Trăiesc, cu poze şi mâncare pescărească

…. cumva în ciuda iernii, care cred că şi-a pus în gînd să mă ucidă. Încet şi dureros. Azi am plecat din casă îmbrăcată de primăvară, cu ditamai floarea turcoaz înfiptă-n creştet, ba chiar mi-am uitat geanta acasă, cu telefoane şi portofel şi chei cu tot, aşa entuziasmată eram că a venit caldul şi soarele şi binele! Şi cînd să ies din scara blocului, m-a lovit realitatea atît de violent că mi s-a ascuns floarea în spatele fularului. A venit iară, doamnelor şi domnilor. Iar mi-e frig la picioare, iar nu e pic de lumină, iar avem toate motivele să nu ne dăm jos din pat. Şi tocmai cînd eram mai amărîtă….

Dar să ştiţi că nu mă las. Deşi pare că-s slăbită şi… hm, chiar sînt, încă mai dau din picioare. Am făcut un compromis cu floarea şi-am plasat-o undeva la jumătatea rochiei, mi-am tras mănuşile mai sus, am încălzit apă peste plicul de ceai de roiniţă şi îi dau mai departe.

N-am fost la Călăraşi. Pur şi simplu nu m-am putut mobiliza… Amînăm pentru un weekend mai norocos. În schimb am dormit mult, mult de tot, am mâncat foarte bun la the Harbour, am văzut casa poporului pe dinăuntru (urît loc, numai bun pentru un mall, singurul lucru care mi-a plăcut au fost covoarele roz :D), am fost la ceva expoziţie cam porno sado-maso, am gătit, am iubit, am văzut filme multe, nimic special, dar asta nu înseamnă că n-a fost extraordinar.

El: flămînd, nerăbdător, aţîţat de mirosuri şi arome, neimpresionat de costumaşele marinăreşti mulate ale ospătarilor, cumva hipnotizat de mănuşile femeii din faţa lui.

Eu: femeia din faţa lui, butonez, navighez, mă prefac că nu mi-e poftă de ce urmează să ronţăim şi că nu mi-e impresionează costumaşele mulate ale marinarilor care ne vizitează la 2 minute să ne întrebe cum ne pot face fericiţi.

Spigola, un peşte cu carnea albă şi dulce, gătit la grătar, îmbăiat într-un sos cu ulei de măsline, peperoncino şi usturoi, alături de un grup gălăgios de brocolli bine educaţi la tigaie, în unt.

Tocană pescărească the Harbour, adică sos de legume cu ciuperci şi carne de vită şi berbecuţ, toate ascunse sub ditamai stratul de foietaj moale, puţin dulce şi crocant la suprafaţă. Merge numai bine cu o salată de bureţi marinaţi în oţet cu piper.

Plăcintă de brânză moderat de dulce, cu blat de biscuiţi şi unt, şi glazură de căpşune adevărate.

Cele mai bune clătite pe care le-am mîncat până acum (cele pe care le fac eu nu intră la socoteală, evident). Subţiri, moi, umplute cu ricotta uşoară cu stafide, scăldate în sos proaspăt de fructe de pădure.

Cînd aveţi chef de peşte bun, de specialităţi de pui sau de vită, ori de deserturi light, cu număr de calorii înscris în meniu, mergeţi în Piaţa Amzei la restaurantul The Harbour, e bun. Şi la parter au lipită de tavan o jumătate de barcă în care-au pitit un separeu, să poţi soarbe o supă printre noduri marinăreşti, la lumina opaiţului, ferit de lumea dezlănţuită de sub vapor. Gata cu recomandările, am o revistă de făcut!

Voi? Ce-aţi primit? Ce-aţi oferit? Ce jurăminte majore-aţi executat?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4182

12 comentarii

  1. hmm..mie mi-au placut la nebunie candelabrele. de fapt tot tavanul cu tot ce era lipit pe el si cu tot ce atarna din el. superb tavan.

  2. Pixxie, sint foarte usoare, brinza are foarte putin zahar, nu e deloc grasa, iar sosul de deasupra nu e dulce precum dulceata, e usor asa, din fructe zdrobite. Sigur nu se aduna multe calorii, eu zic sa incerci!
    Fimolini, excelent, dar… nu despre asta e vorba tot timpul?
    Raluca, da, foarte misto aranjat locul. Misto cu totul, ce sa mai…

  3. Ce poze yummmmmmy!
    Cel mai bine imi suna cheesecake-ul acela 😀
    Eu am avut un Valentine's Day linistit cu home made food, cute gifts, filme si lots of laughing. Fara juraminte majore sau inimioare 🙂
    Din pacate acum e luni, urat si frig afara si nu am chef de nimic. Am chiulit si de la facultate. Si eu abia astept primavara. Sper sa mai rezist pana atunci :)) Ador inceputul de primavara, martisorul, ziua mea pe 5 martie… Mi s-a acrit si mie de frig si iarna ca si tie, dar raaaaaau de tot :))

  4. valentine linistit la casa ursilor, cu un pic de lucru (mai mult de placere), cu lecturi (categoric de placere), cu muzici faine si cu felicitari de la junioara pentru toti cei din familie, ca doar, nu-i asa, ne iubeste, deci e indragostita de noi 🙂 mda, sintem niste babalici.
    afara e soare, nu mai e aproape deloc zapada… parca am locui in alta tara, zau asa.

  5. O plimbare pana la Balea Lac…Exact ce voiam,sa fiu in creierul muntilor. 😀
    Si da,app de zile de nastere [Merat],si eu de abia astept sa vina a mea,numai ca pe 6 martie. Si atunci o sa primesc cel mai frumos cadou: un concert cu Paul Van Dyk la playere. :X Can't wait!!!

  6. Tiwi, se pare ca suntem doua pestoaice pe-aici :)) Eh, mai frumos ce faci tu! Eu am in plan doar drinks with friends. Dar oricum, e tare frumoasa atmosfera de la inceputul de primavara, nu? 😀

  7. Mmmmm…am fost in mall-uri, ca oamenii si ne-am luat un aspirator, ca gospodarii:))) Si ne-am iubit si ne iubim si acum la noi e soare!!! Oare, vine, vine primavaraa???? Azi postez martisoarele pe blog, deci sa vinaaaaa!!!!
    G.

  8. Da Merat,pestoaice veritabile. 😀 E f bine si sa stai la o mica bauta cu prietenii, why not? :>
    Nimic nu merge mai bine decat ceva alcool [ :"> ] si rasete cu cei dragi. 😀

  9. P.S.:Asta asa,in ton cu primavara aia care nu mai vine odataaaaaaa! :))
    Eu vreau direct vara. Sa zac la soare si sa ma bucur de apa…deh,zodia e de vina. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *