Mai e o saptamina

Azi la 9 fara 5 parcam la Cora. De ce in loc sa dorm linistita la ora aia, eu inghesuiam portile supermarketului? Pentru ca terminasem de facut piata si voiam musai niste lapte de soia, un stecher si alte maruntenii pentru gatit, ca nu stiu ce forte necurate m-au pus sa promit capului de familie ca primeste la cina o portie de ficatei cu piure. Si pentru ca de cind sint „casnica” ma preocup sa indeplinesc fara cusur sarcinile astea de gospodina. Si pentru ca era soare, eu eram treaza si luasem si niste bani gramada, si aveam chef sa ma dau cu caruciorul printre rafturi pline de chestii pe care nu le-as minca nici daca ar fi angajata pentru asta (umor de somer, deh). Ce n-am luat eu in calcul insa in boemia mea e ca mai sint doar citeva zile pina la Pasti. Si mi-am dat seama de asta fix in parcare la Cora, unde desi mai erau 5 minute pina la deschidere, cu greu am gasit un loc liber in coltul opus intrarii principale. Pentru un carucior a trebuit sa ma alerg cu o doamna mai rotofeie. Care dupa ce-a vazut ca i-am luat fatza, mi-a zis ca oricum ea prefera un cos, ca nu vrea sa ia decit vopsea de oua.
Cum am trecut de usile alea automate, haos. Vreo 200 de oameni stateau la rind sa intre in supermarket. Eu una nu-mi aduc aminte sa mai fi vazut asa ceva inainte de ora 9 dimineata. De fapt, n-am mai fost la supermarket la ora asta, da’ nu e ciudat totusi?
In fine, s-a dat startul, s-au imbulzit gospodinele, au sarit direct la cozonaci si la oua. Toate la oferta speciala. Cozonacul ala cauciucat de care tragi ca de guma de mestecat, cu urme de nuca si rahat expirat, nu mai costa 6 lei, ca saptamina trecuta, ci 10, ca e oferta de sarbatori. Ouale costa la fel, dar nu mai sint 9 in cofraj, sint 6, ca e criza si oricum fac rau la ficat. Ficatul de pui e mai scump, ca poate-ti trebe la drob. La carne nici nu m-am uitat, ca vreau sa postesc.
Intr-o ora am iesit cu sacosele pline de brinzeturi si condimente si nuca. Mi-am luat si o palarie, recunosc, e de cowboy si n-a fost la oferta sepciala, motiv pentru care am dat pe ea doar 7 lei.
Ma duc sa fac clatite cu urda si ceapa verde, c-am visat azi noapte ca eram pe plaja in vama si mincam clatite cu picioarele-n valuri.
Vin sarbatorile, dragilor, si eu o sa ma duc acasa, la Piatra Neamt, si-apoi la cealalta acasa la Suceava, si o sa maninc salata d-aia colorata, cu hrean si sfecla rosie, si sarmale cu nuci, si tort de pricomigdale. Hai ca suna bine, important e sa stati departe de orice chestie cu rafturi si gospodine.

Pin It

4 Comments

  • Anna (Zuzu) spune:

    mmmmm, da, si eu abia astept Pastele cand probabil in afara de 1-2 oua rosii nu o sa mananc mai nimic caci nu prea imi plac preparatele traditionale si oricum la noi nici nu face nimeni….
    Poate face bunica pasca, aia imi place putin 🙂
    Dar cel mai mult ma bucur ca vine Pastele pentru ca e posibil sa plec putin la Bruxelles dupa si sunt foaaaaaarte incantata de idee!
    :-))
    Ah, azi ma duc si eu printre gospodine si carucioare sa-mi caut lapte de soia. 🙂

  • Crash spune:

    Pana la urma ce faceti voi cu laptele de soia?

  • Ionouka spune:

    Cu laptele de soia poti face cam orice faci cu laptele de vaca. Acuma depinde de gusturi, hobby-uri…

  • -X- spune:

    Sarmale cu nuci?!
    Nu am mincat niciodata asa ceva … dar sa fii convinsa ca citindu-ti blogul, mi-a lasat gura apa la mincarurile pe care le-ai amintit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *