Reteta de cheese cake si de om

Se iau doi oameni maturi, care cred ca stiu ce vor de la lume. Sint lasati sa interactioneze liber citeva zile. Se adauga un praf de vacanta si doua linguri de visuri plasmuite la ceas de seara, intinsi pe covor sintetic. Se adauga sex dupa gust si se framinta totul cu buricele degetelor pina obtineti consistenta dorita. Dupa ce ingredientele principale, respectiv ea si el, au devenit aluat unic, se lasa la dospit citeva luni intr-o casa noua. Incercati cu o scobitoare interiorul, sa vedeti daca s-a copt viata. Daca nu, mai lasati citeva luni…

Sau puteti incerca reteta asta de cheese cake dietetic:

Ingrediente blat: 200 g biscuiti integrali fara zahar, 150 g unt 15% grasime
Pisati bine biscuitii la robotul de bucatarie, amestecati-i cu untul topit citeva secunde la microunde, apoi puneti amestecul pe fundul unei tavi termorezistente (eu prefer yena). Tasati bine biscutii pe fundul tavii, apasati cu fundul unui pahar mare, de exemplu, ca sa obtineti un blat bine legat.

Ingrediente strat brinza: 400 g crema de brinza 0% grasime, eu am folosit Quark Esquisa, pt ca nu are cocoloase sau cheaguri, e moale si cremoasa, 2 oua mari, putina esenta de vanilie, 4 linguri de fructoza. Se amesteca toate bine de tot cu mixerul, apoi se itninde cu lingura peste blatul de biscuiti si se da la cuptor, preincalzit, vreo 25 de minute. Aveti grija sa nu se bronzeze deloc brinza. Se scoate si se lasa la racit.

Ingrediente strat smintina: 400 g smintina slaba, 3 linguri fructoza, putina esensa de vanilie. Se bate bine smintina cu o lingura de lemn, pina se topeste fructoza. Se intinde crema peste tarta complet racita si se mai lasa la cuptor 10-15 min, la flacara mica.

Se lasa la racit, apoi o punem la frigider peste noapte. Straturile de brinza si smintina se vor intari fara sa se amestece, blatul isi trage lichid din brinza. Rezulta cam 10 portii de tarta cu brinza nu prea dulce, slaba, usor aromata, care merge foarte bine cu un sos de capsune proaspete sau chiar cu o lingura de gem de visine deasupra. Reteta am vazut-o prima oara la Copolovici, si-am adaptat-o conform principiilor mele bucataresti. 🙂 Cind aveti o ora libera, faceti acest cheese cake. E ieftin, bun, tine si o saptamina la frigider.

Acum o sa ma scuzati, am ceva treburi administrative. Si filmari in parc. Si inca niste lucruri pe care nu vi le spun!

Pin It

15 Comments

  • orestia spune:

    …ca de obicei ne rasfeti!sa-ti mearga bine Ioana si la filmari si in lucrurile secrete!

  • ioana spune:

    sunt aproape de-a dreptul siderata, un om care stie ca fructele se numesc "capsune" si nu "capsuni". nici macar borcanele de dulceatsa nu stiu asta!

  • Ionouka spune:

    Orestia, pentru asta traiesc, sa va rasfat! Multumesc pt grija si pt urari!
    Ioana, nu numai ca stiu cuvintul, dar il si iubesc cumva, tocmai pt ca il aud atit de rar… 🙂

  • Oana spune:

    ma faci sa zambesc…mereu:)
    multumesc!

  • elEna spune:

    Iubita mea,
    Imi place ca ai stil indraznet.
    Daca cumva te bate gandul sa lucrezi cu vanilie adevarata (am citit in lista de ingrediente "esenta de vanilie", si mi-am adus aminte), gasesti la mine pe blog un articol.

    Mai scrie.

  • Merat spune:

    Mmmm, tare bine suna. Trebuie sa incerc! Dar ete si nelamurire :)) eu ma gandeam ca nu e voie cu branza 0 in amestec cu lipide, pt ca ar fi glucida, insa cred ca e o logica ilogica din partea mea :)) In alte cuvinte, Monti faza 1 are voie la cheesecake? 😀 Ca ti-am spus ca iubeeeesc cheesecake-ul si chiar ma gandeam cu groaza cat mai am pana mai gust unul :))
    Despre ambele maini in ghips: eram mica, la furat de corcoduse, pasiunea mea din fiecare primvara si pe o panta destul de abrupta ma ia la alergat o catelusa pentru ca am indraznit sa-i alint puiul. Si asa am cazut in maini, picioarele erau in sus pe panta :)) rezultand fisura la mana stanga si dubla fisura la mana dreapta. Au urmat 3 saptamani de ghips si neputinta :)) Imi dadea mama si sa mananc…
    Spor la treaba si bafta la secrete. Foarte bine ca tii unele chestii pt tine, macar pana devin realitate 🙂 Si foaaaaarte frumos primul paragraf! :*

  • Alice spune:

    si partea cea mai buna este ca acel cheese cake tine "o saptamana in frigider" si-un om o viata intreaga in suflet, in fapte si in priviri…

  • Ionouka spune:

    Oana, cu maaare placere!
    Elena, multumesc, esti foarte draguta cu mine. stiu despre batoanele de vanilie, sint greu de folosit cu brinza, insa. de fapt, sint greu de folosit. si la cita esenta folosesc eu, mai precis doua sticlute pe an, I think i'm safe. 😉
    Merat, prajitura nu e monti. daca vrei sa fie, pui in loc de brinza zero la suta o ricotta cu ceva grasime, numai sa citesti bine eticheta, sa nu contina zahar. asa are mai multe calorii, dar e monti. pt faza 2, merge ce-am facut eu.
    Ce nasoala e faza cu ambele miine rupte, doamneeee, m-a ferit bunul dumnezeu de astfel de belele…
    Alice, ca bine zici! Lumea ar fi mai buna daca s-ar gati cheese cake d-asta mai des!

  • Merat spune:

    aaaaa, deci stiam eu bine. Tot de la tine, nu din capul meu, ca mult Monti de la tine am invatat :))
    Deci anumite fainuri, gen integrala din biscuiti merg cu lipide, dar lactatele degresate raman la glucide cu treaba lor. Am inteles 😕 Fat cheese then 😀
    Da, nasol cu mainile, sa te fereasca in continuare! La cata treaba ai… 🙂

  • Nuschu spune:

    Ionouka, taie pastaia, scoate continutul cu lama cutitului si pune-o cu untul pe baia de aburi si las-o un pic acolo, sa "se prinda". Nu e chiar ca esenta, da' tot buna e.

  • Mira spune:

    Wow, suna delicios de sanatos dar… bate-ma, omoara-ma, eu nu stiu ce e fructoza… Cum o depistez?

  • Ionouka spune:

    Nuschu, am retinut, asa fac!
    Mira, fructoza e un indulcitor natural fara contraindicatii, cu gust absolut neutru, de trei ori mai dulce ca zaharul (deci pui mai putina, deci inghiti mai putine calorii) care se gaseste la plafar si in orice supermarket mai maricel la raionul de produse pt diabetici.
    Seara buna sa aveti!

  • Nuschu spune:

    Mira, e zahar din fructe, asa cum ii spune si numele :-). Se metabolizeaza mai eficient decat zaharul rafinat, se absoarbe lent in organism si nu se depune raapid, asta-l face mai neingrasator.
    zaharul se mai poate inlocui, natural, cu suc de portocale, de mere, de struguri, capsuni, zmeura, fructe de padure (stoarse locco, in casa, de voi), numa' ca trebuie adaugat atat in blat, cat si in crema, sa nu subtieze prea tare crema si da si un iz acrisor (dupa care eu ma innebunesc, adaug zeama de lamaie cu toptanul in branza). Sucul de fructe colorate se poate adauga si in frisca de deasupra si iese o glazura fain colorata. Si uite-asa furam idei de retete de pe pachetele de biscuiti organici pt bebelusi :))
    Insa, prajiturile sanatoase facute acasa, cu ingrediente cat mai naturale, nu-s chiar la fel de aromate ca cele comerciale…

  • Mira spune:

    Ionouka, multumesc tare mult!
    Nuschu, e foarte bun tipul cu sucul de fructe in frisca 🙂
    Daca va puteti imagina, eu chiar nu stiam de fructoza pana acum! Folosesc zahar brun, e mai putin caloric decat cel alb, dar nu-i mare diferenta, si nu il poti folosi pentru creme de culoare deschisa.

  • Fimolici spune:

    Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *