Fiecare om are ceva de ascuns

LE 2: Am pariat pe filmul ăsta înainte să-l văd. Mi-au plăcut mult trailerul, distribuția, soundtrackul. Și faptul că scenariul e scris de Bogdan Mirică, un fost coleg de facultate pe care-l știu destul de creativ. Mă bucur c-am avut dreptate. Primele trei episoade au curs foarte fain, avem acțiune, personaje, umor, suspans. Abia aștept duminica seara, vă jur. Bașca mă uit cu alți ochi la taximetriști, nu mă mai pot urca în mașina galbenă fără să mă gîndesc ce s-o fi întîmplat pe bancheta din spate în noaptea dinainte. Cred că-i cel mai bun serial românesc pe care l-am văzut în ultimii 10 ani, vi-l recomand pe șapte voci!

LE: Primele doouă episoade din Umbre sînt disponibile gratuit pe Hbogo.ro, fără abonament. Tocmai am dat play.

40 de ore de serial fără pauză, vreo 50 de episoade la rînd. Play, generic, acțiune, generic, play și tot așa o noapte o zi încă o noapte și apoi încă o jumătate de zi. Atît am rezistat. 40 de ore de uitat încontinuu la ecranul laptopului, cu mici pauze de mers la baie și așternut cașcaval pe cîte-o felie de pîine, să nu mor de foame. Atît de tare m-a prinsLost, serialul cu naufragiații pe insulă, că pur și simplu nu m-am putut opri (pînă pe la seria a cincea, cînd m-am plictisit brusc și am renunțat). Mi-am luat liber apoi de la job să dorm, că nu mă țineam pe picioare.

Apoi a urmat Prison Break. De trei ori la rînd Sex and the city.

Desperate Housewifes, de care m-am plictisit după două serii. Grey’s Anatomy, la care încă mă uit, un episod pe lună, că mai des nu apuc.

Breaking Bad, care mi se pare de departe cel mai bun serial pe care l-am văzut vreodată.

Homeland, House of cards și the Newsroom le-am devorat. La fel și True Detective.

Dintre cele românești, singurul care mi-a plăcut a fost În derivă, cu Marcel Iureș, produs și difuzat de HBO. Am văzut toate episoadele de cîteva ori, mi s-a părut foarte bine scris și excelent jucat. Vlad Zamfirescu și Bogdan Dumitrache sînt, după părerea mea, printre cei mai buni actori români contemporani.

HBO pregătește o nouă premieră și din ce-am văzut în trailere și-am investigat pe internet despre ea, o să fie fix ce-mi place! Un serial de dramă cu umor negru despre Relu, un taximetrist care în timpul liber e recuperator pentru un mafiot local. Relu duce două vieți, una așezată, acasă, cu nevasta și copiii și cu job la lumina zilei, alta cu violență și neprevăzut. Pînă cînd cele două ajung să se amestece, iar omul caută disperat să renunțe la jobul interlop, ceea ce se dovedește destul de dificil.

KV portrait no airing data

Producțiile românești din ultima vreme nu m-au impresionat deloc (nici chiar cele ultra premiate), pentru că trenează. Minute în șir de personaj care soarbe la o ciorbă pentru a sublinia inefabilul. Filmări tremurate care-mi provoacă vertij. Replici artificiale (nimeni nu vorbește cum vorbesc personajele din filmele noastre), rostite șoptit, de trebuie să dai la maximum volumul să auzi dacă o înjură sau o iubește. Mult gri, multă tristețe, apăsare și moarte. De la mine realitatea nu se vede deloc așa, nu recunosc imaginile cu pricina, plus că în general în rarele dăți cînd mă așez la televizor vreau să mă deconectez, să mă amuz, nu să găsesc prilej de tuns venele. Așa că rareori am urmărit un film românesc până la capăt.

Umbre, serialul cel nou de la HBO, pare altfel. Aștept cu maximum interes să-mi confirme așteptările. Filmarea e alertă, replicile sînt firești (mă rog, cred că sînt, că nu am auzit niciodată interlopi adevărați vorbind, dar neveste supărate am auzit și parcă așa sună, cum am auzit în trailer). Filmul este regizat de Igor Cobileanski și Bogdan Mirică, după un scenariu adaptat de Bogdan Mirică, îi are în distribuție pe Șerban Pavlu (pe care îl știm din Toată lumea din familia noastră, Câinele japonez), Maria Obretin (Funeralii fericite, București Non-Stop), Andreea Vasile (De ce eu?, Q.E.D.), Doru Ana (După dealuri, Visul lui Adalbert), Dorel Vișan (Balanța, Despre oameni și melci) și Andi Vasluianu.

Duminică, 28 decembrie, de la ora 22:00, la HBO vor avea premiera primele două episoade ale serialului UMBRE. Aceleași episoade vor fi disponibile pe HBO GO fără abonament pe www.hbogo.ro. Play la trailer, o să vă placă!

Am pus mai jos și cîteva poze de la filmări.

Umbre (1)

Umbre (3)

Umbre (6)

Umbre (7)

Umbre (8)

Umbre (10)

Umbre (13)

Mi-ar plăcea să comentăm împreună primele două episoade, eu zic că avem șanse să punem pe listă încă un serial românesc foarte bun!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

14 comentarii

  1. Daca vrei umor de calitate, iti recomand serialul protevistilor, cel cu Horatiu Malaele si Paul Ipate, parca „O saptamana nebuna” ii zice +continuarea „O alta saptamana nebuna”. Cate 7 episoade fiecare, merita!!

    • Si eu am fost fan „O saptamana nebuna” si „O alta saptamana nebuna”. Or sa difuzeze in Ajunul Craciunului si un episod special „Un Craciun altfel!”.Desi serialul e copiat aproape replica cu replica dupa „Worst Week of my Life”, numai ca adaptat realitatilor noastre.

  2. „O saptamana nebuna” e un serial genial! Daca nu ma insel, chiar in Ajun, la 20:30 va fi un episod special, de Craciun, pe PRO tv.
    Legat de Homeland, aveam impresia ca inca nu s-a terminat. Oricum il dau in timpul saptamanii, tot pe PRO tv, pe la ora 23.
    Pe mine ma tine in suspans Walking dead, dincolo de zombalaii aia, a fost o chestie care mi-a atras atentia, ceva legat de conditia umana.

    Cat despre „Umbre”, sunt sanse mari sa-l urmaresc, mi-a placut ce am vazut in trailer.

  3. eu eram studenta cand s-a disfuzat Lost, dar, la fel ca tine, am pierdut nopti – si tot la seria a 5-a m-am plictist brusc, am rugat-o pe sor-mea sa-mi povesteasca finalu! Imi amintesc ca intr-o zi am vazut vreo 12 episoade si am calcat toata ziua aia, stateam cu ochii in calculator si calcam, am calcat tot ce aveam prin casa!!! 🙂

  4. mie breaking bad mi s-a parut tras de par in ultimele sezoane si coincidente care nu prea aveau legatura cu realitatea. in schimb The Wire muult mai fain, cel putin pe mine m-a prins rau, si e si inspirat din realitate. Serialele romanesri la fel cum ai zis mi se pare ca au ff multe replici nenaturale..sunt curioasa cum va fi asta nou 🙂

  5. Le-am vazut pe toate, in afara de Breaking bad, de care m-am apucat de 2 ori si am rezistat pana la episoul 5. Alte recomandari aveti? va rooog, ca a venit vacanta si imi trebuie minim un serial bun 🙂 Va multumesc!

  6. Ideea de viață dubla pare a fi luată din Breaking Bad, un serial genial de altfel.
    Sper sa am timp măcar de premiera 🙂

  7. Urmăresc Grey și Touch. Îmi place săptămâna nebună…dar e cam rar. Am o plăcere vinovată… duetul Celentano-Firicel din Las Fierbinți, restul e umplutură. Soțul e conectat la Walking dead. Mi-am propus să citesc cartile care au inspirat Lost. Așteptăm să vedem cum ne surprind Umbrele.

  8. Eu recomand asa: absolut toate period dramas britanice pe care puteti pune mana (Downton Abbey etc.), Orange is the new black, Blacklist, Peaky Blinders, Sherlock, Luther (ultimele 3 sunt britanice si absolut dementiale), The Returned (frantuzesc, foarte interesant), How to get away with murder (cu Viola Davis – need I say more?). Unele sunt relativ noi si nu stiu cum/daca se pot vedea in Romania. Ar mai fi Scandal (dar pe mine Kerry Washington ma lasa rece, nu am reusit sa vad prea multe episoade) si House of Cards (nu m-a prins de la inceput, bag seama din cauza ca nu inteleg toata increngatura asta administrativa din State. il incerc din nou cu ocazia sarbatorilor astora). Ar mai fi foarte haioasele sitcomuri: The Mindy Project, New Girl si evident the Big Bang Theory.

  9. Sper sa reusesc sa vizionez macar un pic din serialul acesta nou, daca nu citesc comentariile voastre macar!
    Din cele pe placul meu si neamintite de printesa sunt The Good Wife (Julianna Margulies e o actrita exceptionala iar scenariul e foarte actual, sa nu renuntati in seria a patra, acum in seria a sasea e absolut superb) , The Americans (protagonistii sunt 2 spioni rusi infiltrati in day-to-day american life, iarasi actorii sunt fantastici), House of Cards (in asteptare pt seria a treia, cu Kevin Spacey in rol de diabolic presedinte USA). Vizionare placuta!

  10. Big Love – ca sa vedeti cum se descurca un barbat (mormon) cu 3 sotii! O familie fericita ce trebuie sa se fereasca de ochii lumii si in acelasi timp sa se rupa de cealalta lume

    Shameless (UK) – o altfel de familie, tatal e un betiv ( dar un actor remarcabil), mama i-a parasit, sunt multi frati; mult umor englezesc 🙂

    Weeds – o mama dealer de droguri!

    Skins – ca sa vedeti cum se distreaza unii adolescenti

    Enjoy!

  11. Unde mai vad si eu online anatomia lui Grey? Nu prea mai merge nici un site din cate stiam, serialepenet, vplay a dispărut, vtube nici atat…am ramas in urma

    • Un site cu multe seriale bune, subtitrate, este 990.ro acolo am facut maratoane de House, Grey, SATC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *