Primul. L-am smuls.

Sărbătoresc! Cu liniște, 28 de grade în mansardă, un pahar de prosecco alb rece de tot, adus de la Roma de prieteni buni. Blondina doarme. Ciocolata sforăie. Am ales faianța de bucătărie și gresia pentru baia mică. Și chiuveta dublă de la Franke. Sînt mulțumită. O să avem o Casă Nouă m-i-n-u-n-a-t-ă.

Și sărbătoresc: primul fir de păr alb. Nu vă spun unde se ascundea nemernicul, că mi-e jenă de Bunica, mai ales că azi e vineri, zi de post și rugăciune. Dar era acolo. Tot alb. Dac-aș fi fost contorsionistă, l-aș fi smuls cu dinții. Mama lui de mesager laș, cum trebuia el să-mi strice după-amiaza asta de septembrie cu iz de august și miros de iulie.

Și încă nici n-am împlinit 30 de ani a patra oară…

Îmbătrînim, oameni buni. Bănuiam asta încă de cînd am ales pentru baia mică gresie gri, dar acum, că l-am descoperit și pe primul alb ăsta, e clar.

Și încă nici n-am împlinit 30 de ani a patra oară… Am mai spus asta? Oh well…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

20 comentarii

  1. Oho, eşti foarte tânără Ioana. Eu primul fir de păr alb l-am depistat pe la 19 ani, acum sunt probabil mii 🙂
    Fie să-mplineşti 30 de ani de cât mai multe ori, până face şi Sofia tot 30! Şi dincolo 🙂

  2. :)))))) pana la urma v-ati luat apartament sau amenajati masarda? Sora mea are fire de par alb de la 18 ani si are doar 31 de ani:))))) mama ii spunea ca le are fiindca este mult mai inteleapta decat varsta pe care o are:)

  3. eu o sa ignor firul de par si eu am tot 30 a patra oara, firele albe nu stiu cate sunt ca sunt blonda si nu le vad, insa o sa va doresc sa stapaniti sanatosi casa noua, sa va bucurati de ea si spor in amenajari. eu ramasesem la calculele sotului ca nu se merita sa cumperi, ca e mai buna chiria, dar se pare ca alte ratiuni au intervenit si acum aveti casuta voastra.

  4. Un fir e ok, cica aduce noroc. 🙂 Al meu a aparut pe la 20 de ani…si inca n-am schimbat prefixul cu magica cifra 3 (nici nu mult nu mai e, drept) si de cativa ani sunt obligata sa ma vopsesc, altfel as avea juma’ de cap carunt…

    Inspiratie maxima in continuare in renovarea casei! 🙂

  5. Nu imbatranim, crestem. Ne maturizam. e frumu! doar nu te sperii tu de un fir de par alb! oriunde ar fi el plasat… 🙂 Pe bune! Enjoy life!

  6. Nu mai inteleg nimic… Amenajaţi mansarda sau v-aţi luat căsuţă nouă????
    Oricum, felicitări pentru firul tău de păr alb… Ia-l ca pe un semn de maturitate. :))

  7. Si eu l-am sarbatorit pe al meu cu mai putin de-o luna in urma 😀 Nu l-am smuls, e parte din mine si el. Iar o amica mi-a zis ca bine-am facut, cica e o superstitie ca daca-l smulgi pe primul, vin multe altele sa-l planga 😀
    Avand in vedere ca n-am facut asta, il poftesc sa ramana unicul 😀

  8. M-am amuzat.Cine imbatraneste? A pomenit cineva ceva de imbatranire? Da’ de unde,ne maturizam! Gri in baia mica,asadar.La noi e mov baia mica si-n ceea ce priveste firele carunte…Primul meu fir de par carunt m-a facut mandra-habar n-am de ce-am simtit asta-dar atat a fost.Celorlalte le-am venit de hac.

  9. mai,esti geniala!!am avut aceeasi problema de curand,nedumerita foarte,credeam ca ordinea albirii e alta.acum am zarit unul si in spranceana- urmareste filiera!
    ptr mine esti cel mai bun condei feminin din romania;pana sa ajung aici,locul asta il ocupa de ani buni simona catrina.asa ca,deci,daca tot scrii fara cusur si in ceea ce ma priveste,sunt in aceeasi oala,fa te rog,daca e posibil,un post despre epilat.si mustata feminina,in trecere.
    inca un gand bun,si astazi,ptr tine.

  10. eu fac parte dintre cititorii tai care te-ar cam indemna sa spui mai putine lucruri personale despre familia ta, pe de alta parte acum mor de curiozitate sa ne spui despre casa

    cred ca astepti sa fie frumoasa ca sa pui poze, asa e?

    ma lasi sa preiau eu mansarda din Cotroceni? 🙂

    la topic – firele de par albe le-am primit cam dupa ce am terminat facultatea, pretext numai bun sa incep sa ma fac mai blonda decat eram ca sa le acopar 🙂

  11. Încă nu am nimic de anunțat, dar vă mulțumesc pentru urări și interes.
    Cît despre ăsta albul, e ok, nu-mi strică zenul, dar trebuia sa marchez cu un post ziua in care l-am gasit, sa nu uit. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *