Pentru mine, anul ăsta a fost bun. Poate cel mai bun, deși sînt extrem de obosită și de slăbită. N-am mai avut atît de puține kilograme din clasa a patra, cred. Și mă mai salvează părul lung și mult, care-a început de ieri să cadă, așa că nici asta nu mă mai ajută multă vreme.

Am petrecut un an extraordinar cu fetița noastră, care e acum, față de anul trecut pe vremea asta, ditamai domnișoara. Ne-am strîns în brațe, ne-am declarat lucruri, ea a crescut și pe dinăuntru și pe dinafară, simt că am în ea o prietenă bună, îmi place de ea chiar și așa, independent de faptul că mi-e copil și că seamănă cu mine.

Am născut (natural, și scriu asta aici pentru că mi-am dorit enorm să reușesc asta după cezariana Sofiei, e una dintre marile realizări ale mele nu doar de anul ăsta, ci din totdeauna) un băiețel care e ca un soare pentru noi. Este atît de vesel, de cald, de bun, de greu de supărat că pur și simplu nu mă satur să mă uit la el, să-l țin în brațe, să-l strîng la piept pînă icnește.

Vacanță nu am avut (nu pun la socoteală singura zi de la mare din iunie, care s-a lăsat cu contracții și rău), n-am mai avut energie și pentru așa ceva.

Blogul a crescut mult, mult mai mult decît îmi propusesem. Am reușit să-l reorganizez, mi-am dorit mult să mă prindă revelionul în casă nouă.

Am citit mai mult decît mi-am propus, am copt pîine, am mîncat bunătăți multe, am cunoscut oameni buni. Am cunoscut și oameni răi, și e și asta o realizare, pentru că odată cu ei am cunoscut și puterea mea de a-i ține la distanță.

Am petrecut mult timp cu tata, care a venit de trei ori la rînd din Italia să mă ajute. A fost aici cînd am născut, și înainte, și după, e aici și acum. Încă un lucru extraordinar pentru care sînt recunoscătoare, după 23 de ani de despărțire și dor.

Bunicii doi pe care-i mai am sînt sănătoși și voioși.

Sîntem împreună și ne ținem strîns unul pe altul, deși uneori e greu, cu nesomn și atîta oboseală, să ne iertăm, să ne suportăm.

Nu știu ce ne așteaptă în 2015, îmi doresc doar să fim sănătoși și împreună. Am pus într-un borcan cinci bilețele cu rezoluții și dorințe, la anul pe vremea asta le voi reciti și voi vedea ce-am împlinit și ce nu. Cea mai mare dorință dintre toate n-am pus-o pe hîrtie, nu am curaj să mă gîndesc la ea sau s-o rostesc, pentru că dacă fac asta, trebuie să iau în calcul și varianta că nu se va împlini, și nu sînt pregătită pentru asta, probabil n-o să fiu niciodată.

Ce-mi doresc cel mai mult e ca la finele lui să îmi țin în brațe copiii, pe toți trei să ne țină în brațe omul, iar doi pași mai încolo să fie mama și tata, socrii, nașii și bunicii mei doi. Și pisica!

Îmi doresc să fiți și voi bine, să aveți cît mai puține probleme din cele care necesită sfaturi de specialiști și cît mai multe dileme din cele frivole, gen dacă să mergeți la toamnă în Thailanda sau în Norvegia, dacă să vă pupați mai întîi cel mai frumos copil sau pe cel mai deștept, dacă să vă faceți unghiile cu Opi sau cu Nopi (nu mă pricep deloc la oje) și alte asemenea. Să rămînem aici împreună cît veți vrea, să vă fiu de folos în orice fel, să ne vedem și să ne citim cu bine.

Petrecere frumoasă de Revelion să aveți! Noi vom petrece ca în fiecare seară, acasă, bucuroși că ne avem și că îi avem, în pijamale, fiecare cu cartea sau serialul lui, și ne va fi foarte bine.

shutterstock_237969181

Sursa foto: an nou fericit! via Shutterstock

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

32 comentarii

  1. La multi ani fericiti familiei voastre 🙂
    O singura rezolutie am pentru tine, uleiul de ricin pus pe par curat, de seara pana dimineata, acoperit cu batic- dimineata te poti spala pe par si, cu timpul, vei vedea ca e din ce in ce mai frumos si nu mai pica (nu ca acum nu ar fi frumos parul tau).
    Pot sa indraznesc, sa imi doresc si eu, pentru tine, alaturi de sanatate si viata extraordinar de frumoasa si de lunga, sa ajungi sa scrii un roman? Daca as avea cum sa investesc in asta, as pune tot la bataie 🙂

  2. La mine e primul revelion cu bebelus, il petrecem acasa. Nu pot sa zic ca sufar dupa petreceri sau companie numeroasa. Presimt ca si la noi va fi foarte bine. La multi ani si s-avem cu totii un an cel putin mai bun decat cel care a trecut!

  3. Imi place să mă gândesc doar la lucrurile bune care mi s-au întâmplat. Pe cele rele le șterg din memorie așa că… da, pot să spun că și eu am avut un an bun.
    Să fiți o familie fericită e tot ce vă doresc ! La mulți ani !

  4. 2014 a fost pentru mine un an bun, in conditiile in care am avut multe, multe, multe incercari in plan personal, in familie … Insa acesta este anul in care am invatat sa accept ceea ce este. Sa iubesc ceea ce este chiar daca doare … si doare tare cand e vorba de sanatatea si viitorul celor dragi…

    Printre „frivolitati”, anul acesta ti-am descoperit si blogul:)) … si imi place mult !!

    Primul post citit : http://www.printesaurbana.ro/2014/06/parinteala-de-acum-trei-decenii.html … nici macar nu poti sa iti inchipui ce m-a zguduit, ce amintiri dureroase a rascolit, dar si ce usurare am simtit vazand ca si altii au trecut prin situatii mai mult sau mail putin asemanatoare, si au mers inainte!!

    Va doresc numai bine in 2015 si in toti anii ce urmeaza! Cred in continuare ca este posibil sa ne fie si bine in viata!:)

    Un indemn : acea „cea mai mare dorinta” pune-o pe hartie … va fi primul pas pentru a infrunta frica ca nu se va implini, va fi prima ta miscare pentru a demonta masinaria „de ce ti-e frica, nu scapi”. Transform-o in „nu poti fugi de ceea ce-ti doresti!” sau cum iti suna tie mai bine:))

  5. La multi si sanatosi ani!!! Si noi tot acasa vom fi, n-o spun cu parere de rau ci cu multa multa bucurie!.! Anul asta a fost f incarcat, asa ca se cere o liniste si o asezare chiar acasa. Numai bine!!!

  6. Da, anul 2014 a fost un an frumos!!!! Avem si noi doi copilasi, daruiti de dumnezeu, copii veniti din inima si nu din pantec, dar, pe care i-am dorit nespus!!!! Te pupam printesa!!!!

  7. Ca intotdeauna,emotionant!
    Iti doresc sa ai un 2015 cel putin la fel de bun ca 2014!Sa strangeti cat mai multe amintiri pumoase si sa le impartasesti si cu noi,sa ne umplem sufletele de bucurie.
    Felicitari pentru tot!Sa fiti sanatosi toti!La multi ani!

  8. Noi o sa petrecem in sase anul asta, cele doua personaje mici noi, bebita si finuta, vor dormi si noi cu finii ne vom imbuiba cu prăjituri

  9. Sanatate, ca e mai buna decat toate..asta ne dorim si noi.
    Stiu ca nu e pe subiect intrebarea mea… dar ..ce medic a avut curaj sa te asiste la nastere naturala? Si eu am o cezariana si imi doresc din tot sufletul sa nu mai ajung la operatie pentru bebe 2.
    Un an nou bun iti doresc!

  10. Iti doresc un 2015 cu multa rabdare, putere de munca si inspiratie … pentru noi! Si la cat mai multe articole motivationale despre mamicie!!! Mi-as dori sa citesc in 2015 si povesti de succes despre mamici care imbina in mod fericit rolul de mama cu cel de femeie de cariera cu job full-time – idei, solutii, programe, orice… Si, pentru ca ai puterea sa schimbi lucrurile, mi-ar placea sa te vad implicata in sustinerea si rezolvarea unor cazuri sociale pentru care sa te urmam si noi, cititoarele tale.. Cred ca se aduna multa energie pe acest blog, care ar putea fi directionata spre lucruri marete 🙂 ! La multi ani!!!

  11. La multi ani! sa ai un 2015 minunat, si implinitor pe toate planurile! Multumim ca existi si ne descretesti fruntile sau ne dai pe tava informatii f utile!

    Si la mine 2014 a fost un an f bun (probabil ar fi fost si mai bun daca reuseam sa nasc natural : ( ), suntem sanatosi, bebelusa e vesela! La anul imi doresc sa ramanem sanatosi noi si familiile noastre, sa ne plimbam mult daca tot sunt libera pana in octombrie (o rezolutie ar fi sa se obisnuiasca a mica in scoica 😀 ) si sa fac ceva si pentru dezvoltarea mea personala, poate sa invat mai bine italiana 😀

  12. „Am pus într-un borcan cinci bilețele cu rezoluții și dorințe, la anul pe vremea asta le voi reciti și voi vedea ce-am împlinit și ce nu.”

    faina ideea 🙂 cu permisiunea ta, o voi aplica si eu 🙂

    La Multi Ani!

  13. La multi multi ani fericiti de acum inainte! Cat despre dorinta ta cea mai mare o sa vezi ca nu aduce anul ce aduce ceasul, viitorul are surprize de nebănuit si dorinta ta se va îndeplini chiar mai frumos decat ai sperat.

  14. La multi ani Printesa, la multi ani regat! In primul rand felicitari pentru tot ce ti-a adus 2014 si in al doilea rand bafta pentru tot ce ti-ai propus pentru 2015. Eu sunt convinsa ca 2015 va fi un an fantastic si eu nu debord de optimism de obicei, deci musai va fi un an bun.
    Sa traiti, sa fiti sanatosi, fericiti si aproape asa cum va doriti!

  15. La multi ani buni Ioana, Sofia, Ivan, Liviu si Ciocolata! sa patiti toate dorintele din borcan si toate cele care vor mai aparea pe parcurs. Ai avut un an bun si urmatorii vor fi si mai buni. Te inteleg cu oboseala, la noi acum cand cel mic face 4 ani, s-a mai atenuat. Sunt zile si zile, toate pline 🙂 ps. pe pesti si rud nu stiu cum ii cehama, dar la multi ani frumosi si lor!

  16. Draga mea,
    an nou fericit, tie, oamenilor tai iubiti si noua, cititorilor tai fideli!
    Sa fim sanatosi, sa fim voiosi si sa ne fie cum ne place fiecaruia mai mult!
    Iti multumim pentru inspiratie si pentru cat esti de minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *