Mă bag în pat cu inima valuri. Mi-e și frică de ce-o să descopăr mîine dimineață. În seara asta am stat cu sufletul în gît, tentată să sper, speriată că totuși uit în ce țară trăiesc.

Acum pare că da, n-au ieșit oamenii în stradă degeaba, n-au stat românii din diasporă în ploaie degeaba o zi întreagă. Dar acum e seară, abia mîine dimineață o să știm. Și pînă mîine dimineață mai sînt multe ore.

Am plîns, întîi de frică, apoi de bucurie, acum cu speranță. N-am mai plîns de cînd l-am născut pe Ivan. Atunci am plîns de bucurie, de durere, de eliberare. Acum am plîns de bucurie dar și de rușine c-am fost sigură că românii nu știu ce să aleagă.

Sper mîine dimineață să plîng doar de bucurie. Simt așa un mare drag pentru oamenii care stau acum în frig…

Nu sînt în stare să scriu nimic altceva. Mă rog pentru o dimineață cu vești bune. Știu că n-o să fie mare diferență, că guvernul și puterea locală e tot a lor, dar doamne, există o șansă să nu-i mai văd rînjetul ăla încrezut al lui Ponta peste tot și da, asta e o veste grozavă. Există o șansă ca jegoșii ăștia din PDS să-și fi luat un mare scuipat între ochi de la români, și pff ce mult și-l meritau… Am avut parte de suficient comunism, bă loaze! Om fi noi blazați și obosiți, dar și cînd explodează mămăliga…

Gata, mă culc. Am inima valuri și sper ca mîine dimineață să primesc vestea cea bună.

64282_10152597880236137_8791906671593706411_n

Multumesc, Irina, pt poza. Așteptam de mult poza asta!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

79 comentarii

  1. Eu m.am saturat de basescu si echipa lui, blaga/videanu etc.,care stau in spatele papitoiului neamt pe care l-au scos la inaintare…

    • eu cred ca ar trebui sa incetezi sa te uiti la Antena 3/”Ghita TV” si sa il asculti pe cel ales presedintele romaniei – pe majoritatea ne-a convins!

    • Si io sunt de accord cu Alina….daca dai perdeaua la o parte, vezi adevaratii papusari, noul presedinte (scuzata-mi fie lipsa redactarii numelui, dar cu siguranta nu il scriu corect de la prima batere in tastatura) nefiind decat o jalnica marioneta
      aaaa…. si fac parte si din Diaspora…. ce ma amuza cel mai tare e ca peste tot in mass-media din ro de data asta nu am mai fost numiti „capsunari” si „spalatori la c**”, ci tare elegant Diaspora….
      Pe scurt, mi-e greata….. si nu zic decat atat ” sa va ajute D-zeu (sau Universul, sau ce o fi), pe cei ce ati ramas in Ro, ca va asteapta vremuri grele…

    • Din pacate vremuri grele ne asteapta oricum ca cineva (adica noi) trebuie sa plateasca ‘factura electorala’ a marionetei care s-a vrut presedinte! Nu am nimic impotriva masurilor sociale atunci cand sunt facute cu cap si cu un buget care permite, nu intr-o tara innecata de datorii si criza economica precum Romania!

  2. Da, prințesă, și eu sper ca mâine să plângem de bucurie, și eu sper să-i văd lui Ponta fața boțită, nu rânjetul sinistru, și eu sper să nu fie nevoie ca de mâine să demarez demersurile de emigrare în Canada. Să dormiți bine, să ne trezim încrezători și fericiți măcar pentru o zi!

  3. am stat eu azi in ploaie si frig cu un nazdravan de 3 luni jumate. n-am apucat sa votez. la londra coada era prea mare, iar nazdravanul n-a mai avut rabdare. mi-e ciuda de mor pe idiotii care nu ne-au lasat sa votam, n-au inlesnit procesul. sper totusi ca fara votul meu sa am o mare bucurie maine cand ma voi trezi.

  4. Si maine ne trezim si acelasi rahat va fi. Indiferent de cel care va castiga. Iliescu sau Basescu. Aceeasi mancare de peste e.

    Dar mai trist este ca mi-am confirmat ca suntem o tara de inculti, de adulti care nu au fost jenati sa scrie #puiemonta sau cum naiba. Pe facebook unde e plin de adolescenti si copii mici. Da, alegatorii lui Johaniss au dat dovada de „educatie”, „cultura” si bun exemplu copiilor din jur.

    • ce sa caute copii mici pe facebook? #puiemonta era deja varianta light
      bine ca is ok aberatiile pe care le a zis ponta in campanie

    • Pai cauta, nu stiu cum sa-ti zic. E lin facebookul de conturi ale copiilor de peste 7-8 ani care stiu sa scrie si sa citeasca. Nu-mi spune ca nu ai vazut niciun copil pe facebook.
      Eu nu am urmarit campania la Tv, nu stiu ce a zis unul sau ce a zis celallat, ce am vazut in schimb pe facebook m-a socat. Adulti in toata firea, parinti care scriau puimonta sau dadeau like la diverse imagine, poze ce contineau acest mesaj. Cum sa dai share la asa ceva pe facebook. As putea aduna sute, mii de opeze si comentarii de genul. Nu se face asa ceva, nu e un exemplu bun. Schimbarea sta in noi. Degeaba a ajuns Johannis presedinte daca noi, alegatorii ne purtam precum ultimii cocalari, mancatori de seminte, manelisti si alte pramatii de oameni care apar la televizor. Schimbarea sta in fiecare. Romania va merge bine cand poporul ei va fi mai civilizat. Poate luam un exemplu de la Johannis care a dat dovada de bun simt pana acum.

    • Da, exact, sunt fix de aceeasi parere…
      Si nu pot uita cum ne bucuram in 2004, fix pe acelasi tipar, de victoria lui Basescu. Continuarea am trait-o cu totii…
      Sincer, sper sa nu aiba puterea absoluta, cum a avut-o Basescu in 2009-2012, nu de alta, ca ar fi jalnic pentru tara. In plus, ar fi frumos sa-i vedem si pe Basescu, Udrea, Blaga &co. la racoare, sa le tina de urat lui Hrebenciuc si Voiculescu.

    • Bravo Andra, ai pus degetul pe rana. Sa-l vedem pe mormolocul sas cum se va descurca cu carma in mana 🙂

    • ”Mormolocul sas”,spui? Desigur,daca omul are decenta poate fi considerat mormoloc,in opinia unora.Am impresia ca mare parte dintre romani ar fi agreat genul de presedinte cu tupeu pana la nesimtire,mereu ”cu vorbele la el”,mistocar … pentru ca genul asta de conducator l-a avut Romania,genul asta de oameni sunt mare parte a politicienilor romani.Se exprima elegant,scurt si la obiect? Este bleg! Unde,in care tara europeana ati mai vazut voi tigania care este (inca) in politica romaneasca?
      Imi este din ce in ce mai clar care este profilul unui simpatizant Ponta,citind unele comentarii.Ieri,in orele de stat la coada la vot,n-am avut ocazia sa vad decat solidaritate,determinare si decenta din partea mormolocilor care si-au sacrificat poate singura zi libera din saptamana ca sa mearga zeci si sute de kilometri sa voteze…

  5. Eu nu cred ca pot dormi de emotie 🙂 dar, pentru prima oara, parca am o presimtire buna. Somn usor regatului si sa ne scriem de bine, maine!

  6. Ah, Doamne ce mult am sperat si sper in continuare!! Sansa e totusi de partea noastra, am incredere ca ciuma rosie va dispare incet de la putere.

  7. Eu inca nu indraznesc sa ma bucur, mi-e inca frica. Vad numai strategii ascunse si rasturnari de situatie. Sper sa fiu doar paranoica!!!

  8. Am votat Iohannis dar mie nu-mi vine sa plang de bucurie. De fapt, rectific.Nu plang inca. Sper sa plang de bucurie, dar peste vreo 2-3 luni, cand se stabilesc ministrii si e gata toata foiala pt nasterea guvernului. Cum Iohannis nu se poate clona, sper din toata inima ca echipa de ministri( si care de fapt va conduce Romania) sa ma faca sa plang de bucurie…

  9. Si eu intreb…oare chiar va fi bine cu Iohanis asta? am urmarit de la distanta alegerile si nu nici nu am votat ca ,na, mie dupa 7 ani de trait in strainatate nu-mi vine sa-mi dau cu parerea despre cine sa le fie presedinte romanilor in tara.Credeti-ma ca tare as vrea sa inteleg rezultatele si felul cum au ales romanii: or fi ales dupa cum spui si tu impotriva ranjetului lui Ponta, impotriva ” comunismului”, pentru schimbare( dar ce naiba schimbare daca raman alti ranjiti blaga,udrea ,base si restul) sau ce i-a indemnat sa stampileze si sa valideze un nene care saracul de el,poate n-o fi ranjind el, dar nici alta calitate nu are ( nu un bun primar, nu il face un bun sef de stat.O gospodina care-si tine casa curata si aranjata e doar o gospodina,nimic mai mult).Si..”.Ne am luat tara inapoi”ce vrea sa insemne,inapoi de la cine?Ca a fost la basescu pan acu,mai ieri,si a ramas la gasca lui,deci care-i logica? Serios,imi doresc sa fie bine in romania,pentru ca tara aia face parte din mine, imi doresc sa nu mai vad romani necajiti, dar nu cred ca se va intampla acum.Din pacate

  10. simplul fapt ca Ponta e in momentele astea ascuns bine sub o masa si cu degetul in gura, in pozitia foetusului, si ca sper ca va disparea definitiv din viata politica e motiv de bucurie astazi.

    Poate ca nu se va schimba mare lucru acum ca a castigat Iohannis, dar macar sunt sanse sa nu se schimbe in MAI RAU :))

    Hai Romania!!

  11. Eu am incredere in neamt pana la proba contrarie. Time will tell.
    In schimb, astazi sunt mandra ca sunt romanca!!! Pana aseara, inainte ca Ponta sa isi recunoasca oficial infrangerea, de care este 100% responsabil, aveam o strangere de inima.
    Respect pentru romanii din afara granitelor care au indurat frig si umilinte pentru a ne da noua un exemplu.
    Resptect pentru tinerii, majoritatea care nu au simtit pe pielea lor comunismul urat de dinainte de 1990, care acum ne dau o lectie de demnitate.
    Ponta a pierdut pentru ca a mintit, a plagiat, a dus o campanie care mi-a adus aminte se odele pe care aservitii i le aduceau lu’ nea’ Nicu si, cel mai important, a negat dreptul la vot al tuturor romanilor, oriunde ar fi ei. Ar trebui sa isi dea demisia si sa isi ceara scuze public acelor romani carora nu le-a permis sa voteze. Show-ul la care s-a pretat joi seara la Antena 3 a fost grotesc. Cum poate cineva care se doreste presedintele unei tari sa accepte un asemenea show.
    Rusine sa-ti fie Ponta, dar cred ca nici acest sentiment nu ii e cunoscut!

    • Ponta a fost grotesc şi a dus o campanie care aduce aminte de mitingurile lui Nea Nicu, însă nu din prostie, ci din pragmatism.

      Din punctul de vedere al cifrelor seci, pontosul copy-paste înţelegea un singur lucru, că acele clase sociale conservatoare pe care trebuia să mizeze el sunt mai numeroase. Astfel încât a ţinut-o morţiş, când cu familia, când cu ortodoxia, când cu faptul că el are copii şi celălalt nu, când cu moaştele de la Iaşi, când cu pomenile electorale, când cu mitinguri ca la 23 August şi cu orice îşi imagina că îl va face un lider popular printre aceia care contau din pricina numărului lor.

      Faptul că tinerii au fost împotriva lui nu e o întâmplare, el şi-a compus atent propaganda, în aşa fel încât să fie pe placul celorlalţi, nu al lor. Pentru el, ei nu contau.

      Din nefericire, când eşti peste măsură de grotesc, fug de tine până şi susţinătorii tăi dinainte.

  12. Am urmarit evenimentele zilei de ieri cu sufletul la gura.
    M-am bucurat pentru solidaritatea aratata de romanii din afara… m-am simtit mandra de ei, pentru ce fac. Ma bucur ca am reusit cu totii sa ne mobilizam.
    Ieri dimineata credeam ca avem nevoie de o minune. Ieri seara la 9 ma uitam la exitpolluri si speram inca o minune. Astazi pare ca am reusit. Omul asta imi place cum vorbeste. Are bun simt, nu arunca cu gunoi. Pana la urma nici unul nu suntem perfecti.
    Sper ca au fost ultimele alegeri cu circ si manipulari de felul acesta..avand in vedere ca nu au fost versiunea castigatoare.

    Ziua de ieri a aratat ca tinerii au glas si pot sa decida soarta, si ca fiecare vot chiar conteaza. Imi sare inima de bucurie pentru toti oamenii care s-au implicat si care n-au stat acasa pentru ca altii sa le decida soarta.

    A fost frumos ce s-a intamplat ieri.
    Sa speram ca ramane la fel de frumos 🙂

  13. M-am trezit de doua ori in noapte sa verific stirile!!! Sunt bucuroasa pentru ca psd-istii aroganti au pierdut! Ramane de vazut ce am castigat!

  14. Nu înțeleg de ce toată lumea vrea acum răzbunare și spera sa fie închiși cei care au guvernat tara până acum. Probabil așa ne.a învățat vechea conducere. Probabil dacă ieșea Ponta președinte, asta ar fi urmărit. Răzbunare!
    Avem nevoie de un președinte care sa se ocupe de țară nu de răzbunări!

    • Oamenii nu vor razbunare, oamenii vor dreptate.
      Fix in momentul asta, oamenii vor ca Ponta sa plateasca pentru ca i-a umilit si i-a desconsiderat in ultimile doua saptamani, dar mai ales ieri.

  15. A iesit lumea la vot, mai crede lumea in ceva! Eu una cred ca asta e marele castig al alegerilor astora, ca daca ne pierdem speranta si nu mai credem in nimic, atunci clar ne ia naiba. E bine, domnule, atata timp cat avem o credinta in ceva, mergem mai departe. Hai cu speranta aia!

  16. Eu una m-am trezit cu vesti tare proaste. Ca mie imi e clar ca dupa 10 ani de Basescu tot cu el ramanem. Sincer mi se par de toata jena acei oameni din diaspora care s-au dus sa voteze cu santa Klaus desi sunt plecati din tara de ani de zile, nu platesc taxe, impozite, TVA, contributii sociale si alte cele si nu sunt afectati de ceea ce lipseste din Romania (invatamant de calitate, sistem sanitar normal samd). De ce? Pt ca s-au dus la vot sa voteze tot cum sa imi mearga mie de acum inainte. Nu m-ar deranja votul lor si decizia lor daca ar veni sa-si ia tara inapoi si sa isi asume ce-au votat. Abia ii astept sa se intoarca sa traiasca cum au ales. Dar nu vad inghesuiala pe la granite si nu cred ca vreunul dintre ei va renunta la salariul mare si protectia sociala cu adevarat existenta si bunastarea de peste hotare ca sa vina aici sa fie luat in ras de politicienii pe care a stat la coada sa-i voteze. Abia astept sa vad ce vor avea de zis votantii din diaspora in cateva luni cand se va vedea adevarata fata a noului ales si vor fi clare pt toata lumea jocurile de culise, cand vor vedea ca puterea e tot la Base, Blaga, Udrea, Flutur…
    Va fi clar cand vor taia iar salariile si sporurile bugetarilor si pensiile pensionarilor, va fi clar cand vor incepe iar sa plece din tara profesori si medici si cand mamele se vor intoarce iar la munca dupa ce se termina postnatalul pentru ca sumele pe care le primesc in concediu de crestere copil sunt mult prea mici sa isi permita un trai decent…
    Trist.
    Intre timp sper ca blogul asta sa redevina ce-a fost. Ca polemici politice gasesti peste tot. Regatul credeam ca-i altceva.

    • foarte serios am vorbit.
      mai discutam pe tema asta peste cateva luni.
      nu-i nici o graba. cel putin 3 ani mai stau in tara ca asa e conjunctura si avem tot timpul sa dezbatem politica.

    • Bai, Emilia, tu ai citit vreodata Constitutia????
      Ca sa intelegi si tu, ca si altii ca tine, de ce au votat ai’ de stau prin alte tari!

      La scara mica..minuscula as spune..tu reprezinti tot ceea ce a ales sa NU VOTAM noi. Tu esti asemenea liderului tau. A, cumva lucrezi prin Antene? Sau doar ti-au spalat aia creierul??!!??

    • Nu doar ca nu lucrez in antene dar nici macar nu ma uit la TV decat o data – de doua ori pe luna la altceva decat Discovery, National Geographic sau Mezzo.
      Am citit Constitutia, nu asta e problema. Nu dreptul de a vota al oamenilor din diaspora ma deranjeaza. Zic doar ca eu n-as avea tupeu sa votez presedintele unei tari din care am plecat pt ca nu ma afecteaza ce se intampla in tara aia. E ca si cand ar trebui sa votez maine cine sa conduca Australia. Cu ce drept sa-mi zic eu parerea despre cum sa traiasca si ce sa plateasca sau sa pateasca oamenii de acolo? Sa-si aleaga singuri soarta, ca sunt direct implicati si afectati de ce se petrece in tara lor. Daca eu sunt plecat bine mersi pe meleaguri straine ce treaba mai am cu ce-am lasat in urma acum n ani?

    • Comparaţia cu Australia e o marcă clar antena 3 (nu spun că tu te uiţi la ei, cam aşa fac aia), păi nu eşti cetaţean australian, nu ai fost niciodată, ţara aia e prea departe şi nici nu prea avem legaturi cu ei, mult mai aproape ar fi politica din Franţa de exemplu, de ce nu ai dat ţara asta ca termen de comparaţie? Sau Polonia? Sau Grecia? Cumva că răspunsul ar veni brusc, ne interesează ce e în Europa? Nu zic că ar veni, dar ar fi posibil. Şi cum trebuia să înlături această posibilitate ai dat exemplul ăsta, ce să zic, e ok şi spune multe 🙂 Şi acum, când se vorbeşte de diasporă nu ştiu de ce toţi se gândesc la un bloc unitar pregătit să sară la gâtul lui Ponta, se ştie foarte bine că au vrut să voteze 10- 12% din totalul românilor din străinatate şi au reusit ceva mai puţini (nu cunosc exact procentele), altfel spus NU s-au prezentat la vot 88%, foarte probabil pentru că nu îi interesa ce se întâmplă aici. Ok, e dreptul lor. Aaaa, stai aşaaaaa, nici cei 12% nu au făcut bine, nu?! Nu crezi că afirmaţia asta e o dovadă de ipocrizie dusă mai spre extrem? Păi eu cred că ăia au fost muuuult mai români decat mulţi din cei care comentăm aici, 12% care se gândesc să se întoarcă DACĂ ar avea condiţii, sau cei plecaţi la studii, sau cu contracte pe perioade determinate, sau plecaţi cu dinţii strânşi că şi-au lăsat familia, sau etc., deci oameni foarte motivaţi (am exemple personale, cred că toţi au, deci sper să nu mă contrazici). Dar cei detaşaţi cu serviciul au voie? Dar cei care lucrează pe la diverse misiuni afară? Aaaa, sună mai hard să zici că ăia au fugit in lume şi gata! Şi încă ceva, dacă la turul 2 a fost un val de mobilizare (pînă la 12%, reţine), în turul 1 nu a fost nimic, ei pur si simplu au stat la cozi de câteva ore fără să bănuiască reacţia ulterioară. Dacă tu l-ai ales pe Ponta e ok, e dreptul tău şi probabil ai argumentele tale, dar nu este corect (şi e o marcă strict antena3 sau Ponta) să cauţi „motive” pe baza unor „argumente” deplasate privind contracandidatul. Gândeşte-te că unii din noi mai suntem şi cerebrali şi avem argumentele noastre. Aşaaa, cu suflet tandru de poet cum mă aflu 😀
      P.S. – Eu am votat în turul 1 Macovei, ştiam ca nu are şanse, şi ştiam că în turul 2 îl voi vota pe Iohannis. Şi crede-mă pe cuvânt, nu pentru că aş fi atras irezistibil de bretonul lui Băsescu, de nurii lui Blaga sau etc, dar lungim discuţia.

    • Nu am zis Franta pt ca lucrez cu francezi si de zi si gradul de implicare al meu in viata lor si al lor in viata mea e mai mare si nu neaparat in sens pozitiv. Am zis Australia pt ca asa mi-a venit, nu de la Antena 3 :))
      Puteam sa zic Noua Zeelanda, Suedia, Iugoslavia la fel de bine…
      Cand am zis ca nu pricep de ce voteaza diaspora nu ma refeream la oameni plecati pentru 1 an sau 2 sau 3. Ma refeream la cei plecati de 5-10 ani, pe care eu una nu-i mai consider cetateni romani si pe care ii indemn sa obtina cetatenia tarii in care locuiesc si sa voteze acolo pt ei, nu acolo pentru mine. Ma refer la cei care sigur nu se mai intorc decat daca o sa ploua cu aur in tara asta la fiecare doua zile. Eu cred sincer ca acei oameni n-au de ce sa-mi decida mie soarta. Ei voteaza ca le-a zis matusa ramasa in tara ca Iohannis e mai bun si din punctul meu de vedere e ca si cand matusa ar vota de 2 ori. Si asta nu-i corect. La o adica mai mult drept de vot ar avea fi-mea de 18 luni ca ea traieste in tara asta si e afectata de ce se petrece si cam tot atata informatie corecta cata ajunge in diaspora stie si ea (adica nimic).

    • Pentru mine e destul de clar că eşti calată pe ideile tale având la bază afirmaţii uneori amuzante, gen ultima, că cei din străinătate nu sunt informaţi – sigur ai auzit de publicaţii online? Sigur ai auzit că toate ziarele, analizele şi statisticile sunt pe net? Sigur ştii ca netul e bun şi la altceva decât youtube şi fb? Eu de exemplu până acum 2 săptămâni nu am urmări ştiri tv ci doar am citit diverse surse (şi pro şi contra, cum e normal).
      Acum, respiră adânc şi reciteşte (nu sunt prea sigur că ai făcut-o prima oară, doar ai plimbat ochii pe nişte rânduri), tocmai ţi-am explicat destul de clar, adică fără pontisme, cam cine sunt cei din diaspora care au votat, de unde rezultă „vechimea” lor în străinătate. Iar legat de subiectul ăsta nu îmi permit să emit păreri sumbre/apocaliptice (aşa cum vă că tu îţi permiţi) despre ce o să se întâmple, neavând nicio bază logică (gen afirmaţie de luni de pe la diverse ghene media cum că Iohannis o să îl dea jos pe Ponta şi o să-l pună pe Băsescu la guvern, idioţi cei care au spus şi mai prostuţi cei care au crezut). Şi nici nu îmi permit să mă dau înţepat (gen dacă plouă cu aur etc) din simplul motiv, ăsta e un subiect f.f.f important şi trebuie tratat ca atare, altfel aş fi un pontist curat.
      q.e.d.

    • @Emilia, mura

      Ponta stim ce a facut, am vazut in ultimii 2 ani: instabilitate politica, scatderea dramatica a investitiilor si multe minciuni spuse in fata. Asa ca oamenii au ales sa schimbe situatia asta cu ALTCEVA. Vom vedea ce se intampla mai departe, dar important ca oamenii au dat o sansa si au refuzat tot ce li s-a oferit pana acum. Exista speranta, si elan ca se mai poate face ceva. Da, o sa platim cu varf si indesat golul din buget lasat de pONTA si turma lui cheltuita pe campanie si alte furturi, si nu am pretentii ca de acum sa fie totul roz. In plus parlamentul este majoritar PSD. Insa mi se pare rea vointa sa aruncam cu noroi inainte sa vedem faptele noului presedinte (care de fapt are atributii destul de limitate in caz ca nu stiati, legile si Constitutia actuale nu permit existenta unui dictator).

      Nu cred ca a venit in nici o tara fat frumos pe cal alb care sa salveze situatia. Este si datoria noastra sa sanctionam cand liderii o iau pe ulei, nu putem sta cu bratele in san si sa tinem pumnii stransi ca Romania se va schimba. Proteste, mers la vot, schimbat mica comunitate in care traim… Pai cat de naivi sa fim ca sa credem ca o tara se schimba in cativa ani? Comunismul a lasat urme foarte adanci din pacate.

      Imi displac oamenii care sustin cu certitudine ca totul va fi la fel sau mai rau, sau ca Iohannis este omul lui Basescu. Ce afirmatii v-au facut sa credeti asta? Stiti sa cititi in cafea, sau v-a spus globul de sticla viitorul de sunteti asa siguri si pesimisti?

    • nu ghicesc in cafea si nici glob de sticla nu am; la naiba, stiam eu ca-mi lipseste ceva…
      nu mai zic nimic, e clar ca am gresit usa.

    • Eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca presedintele a fost ales fara dubiu de catre cei din tara…. tocmai ca sa nu se mai dea peste nas celor ce locuiesc in afara Romaniei ca au facut sa se incline balanta catre castigator…. in timp ce ei nu isi asuma alegerea si stau undeva in afara relelor din tara etc etc. Alegerea a fost clara inca in interiorul granitelor. Ma bucur, tocmai fiindca putem sa ne abtinem de la ‘a arunca vina pe cei din diaspora’.

      Apoi, dreptul la vot pentru toti cetatenii tarii este garantat de constitutie. Chit ca traiesc in Romania sau in afara ei. Punct. Mie mi se pare lipsa de toleranta sa spui ca ‘mi se par de toata jena oamenii din diaspora care s-au dus sa voteze…’ . Asta e parerea mea, eu nu mi-as permite sa fac vreo astfel de afirmatie.

      Inghesuiala la granite este mereu in preajma sarbatorilor si in timpul concediilor. Si vrand nevrand, prezenta acelor cetateni romani pentru o perioada scurta in interiorul granitelor tarii, ajuta (putin) economia tarii. Rezultatul e oricum cu + .

      Eu sper sa invatam sa fim toleranti si sa ne respectam unii pe altii. Cel putin in ultimele zile ale campaniei electorale, Iohannis mi s-a parut un bun exemplu in acest sens, sper sa invatam cu totii de la el.

    • Draga mea, draga,

      Sunt plecata de 3 ani si platesc draga mea si impozite si taxe si contributii de sanatate desi nu beneficiez de ele si vin niste mincinosi si imi fura dreptul la vot.
      Am mers pe banii mei, cu 2 copii mici de 2 si 4 ani , 200 de km dus si 200 km intors!!!!!!!!
      Si stii ce era la consulat???? Bataie de joc ! Asa ca scuteste-ma.
      Vrei detalii exact ce si cum platesc? Sa iti trimit un desfasurator?? Sa iti povestesc cum imi platesc pe langa toate taxele si impozitele si o rata la un apartament de 1000 E lunar in Romania?? Apartament luat in timpul lui Tariceanu? Si da .. din ratele astea care ajung la banca se platesc niste salarii si altele, nu imi spune tu mie ca nu contez.
      Dar operatia mamei pe coloana care a costat 3 500 RON bani ajunsi direct in buzunarul doctorului de aici de la mine?? Banii aia s-or fi dus in TVA cumva??

      Nu draga mea. Am facut o facultate si am muncit pentru tot ce am realizat si refuz sa fiu condusa de un plagiator.

      Poate imi explici si mie si vorbesc foarte serios, cum a reusit Ponta sa isi ia bacalaureatul in conditiile in care a fost plecat 8 luni in Franta si a ratat un semestru si jumatate, deci trebuia exmatriculat. Haide.. te rog.. explica-mi!
      Explica-mi si cum este cu lucrarea lui de doctorat. Este copiata sau nu?
      Cum as putea sa imi las mama, tata, bunicii si toti cei ramasi in tara sa fie condusi de un asemenea om?

      Ma simt jignita de afirmatiile tale si sa stii draga Emilia ca la fel ca si mine s-au simtit si alti oameni aflati in cozile de la ambasade si consulate in lumea asta mare. Oamenii astia au sunat acasa si au spus mai departe umulinta la care au fost supusi si reactia o vezi. CONTAM MAI MULT DECAT VREI TU SI PONTA SA CONTAM .
      Faptul ca ne-ati ignorat si ne-ati refuzat dreptul la opinie a fost o imensa greseala.

    • Faptul ca ai plecat din tara a fost alegerea ta. Daca eu as fi ales asa nu m-as mandri cu aceasta alegere.
      Ce importanta are pt oricine faptul ca x sau y nu a fost exmatriculat sau a plagiat sau a copiat la bac sau si-a facut fituici pt examenul de geografie din clasa a 5-a?
      Faptul ca ai votat cu Iohannis ti-l asumi? Daca da, te invit sa te intorci in tara sa te bucuri de presedintele pe care l-ai ales, ca sigur o sa iti ofere un super loc de munca si o sa iti scada rata la apartament si o sa iti ofere servicii pe masura impozitelor si taxelor pe care le platesti…. peste o mie de ani.
      Ce incerc sa iti spun e ca ti-ai pierdut timpul conducand 400 km ca nu o sa se schimbe nimic nici pt tine nici pt mine, nu ti-ai luat tara inapoi, ca e demult facuta praf si oricine ar veni la putere nu poate face mai mult decat sa schimbe cateva lucruri in bine pe perioade scurte de timp. Din rahat bici nu se mai face. Vorbim peste cateva luni cand vor rasari acei politicieni „capabili” din spatele lui Iohannis care vor minti si vor fura cu 10 maini pe fata fara pic de perdea sau rusine la fel cum a facut Base, sa vad atunci cat de buna ti se mai pare alegerea facuta.

  17. Emilia draga, in primul rand cei din afara au votat pentru noi, sa avem si noi o tara ca in afara, sa nu mai fim umiliti in tara noastra si nici ei in strainatate, in al doilea rand votarea a demonstrat sa romanii nu mai suporta PSD-ul plin de comunisti aflati in spatele lui Ponta. Sa nu uitam ca tot greul care il ducem este tot din cauza gaurilor facute de ei cand au fost la putere si au aruncat matza moarta pe alții. Nu va asteptati ca Iohannis sa vina acum sa faca minuni si nu uitati ca romanii au votat in primul rand „NU Ponta”!

    • Pai tocmai ca tot electoratul care a votat cu Iohannis asteapta minuni si lapte si miere.
      Si cum sa mearga tara asta daca poporul alege un presedinte doar ca sa nu-l aleaga pe altul? Daca in locul lui Iohannis ar fi canditat Gica boschetarul ati fi votat cu Gica si asta mi se pare foarte trist.

    • Faptul ca ai plecat din tara a fost alegerea ta. Daca eu as fi ales asa nu m-as mandri cu aceasta alegere.
      Ce importanta are pt oricine faptul ca x sau y nu a fost exmatriculat sau a plagiat sau a copiat la bac sau si-a facut fituici pt examenul de geografie din clasa a 5-a?
      Faptul ca ai votat cu Iohannis ti-l asumi? Daca da, te invit sa te intorci in tara sa te bucuri de presedintele pe care l-ai ales, ca sigur o sa iti ofere un super loc de munca si o sa iti scada rata la apartament si o sa iti ofere servicii pe masura impozitelor si taxelor pe care le platesti…. peste o mie de ani.
      Ce incerc sa iti spun e ca ti-ai pierdut timpul conducand 400 km ca nu o sa se schimbe nimic nici pt tine nici pt mine, nu ti-ai luat tara inapoi, ca e demult facuta praf si oricine ar veni la putere nu poate face mai mult decat sa schimbe cateva lucruri in bine pe perioade scurte de timp. Din rahat bici nu se mai face. Vorbim peste cateva luni cand vor rasari acei politicieni „capabili” din spatele lui Iohannis care vor minti si vor fura cu 10 maini pe fata fara pic de perdea sau rusine la fel cum a facut Base, sa vad atunci cat de buna ti se mai pare alegerea facuta.

    • In primul tur Tariceanu, in al 2-lea Ponta. Pt ca in curand intru in concediu de crestere copil, am parinti pensionari si socrii bugetari si prieteni care lucreaza in domeniul cultural si absolut toti am fi dus-o mult mai bine cu Ponta fara sa avem pensii, salarii, indemnizatii si sporuri injumatatite…
      De ce as fi votat cu Iohannis? Ce aduce el? Nemti care sa investeasca in Romania si sa vad cum politicienii din spatele lui fura 90% din tot ce se investeste si tara bate pasul pe loc si noi astia care chiar muncim in tara asta nu peste hotare si ne chinuim zi de zi sa ne crestem copiii intr-un mediu sanatos nu avem nici o sansa, nu ni se arata respect, nu suntem bagati in seama, suntem adusi in pragul disperarii si furati non stop pentru binele celor de la conducere? Nu merci!

    • Nici nu ma mai obosesc sa iti raspund. Daca tie furtisagul (notelor si nu numai), minciuna la tot pasul din partea unui om ti se par ok.. ce sa mai zic.
      Bugetarii sunt prea multi si plimba prea multe hartii in secolul tehnologiei. Iar unii chiar iau prea multe sporuri, gen spor de calculator.. wow ..
      Iohannis nu stiu ce aduce, dar Ponta stiu asa ca nu merci .
      Spre deosebire de tine eu nu il astept pe Ponta sau pe Iohannis ca sa imi fie bine, ma descurc bine merci si singura.
      Iar mediul sanatos pentru copii inseamna si corectitudine din toate punctele de vedere, dar probabil ca tu esti chiar orbita de bunastarea voastra care va pieri odata cu Ponta si iti e al naibii de frica de asta.

    • Scuze, dar nu pot sa nu ma arat indignata de genul asta de comentariu…
      Si eu lucrez la stat, intr-o institutie infiintata la solicitarea Comisiei Europene, munca mea consta in mare parte din consultanta, deci in „era tehnologiei”, cum o numesti tu, nu plimb hartii si nici nu pot fi inlocuita de un calculator. Da, sunt pornita pe tot ce inseamna PDL pt ca am prins cam toate guvernarile din 2004 incoace, deci pot spune ca i-am vazut pe toti! Sunt apolitica, intotdeauna am fost, asa au fost si ai mei, deci nu tin partea cuiva anume, dar nu am putut sa nu observ – si eu, ca multi altii din domeniu – cum s-au facut cele mai mari abuzuri fix in guvernarea PDL! Si aici nu ma refer la taierea salariilor, sa zicem ca aia a fost o masura anti-criza, ci la abuzuri adevarate, la incalcat legea pe fata, ca asa erau ordinele „de sus”. Sa mai spun ca nu puteai sa zici ceva de rau de tov. Boc, ca erai imediat chemat in biroul secretarului de stat si luat la rost? A ce va suna asta? 😀 Macar pe vremea tuturor celorlalti – la alegere, chiar si a lui Nastase, culmea! – nu te intreba nimeni de ce i-ai vorbit de rau. Apoi, pe cuvant de onoare, daca ar fi dat afara jumate din bugetari, in loc sa taie salarii, ar fi fost ok, dar s-o fi facut pe criterii de COMPETENTA. Dar nu, au scandat in stanga si-n dreapta cum a crescut numarul bugetarilor pe vremea guvernului Tariceanu, au facut oameni competenti si cinstiti sa plece, ca nu suportau ce se intampla, iar in locul fiecarui om care a plecat au adus ei vreo 2-3 (desi, teoretic, toata guvernarea Boc posturile erau blocate!), dintre cei care lipisera afise in campania lor electorala, oameni care nu stiau sa faca NIMIC, in afara de comisioane si sa-i spioneze pe cei care munceau. Prin urmare, in necunostiinta de cauza e foarte usor sa vorbesti 🙂
      Iar pentru toti cei care au impresia ca traim in „bunastare” si „privilegii”, eu le doresc sincer sa le Dumnezeu sa traiasca si sa-i intretina familiile fix cu toate privilegiile+salariile+sporurile pe care le avem, nici mai mult nici mai putin! Nu de alta, dar mi se pare pacat sa poftesti asa mult la ceva si sa nu-l ai, zau!

    • In sfarsit un roman traitor in Colonia Romania care nu are spalat creierul. Bine punctat Emilia, sunt tot de acord cu commentariile tale.

    • Nu asteptam nicio miere, alina.
      Pur si simplu ni s-au sterpezit dintii de atata…lamaie. Ca sa ma exprim elegant!!!!

  18. Ioana, doamna vorbește serios, te asigur. E același melanj sinistru de aberații anteniste pe care le-am tot auzit de la ”sceptici”, nu mai pot să le ascult că mi se face rău. Nu înțeleg cum un om tânăr și educat poate înghiți jegul lansat din grota pontist-pesedistă. Sunt profesor, îmi primesc salariul de la buget și am încasat în plin criza și tăierile din 2010. Băsescu a devenit un personaj jalnic, o umbră destrămată a ceea ce a fost în anii lui de glorie. Mi-e silă de penalii din jurul lui, le doresc dosare grase și închisoare lungă, dar NEVER EVER n-aș putea vota cu Ponta, summa absolută a tot ceea ce detest la un tânăr ”profesionist”: aroganța odioasă, hybrisul nerușinat, șmechereala tupeistă, convingerea că te poți înfige nesimțit oriunde și îți va reuși orice pentru că ești susținut de oameni atotputernici și eterni.
    Mie îmi place omul Iohannis, cu toate scăderile lui. L-am votat pe el, n-am votat împotriva lui Ponta. Și cred că trebuie să ne bucurăm că societatea civilă, așa firavă cum e, totuși există.

  19. Nu zic ca Iohannis e rau intentionat si nici ca e vai de el, desi are muuulte minusuri. Zic doar ca e inconjurat de o armata de oameni cu caracter grotesc si il vor ingropa daca se va ridica impotriva lor fie si cu o virgula. Si daca Base o sa vrea sa fie prim ministru o sa fie. Daca Udrea si Blaga vor vrea cate un minister vor avea. Si asa bine o sa ne fie… mama mama…

    • Evident era mai bine cu Ponta pentru ca PSD e ok pe parte de protectie sociala si gandeste de 50 de ori inainte de a taia din indemnizatiile mamelor sau din alocatiile copiilor sau din pensiile pensionarilor sau din salariile amarate ale medicilor si profesorilor sau din sporurile bugetarilor. Vreti investitii desi a fost clar pana acum ca indiferent de cine conduce tara 90% din ce se investeste se fura… Dar sa aveti medici in spitale si profesori in scoli si buget la cultura si indemnizatii decente nu vreti… De-asta e trist.

    • Nu zic ca ar fi fost cu mult mai bun Ponta, dar ar fi fost un pic mai bun.
      Stiti de ce se tem acum cele 5 milioane de oameni care l-au votat pe Ponta?
      Ca dupa ce pleaca Ponta, prim ministru va fi Basescu. Sau Blaga. Sau Udrea.
      Cum ar putea Iohannis sa-i extermine pe cei fara caracter care l-au urcat unde este? Ca ei l-au „facut” ei il „omoara”. Poate e genul care crede ca s-a facut frate cu dracu’ pana a trecut podul dar podul asta il va fi trecut abia peste 5 ani. Pana atunci infratirea tot infratire e. Si Base nu doar ca nu va ajunge la mititica pt ce-a facut dar o va duce in continuare bine ca nu degeaba s-a prefacut ca o sustine pe Udrea dar de fapt l-a sustinut pe Iohannis in tot acest timp…

    • Noi crestem taxele ca disperatii ca sa marim pensiile si alocatiile si pe de cealalta parte ne taiem singuri craca de sub picioare, ca la 24% tva nu vine nici naiba sa investeasca la noi si ce producem e mai scump decat ce produc aia din China, si in caz ca nu stiai, pretul conteaza! Stiu ca ajutoarele sociale sunt importante, ca de-aia a avut Ponta 44%, dar ca sa fie bine trebuie sa fie si rau o perioada de timp. Iar doctorii sunt ultimii oameni care trebuie compatimiti, cand ei pleaca acasa cu cate 10 plicuri de spaga.
      Nu sunt de acord cu ajutoarele sociale. De ce tigancile cu cate 10 copiii sa primeasca bani sa se reproduca si sa umple tara asta de fiinte care nu aduc nicio contributie? Sunt atatea posturi la stat unde nu ai nimic de facut, si pleci vinerea la 1, si oamenii aia sunt platiti din banii nostri, eu iau jumatate din suma platita de angajator la stat, ca statul trebuie sa creasca copiii altora, sa incurajeze natalitatea in randul tiganilor, sa tina oameni care nu fac nimic, sa umfle buzunarele smecherilor. Eu cu ce sunt vinovata ca muncesc? Sunt pedepsita pentru chestia asta? Ia sa stam toti acasa si sa ne pice pensii si ajutoare sociale!

  20. Ce nu înţeleg mulţi, Romania nu este monarhie absolutistă. Cred că ideea asta e o post traumă după Basescu, ei, idea că majoritatea executivă si legislativă (presupunând că justiţia este independentă) ar fi fost fsn mie unul îmi spunea că trebuie să fug în munţi să mă fac haiduc, ăsta a fost principalul motiv pentru care l-am votat pe Iohannis in turul II. Şi înteleg că e o totală lipsă de cunoaştere a atribuţiilor preşedintelui atâta vreme cât marea majoritate îl consideră un cavaler medieval care intră singur pe la Nadlac şi trece toţi baronii şi corupţii prin foc şi sabie până la Constanţa, păi doamnelor şi domnilor, îl consideraţi şi procuror? Deci, el trebuie să işi facă bine treaba de preşedinte, atât (din afirmaţia asta rezultă multe). Un alt lucru care mi-a sărit in timpan, nu prea ştie să mintă, motiv pentru care mulţi l-au considerat molâu, păi omul dacă nu ştie ce să răspundă recunoaşte asta sau tace, mai ales la întrebări „cu dedicaţie”, mi se pare perfect normal, în contradicţie cu ponta care mi-a facut în ultimul timp impresia unor probleme la mansardă, parcă îi sclipeau ochişorii şi zâmbea într-un anume fel cu cât scotea vreo minciună mai umflată.
    Îi dau dreptate Monicăi (a comentat mai sus) cu ieşirile unor cocolari si piţipoance care au împânzit fb-ul, mde, pentru mulţi alegerile au fost galerie de stadion, cam atât au înteles şi ei.

  21. Oameni buni si tristi, care ati votat cu Ponta- permiteti-mi sa va zic urmatoarele: tovarasul Ponta este din partidul din care provine Iliescu, stiti, nenea ala care ne-a mancat tineretile. Si apoi, coruptul de Nastase, denumit si „Nastase sapte (7!!!) case” sau Bombonel, cel pentru care v-ati bucurat cand a intrat la racoare. Ponta este produsul partidului PSD, produs tanar si vioi, care da bine la imagine si manipuleaza facil. Are familie, are cuvintele la el (sincer acum, si Badea le are dar sunt atat de gresite ca ma apuca rasul), are campanie facuta (parerea mea, doar o banuiala, de un american, prea e din filme) fix pe sufletul romanului. Romanul de rand ce doreste? Ca orice societate crescuta in comunism, este consumator si asta doreste: sa consume mult si linistit, cu burtica plina, in fata televizorului; altul sa munceasca, lui sa ii fie usor, sa aiba acolo de-un concediu la mare, la Poiana Brasovului sau mai stiu eu unde si e fericit. Acum, manipularea asta ieftina, sincer va spun, a fost atat de bine facuta incat nu iti mai pui intrebari.
    Pana si la primul tur, sotia lui Ponta a venit imbaracata in culoarea cernelei, adica tot manipulare, NLP se cheama si e o treaba care functioneaza de cand cucii.
    Oamnii care candva au crezut in demnitate, in cinste, in munca si in carti dar si in actiune, au devenit deodata arhangheli ai lui Ponta, care lupta impotriva lui Basescu. Alegerile de anul asta nu au fost niciodata despre Basescu. Sa va aduc aminte ca nu a candidat? L-ati vazut voi pe liste? Ponta si campania lui v-au mintit si manipulat atat de mult incat ati crezut ca este o lupta impotriva lui Basescu, cand, de fapt, a fost impotriva cinstei. Voi trebuia sa alegeti indiferent de culoarea individului sau de numarul de copii din dotare. Trebuia sa alegeti cu demnitate si cu bun simt. Iar domnul Ponta nu are bun simt nicaieri.

    • Nu l-am vazut pe liste pe Basescu. L-am vazut in spatele listelor,, pe fata in spatele doamnei Udrea, in realitate in spatele lui Iohannis. Practic eu vad dincolo de liste ca Iohannis e lupul deghizat in oaie. Nu ajungea presedinte fara sustinere masiva din partea politicienilor corupti care l-au sustinut pentru ca si-au vazut interesul.
      Nu ma intereseaza ca presedintele tarii sa aiba bun simt. Ma intereseaza sa fie capabil sa poarte o discutie in contradictoriu fara sa se faca de ras sa fie calcat in picioare sa aduca „argumente” de copil de clasa a doua sau sa se „oftice” ca un tanc razgaiat.
      Pe ce planeta un candidat viabil la functia de presedinte se supara si pune bot cand aude ca contracandidatul isi prelungeste sederea intr-o emisiune televizata pt ca mai exista intrebari la care trebuie sa raspunda. Cum sa te prezinti in fata poporului zicand: „Votaţi schimbarea. După ce plec, socot că nu puteţi continua discuţia.”
      Cum sa raspunzi la intrebarea „de ce trebuie sa fii presedinte” citind scrisorile oamenilor nemultumiti din diaspora? „Sunt Klaus Iohannis, candidatul ACL, sunt candidatul care crede că votul nu este o lozincă, ci un drept. Sunt candidatul care crede că avem nevoie de o schimbare profundă după 25 de ani, care consideră că trebuie să punem „STOP” şi să începem un alt fel de politică. Am adus cu mine scrisori ale celor din diaspora. Domnule prim-ministru, vi le las, poate puneţi pe cineva să le răspundă de ce au fost umiliţi la vot.” Eu nu am vazut la Iohannis bun simt insa am vazut ca nu prea stie pe ce planeta se afla. De-asta nu as fi votat cu el.

  22. Nicio problema ca acum avem Iohannis sase(6!!!) case….din meditatii, dar asta se pare ca nu-i asa important! Nu am mers la vot, asta ca sa nu se inteleaga ca il sustin pe Ponta.

  23. Emilia, ai spus tot, cu mult bun simt. Imi pare rau ca in loc de sentimentele duioase si blandetea pe care le cautam toti aici a iesit la iveala altceva…ce poate simteam deja…

  24. Eu totusi cred ca indiderent de presedinte, problema e la omul de rand. Eu da, vreao o tara ca afara. Vreau, daca ies afara, sa imi plaxa ce vad in jurul meu. Vreau sa fie curat, sa pot linge asfaltul, vreau sa vad cladiri curate, vreau sa nu mai aud puie si .ula si alte vorbe de genul. Vreau sa nu mai vad oameni rai, invidiosi, lenesi si asa mai departe. Eu ca e PSD ca e PDL voi lucra cum am lucrat pana acum. Eu vreau armonie. Romania e stricata de rautatea si lipsa de efucatie de bun simt a populatiei. Si toate astea tin de noi. Romania are nevoie de oameni buni, doar atunci se va schimba ceva.

  25. Buna seara. Am citit pentru prima oare eseurile tale pe vremea cand Sofia mea avea, probabil, esofagita de reflux si dezvoltase o forma de anorexie care m-a facut sa imi doresc sa ma arunc de pe balcon de cateva ori pe zi, asta cand nu imi dadeam pumni in cap.. Si, crede-ma, eram anterior o persoana echilibrata. Dar am suferit crunt. Am plans cand am citit despre refluxul Sofiei tale. De atunci, te citesc din cand in cand, inainte sa dorm, pentru ca sa vad ce o sa mi se mai intample. Acum imi dau seama de ce imi place de tine, de fapt. Pentru ca esti o printesa adevarata, adica desteapta.

  26. Draga Printesa,m-am umplut de tristete vazand ce atmosfera a nascut pe blog postarea ta,ma intreb cat de constructiv sau cu rost a fost transformarea unui spatiu al Sofiei-si al lui Iv-din Wonderland in ..ma rog,am sa evit orice cuvant peiorativ.
    Eu inteleg ca intelectualii si mai ales formatorii de opinie trebuie sa se implice in viata cetatii,dar musteste tot spatiul virtual de atacuri,dusmanii reciproce,invective! Mie acest spatiu al tau imi ramasese-in atat de llimitatul timp in care-mi culc copilul-,si iata ca n-am scapare nici aici!Desigur,ai putea replica:nu te obliga nimeni sa citesti,de altfel am atia cititori,incat unul în plus,in minus,ce mai conteaza.,Dar tu nu esti genul acela!
    Deci,cu drag si tristete te rog:lasa spatiul asta asa cum l-ai creat,fara vorbe -cum ar fi „jeg”,”scuipat „-in care nu te recunosc,lasa acest colt in care,in acele minute in care pasim in el,sa ne rupem de ceea ce ne ataca de-a dreptul de peste tot,si in care,tu si vorbele tale maiastre scot ceea ce e mai bun in noi.

    • spatiul asta nu e despre roz si puf, e despre mine cu totul, si uneori am si eu patimi pe care mi le exorcizez aici.

  27. pff…nu uitati, Ponta e prim ministru. Adica nu un ciuri-buri… Are posibilitatea sa demonstreze cat de mult am gresit noi ca l-am votat pe Iohannis si cat de bun presedinte ar fi fost el! Sa-i uram succes si SPOR la treaba!! Ia nu-l mai jeliti atata!

  28. Draga Ioana,
    desi iti citesc blogul mai ales fiindca imi plac povestile frumoase, iar a ta e una, dar nu cred ca am mai comentat p-aici. Insa felicitari pentru ca ai scris postul asta si ti-ai asumat comentariile care era clar ca vor veni, fiindca, fericiti in familie, relatii etc sau nu, nu traim izolati intr-o bula si asta trebuie sa se vada.
    Am votat dintr-o lehamite de Ponta & co cum rar imi provoaca altceva, insa, daca in primul tur l-am votat pe KI fiindca era cotat cu prima sansa contra lui Ponta, in al doilea l-am votat fiindca mi-a placut omul, mi s-a parut consecvent cu el insusi. Rar asa bun simt intr-o campanie abjecta, ma face sa cred ca ne va reprezenta demn in lume (for the record, asta chiar e o atributie a presedintelui).
    PS Cine compara a fi primar cu a fi gospodina se autoexclude din discutie, n-are rost sa irosesti argumente.

  29. Si mie imi place Klaus. Si ma bucur.
    Si sora mea e la master..in diaspora.
    A stat 7 ore la coada, in ploaie. Ca sa ne fie de ajutor.
    Ar trebui sa multumiti, nu sa vorbiti prostii.

  30. Draga Printesa,

    Si eu am simtit la fel – m-am culcat cu teama si m-am trezit cu o mare bucurie. Am citit pentru prima data dupa multi ani cu placere stirile din Romania. Nu indraznesc sa sper ca Johannis va aduce marea schimbare, dar ma bucur de fiecare mic pas despre care citesc. E ca o gura de aer proaspat dupa stirile penibile ale ultimilor ani cu contrele marlanesti dinte Ponta si Basescu.

    Si ca sa ii raspund comentatoarei Emilia apropo de diaspora: sunt plecata de cativa ani din Romania. Locuiesc in Germania, aici am familia mea si nu ma vad intorcandu-ma in Romania. Si totusi m-am dus la vot – am stat in primul tur 3 ore jumatate la coada, si duminica asta alte 10 ore – pentru ca mai am familie si prieteni in tara asta. Si le doresc binele. Si vreau sa vin in continuare in vizita in Romania, vreau ca ai mei copii sa cunoasca o tara frumoasa nu una distrusa de alde Ponta. Si pentru ca vreau sa fiu mandra ca sunt romanca, nu sa caut justificari unei tari care se afla pe primele locuri in termeni de coruptie, recesiune economica, somaj, etc. Si consider ca asta este dreptul meu ca romanca. Indiferent unde locuiesc.

    Numai bine tuturor – sper ca starea asta de normalitate sa continue si bucuria sa nu se transforme (din nou) in frustrare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *