Yupetta cross country (citroen DS3 bifeaza intreg E85-ul)

Sint frinta de oboseala. Am mers mai bine de 600 de km azi. Nu pe jos, doamne fere, ci cu minunea de Yupetta (va reamintesc, vorbim despre un citroen ds3 rosu cu capota zebrata). Micutza ne-a facut praf. Am laudat-o cum nu-mi amintesc sa fi laudat ceva in intreaga mea existenta. Pfuuu, cum accelereaza, pfoa, cum frineaza, moama ce cald ne tine la spate, ptiu ce consum mic (6,2 extraurban), ptii ce bine se tine pe curbe, nenee ce suac claxoneaza, si lumina asta de la picioare ce romantic da, si ce silentioasa e la 170 km/h si tot asa… Nici nu vreau sa ma gindesc cum o sa ma simt cind o sa-mi inserez fundul in batrina mea kia (are trei ani si-un pic, dar sint sigura ca mi se va parea cazan pe linga finetea asta).

Dupa 5 ore de mers catre Piatra Neamt, am dat iama in mamaliga si fasolea bunicii, ne-am dezmortit incheieturile, am mirosit florile de toamna din gradina, am sarit iar in yupetta si-am pornit catre suceava, sa bifam si celalalt set de parinti. Dupa ce-am topit acolo o portie de papanasi cu dulceata de afine si-am stat la vorbe o ora, hop in masina si inapoi la Piatra. Unde ne astepta mama cu ditamai tava de placinta de mere cu scortisoara si blat facut de mina omului, nu foetaj d-ala plicticos de se cumpara din frigidere. Si aici nu e frumos sa refuzi mincare. Bagi pina te ia cu sughit, apoi te scuzi si te strecori la somn. Ceea ce jumatatea mea cu ochelari a facut acum vreo doua ore. Eu am mai avut de dat niste mailuri, de vazut niste pedefeuri, de verificat niste texte, mama sforaie si ea aici linga mine, atmosfera de familie ca-n filme.

Miine pornim cu micutza prin munti. Avem echipa mare, sa vedem cum ne inghesuim in buburuza cu doua usi. Promit poze.

Citeva chestiuni pe scurt, de final:
Bunica mea a invatat sa faca shake de banane (foarte bun, zina mea buna, sa ne mai faci)
Praxia este un sat din jud Suceava
In Yupetta nu prea ai cum sa devii intim cu jumatatea mai buna, ca nu ai loc de imbratisat printre scaunele sport

Ce faci cind nu stii ce e de facut? Si nu, asteptarea nu e o solutie.

Va salut moldoveneste, aveti grija cit mincati!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

2 comentarii

  1. Salutari oltenesti! 🙂 Ce-mi place cand aud de familii mari si unite si care se asteapta unii pe altii cu mancare calda si buna. Bunica e foarte trendy! 😀 Have fun in continuare, dragilor! >:D< And by dragilor, I mean Yupetta, too. Sigur o sa aiba ce povesti cand ajunge back home 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *