Eroare direct din agendă

Sună telefonul, un număr de vdf necunoscut agendei mele. O voce distinsă de doamnă în etate. (o fi fost duamna noastră?)

– Alo? (zic eu zglobiu, că e abia ora 8 seara și copila doarme dusă, deci mă pot uita liniștită și la Top Chef și la În derivă)
– Bună seara. (zice ea nedumerită) Nu sînteți fratele meu.
(fără să mă laud aiurea, dar nici după șapte beri reci urmate de un maraton de karaoke și un derby în galeria lui rapid, vocea mea nu poate fi acuzată că seamănă cu cea a fratelui cuiva)
– Nu prea (zic).
– Ciudat. Că nici Raluca nu răspunde.
– Eu am răspuns. (zic, fără pic de curiozitate cu privire la cine e Raluca)
– Da, dar eu îl caut pe fratele meu. Ăsta e numărul lui. Frățior Frățilescu.
– Cred că sînteți în eroare, acesta e numărul meu. Iar eu nu sînt fratele nimănui, mama și tata nu au făcut alți copii. Plus că sînt femeie. (zic)
– Nu înțelegeți. (zice) Sigur e numărul lui, am format din agendă. Probabil că s-a relocat de curînd.
– Înțeleg perfect, numai că numărul acesta e al meu de zece ani.
– Vă înșelați, zice doamna necunoscută. Acesta e numărul lui. Al lui Frățior.
…. (eu nu mai zic nimic, e clar că zic degeaba)
– În regulă, o să revin mai tîrziu. Sau poate totuși răspunde Raluca.
– O seară frumoasă.
– Și dumneavoastră.

Asta după ce ieri m-a întrebat o doamnă în troleu cîte luni are surioara mea. Deci după ce am fost sora fie-mii, acum am devenit fratele unei doamne, cu care împart același număr de telefon fără ca măcar să am habar. Măcar de plătea și el juma de factură în toți anii ăștia…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

17 comentarii

  1. Vaaaai ce faza tare, se mai intampla, ma gandesc ca s-a cuplat gresit. Si pe mine ma mai suna diverse persoane, cam o data pe saptamana, care doresc sa vorbeasca cu diverse persoane de la fostul meu loc de munca 🙂 Ceva de genul: Alo, D-l Ciorba? (???) e ok :))

  2. O intamplare similara am patit-o cand il asteptam pe Sot sa iasa de la urgente venit pentru o mana in gips. Am fost sunata de catre un frate a unei doamne al carei numar evident il avea in agenda de multi ani, iar numarul meu era relativ proaspat. Ne-am vorbit frumos, a trecut timpul mai usor si dansul a inteles, ma rog noi am presupus, insa la sfarsit mi-a stat gandul la doamna respectiva sper totusi sa fie ok si doar sa fi renuntat la numarul asta..

  3. bine ca nu te-a sunat dupa aia frate-su sa te intrebe daca l-a cautat cineva (in speta sora-sa) si sa zica si el ca mai revine cand esti ceva mai dispusa sa cooperezi.

  4. Eu am pățit de Sf Mihail, că mă sună cineva să mă felicite, La mulți ani Mihaela, eu zic Mulțumesc, ea zice nu știi cu cine vorbești așa-i? eu rușinată zic nu, ea, vai Mihaela dar mă supăr, cum să nu mă recunoști, după câteva minute, își dă seama că a greșit numărul și căuta altă…Mihaela.

  5. Eu sunt convins ca doamna respectiva n-a gresit cu nimic: a selectat din agenda numarul care trebuia, care numar a fost memorat corect. Doar ca apelul a ajuns in alta parte.

    Si mie mi s-a intamplat sa sun aiurea la un numar din agenda, iar cateva clipe mai tarziu, pe redial, sa ajung la persoana care ma interesa.

    • Vezi, inainte sa citesc asta eram convinsa ca asa ceva nu se poate, in era telefoniei mobile. O sa fiu mai intelegatoare, alta data.

  6. Eu il asteptam pe iubitul meu si l-am sunat pe mobil sa coboare din bloc si a raspuns o voce de femeie mai in varsta (am crezut ca a raspuns maicasa )si i-am zis :
    -Vreau si eu cu Adrian va rog !
    -Poate vrei sa zici cu Marin zice doamna destul de surprinsa (culmea coincidentei pe tatal lui il cheama Marin)
    -Nu ! Cu Adrian vreau daca se poate , insist eu .
    -Nu e niciun Adrian aici , ati gresit .
    Am sunat inca o data si a raspuns el . Deci…se poate 😀

  7. Stai sa vezi ce am patit eu…intr-o seara il sun pe sotul meu care era la serviciu ( lucra peste program) si fiind sigura ca am format numarul corect ii zic : Alo, soricele ( asa il alint eu uneori 😀 )
    cand vii acasa? la celalalt fir : F–-ti soricelul , tu esti ma ala de mi-a luat locul de parcare? Eu socata ,imi dau seama ca am gresit numarul si zic : Ma scuzati , am gresit numarul …Ala era pornit cu locul lui de parcare: Daca te mai prind ca parchezi pe locul meu iti rup gatul si alte bipppp…uri…:DD
    Eu chiar gresisem numarul cu o cifra il tastasem direct nu era din agenda , dar chiar si asa a fost de groaza convorbirea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *