Unii oameni

Nu nu, nu e posibil, refuz să cred că există și astfel de oameni. Am primit în ultimele zile foarte multe mesaje, o grămadă legate de naștere, altele cu întrebări legate de eveniment, dar și multe fără legătură, the usual stuff, de unde iau duș bucal, cum fac să scap de acnee, de unde îmi cumpăr rochie de ocazie, treburi de-astea.

Cît sînt de prinsă zilele astea? Păi. Omul s-a întors la muncă. Bona e bolnavă, nu vine. Bona de rezrevă (care se joacă seara cu Sofia cînd eu nu pot) e bolnava, nu vine. Sîntem doar eu cu mama cu Sofia și Ivan. Ivan nu e încă bine bine, mă mulg, trag de el să se hrănească să iasă din zona gri a prematurilor letargici, încerc să petrec timp și cu Sofia, care trage de mine încontinuu, musai mă obliog să mănînc, să beau tone de ceai de lactație, să și prind 2-3 ore de somn pe noapte (adunate, nu legate) ca să nu clachez.

Și printre toate astea, am încercat și să fiu prezentă aici, dacă tot mi-am asumat această responsabilitate, să răspund și tuturor mesajelor. Cît de bine-am putut, uneori în trei rînduri, alteori într-unul, mi-am cerut scuze că nu pot mai mult, dar asta e, ziua mea are doar 24 de ore și 23,5 sînt ocupate cu copiii. Ivan are abia 14 zile de viață.

Ei bine, cu toate astea, nu e suficient. Nu. O doamnă s-a supărat grozav pe mine. Că ea a așteptat enorm de mult un răspuns de la mine (pe o temă pe care de altfel eu am scris mult pe blog, deci ar fi putut găsi liniștită resurse singură în textele mele mai vechi) și eu am dezamăgit-o, răspunzîndu-i în doar două rînduri. În aceeași zi în care mi-a scris, că deh, am zis să nu aștepte prea mult.

Altă doamnă s-a rățoit la mine că de ce nu-i răspund, că ea mă vede că-s online și pe ea de ce n-o ajut, că au trecut cinci zile de la mesajul ei și nimic. Păi, zic, dacă mă vedeți online înseamnă că probabil vedeți și că am născut IERI. Nu am timp chiar acum să răspund la toate mesajele, dar o să mă ocup și de dorința dvs, puțintică răbdare. Mda.

Și m-am supărat, că observ că unii oameni au impresia cumva că eu am obligații față de ei. Că trebuie să le stau la dispoziție non-stop, rapid și pe cît posibil cu multe detalii, gratis, la orice oră, indiferent de ce se întîmplă în viața mea, care pînă la urmă nu e și ea o viață, ci doar material de informare și divertisment pentru ei. Doar pentru că am un blog pe care scriu. Păi nu-i frumos. Acum sînt eu dezamăgită. Noroc că n-am prea mult timp să mă gîndesc la asta. 🙂

Sănătate tuturor!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4193

75 comentarii

  1. e dead funny ce ai scris! (ca sa spun ca fac haz de necaz)
    ei bine, uite ca eu aproape ca nu comentez pe acest blog, dar de data asta vreau sa iti scriu ca sa stii ca exista si altfel de cititori, ca mine de ex. eu de cand ai nascut, sunt in continuu uimita de faptul ca in continuare scrii pe blog. cand am vazut ca si raspunzi la comment-uri, era sa lesin 🙂 mi se pare ca faci eforturi incredibile, caci alte mame isi iau liber de la job pana la 2 ani, dar tu continui sa scrii cum poti si cum apuci in fiecare zi la acest job al tau. soooo, a round of applause for you! te admir ca esti atat de perseverenta si realizez ca iti e teribil de greu, dar ca faci cat poti tu de bine si dp meu dv e extraordinar de bine acel bine 😛
    p.s. daca vrei sa afli de cititori chiar mai funny ca ai tai (sau cel putin la fel de competitivi), pot sa iti spun ca dana rogoz a continuat sa posteze si cu un copil mic si la cateva zile dupa decesul survenit in familia ei. dupa cateva posturi, a fost certata de catre cititori ca nu ofera un continut mai susbstantial, ci mai degraba concursuri si posturi destul de inconsistente. people are so so twisted =))))))))

  2. Tare draga-mi esti.Inteleg ca esti necajita,cer eu scuze pentru cei despre care este vorba in postare, desi nu ma numar printre ei.
    Sanatate in regat, la mari si mici, pumosi si (mai mult sau mai putin) pufosi.

  3. Imi pare rau ca sunt si asa oameni. Eu zic sa nu-i bagi in seama si sa te ocupi de familia ta in continuare. Stii cum e in viata, oricat vrei sa faci bine, nu poti multumi niciodata pe toata lumea. Tot timpul mai sunt cate 2-3 nemultumiti. Sa stii ca pe mine chiar m-ai surprins cat de prezenta esti pe blog, desi Ivan e asa de mic. Eu ma gandeam ca in prima saptamana dupa nasterea lui nu ai sa ne scrii nimic ca doar trebuie sa te ocupi de el si de Sofia, mai trebuie sa si dormi si sa mai faci si dus.
    Eu te inteleg si iti doresc sa iti fie numai bine!
    Si apropos de probleme cu tenul, si eu mi-am luat un gel de curatare a fetei de la L’Oreal, la recomandarea ta in postul despre produsele Paula’s Choice si sunt foarte multumita de el. Mi-au si disparut bubitele ce le aveam pe piept de la praf. Dar asta fiindca am citit ce scrii.

  4. Serios, ce treaba ai tu cu ce crede fiecare? Si de ce ar trebui sa fii la dispozitia cuiva? Mai ales acum, cand esti intr-o situate chiar dificila si n-a timp nici sa faci dus cum ai vrea – stiu ca eu asa eram 🙂 – ar trebui sa faci si chestii pentru oameni cu asa atitudini?
    Ma bucur pentru tine si pentru bebe cel nou. Eu sunt sigura ca veti fi cu totii ok, odata perioada de adaptare trecuta.
    Mi s-a parut un pic ciudat insa ca spui despre baietelui tau ca e aproape prematur. Stiu ca nu s-a nascut chiar la termen, dar prematur e considerat inainte de 36 de saptamani. Eu zic sa te bucuri ca e asa cum e, baiatul meu a avut 1 kg jumatate si a petrecut 3 saptamani in incubator – aceea e prematuritate si griji care nu te lasa nici sa respiri pentru siguranta lui bebe….Acum e bine, insa a fost cu adevarat greu, asteptam sa ia in greutate si am facut sute de controale pentru a ne asigura ca e dezvoltat ok.
    Sa fiti bine si enjoy each other

  5. Ai grija de oamenii micuti din casa ta. Atat. Si daca ai si timp sa ne scrii zilnic frumos, alti „unii oameni” decat cei despre care ai scris nu pot decat sa se bucure ca esti asa generoasa.

  6. Ioana, dar asta e impresia care o lasi, ca le stii pe toate, ca ai intrebari la toate, ca esti disponibila pt toti. SI asta se intampla cand ‘dai toul din casa’, cum zic eu si o doama s-a suparat pe mine pt aceast expresie. Cand dai totul din casa, esti o carte deschisa, nu exista bariere, e ca si cum viata noastra e a tuturor iar oamenii percep ca toti fiind intr-o mare familie. In ziua de azi totul a devenit un trib virtual, iar in triburi nu exista intimitate.

    • Uite, eu nu-s de acord ca e vina stilului de blog. De ce? Pentru ca daca exista bun simt, si in marile triburi/familii, si intre prieteni exista intimitate si exista limite. Cand mama mea a fost bolnava de exemplu si eu eram destul de mica, nu la ea m-am dus sa-mi rezolve problemele marunte si neesentiale ci le-am rezolvat singura sau m-am dus la tata (fara sa-mi zica nimeni, doar pentru ca asa mi s-a parut mie bine). Dupa ce prietena mea cea mai buna a nascut si era ocupata pana peste cap, nu pe ea am deranjat-o la telefon s-o intreb reteta de nu stiu ce, am cautat alta sursa, desi poate in alte conditii ne-am fi conversat pe tema retete, bucatarit si alte nimicuri de-astea … Daca as fi deranjat-o cu intrebari puerile cand prioritatile ei erau altele, problema era la ea ca mi-a fost buna prietena si nu a impus limite mai stricte, sau la mine ca nu prea le aveam cu bunul-simt elementar?

    • Ai pus punctul pe I, Stefi! Bunul-simt a devenit tot mai rar in ziua de azi. Nu suntem buricul pamantului, nu se opreste timpul in loc pentru noi, cu atat mai putin o mama in situatia de fata. Treziti-va, oameni buni, si lasati oameni sa isi prioritizeze singuri treburile. Asta tine tot de bun simt, dar si de respect. Of!

    • Mihaela, sa spui (si sa fii atit de sigura ca) dau totul din casa mi se pare semn de maxima aroganta. Sper ca-ti dai seama ca tu stii despre mine doar ce decid eu sa scriu, nimic in plus. Eu ma bucur ca ai impresia ca ma cunosti 100% doar pentru ca imi citesti unele texte. Nici daca ai locui cu mine si ai fi cea mai buna prietena a mea nu ai putea afirma ca dau totul din casa, pentru ca n-ai de unde sa stii care e totul asta, intelegi ce zic?
      Ca sa nu mai zic ca intr-o familie lumea se respecta, nu se ia for granted.

    • Doamna are alta notiune despre intimitate,atata tot,vorbiti limbi diferite.
      Pe de alta aprte,doamna,daca Ioana da tot din casa,in cazul asta nu va simtit un pic voyeur?si daca da,nu aveti retineri de pudoare si altruism care sa va impiedice sa continuati sa o cititi?

  7. Ioana, incearca sa te detasezi de astfel de mesaje. Imi imaginez ca este greu, ca vrei sa impaci pe toata lumea, dar sanatatea ta (fizica si psihica) precum si a familiei tale este mult mai importanta! Prezenta ta online la asa scurt timp dupa nastere o vad si o tratez ca pe o favoare pe care ne-o faci noua, cititorilor!
    Va doresc multa putere si rabdare, sa treceti cu bine de perioada aceasta grea!

  8. Eu vreau la Alioli. Si n-am chef sa caut pe google unde este. Vreau sa mergi cu mine sa imi arati. Astazi, altfel ma supar! :))

  9. Draga Printesa,

    Eu te citesc de ani de zile, si te apreciez pentru tot ceea ce faci. Ai grija de micutii tai, fii prezenta acolo, si incearca pe cat posibil sa te detasezi de acei oameni care nu au ce face, decat sa se supere aiurea…Nu trebuie sa dai socoteala nimanui, cu atat mai mult cu cat acum prioritatea nr 1 este Ivan. Cine nu intelege lucrurile astea, mai bine se abtine de la comentat rautati.
    Sa stii ca de-asta am si ramas sa te citesc zi de zi, pentru toate eforturile fizice pe care le faci pentru noi, cei care ar trebui sa te intelegem, acum mai mult ca oricand.
    Sanatate multa, draga mea si nervi de otel:*:*:*

  10. Probabil „unii oameni” te iau drept consilier, doctor, cosmeticiana, veterinar si psiholog, toate la un loc si pe langa astea si un fel de ruda care nu si-a achitat datoriile. Si eu sunt placut surprinsa de faptul ca inca mai postezi pe blog, avand in vedere ultimele evenimente din viata ta si da, iti multumesc virtual pentru asta. Culmea, insa, nu m-as fi suparat daca intram zilnic aici si nu gaseam nimic nou, este perfect acceptabil si de inteles, te-as fi asteptat sa te reintorci si m-as fi bucurat pentru tine. Tu, insa, relaxeaza-te, nu te enerva pe chestii din astea ca nu isi au sensul si sigur cine ar trebui sa citeasca nu o face (am eu, asa, o impresie :)) si da-ne/(le) doar atat cat poti, cand poti. Nu esti datoare nimanui, doar de tine si de familia ta trebuie sa ai grija.

  11. Nu-i nimic nou sub soare. Toate-s vechi si noi, sanatoasa sa fii tu. Cu aceleasi situatii te-ai mai intalnit, unii cititori de ai tai s-au suparat, amenintat, te-au ponegrit (chiar au ajuns poate la injurii la adresa familiei tale) si cine stie ce ti-au mai zis, e normal ca te-ai simtit atacata , lovita sub centura, deranjata mai ales cand sunt vizati membrii familiei. Ti-ai tabacit obrajii si incet incet ai spus ca rautatile marunte nu te mai deranjeaza, lumea e asa cum e , uita cand persoana e buna si incearca prin puterile ei sa fac bine, sa informeze (ce sa faci daca ai ajuns un blgger cu faima, chiar un formator de opinie). In casa ta adica blogul incearac sa-si sterag picioarele asa cum stiu, mai dau cu piciorul intr-un toc, inloc sa ciocane frumusel si sa astepte raspuns sau sa dea search virtual.
    Dezamagita vei mai fii dar lasa ca timpul le rezolva si iarasi vei redeveni puternica alaturi de micul pitic care va deveni pufosul, pumosul si puternicul Iv si alaturi de pumoasa, pufoasa si dragalasa Sof. Imi aduc aminte ce frumoase scrisori si emotionante in acelasi timp scrisori ii scria lui Sof cand inceputurile erau grele cu refluxul mititicei, si cum spuneai ca ai incredere in ea si in viitor, ca o sa fie bine.
    Asa sa ai incredere si in Ivan cel mic ca stie el ce e bine si cu ajutorul tau si al familiei veti razbi. Numai si numai de bine, si o imbratisare virtuala de la o mamica.

  12. Sincer, n-am comentat la nici unul dintre posturi tocmai in ideea de a nu duce la raspunsuri din partea ta, adica si mai mult timp petrecut pe Internet in detrimentul somnului, copiilor, si a tot ceea ce e acum important. Nu pot sa cred ca exista totusi astfel de oameni!

    • da.
      eu ti-am mai zis ca pe tine te vad cu profesie de „life-coacher” sau „life-manager”, sa ajuti oamenii sa faca alegeri bune de viata.
      contra cost, desigur.

  13. Nu ai nicio obligatie fata de nimeni. Cei care vor sa faca research pe un anumit subiect o vor face, ceilalti pot sa astepte, ai tu alte prioritati in viata ta de care sa te ocupi acum. Cei mai importanti sunt puii tai si cu tine, ca tu trebuie sa fii acolo pentru ei.
    Oricum apreciez ca esti prezenta aici in fiecare zi in conditiile date. Multa bafta si putere sa depasesti momentele grele. Eu sunt de parere ca in primele luni mamele au super-puteri.Si eu imi aduc aminte primele 2 luni cu cea mica, care a fost prematuria la 8 luni si cu 2500 kg, nu sugea deloc, abia dupa 1 luna s-au mai stabilizat putin lucrurile, iar eu din cele 3 ore pe care le dormea ea, eu apucam sa dorm 30 min, max 1 ora. Eram in stare sa adorm si in picioare daca s-ar fi putut, dar trebuia sa fiu acolo pentru ea.

  14. Cei care (cele, ca nu cred ca-s barbati ) te cearta ca nu le raspunzi prompt ,nu conteaza, fiindca nu au elementarul bun simt daca fac asta. Tu, Printesa, eu sper ca ai puterea sa dai reject acestor comentarii/mesaje/cereri fiindca tu nu ai nicio obligatie fata de cititorii tai; nu tu i-ai chemat, nu-i cunosti, nu stii cine sunt ei in vietile lor si as vrea sa cred ca acestia nu-ti pot face tie rau sufleteste.
    Daca scrisul, in aceasta perioada, pentru tine este relaxant, atunci scrie mai departe, daca il simti ca pe o obligatie, draga mea, rareste postarile si cei care te merita intradevar vor intelege.
    Doamne, cat as vrea sa aud cat de curand ca Iv cel mic s-a facut marisor, ca a luat in greutate, ca e mancacios si doresc tare mult sa fie sanatos.Ai grija de tine, sa traiesti ca trebuiesti!
    Cu multa consideratie, drag si ganduri bune.

  15. Eu am vazut ca ai nascut, ai scris pe facebuc, pe blog…ca na, intre doua guri de aer o mai tragi si pe a treia si mai dai un sms, mai raspunzi la un mail de acu 2 zile/5 minute…cum iti vine. Dar totusi, blog personal= blog personal. Cine nu intelege ca ai nevoie si de a 4-a gura de aer e chiar idiot. Daca-mi dai ignore ca vorbesc asa, asta e, dar cum altfel sa le spui?

    Am inteles motivul post-ului, simteai nevoia sa spui cuiva, dar astia cu musca pe caciula, odata ce ti-au facut observatii, nici ca nu o sa inteleaga care-i treaba. Noi sa fim sanatosi. Si bebe Ivan, si domnita Sofia, si mama lui, si tata lui & familionul.

    • Si cui nu o sa-i treaca, sa-i fie de bine si sa ramana suparat! Voi sa fiti sanatosi, fericiti si frumosi ca si pana acum.
      Pupam intreg regatul

  16. Dar eu nu pricep cum poate cineva pretinde de la tine un răspuns în x timp. Are cineva contract cu servicii de asistență de la tine? Și tragerea asta de mânecă mi se pare complet aiurea în condițiile în care e un blog personal și nu am plătit nicio subscription ca să citim. Dar no, dacă dai gratis oamenii au pretenții.

  17. Iubito, lasa-i in pace sa iti trimita enshpe mii de mesaje private. Scrie un text aici pe blog cu titlul do not fucking disturb (sau pune status) si aia e. Unde scrie ca trebuie sa rasp la msje private?! Eu ma bucur ca scrii pe blog.. (stiu sunt egoista)

  18. Stimată prinţesă, sau măi dragă alteţa voastră,
    Pe vremea mea, în gaşca de zăpăcei care mă conţinea circula o vorbă foarte, dar foarte frumuşică. Cică: „Te-ai supărat? Un şut în c.. şi ai scăpat!”. Executarea în practică se făcea imediat, fără milă şi fără rabat. Nimeni la noi în grup nu era vreodată supărat, căci nu existau motive, bineînţeles.
    Curată înţelepciune, zău aşa.
    Mă ofer să livrez personal leacul contra supărării, cu profesionalism generat de o îndelungată experienţă, tuturor celor ofticaţi de prestaţia ta de lăuză pe prezentul blog.
    În rest, ţie mulţumiri pentru că scrii ceva ce eu vreau să citesc în fiecare zi (şi ţin să menţionez că nu sunt mereu de acord cu opiniile tale) şi urări de foarte bine tuturor membrilor familiei regale.

  19. Eu altceva nu înţeleg…. de ce îţi scrie lumea în privat, cerând sfaturi? Cum îşi permit? D-aia există opţiunea de căutare de pe blogul tău şi, in extenso, Google, specialişti etc etc etc. Cum să scrii aşa, pur şi simplu, cuiva pe care nu-l cunoşti şi care n-a anunţat vreun serviciu gen „răspundem cititorilor”, ca să-i ceri sfaturi?! Ce-i cu tupeul ăsta? WTF, a înnebunit lumea sau sunt eu pe contrasens?

    • culmea e ca imi scriu mamici ocupate care-mi spun ca NU AU TIMP SA CAUTE in blog si ma roaga pe mine sa le dau linkuri. sau ca nu am timp sa citeasca posturile si ma roaga sa le fac rezumate. how about that? :))

    • Am început de 4 ori să scriu şi am şters, fiindcă tot nu mi se părea că reuşesc să exprim exact ce gândesc după ce ţi-am citit răspunsul.
      Fie-mi iertat cinismul, dar nu cred că de nesimţire e vorba în cazul oamenilor ăstora. Ci de prostie, în forma ei pură. Distilată, that is.

    • Asa este, asta gandesc si eu : nu e vorba nici de nesimtire, nici de rautate, ci pur si simplu „unii oameni” nu gandesc mai departe de ceea ce ii intereseaza pe ei.
      Probabil ca daca ar citi aceasta postare si-ar da seama, insa sunt putine sanse sa stea sa citeasca atat de mult, pentru ca asa cum ai spus, nu au timp, ba mai mult, vor sa le faci rezumatul (asta e maxima!).
      Ca raspuns la solicitarile lor le-as trimite link-ul catre postarea de azi.

    • Rezumate la postari mi se pare deja dincolo de geniu 😀 De ce ti-ai ocupa resursele putine cu personaje de genul asta nu inteleg. Pe bune, cit de nesimtita sa fii ca sa poti emite asa ceva?!

  20. E inutil sa iti spun sa nu te afecteze incidentele de genul asta, cand m-am contrariat eu, fiind un simplu participant, cand am citit ce ai patit. Sa stii ca o parte din cititorii tai, cea mai mare sper eu, apreciaza fiecare articol pe care il scrii, apreciaza efortul, sunt oameni si stiu ca si tu esti tot un om. Bunul simt lipseste cu desavarsire oamenilor de genul asta. Deci noi, ceilalti, apreciem cu adevarat ce faci tu aici si ne gandim la tine cu drag, mai ales in momentele astea!

  21. Sanatate multa lui bebe Ivan. E destul de grea perioada asta, eu innebuneam ca doarme prea mult, ca nu ia in greutate prea mult, ca e prea portocalie si nu i mai trece, ca nu pot sa fac lectiile cu fetita mea de 9 ani si tot asa. Intr o noapte am adormit vorbind cu mama, printre reprizele de urlat ale Alexandrei. Prima luna e crancena. Esti foarte tare ca poti sa faci cate faci. Spor la toate si sanatate copiilor!

  22. Online si non-stop esti doar pentru copiii si sotul tau.Atat! Restul nu conteaza! Sa iti traiasca toti si tu pe langa ei

  23. Aplauze pt tot ceea ce faci! Si nu cred ca esti obligata sa raspunzi la toti, pentru toate. 🙂 Stii cum se zice, ”Smile and wave, smile and wave!” (adica pastreaza-ti calmul si ai grija de familia ta, ei au nevoie de tine in primul rand, nu noi)

  24. 😀 hai, acum ca ai spus-o si pe asta back to muls, alaptat si crescut minuni. Rezisti incredibil! Tine-te tare! Noi, restul suntem mai multi!

  25. Draga Printesa,

    Esti o persoana minunata. Nici nu stiu cum gasesti energie sa mai scrii pe blog, la cate se intampla dupa nasterea lui bebe Ivan. Sper ca nu pui la suflet ceea ce zic acesti oameni fara bun simt. Va doresc tuturor multa sanatate si multa forta sa treceti peste perioada de acomodare, care pe cat este de minunata, tot pe atat este de solicitanta.

  26. Draga Printesa,
    Oamenii din casa ta sunt mult mai importanti decat lumea virtuala. Ma bucur enorm cand vad ca inca iti mai faci timp si de blog. In acelasi timp ma minunez si ma intreb cum reusesti. Energia ta e atat de importanta pentru micutul pui de acasa incat e o mare irosire sa te enervezi pentru femei care cred ca o bataie din picior le ajuta sa primeasca totul acum. Dar ACUM!!!
    Grupul merge bine-ne distram copios si ne ajutam extrem de mult cu o gramada de info, blogul merge bine si cand scrii la 2 zile. De cititoarele dornice de sfaturi rapide te poti lipsi in perioada asta. Om esti si tu!
    Asa ca, tu ai grija de Iv. Si de Sofia. Si de Om si de Ciocolata 😉 Dar mai ales de tine si de starea ta de bine. Fizica si psihica. Bebeluseala lina si sanatate tuturor!

  27. Imi pare rau si-mi e rusine pentrU ei. Asa cum imi e rusine pentru toti oamenii (majoritatea americani) care ii bat obrazul lui Susan Miller cand nu posteaza forecastul urias gratuit la timp, in vreme ce mama acesteia a murit de curand si ea e in spital in stare critica de multe saptamani. ce vreau sa spun e ca cetateni reprobabili sunt pretutindeni. Please disregard 🙂

  28. Mie nu prea mi-a plăcut cum ai zis, că ţi-ai asumat această responsabilitate, aşa iţi induci singură un mic sentiment de vinovătie. Sau dacă o vezi ca pe o responsabilitate, apoi e undeva pe locul ‘şpe.
    Cred că pur şi simplu trebuie să ignori astfel de mesaje de la necunoscuţi, şi cred că nici nu trebuie o altă postare justificativă.
    Aaaa, trimite-mi şi mie o reţetă bună de ketchup de casă, nu mi-a plăcut ce mi-a ieşit 😀

  29. Imi pare rau dar asa sunt oamenii , chiar ma gandeam zilele trecute cum de ai timp sa scrii si pe blog. Te admir foarte mult , nu i mai baga in seama , poate ar trebui sa ti iei o mini de vacanta de la blog 🙂 .Multa sanatate !

  30. Reminder 🙂
    ” Refuz să mă enervez din nimicuri. Evit conflictele, ignor răutățile. Pur și simplu le las să treacă fără să le analizez, fără să plătesc polițe sau să dau replici. Prietena mea spune că sînt proastă de bună și că îmi lipsesc niște gene, eu spun că-s doar foarte focusată pe ce e cu adevărat important, și anume să trec liniștită prin viață. E o aptitudine pe care mi-am dezvoltat-o în timp, de cînd am rămas însărcinată prima oară. Și merge tot mai bine! Nu m-am mai enervat pe ceva ce are legătura cu munca de mai bine de un an.(…)”
    Pe mine ma ajuta si sa ma gandesc ca imi alaptez fetita si nu vreau sa ii transmit „nelinistile” mele,asa ca le linistesc:-)

  31. Draga Printesa, concentreaza-ti energia pe copii si familie, restul „la plimbare”. Iar cucoanele ofuscate sa mai faca cate un copil, apoi sa intre pe fb sau pe blog sa puna intrebari 😉

  32. Doamna, ia incearca domnia ta sa iei o pauza de bloguiala. Scrie numai de placere, si numai asa, ca sa-ti incarci bateriile. Destinde-te, caci aici sunt toti majori, vaccinati si in stare sa se ocupa de ei insisi. Pe când aia mici chiar depind de tine, de tonusul tau si de stare de spirit. Stiu, e greu sa lasi laptopul cel addictive, dar pana la urma ce-i mai important?… Si mai poti face ceva, trimite-i pe cei cu intrebari pe fb, asa ar putea primi raspuns de la alte mamici. Nu asta era si scopul grupului? Relax, unwind and rest pe muzica clasica.

  33. Printesa, de ce iti bati capul cu asa ceva? Ignore este cel mai simplu. Si treci mai departe. Nu se merita sa te impiedici de toti bolovanii. 🙂 Asa sunt unii. Cred ca trebuie, au dreptul si merita sa ocupe intreg drumul…
    Sanatate, ai grija si de tine, ca sa poti avea grija si de familia ta.

  34. Ivan a fost verificat de fren lingual si labial(la buza superioara)? De preferat de catre tine.multi medici nu se pricep. Intra pe grupul de Facebook Tongue tie babies si citeste info de la files….Si pe Alapteaza si Clinica de alaptare si cere ajutor. Va vede un consultant IBCLC?

    • Iti povesteam intr-un coment mai vechi ca si fi’miu s-a nascut la 37 de saptamani fix, cu aceleasi coordonate ca si Iv, si mi-am amintit acum ca la 3 saptamani a avut puseu de crestere si pana pe la 5-6 saptamani a mancat in continuu laptic, abia apucam sa ajung la dus :)) Asa ca inca vreo saptamana si ajunge Iv la puseu de crestere si sa vezi atunci ce bine o sa manance si ce puteri o sa prinda! Hang in there 😉

  35. Of, e incredibil ce povestesti. Cata lipsa de empatie. Ai putea sa creezi un automatic reply pentru contul tau de e-mail de genul, „Oameni buni, am nascut recent si abia am timp sa respir. Daca e ceva urgent, incerc sa raspund in cateva zile; daca nu, vorbim peste cateva luni – si intre timp s-ar putea sa gasiti raspunsuri pe blog.” Fara scuze; oamenii care merita vor intelege.

    Numai bine la toti patru.

  36. Limbajul cald, dezbracat de „neologisme” si autoritati stiintifice ii atrage pe oameni, cu totii cautam caldura umana precum insectele becul de pe pridvorul verilor petrecute la bunici, tot precum ele ne si ardem numai ca becul ce frige e numai in noi…doar ca nu realizam asta. Tolle spunea ca „noi” oamenii, facem ceea ce putem in limita constientizarii momentului. Ori „noi” oamenii suntem rar deplin constienti, daca am fi ar curge rauri de iubire si ne-am inunda cu minunatiile precum cele pe care „regatul” tau il imparte atat de generos. Te consuma „scaparea” egoista?, prilej sa te bucuri ca tu nu o ai. Pastreaza generozitatea, deschide fereastra catre regat asa cum doresti tu, ce ne oferi e minunat, ce primesti inapoi e la fel, doar ca pe unii inca ii mai doare trecutul si mintea ii incurca geografic plasand „eu” intr-un centru iluzoriu. Nu sunt rai, dar trecutul inca ii mai doare iar prezentul lor este poate lipsit de „regatul” minunat si fara sa stie si-l doresc pe al tau. Multumesc pt tot ce ai scris pana acum precum si pt tot ce vei ma scrie. Scuza-mi erorile de orto 🙂

    http://Www.gabrielbalanescu.blogspot.com

    • Ştii că ai dreptate? Chiar nu mă gândisem la asta. Deşi iniţial mi-au placut lejeritatea scriiturii şi compoziţiei, nota discretă de autoironie, plus ceva naivitate funny, m-a menţinut ca cititor căldura. Şi uneori chiar am impresia că iese din litere, ori asta nu cred că vine numai din talent literar.

  37. Buna, si iata-ma cum iti scriu din nou! Cine ar fi crezut? Ai grija la ceaiul de lactatie, mare grija! Eu din disperare ajunsesem sa beau 2 l numai de ceai, restul pana la 4 l apa (asa beau eu, multe lichide!). Dupa nastere faceam infectie urinara dupa infectie urinara, de la ce? De la ceaiul de lactatie care s-a transformat in nisip la rinichi. Ai vazut cum se depun sedimentele pe fundul canii? Alea se depun in rinichii tai daca faci abuz. Deci nu mai mult de 2 cani pe zi! Asa recomanda medicul urolog.
    Cat despre doamnele cu pricina… Tu ai timp si energie sa te consumi pentru asa ceva? Eu una nu m-as simti jignita daca ai lua o pauza cat sa iti limpezesti gandurile si sa iti vezi de copilasii tai. Sunt convinsa ca ti-as citi cu mare drag si interes urmatorul post, indiferent cand ar fi el.

  38. Draga mea.. Si eu ti am scris si am întrebat,sa ma ierti am fost egoista.. Si mi ai răspuns mereu, prompt si la obiect.. Îmi pare rau.

  39. Doamne, mai Ioana prin ce treci! Sunt alaturi de tine si te inteleg perfect pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie cu unul din gemenii mei (ma refer la mancare si la greutatea mica etc). N-ar fi rau sa-ti iei o vacanta si de la blog si de la grup. Daca cineva nu va intelege necesitatea acestei pauze e treaba lui dar tu trebuie sa te gandesti la tine si la familia ta, in primul rand. Vei avea timp sa recuperezi cu scrisul cand va veti pune pe picioare. Pe noi tot aici ne vei gasi, sa stii, nu plecam nicaieri 🙂

  40. La postul asta nu stiu daca sa rand sau sa plang, insa prostia omeneasca atinge cote alarmante. Cum adica sa se supere cineva pe tine ca nu le raspunzi la timp la email si cerinte? Hello, dar asta nu e jobul tau! (si chiar adaca ar fi, acuma esti in concediu natal :))
    Spatiul privat e un termen, pe care din pacate (si intr-un fel din fericire) romanii nu il prea cunosc. Aicea intervine o chestie de bun simt, insa cei care nu o poseda, nu pot stabili granitele unui spatiu privat. E foarte placut pentru mine ca cititor sa iti citesc blogul. Nu consider ca te cunosc prin asta intr-atat incat sa emit judecati la adresa ta (sau a faptelor tale) si asta ar fi o granita la care ar trebui sa se limiteze toti cititorii.
    Insa multi nu o fac, din pacate. Am citit un comentariu „dai din casa”, insa persoana care comenta nu cunostea casa, deci nu poate sti daca ceea ce spui e real sau inventat, dar emite judecati, ea stie ca dai din casa, desi nu are idee cum e casa.
    Sinceritatea si familiaritatea e frumoasa (si cei plecati cred ca o apreciaza din plin, in frunte cu mine) insa e frumoasa cat timp pastram o anumita distanta de bun simt, altfel devine prea incarcata, prea obligatorie, se face nedorita.
    Da, cred ca e o idee grozava sa fii life manager, insa ma intreb cati dintre cei care astepta cu nerabdare raspunsuri ar da 1 leu pentru ele? Asta e intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna nerabdatorii, cat ar plati pentru un sfat, pentru un raspuns? Cat valoreaza pentru eu, caci pentru tine sunt convinsa ca valoreaza enorm acest timp minunat pe care il dedici celor de aici.

  41. Sa nu fie cu suparare, dar ai grija si de o eventuala depresie pp.. Textul tau, desi haios si picant, parca ascunde si mahnire.. Sanatate in Regat!

  42. Esti o norocoasa cu mama si bona,deci chiar nu esti varianta cea mai rea.Cat despre pretentii….Da nu e ok ,dar si tu nici bine nu ai nascut si svriai pe blog.Oamenii nu gandesc prea mult si trag concluzii ca ai timp liber:)

  43. Printesa sa ti fie rusine ca faci asa ceva..cum sa ti permiti luxul de a avea o viata, cand 80% din populatia traieste viata altuia?!?!??! Nu prea esti informata, ai ales partea cea mai grea..sa ti traiesti propria viata, ntz ntz…Hai ma Printesa…la cat esti tu de magica te impiedici de niste frustrati? Pai aia in afara de urmarit butonul verde de la onlime, bag seama ca alta treaba nu au…asa ca..treaba lor..avem o lactatie de mentinut fara stres, niste iubire pura de oferit si niste copii minunati de adorat…nu lasa undele saracilor sa te perturbe..saraci in gandire, in suflet…Te iubim Printesa..si dorim tot ce este mai pur si mai frumos micului Iv, sa devina si el pufos cat mai repede, si toata dragostea pentru Sofia…iar tu sa ramai asa…traindu ti propria viata si iubind cu fiecare celula!
    Multumim pentru tot ceea ce faci indirect pentru fiecare dintre noi!

  44. Ciao. iti citesc toate articolele ,cat pot de des. acum am vazut ca ai nascut acum 14 zile. felicitari sa cresteti mari si sanatosi. Si eu am nascut acum 16 zile. o fetita superba,dar prematur la 33 sapt. suntem inca in spital si fetita e inca la incubator. nu pot intra prea des pe net. sunt mai tot timpul ocupata cu ea. am trecut prin momente grele si am fost tare speriati dar din fericire lucrurile merg spre bine acum. a inceput sa ia in greutate si asteptam sa mergem acasa. m-as bucura daca uneori ai putea publica articole referitoare la prematuri . va pup si va doresc sanatate. Laura Turdasan -Timisoara

  45. Dupa o noapte in care numai bine nu mi-a fost, somnul a fost si ala putin, copilul s-a trezit fresh si to-do-ul pe ziua de azi e interminabil, m-am trezit gandindu-ma la tine. „Cum o fi sa ai 2 copii, unul abia nascut, si sa mai gasesti si timp pentru blog( chiar coerent si inteligibil!!)?”. Continui sa cred ca ai un izvor nesecat de rabdare daca mai poti sa suporti si asemenea specimene. Iti urez nopti usoare si zile senine:)

  46. Bancul meu preferat:

    Cica un roman stabilit in America vine in concediu in satul natal si-l roaga pe tat-su sa-i cheme pe toti satenii sambata la caminul cultural, sa-i cinsteasca… Sambata, toata suflarea petrece pana spre ziua si la plecare „americanul” da fiecaruia cate un plic cu 100 de dolari. Urmatorul an din nou „americanul” face concediul la tara, din nou petrecerea la caminul cultural cu toti satenii si plicul cu 100 de dolari. Satenii multumiti asteptau sa vina urmatorul an, caci deja devenise o traditie… Vine si anul urmator, „americanul” vine, se intalnesc la caminul cultural, petrec pe cinste, dar, la plecare, in plic, satenii gasesc doar cate 50 de dolari si-l intreaba pe american de ce a scazut „donatia”. Acesta le raspunde ca are copii la facultate, a venit si criza globala si nu-si mai poate permite acum o cheltuiala mai mare. La care satenii se enerveaza: – Hai, ba, sa plecam, ca nesimtitul asta isi tine copiii la facultate pe banii nostri…

  47. si eu cu o intrebare…ca sa fiu in trend cu articolul…:)
    Ce face bona de rezerva? cat de des vine? si cum o platiti? pe ora? daca spre ex bona isi ia concediu bona de rezerva vine in aceasta perioada? si cum ati gasit-o?
    scuze de avalansa de intrebari dar bona noastra vrea concediu 2 saptamani (ca e si ea om si are copii) noi nu avem cum sa ne luam concediu in aceasta perioada si suntem cam incurcati.

    mersic

  48. Hello, asta e din categoria „ii dai omului un deget si el iti ia toata mana”.
    Eu in locul tau anuntam concediu de maternitate. Sincer.
    Eu n-as putea sa fac ce faci tu. Asa ca iti urez succes si multa rabdare.
    Gandeste-te si la tine!

  49. Pune banner / tab (eventual, în loc de „Scrie-i Prinţesei”):

    În această perioadă, serviciul nostru de relaţii prompte, rapide şi lămuritoare cu cititorii este, calendaristic vorbind, în plină perioadă de lăuzie, şi relativ nedormit. Deci iaca n-avem.
    Până la următoarea ploaie de Perseide, cufundaţi-vă pe cont propriu în lectură şi/sau folosiţi cu încredere opţiunea de căutare, afişată frumuşel colo, la stânga!
    (bine, pe urmă o să primeşti întrebări referitoare la Perseide…)

    Sau, după cum zicea domnul Neil Gaiman…. http://journal.neilgaiman.com/2009/05/entitlement-issues.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *