Ea, noi, dar mai ales ea

Mă uit la ea și mă recunosc pe mine la 1-2-3 ani din pozele alb negru neclare și îngălbenite ale mamei. E blondă cum eram eu, cu ochii rotunzi și verzi, fălcuțe ca două caise și dinți perfect rotunzi, o încruntare permanentă (semn de curiozitate) și un zîmbet într-un colț de gură (semn de drag de oameni).

Mă uit la ea și-l recunosc pe el, cu gropița în mijlocul bărbiei, cu o sprînceană ridicată a întrebare sau protest, cu reticența de a se apropia de străini la mai puțin de 30 de cm, cu obsesia pasiunea pentru curățenie (nu e jucărie cu care să nu spele pe jos sau pe care să n-o ducă acolo unde crede ea că e locul ei).

Mă uit la ea și ne recunosc pe amîndoi, așa cum sîntem de cînd ne cunoaștem și ne iubim: înnebuniți după mîncare, unul după altul și amîndoi după ea, degrabă dansatori cu mișcări caraghioase, șimaidegrabă rîzători în hohote și nerăbdători să mai facem praf un plan, un film.

E toți la un loc, e și Bunica (are mîinile ei pufoase și empatia ei), e și Bunicul care nu mai e (e hîtră ca el și își înfoaie nările cum făcea el cînd se înfuria), e și tata, pe care l-am văzut cîteva zile în ultimii 20 de ani, dar pe care îl țin minte ca pe un om pasionat de zeci de lucruri și bun, e mama, atentă la detalii și cuminte. O iubesc cît pe toți la un loc și încă un kilogram în plus, pentru că e proaspătă, nouă, pentru că e mai bună ca noi, e mai albă, mai veselă, mai sensibilă, mai blîndă, nu-mi vine să cred cît e de veselă și de blîndă, abia aștept ziua de mîine, Crăciunul, anul 2025, abia aștept tot ce ne așteaptă bun împreună.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

14 comentarii

  1. Asa sa fie, sa va astepte numai lucruri bune! Iar noi vom fi aici, cuminti, asteptand sa le impartasesti si cu noi! 🙂

    P.S. Inca un post pe care l-am citit c ochii umezi de emotie si bucurie…

  2. La muulti ani frumosi si pufosi ca tine, Sof! Sa fie sa sanatate si multa, veselie, noroc si numai lucruri bune sa ti se astearna in cale! :* Pupici virtuali pentru printesina mica, pe care am vazut-o doar 5 minute, dar care m-a fermecat :)! Sa va traiasca si sa fiti fericiti cu totii!

    • Eu de prin perioada asta a anului trecut, sau ceva mai devreme, cînd pe blogul prințului consort se făceau pronosticuri legate de data de sosire a Sofiei :))
      Mulți ani, în avans!

  3. Al meu seamana cu taica-meu la degete/maini (prilej de glume foarte proaste uneori din partea unor membri mai apropiati sau indepartati din familie), cu mine la chipul bucalat de la un an (ma uit la el apoi ma uit la poze cu mine de la un an si parca vad acelasi pui de om), seamana la privire uneori, cand se uita pea geam, cu bunica mea de Bucuresti plecata dintre noi. E interesant cum aduna o gena, doua, trei din mai multe zone ale familiei.
    Sa fiti sanatosi si voiosi cat mai mereu!

  4. E cel mai frumos sentiment din lume,inainte tot auzeam asta,dar pana nu vezi cu ochii tai cum creste puiul de om si cata dragoste poate sa adune nu ai cum sa intelegi.
    Sa va traiasca micul pui si sa fie sanatoasa,impreuna cu toti copilasii din lume.

  5. Cand esti suparata scrii haios, cand esti indragostita scrii romantic, dar cand scrii despre Sofia emana toate la un loc si inca ceva mult, mult, mult mai mult.
    Si eu am citit postul cu lacrimi in ochi si zambind.
    Mie nu imi place sa ma gandesc cu cine seamana copiii mei, se gandesc rudele la asta si deja am obosit. Dar mi-ar place (sau placea) ca ei sa fie persoane bune, educate, altruiste.
    Asteptam sa ne spui cum a fost la aniversarea bebelusei. 🙂

  6. Doamne, scumpa printesa cand citesc despre dragostea ta pentru Sofi ma topesc si ma faci sa imi doresc si eu copii , desi viata de zi cu zi ma da inapoi. Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *