Figurine din role de hârtie igienică, de Cristina Oțel

ACEST TEXT APARȚINE UNEI CITITOARE CARE ȘI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

Dacă vremea rece vă ţine în casă, dacă vreţi să vă puneţi creativitatea şi îndemânarea la încercare sau dacă vreţi pur şi simplu să petreceţi timp cu cei mici, vă propun o activitate pe care o puteţi face împreună cu piticii vostri (3 ani+).

Pe cât e de distractivă, pe atât de uşor de realizat e din punct de vedere al materialelor necesare: role de carton de la hârtia igienică sau de la şerveţelele de bucătărie, foi colorate, strasuri autoadezive, ochi mobili, foarfecă, lipici, acuarele, carioca, sârmă pluşată şi orice altceva mai vreţi voi.

Noi am reuşit să dăm viaţă unor figurine simpatice: o albină, o pasăre, un future, peşti şi pisici.

DSC_0289-1

Pentru figurinele de mai sus am folosit hârtie colorată pentru aripi, cap şi pentru a înveli rola de carton, foarfecă, lipici şi carioci.

pesti

Pentru a face peştii e nevoie de mai mult timp ca să se usuce acuarelele. La capitolul materiale aveţi nevoie de role de carton, acuarele, pensule,ochişori mobili, strasuri autoadezive, foarfecă, lipici şi carioci.

DSC_0334-3

Pisicile sunt cele mai recente creaţii. Noi am folosit hârtie neagră pentru a înveli rolele de carton, însă se pot şi picta cu acuarele. Tot hârtie colorată am folosit şi pentru mustăţi, nas şi gură. Mai aveţi nevoie de ochi mobili şi de sârmă pluşată pentru codiţe.

DSC_3242

Alex, băieţelul meu, a fost responsabilul cu lipiciul şi cu acuarelele pe care le-a aplicat în straturi generoase chiar şi pe masă. Dar ce contează? S-au spălat uşor. Iar noi ne-am distrat atât de tare încât ne gândim deja la alte figurine care să se alăture colecţiei.

Spor la joacă!

Cristina Oțel

www.cristinaotel.ro

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *