Cele 6 săptămîni

Aproape-s împlinite și micul nostru cumincior a început concertele pe șapte voci. Fiecare pîrț e anunțat de un șirag de urlete și sărbătorit cu un noian de răcnete, iar de caca, nici nu mai zic, un cor de strigături de mă mir că nu ne-au reclamat vecinii. Sigur, se plîngea de gaze și înainte, că doar de-aia nu știm pe cine să mai punem să doarmă noaptea cu el, dar de niște zile e mult muuuult mai rău. Dar nu-i bai, știam, ne așteptam, le așteptam pe săptămînile astea din jurul cifrei 6, cînd bebelușul e cel mai agitat. O să fie mai bine curînd, se mai calmează și hormonii mei, mai crește și el mititelul și se obișnuiește cu greutățile vieții (recte vînturile), între timp ne plimbăm pe-afară lipiți, alăptez cît se poate la orizontală, ațipesc în timp ce mănînc o ciorbă, el se screme și împinge și țipăăă de zici că-l naște pe pîrțul ăla, nu că-l trage și gata.

Să ne citim cu bine după ce trecem pragul ăsta (și ne pregătim de următorul). Și poate după aia vă povestesc cum e să încerci să adormi doi copii în aceeași cameră, unul de 1 lună și unul de 2 ani și 4 luni, în același timp, pentru că amîndoi vor să adoarmă cu mami. Cînd ațipește unul trage celălalt un pîrț, se trezesc amîndoi, ăla mic urlă, aia mare comentează, și tot așa life is fun vă pup.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

16 comentarii

  1. Esti absolut delicoasa, zau! Rad cu lacrimi de vin colegii la biroul meu sa vada daca rad sau plang! Sa fiti sanatosi cu totii!

  2. Buna,ce parere ai ,am auzit de asa numitul mamaroo,are foarte bune Recomandări ,asta asa ,ca sa adoarma cel mic mai repede,fiica mea are 9 luni si asa Rau îmi pare ca nu l -am cumpărat din timp,fata mea vrând sa fie toată ziua leganata…

  3. Asa-i. 3 ani si 4 luni si bebe de 2,5 luni. Amandoi vor cu mami. Cel mare si cu tati, care nu prea mai incape. Un vis! Speram la mai bine inainte de prima eruptie dentara. Somn odihnitor va dorim, atata cat e.

  4. oo, la noi si acum e distractie la adormit, chit ca cel mare face peste cateva zile 5 ani, iar cel mic are 2 ani si 11 luni acusi…care,inca se trezeste de 3 ori pe noapte, vrea la mami, il trezeste pe cel mare care ingana intr-una ca e stresat ..si apoi dimineata da-i cu serviciul si luata de odihnita. am aproape 6 ani (daca e sa pun si perioada sarcinii) de nesomn complet noaptea.
    ce povestesti tu..e tras la indigo cu ce am trait noi..dar suntem maxim de feriiti cu totii!
    have fun cu partzaiala!

  5. Sunt tare curioasa ce grupa de sange are Ivan ? Eu am observat in cercurile de cunoscuti cu copii ca cei cu grupa B3 sunt un pic mai avantajati si nu sufera atat de mult de colici, digera mai bine laptele. Dar poate e doar o coincidenta…
    Rabdare si putere sa treceti si peste asta !

    • Elena, este pura coincidenta. Fetita mea( care are tot 6 saptamani) are aceasta grupa de sange si nu este ferita. A debutat cu colicii in forta si se chinuie cu digeratul, regurgitatul si toate cele. Este primul copil si, ca noi parinti, putem spune ca fiecare zi e diferita 🙂
      Din fericire, trec toate( sper!)

    • Interesanta ideea asta, nepotica mea are grupa B si zau daca a avut colici sau ceva de gen.

      Multa putere va doresc, Ioana!

  6. E super fun sa ii adormi pe amandoi in acelasi timp. Am aceeasi provocare. Poate imi gasesc si eu timp sa scriu (dupa ce ii adorm). Prima oara cand am facut asta, eram si singura acasa cu ei si am plans toti trei in acelasi timp. E fun maxim.

  7. Dragă prințesă, vă doresc să treceți cu bine peste această perioadă.
    Nu vreau să par că mă laud, dar nu am trecut prin această etapă. Pe mine m-a ajutat culcatul bebelușului pe burtă, iar pentru eliminat gaze și scaun ridicatul piciorușelor pe piept, el stând pe spate. Fix ca atunci când îl ștergi la funduleț.
    Poate te ajută.
    Ești grozavă oricum!

  8. Tinem pumnii sa treaca mai repede faza 🙂

    Io am descoperit (prea tarziu), ca fii-mea face urat la caldura. Adica nasol, cu urlete de ‘colici’. Ceea ce ma face sa ma gandesc daca nu cumva crizele de plans de pana la 4 luni si ceva (cand mi-am dat si io seama ca nu-i prieste caldura) sa nu fi fost si din cauza asta.

    De cand m-am prins de faza e tot mai relaxata .. plange putin spre deloc. Acu’ e o idee maraita, ca se pare ca o viziteaza cat de curand zana maseluta

  9. Asa dormim noi..toti in aceeasi camera. Dar Anastasia (2luni) a dormit bine de la inceput, nu a plans noaptea. Cum ii adorm? Pe ea la san si Tudor langa mine, cu povesti. Cand trebuie sa ma ridic sa o mai legan pe ea in caz ca nu adoarme la san, Tudor protesteaza, dar il pun sa imi povesteasca el ceva. Clar dureaza mult mai mult sa adoarma el dar macar nu se mai trezeste noaptea sa ma caute ca atunci cand dormea in camera lui. Si uite asa suntem cu totii odihniti. E foarte palpitant cu 2 copii, eu toata ziua sunt singura cu ei si nici nu stiu cand trece ziua. Dar am incercat sa ne pastram obiceiurile si uite ca pana acum am fost un weekend prelungit la munte si 4 zile la mare cu totii si nu numai ca am supravietuit, dar ne-am simtit si foarte bine. Succes si nopti usoare!

  10. In jur de 6 saptamani zici? Noi facem joi 5 saptamani si deja urlam la parturi de nu ai vazut de-alea! Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi la 6 saptamani….

  11. Şi se facu lumină! Presupunând că vom supraviețui crizei de la 6 săptămâni, ce urmează după?…sau e pe principiul ” cu cât expectanțele sunt mai mici cu atât e mai bine” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *