Mi-e rau din toate partile si din toate motivele. Vreau sa fiu singura. Sa ma retrag intr-un loc antifonat unde sa fiu numai eu si sa-mi suflu mucii si frustrarile intr-o batista mare cit o prelata de terasa, sa mi se stearga din cap si din inima tot ce stiu despre toate si s-o iau de la capat. Ma simt gresita, straina, vorbitoare de alta limba decit restul oamenilor si doritoare de lucruri care nu s-au inventat inca. Nu stiu sa ma repar, nu stiu nici macar sa-mi explic ce s-a stricat. Daca as avea la mine un buton de reset pe care sa stiu ca il pot apasa o singura, dar o singura data in toata viata, asta ar fi momentul pe care l-as alege. Mi-as sterge tacticoasa degetul, mi-as stringe bine fularul in jurul gitului si-as apasa butonul. Nu stiu din care punct as reincarca matricea. Cred ca din oricare altul decit cel de acum. M-as urca pe o scena, in fata citorva sute de oameni, si mi-as striga acolo neputinta si nestiinta. Poate asta m-ar vindeca de panica. Mi se pare incredibil. Mi s-a parut trist, revoltator, obositor, enervant. Acum mi se pare incredibil locul asta in care ma aflu acum. M-am imbatat cu ceai antistres zilele astea, in speranta ca o sa-mi mai spele din furunculele din interior. Acum sint gata sa recunosc ca n-a mers. Si ca nu mai stiu ce e de facut in continuare. Buton n-am, prelata de terasa n-am, scena cu public n-am, pestera in care sa-mi tremur fricile nici atit.

Sint bolnava.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

14 comentarii

  1. 🙁 Doamne, mi se rupe sufletul sa citesc randurile tale… si nu stiu cum sa te ajut. Printesa draga, eu ti-am mai zis… orice si oricand.

  2. Off, tocmai ce am intrat optimista aici, gandindu-ma sa-ti cer un sfat cu privire la o cazare undeva, dar nu prea e potrivita preocuparea mea cu starea ta de tristete, asa ca o sa revin. Ce s-a intamplat? Te putem ajuta cu ceva? Numai bine!

  3. Ionuca dear, starile astea parca dureaza de cam multisor, e cazul sa le faci sa dispara si singura metoda pe care o cunosc e aia in care gasesti sursa tristetilor. Eu cred ca stii ce si cum (toti stim, cand trecem prin astfel de momente), fa-ti curaj sa te indepartezi de oamenii sau situatiile care te fac sa te simti bolnava!

  4. Momentele astea sunt cele mai grele, cand simti ca nu mai poti duce..dar Ioana pe care o cunosc eu este puternica! Chiar daca acum nu vezi nici o scapare si nici acel buton..totul tine de tine! Fruntea sus! Totul are o rezolvare!

  5. Miine vei zimbi si sti de ce?pentru ca esti o luptatoare,o sa duci totul pina la bun sfirsit…acum esti jos dar incet incet vei renaste precum pasarea Pheonix…ai incredere in tine si vei reusi…

  6. Sunt alaturi de tine din tot sufletul 🙂 Si daca ai chef sa povestesti unei straine ce ai pe suflet…. sunt tot alaturi de tine 🙂
    Te imbratisez cald!

  7. Oana sunt, cea cu pisicile.
    Te citesc de mai mult timp si nu inteleg ce se intampla cu tine in ultima vreme. Eu te vad ca pe o femeie realizata din punct de vedere familial si profesional. Nu inteleg ce te poate rani atat de tare din moment ce ai un sot bun, o mansarda frumoasa, o pisica sanatoasa si faci recenzii de restaurante in fiecare saptamana.
    Cu ceva timp in urma ti-am dat datele de contact ale unei doamne dr. homeopat. Daca nu ai ajuns inca la ea, te rog eu du-te. Mie, cand mi-e greu, imi da niste remedii florale care ma echilibreaza.

  8. te-am tot citit, mi-esti tare draga, ma intristeaza ca esti trista, iar prin ferestruica pe care o deschizi spre sufletelul tau, am impresia ca in ultimul timp vad prea multe preocupari pe tema casei. E doar un acoperis, stiu ca are o simbolistica anume, dar nu te crampona atat.
    Simt ca tulburarile astea au o oarecare legatura cu problema casei. Nu abandona cautarea unui loc de cumparat, cauta solutii pentru ceva mai multi banuti, si pana atunci bucura-te de un cartier cu adevarat exclusivist, poate singurul aristocratic cu adevarat din Bucuresti.

  9. eu stiu ce e in plus – oglinda; sparge-o; apoi culege-ti chipurile; asta o sa-ti ocupe timpul… si tie, dar mai ales lor… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *