Eu chiar scriu numai despre copii?

– Băi, da’ tu chiar scrii numai despre copchii?
– Nu, mă, scriu despre multe lucruri.
– Serios? Și despre ce altceva mai scrii tu?
– Păi scriu despre… hm… ăăăă… despre cărți…
– De copii…
– Da. Uite, am scris și despre filme…
– Acum patru ani…
– Mda. Ai dreptate, eu chiar scriu numai despre copii. Gata, de mîine scriu despre altceva.

… discutam eu cu o prietenă ieri. Așa că azi iată, scriu despre altceva.

………….
………….
………….
………….

Ok, nu pot să scriu despre altceva pentru că în momentul ăsta nu prea există altceva în viața mea. Nu fac nimic altceva. Și nu-s martiră, doamne ferește, eu am vrut să nu fac nimic altceva, nu mă plîng, doar afirm. Și recunosc că nu pot face nimic pentru cititorii mei care ar citi și despre alte subiecte.

shutterstock_233921845

Vedeți voi, eu nu am o imaginație prea bogată cînd sînt atît de obosită și de concentrată la iubiții mei de mici dimensiuni. Mi-aș putea imagina cum e să văd filme, să probez rochii la mall, să mă întîlnesc cu lume și să mi se întîmple chestii extraordinare, dar de fapt nu pot, deci nici n-am despre ce scrie.

Fac lucruri altele decît să stau cu copiii, dar ele se întîmplă online, cît stau sub Ivan adormit. Îmi scriu zilnic cu zeci de oameni, avem club de carte, citim, comentăm, îmi fac strategii editoriale și de business, am planificat și am plătit vacanța în Grecia, uneori reușesc să îmi epilez jumătate de picior luni și cealaltă jumătate joi (dar stai că despre asta nu vrea nimeni să citească, sper). Cînd trebuie să mă văd cu oameni să discutăm despre campanii, îi chem în parc. Eu ies cu copiii la plimbare, oamenii vin în parc, ne plimbăm și punem la cale lucruri. Și mi se pare grozav că oamenii sînt atît de mișto cît să se plimbe seara în parc la plus un grad doar pentru că aia e, eu nu pot altfel.

Dar așa, material frumos pentru blog pe alte subiecte decît copchii, e drept, nu prea am. Și e păcat, știu. Asta e, ăsta e încă blogul meu despre mine și eu acum asta fac, mănînc, respir: Sofia și Ivan. Nici bărbatul meu nu mă prinde mai mult de 3 minute seara pentru un scurt sumar de zi, și nu-i frumos. Dar e, și asta, doar o etapă. Curînd Sofia va merge la grădiniță, Ivan va sta (sper) și cu bona Sofiei, iar eu voi reuși să ies din casă fără unul sau doi copii lipiți de sufletul meu. Și atunci o să mai am și alte zboruri în cap, promit. O să mă gîndesc, desigur, tot numai la ei, dar voi mai face lucruri și pentru femeia, nevasta, jurnalista din mine.

Pînă atunci poate-mi spuneți voi despre ce v-ar plăcea să mai scriu. Fotbal? Finanțe? Vacanțe?

Sursa foto: mamă ocupată via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

60 comentarii

  1. Hey Princess unde in Grecia vacanta?BTW eu am zis ca scriu un post despre gradinita de aici si inca nu am reusit sa-l execut!!!Mea culpa, dar nu in totalitate, avand in vedere ca am un program imprevizibil, incarcat si obositor in perioada asta!
    Referitor la despre ce as vrea sa scrii pe blog….pai imi place ceea ce scrii acum…imi plac copii muuuuult si nu ma satur niciodata sa citesc articole cu si despre copii!!!
    Imi plac de asemenea si postarile tale culinare si cele despre tine (tin minte si acum un post despre sprancene!!!), care reflecta cam in ce ape se scalda o femeie dupa ce au aparut unul sau mai multi copii…si cum la fiecare articol se comenteaza atat de interesant de catre doamne care-si impartasesc propriile experiente cred ca mi-ar placea un post despre cum mai e viata cuplului dupa venirea copilului!
    Kisses!

    • Dupa venirea primului copil era o viata de cuplu modesta. Acum, dupa venirea celui de al doilea, hm… daca ar fi sa scriu un post despre asta cred ca mi-ar ajunge un singur rind. 😀

  2. Da, am observat că scrii numai despre copii 🙂 Și câteodată subiectul nu e de mare interes pentru mine pentru că eu am trecut demult de faza asta și atunci citesc articole mai vechi scrise de tine când încă nu erai măritată iar eu nu te cunoșteam.
    Despre fotbal nu vreau să scrii. Dar despre vacanțe, da. Și despre bona copiilor, cum ai găsit-o, cum relaționezi tu și copiii cu ea, ce fișă a postului are și chestii de-astea.

  3. Si subiectul despre viata de cuplu ar fi interesant.Tinand cont ca si eu am tot doi copii,fata cea mare si baietelul mic,cu varste apropiate de iubitii tai de mici dimensiuni,iar acest aspect al casniciei e acum cam la pamant ar fi bune niste sfaturi,sau ma rog niste incurajari( oare numai la mine se intampla sa dorm cu sotul in camera cel mult hmmmmm….10 minute???)

  4. Nu ma deranjeaza ca scrii despre copii caci am si eu doi :)) , dar m ar interesa si pe mine despre vacanta in Grecia , planuim sa mergem si noi anul acesta in formula de 4 .

  5. Mie-mi place să citesc numai despre copii, nu mă plâng. Iar de când cu seria de texte de la cititori, chiar e mult mai interesant.
    Mi-ar plăcea posturi despre locuri frumoase unde putem merge cu copiii, înscrierea în clasa 0 (la ce vârstă, la ce şcoală), învățământul StepByStep de care povestea o mămică într-un comentariu (ar exista 5 şcoli de stat în București, asta e tot ce am găsit pe net).
    Ştiu, mai ai mult până la etapa asta, poate totuşi va scrie o altă mămică.

    Mda, nu prea am idei care să nu includă copiii.

  6. Buna Printesa, mi se pare ok ca scrii „numai” despre copii, asta e viata ta acum.
    Scrii lucruri interesante, foaaarte utile. Ce scrii acum mi-a deschis ochii in multe privinte, m-ai facut sa citesc carti despre crescutil copiilor desi nu am copii. Ce am citit merge f bine si doar in relatiile cu oamenii, nu doar la copii (Unconditional parenting si Toxic parents). Eu nu am prietene care sa aiba copii, tu esti singura persoana de la care stiu mai in amanunt cum e sa ai copii.
    Am deviat totusi. Voiam sa zic ca inainte te citeam pentru relaxare, acum e si util.
    Te pup! Faci o treaba foarte buna!

    • inca nu am ales, in primavara incep sa caut, vreau s-o dau din vara, dupa vacanta.

    • E o intrebare buna. 🙂 Si eu as vrea sa stiu. Mie mi-ar placea Montessori, dar, ca mama singura care plateste tot (si stau cu chirie), mi-e mai greu, pt. ca e ft. scump la ei. 🙁

      Si e normal sa scrii doar despre copii. 🙂 Eu citesc si vad filme, cand pot, mai ies cu fetita in oras sa ma vad cu prietenii mei (in locuri child-friendly – Beca’s Kitchen e ft misto!), mai merg la mani-pedi, cosmetica si din cand in cand vopsit/tuns :).

      In rest… my child is my life :). Si viata de dinainte, de prin baruri, nu-mi lipseste 🙂

  7. Eu cred ca posturile astea scrise din suflet au cel mai mare succes,asa ca scrie despre ce simti,noua ne place.
    Daca simti nevoia ,asteptam povestioara despre vacanta in Grecia, despre alte vacante in care planuiesti sa ajungeti, despre bucatareala regala, despre secretul de a fi calm si rabdator alaturi de doi iubiti mici, despre arta negocierii (ca tot ai zis de intalniri cu partenerii).Si poate te hotarasti sa scrii acea carte,eu o astept.

  8. eu am inceput sa te citesc de cand eram gravida ca oricum scriai destul de mult despre sarcina, copii si unele informatii mi`au fost de folos. blogul asta mi`e intiparit in minte ca blog despre copii asa ca, din partea mea, scrie numai despre asta ca de aia te citesc. cu unele chestii sunt de acord, cu altele nu, comentez destul de rar dar citesc totul si retin ce consider ca e ok.

  9. Aia e, te-ai transformat în MAMĂ. Full time și, mai ales, pentru că așa ai vrut. Și atunci, de ce să fii altceva decât ești? Ai mai scrie cu suflet, cu implicare, cu aceeași dăruire despre lucruri care ÎN ACEST MOMENT nu reprezintă un interes aparte? Mie îmi pare firesc, faci ce simți. Simți să fii mamă. Când o să se schimbe lucrurile… sau nu să se schimbe, dar, să simți că se reașează lucrurile, aia o să fie.
    Te citesc nu neapărat pentru cât de util e ceea ce scrii. Ci pentru câtă trăire e pusă acolo, pentru experiențe, pentru momente. Pentru tine, că ești tu, EXACT așa cum ești. Ioana, Prințesa mamă a doi copii frumoși. Ei na, sănătate multă! :*

  10. Ce-ti place tie cel mai mult! 🙂
    Daca ai putea sa incluzi si cate un timbru cu mama lui Stefan cel Mare si soacrele lui Baiazid – yay! Imi plac textele tale amuzante 🙂

  11. Mi-ar placea sa citesc despre planurile de vacanta in Grecia. Si noi ne dorim sa plecam in vacanta cu pitica noastra care atunci o sa implineasca un an si jumatate. E frumos sa visezi si sa iti planifici vacanta!

  12. Imi plac postarile tale despre copii. Utile, amuzante, duioase, pline de iubire pentru ei. Poate ca-mi plac deoarece sunt si eu in aceeasi etapa: una bucatade 3a1l, una bucata aproape 7l.
    Si da, despre vacante! Visez zi si noapte la o vacanta cu mult soare, apa, balaceala si nu neaparat linistita 😀

  13. Te citesc de vreo patru ani cred. Mi-am cunoscut iubitul pe internet si povestea voastra mi-a dat incredere sa merg mai departe, desi locuim la vremea respectiva in alta tara decat el. Scrii foarte sincer, sa spun asa. Comunicativ de fapt. De fiecare data cand vad vreun cititor cu un comentariu agresiv simt ca se ia cumva si de mine, care am venit pe acest blog sa citesc povesti de viata in limba mea materna. Nu am copii, dar nu ma plictisesc deloc posturile din ultimii ani. Pentru ca ma ajuta sa imi inteleg propria copilarie si sa fiu recunoscatoare pentru ea. Multumesc pentru asta.

  14. Nici eu nu am copii, dar nu ratez niciun post de al tau. Si chiar daca ratez, ma anunta FB-ul ca am dat follow paginii tale. Si cand postezi, hop notificare.
    Mie imi place sincer de tine ca persoana, ca om, ca mama, ca femeie, ca jurnalista, si te citesc inca de dinainte sa ramai insarcinata cu Sofia… si simt ca asa trec alaturi de tine si de Iv si Sofia prin toate etapele vietii asta nu poate decat sa ma bucure si sa imi doresc ca intr-o zi sa fiu si eu o mama la fel de faina ca tine!

  15. draga Printesa, eu te-am descoperit cand inca nu se nascuse Ivan si te citesc cu mare placere. Avand in vedere ca am un baiat student, parca n-as spune ca te citesc pentru informare 🙂 . Si te voi citi in continuare … poate ca ma pregatesc pentru meseria de „bunica” , cine stie?

  16. Fiind in asteptarea primului copil, articolele tale imi plac enorm de mult, simt ca atat eu cat si sotul meu avem foarte multe de invatat despre cum asta .
    Asa ca, pana ajungem la bebe nr 2 cel putin, o sa imi tot placa sa citesc articole despre copii.

  17. Iti citesc postarile cu drag, chiar daca nu am copii, inca 😛
    Te recomand prietenelor care au pentru ca pot invata lucruri utile de aici, iar perlele Sofiei sunt geniale. Abia astept sa am si eu un pui, tot cam asa 😀
    P.S. ce club de carte?

  18. Ai scris si despre Umbre, despre pensie, retete de biscuiti 🙂
    Oricum, toate postarile sunt delicioase, sa stii.
    Cat dspre vacante, da, ar fi o idee. Si noi vrem sa mergem in Grecia la vara cu bebelus de 1 an si ceva si mi-e cam teama…

  19. Stay just the way u are!
    Te urmaresc, imi placi mult !
    Am si eu o fetita de 3 ani jumatate pe nume Sofia 🙂 si speram sa vina sanatos si un baietel in octombrie !
    Felicitari pt originalitate si transparenta!

  20. Eu nu am copii inca dar sunt dependenta de ce scrii, mi se pare mai educativ decat orice alt site/carte pe care le-as putea citi in pregatirea de a deveni mamica. Keep it going, we like you anyway!

  21. Eu te citesc de aproape 6 ani, pe când aveam 19 ani te am descoperit prima dată. Te am citit pt ca scrii atât de frumos, de personal, despre orice. Acum sunt însărcinată in 4 luni si blogul tău este cea mai frumoasă „carte” cu si despre copii.

  22. Da, chiar scrii numai despre copii :)) dar e foarte bine asa, un blog cu si pentru mamici 🙂
    Pe mine m-ar interesa sa citesc despre locuri faine din Bucuresti unde poti merge cu copiii – poate la teatrul de papusi, sau la Antipa, sau ceva de care n-am auzit…si eventual niste sugestii de restaurante unde copiii sunt bineveniti (nu se fumeaza, e un loc de joaca amenajat etc). Nu cred ca tu mergi prea des la restaurant in perioada asta, dar poate auzi in jurul tau sau poate cititoarele tale vor sa povesteasca experientele lor. Noi nu mai locuim in Bucuresti/Romania de cativa ani, asa ca nu sunt la curent cu lucrurile astea, dar mi-ar prinde bine sa stiu pentru atunci cand venim in vacanta.

    • Fără supărare dar „blog cu şi pentru mămici” e o etichetă cam … exclusivistă …
      Pe mine blogul ăsta chiar m-a ajutat prin nişte postări care nu au legătură cu subiectul ăsta.
      Pe de altă parte bănuiesc că pentru cei care au copii este o adevărată sursă de informare , ceea ce îl face cu atât mai folositor 🙂

  23. Si eu votez pentru vacante, noi vrem tot in Grecia la vara cu un pitic ce are 10 luni acum. Habar nu am unde, cu ce sa mergem, daca sa aleg fara masa sau cu.

  24. Eu cred că oamenilor le face plăcere să se plimbe seara prin parc pentru o discuţie „serioasă”. Adică pentru mine aşa ar fi.

  25. Eu am inceput sa citesc regulat de cand ai inceput sa scrii doar despre copii. Iar eu nu aveam nici unul, nici acum nu am 🙂
    Poate e si o coincidenta frumoasa, doar asa te-am cunoscut, 2 in 1, desi eu habar nu aveam pe vremea aia!

  26. Te citesc tocmai pentru că scrii despre copii, am invatat multe sau mi-am confirmat multe decizii pe care le-am luat crescând cele 2 fetiţe, ambele putin mai mici decât puii tăi. Uneori citesc ca să văd ce m-aşteaptă. Asa că mulţumesc din suflet.
    As mai citi despre discutii sau jocuri terapeutice cu Sofia, cum sa ajut copilul sa verbalizeze sentimentele, despre bonă, despre carti, despre haz de necaz. La naiba, nu-i usor cu doi pui mici si uneori uit sa râd, ocupată să le fac lor viaţa frumoasă.

  27. Printesa,

    Si eu te citesc, desi nu am copii si nici planuri de avut pentru viitorul apropiat :). Scrii fain si imi esti draga tare.

    Mi-ar placea sa citesc mai mult despre ce produse faine mai gasesti (de ingrijire, de curatare, de mancat, de imbracat…orice).

    Ah, si despre carti! Beletristica si marketing+campanii online (ca sigur ai o groaza de chestii de spus despre domeniul asta si din pacate nu l-ai exploatat deocamdata mai deloc).

    Bravo pentru blog si comunitatea „blanoasa” :p

  28. Pe mine m-ar interesa un post cu întrebări care se pun la interviu unei bone, in proporție de 90%rezonez cu stilul tau de parenting așa ca m-ar ajuta un post de acest gen pt toamna când urmează sa caut o bona pt fetiță. Eu din păcate nu am cum sa stau acasă cu ea si bona, așa ca ar prefera o pers ma tânără, care sa o învețe diverse prin joc etc….marea pb e ca nici macar nu stiu de unde sa încep căutările …… 🙁

  29. Te citesc de foarte mult timp, zilnic aproape si gust fiecare postare mai ales acum cand urmeaza sa am un bebe foarte curand. Imi place stilul tau de a scrie si de a aborda lucrurile. Asa ca scrie despre ce doresti tu atat timp cat iti pastrezi acest farmec aparte. 🙂

  30. Eu nu am copii inca, dar iti citesc cu mare drag postarile. Imi plac modul in care te exprimi si viziunea pe care o ai asupra vietii in general. Imi place ca citindu-ti blogul stiu ce o sa ma astepte din momentul in care o sa decidem sa avem un copil.
    Mi-ar placea sa existe mai multe articole care sa se axeze pe viata de cuplu dupa ce apar copiii,poate niste articole ale unor cititoare. Din tot ceea ce am citit pe blogul tau, aspectul acesta cred ca ma nelinisteste cel mai mult cand ma gandesc la cum va fi viata cu un copil.

  31. Nu despre fotbal! Mult mai bine ar fi despre rugby, asta da! Şi reţete culinare, cu accentul pe reţete de slăbit fără suferinţă şi fără lacrimi 😀 . Şi cărţi. Şi locuri de plimbat/văzut/vizitat. Şi rock supărat! Mă mai gândesc.
    Aaaa,îmi plac teribil dialogurile serioase cu Sofia, asta cred o să mai dureze ceva timp, şi apoi urmează Ivan 🙂

    • Da, serios, chiar despre copii ai tot scris? Oh, ce chestie, nu mi-am dat seama..:)
      Pai cred ca asta-i viata ta actuala. Foarte frumos! 🙂

      Da, mi-ar placea sa citesc cate ceva din zona idei de vacante. De fapt nu idei, criterii dupa care alegi tu..sunt curiaosa, cred ca m-ar si isnipra/ajuta sa ma lamuresc daca am eu multe si ciudate sau :)… Nu de alta dar eu taman scriam si ma gandeam fix la subiectul asta…

  32. Si daca tot ne-ai intrebat ce vrem sa citim in plus, iar eu vreau despre vacante, am o mare curiozitate, pregatindu-ma de prima vacanta cu bebe de aproape 8 luni. Oare ce ne face pe noi mamele, cele care ne gandim cu o usoara teama la vacanta de cand avem copii, sa gandim asa?! Cand de mers mergem intr-o tara civilizata, cu medici poate mult mai buni decat cei de aici, cu medicamente de aici, cu laptele la purtator…De ce ne gandim oare cum o sa reactioneze copilul?! Grade poate o sa fie mai putine, dar ii luam haine corespunzatoare, de dormit in patul lui nu doarme nici acasa, ci in al nostru. Hm, tare mi-ar placea sa pot sa ma bucur ca plec in vacanta la fel cum ma bucuram inainte sa fie si bebele.

    • Noi am mers in prima vacanta cu fetita cand avea 6 luni. O saptamana prin tara cu masina dormit la pensiuni si in cort. A fost cea mai frumoasa vacanta. Numai noi 3 fara mame,soacre &co. Si eu mi-am facut griji, dar fetita mea mi-a dat o lectie: o fi fost ea mica, dar a stiut sa se bucure de ficare zi, a mancat, a dormit, s-a jucat cu la fel de multa bucurie si daca nu a fost la ea acasa. Asa ca eu iti spun Curaj! si ai incredere in copilul tau, e probabil mult mai puternic decat crezi tu. Sa v simtiti bine in vacanta!

  33. Draga printesa te citesc de aprox. 3 ani si chiar daca inca nu am copii, pentru mine esti… un model de femeie, de mama. Felul tau de a gandi, rabdarea ta care se simte/vede in tot ceea ce faci, a ajuns si la mine. Din fire nu sunt prea rabdatoare, insa citindu-te parca „invat” cum este cu rabdarea (care pentru mine, chiar este o reala incercare) si nu numai. Am invatat multe lucruri de la tine si vreau sa-ti multumesc cu fiecare ocazie pe care o am. Din partea mea… simite-te libera sa ne scrii exact asa ce esti si cum esti in ziua si momentul respectiv… ce ti se pare tie mai important si interesant de postat.

  34. Si eu te citesc cu mare drag, nici nu mai stiu de cati ani (dinainte sa fii doamna maritata, cu siguranta), si, asa cum scria si altcineva mai sus, as vrea sa ajung si eu la un moment dat asa o mama faina ca tine.
    Nu, n-am copii inca, nici maritata nu-s, nici macar pisica sau pesti n-am (avem doi catei insa, oare se pune? :-)), dar imi place tot ce scrii, indiferent ca e vb despre copii sau sprancene, pentru ca scrii frumos si din suflet.
    So, scrie despre ce simti tu, pentru ca evident asta faci cel mai fain!

    PS: conversatiile cu Sofia sunt delicioase!!!

  35. Hai sa comentez si eu pt prima data, desi de citesc de muuult, de cand nu aveam copii, nici macar nu erau in plan. Stii ce as fi eu curioasa… cum reuseai sa imbini un job de 8 ore cu statul cu Sofia, cand era doar ea. Acum presupun ca nu mai lucrezi „la program”. Eu am o fetita de 1a2l si lucrez cam 3-4 ore de acasa, fara alt ajutor in afara de sot, seara. Si nu imi ajunge timpul pt mare lucru altceva, rar apuc sa mai citesc o carte (de parenting, ofc). Stiu ca tu aveai si bona, dar ar fi util un post despre asta, pt ca din ce te citeam, ieseai cu Sofia in parc, adica nu parea ca stai inchisa intr-o camera peste zi ca sa lucrezi. Si da, despre bone, cum, de unde, ce intrebari sa le punem. Mersiii!

  36. eu nu am copii (inca) si totusi te citesc cu drag, zilnic, de vreun an cred, timp in care am si recuperat o parte din articolele scrise inainte :). Mi se par utile.
    si … gandindu-ma asa, cred ca sunt foarte faine si articolele despre vacante, retete, carti, discutiile cu Sofia. Mi-a ramas in minte articolul de asta-vara, cand duceai dorul unui concediu – stiu ca ai scris foarte fain despre Portugalia. Astept cu nerabdare relatarea despre concediul in Grecia, care sigur va fi grozav 🙂

    si mi-ar placea si un articol despre relationarea celor mici cu pisica (sau pisicile ?) familiei 🙂

  37. Ar mai fi subiecte, tangentiale cumva…Ce produse cosmetice mai foloseste mami? vitamine?ca mai ales in perioada alaptarii se mai crapa buzele, calcaiele, se usuca pielea, parul… ce folosesc copiii? Noua ne-a luat ceva vreme sa gasim produsele care ni se potrivesc iar blogurile si forumurile ne-au fost de ajutor.

  38. Si eu sunt mamica,si nu de mult am realizat ca citesc doar despre copii…
    Eu sunt universul nostru,si orice am face,totul se focuseaza asupra lor!
    Asadar,scrie in continuare asa cum simti,despre trairile tale,ãsta e motivul pt care te citim,faptul ca narezi intamplari din viata ta,si apreciem ca faci cumva ca totul sa fie funny!
    Succes in continuare!

  39. Asta-i casuta ta, faci ce vrei, scrii ce vrei, daca ne convine, bine, daca nu, sanatate! Dar ce ne facem cand suntem la serviciu, nu avem unde fugi, unde sa ne ascundem ca suntem nevoiti sa ascultam de la una de cate ori face copilul ei caca, cum arunca spanacul pe pereti si bffhjkiutreafghh, cum nu stii? e poezia pe care a spus-o ieri. In fiecare zi!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *