Alb-negrul e culoare?

Îmi place alb-negrul. E classy, elegant, simplu. Simplu e întotdeauna frumos. Merge la muncă. La doctor. La nuntă și botez. La petrecere. În club. Alb-negru spune despre tine că ești rafinată. Că n-ai nevoie de briz brizuri ca să ieși în evidență.

colaj bw 1

colaj bw 2

colaj bw 3
(sursa foto: Pinterest.com)

Sau poate dimpotrivă. Poate alegi negru pentru că vrei să ascunzi lucruri sub el. Poate alegi alb pentru că nu vrei să ieși în evidență. Poate preferi alb-negru pentru că ți-e teamă să recunoști că de fapt iubești fucsia.

fucsia

Un studiu Dove arata ca 75% dintre femei consideră culorile alb și negru ca fiind practice și profesioniste. Pe de altă parte, doar 12% dintre acestea consideră că alb și negru sunt culorile lor preferate. Hm, dacă stau bine să mă gîndesc, mulți nici măcar nu consideră albul și negrul culori. Adică… atunci cînd te îndeamnă cineva să adaugi culoare vieții tale, nu cred că se referă la puțin negru, nu?

Îmi place alb-negrul, dar recunosc, prefer culoarea. Aș ieși oricînd pe stradă cu un accent verde neon. Și cînd am citit, în același studiu Dove, că doar 20% dintre femei îmbracă fără cenzură culorile preferate, m-am supărat puțin. Adică doar o mie de femei care mă citesc azi poartă ce le place? Și restul de patru mii fac compromisuri? E păcat, zic eu.

neon

Știm deja în ce fel culorile ne schimbă starea de spirit. Știm cît de bine ne face să ne simțim un outfit care ne place. Sigur, dacă ne place alb-negru, perfect, dar dacă nu, de ce nu fucsia? Sau verde neon?

N-ați uitat că antiperspirantul Dove Invisible Dry ne încurajează să ne bucurăm de frumusețea culorilor preferate, pentru că nu lasă urme (e singurul deodorant testat pe 100 de culori). Eu nici nu știu să numesc 100 de culori, dar sigur mi-ar plăcea să le port (nu pe toate, portocaliul, de exemplu, chiar nu e genul meu, iar rozul nici atît).

Așa că spun din nou (și o să mă opresc aici cu acest refren): purtați culoare, ca să vă simțiți culoare!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

16 comentarii

  1. Mie imi plac culorile, am avut o perioada mai dark, dar acum am observat ca atunci cand ma imbrac trist, de fapt sunt prost dispusa si toata ziua imi merge prost, parca intentionat ma imbrac asa sa ma asigur ca am o zi proasta, in schimb cand ma imbrac colorat, mai ales primavara/vara parca revin la viata :D; trebuie neaprat s aimi iau o jacheta /palton de iarna mai viu colorat ca pana acum am avut numai culori neutre, maroniu, gri albastru, negru

  2. Nu am avut niciodata probleme privind culorile. Intotdeauna ma imbrac in ce nuante cred eu ca mi ar crea buna dispozitie. Niciodata nu am zis nu la ciorapi colorati, sau o bluza colorata sau o geanta super haioasa. La urma urmei,ebine sa purtam ce ne defineste, nu sa ne ascundem. Desigur, sa nu uitam in acelasi timp sa pastram linia de eleganta.

  3. Alb si negru parca nu erau culori, ci Chanel-uri 😀 Mie-mi plac neutrele (alb, negru, gri, bej) cu accente puternice (rosu, albastru, verde, galben) si culorile intregi (de baza, clare, fara nuante, tonuri). Nu prea stiu cu pastelurile si nici cu neoanele, dar lucrez la asta.

  4. daca am bani de 2 fuste imi iau una neagra si una colorata, daca am bani doar de una imi iau neagra ca e mai sigur, pot s-o port si cu bluza aia veche albastra … asa ajungem sa avem multe negre in sifonier … cred 🙂

  5. Cand eram slaba(52kg) si mai tanara purtam negru,singura culoare era maro 🙂 ma intreba lumea ca sunt in doliu :)Darrrrrrrr de cand sunt grasa(acum am 75kg) si am trecut de 35 de ani am inceput sa vad ROZ peste tot :).Deci dupa 35 de ani am inceput sa „intineresc” 🙂 port roz,haine,incaltaminte,esarfe….roz si iar roz si pe cea mica o imbrac in roz :).Ah si inca ceva ce am facut dupa 35 🙂 … m-am tatuat :). O zi minunata sa aveti adica ROZ 🙂

  6. De anul trecut am descoperit ca-mi place culoare roz pal murdar (sau cum s-o numi). Acum 2 ani am achizitionat o fusta, mai lunga, de aceasta culoare cu buline albe, pe care nu am reusit sa o port deloc . Sambata merg la un botez, asa ca e perfecta pt ocazie iar saptamana aceasta am gasit o bluzita cam pe acelasi ton din viscoza, pe care am cumparat-o tot din acelasi magazin.
    Decretez ca aceasta toamna sa fie o toamna plina de culoare .

  7. Mie imi place negru, dar nu pentru ca ma face mai slaba, in schimb la alb ma gandesc inainte ca poate arat mai „umflatica” daca il imbrac 😛 Dar port si haine colorate, nu foarte ca nu e stilul meu, dar de exemplu pentru iarna am un palton rosu aprins 😀

    Pupici Sofiei si lui Ivan :*:*:*

  8. La mine culoarea de bază e albastru. În toate nuanțele, dar mai ales turcoaz. Mai bine de jumătate din dulap e albastru =))) Deci cam asta e uniforma mea, câteodată mâ gândesc că ar trebui să-mi mai cumpăr haine și în alte culori, dar dacă văd turcoaz pe undeva, acolo mă duc țintă și uite așa se duce bugetul. Mai nou am descoperit combinația turcoaz-portocaliu. Alb și negru port foarte rar.

  9. Purtăm, purtăm.
    Azi sunt îmbrăcată cu o pereche de blugi roșu bordeaux si o cămașă in carouri si floricele cu alb si roșu. Si balerini înflorați. 🙂

  10. Luati partea buna, Printesa, ca va citesc 1000 de femei azi. Cat despre alb si negru, colectionabil vorbind, intr-adevar, cota e mai mica. Insa un alb-negru de inceput de secol XX se vinde surprinzator de bine 🙂
    Cu drag salut comunitatea doamnelor si tie, Printeasa, iti multumesc ca mi-ai ingaduit comentariul.

  11. atata m-ai innebunit cu dove invisible asta ca as vrea sa-l incerc si eu, si-asa antiperspirantul meu imi da dermatita de contact. am nevoie de ceva sensitive pa pele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *