientare. reverie. respirație.

Mda, cam nasol momentul!
Lasă băh că te descurci, de foame n-o să mori.
Și ce-o să faci?

Orice șut în fund e un pas înainte.


Cam asta aud non-stop de ceva zile. Live, în scris, la telefon, prin sms-uri și mesaje pe Facebook și twitter. Am obosit un pic. Știu că e foarte greu să ai o reacție originală la replica „mi-am pierdut jobul”, că habar n-ai cum să-l faci pe cel care ți-o spune să se simtă mai bine, așa că spui și tu ce știi deja că se spune. E ok, contează, chiar dacă propozițiile astea goale nu prea au cum să mă facă să mă simt mai bine. Din fericire, nu mă simt rău. Oi fi inconștientă, dar nu reușesc să disting dramatismul situației în care înot… E drept că de la o vreme sînt mult mai atentă la ce am în portofel și la ce iese de-acolo. Negociez proiectele noi în termeni de „cîte aranjamente de flori pentru mese plătesc cu profitul ăsta”, „cîte porții de proțap intră în conținutul paginii web a clientului X” și mă gîndesc serios dacă voalul și crinolina le pot acoperi din articolele la revistă pe luna mai.

Da, într-adevăr, nu e un moment bun să rămîi fără job cînd pregătești nu o nuntă, ci două. Cînd visezi să faci lucrurile cît mai aproape de mai-mult-ca-perfect, să strîngi cîți mai mulți oameni dragi în jurul rochiei tale de mireasă și să le oferi o petrecere de care să vorbească cel puțin un decenui după ce se încheie.

Sigur că o să mă descurc, numai că nu așa se pune problema. Scopul meu în viață nu e să supraviețuiesc pur și simplu, ci s-o fac în cel mai fantastic mod cu putință. Iar grija zilei de mîine e în măsură să-mi taie măcar un centimetru din aripi.

Ce-o să fac? O să visez, o să povestesc cît mai multor oameni despre visurile mele, o să-i conving că se poate și-apoi o să trec la treabă. Sigur că or să fie și luni mai fragile, dar over all, o să dansez în ritmul meu. Și o s-o fac bine, mai ales pentru că nu mai trebuie să mă trezesc la 8 dimineața.

Cît despre șutul în fund care mă va propulsa înainte, aici aș avea ceva obiecții legate de lipsa de delicatețe a gestului. Dacă o să mă îmbrac așa, ia să vedem: cui îi mai vine să dea cu șutul?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

7 comentarii

  1. 1. Spatele rochiei e foarte frumos. Fatza o tii ascunsa, pt elementul surpriza?
    2. Nu e moment mai bun ca acum sa respiri si sa visezi, si la felul in care te descurci cu cuvintele, sigur o sa atragi oameni in jurul viselor tale.
    3. Doua nunti? Cu acelasi mire, banuiesc, doar nuntasii difera…

  2. Culmea sau nu, am avut un post zilele trecute, tocmai despre orientarea profesională în vreme de criză. N-o să-ţi spun că îmi pare rău de ceea ce ţi s-a întâmplat, ci doar că poate asta e şansa ta de a-ţi demostra adevărata valoare. Multă baftă, şi capul sus, căci ştii cum se spune: orice rău e înspre bine!

  3. te-ai gandit ca cei ce ti-au spus toate astea chiar nu au spus vorbe in vant? ca ei cred intradevar ca te vei descurca mai bine, ca vad faptul ca ai ramas fara job ca o sansa pentru tine de a face lucruri mai bune? ce ai vrea tu sa-ti spuna lumea?ca e o drama, ca perioada urmatoare va fi de rahat, ca e al dracului de greu sa-ti gasesti un job in perioada asta?
    apreciaza ca lumea te sprijina si are incredere in tine…
    multa bafta, vise frumoase si o nunta ca in povesti!

  4. Nu crezi ca ar fi timpul sa treci peste momentul asta? Sfat (daca imi este ingaduit): focalizeaza pe partea a doua a postului (nunta). Apropos (subscriind la intrebarea lui Victor).. doua nunti cu acelasi mire & mireasa, nu?!?
    Ar fi cazul sa te bucuri de partea asta frumoasa a nuntii..shoppingul (chiar si cu calculele/grijile aferente)
    Enjoy! o meriti!

  5. @Victor, da, fatza e doar pt cine va fi alaturi de noi in Marea Zi, si da, aceiasi miri, orase diferite.
    Oana, stiu, am citit postul tau, multumesc de incurajari.
    Anonim, sigur ca m-am gindit, de-aia si zic ce mult conteaza vorbele celorlalti, chiar daca sint trase la indigo… Ma bucur de ele si sint recunoscatoare again and again and again… 🙂
    Quiz, zici ca stau in momentul asta de cel putin un semestru… cind de fapt abia daca a trecut o saptamina… Ca sa nu mai zic ca nu e ceva ce pot controla… O sa fiu aici cit o sa mi se dea sa fiu… Mai mult sau mai putin optimista, ca toti avem zile mai bune si zile mai proaste… Ai grija de tine! >:D<

  6. Mda, asa abordare originala cam taie pofta de suturi in fund…
    :-)))

    Si-n plus, cine a hotarat ca ar trebui sa comparam o chestie nasoala cu un sut in fund?
    Suntem cam sadici, oricum.
    N-ajunge beleaua, mai dam si un sut la popou
    :-)))))

  7. Lasa, Ana, ca unde da cineva drag, creste, nu? Parca asa ne consolau ai nostr cind ne-o luam din diverse motive… Noi sa fim sanatosi si pregatiti de nunta, ca restul se aseaza ele cum o fi mai bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *