Mame, aveți grijă de buzunare, dar mai ales de voi!

Vreau să vă povestesc o întîmplare de acum două zile și apoi o să vă dau un sfat, tuturor celor care țin la integritatea lor fizică, dar mai ales mamelor care ies cu copiii, purtați, în cărucior sau de mînă, și care (sînt destul de sigură că) nu-și dau seama cît de vulnerabile sînt.

Marți dimineață am mers la ANAF să cerșesc o adeverință pe care ar fi trebuit s-o primesc pur și simplu. În fine, după plimbat pe la cinci ghișee, discutat cu șase doamne despre cum ceeeelelalte doamne de la primărie sînt niște proaste, am obținut adeverința, apoi am mai stat la o coadă să ștampilez și să timbrez foaia, după o oră și jumătate am ieșit de-acolo cu un duium de neuroni prăjiți, dar victorioasă. Eram cu Ivan în manducă, cu protecția de iarnă peste și pe deasupra cu geaca mea, descheiată.

Mergeam pe stradă vorbind singură în gînd, că mama lor de hoți, ar face orice să mă fure, să nu-mi dea indemnizația întreagă, dar eu lupt, păi ce, și așa mai departe. Mergeam spre Primărie, unde urma să depun adeverința obținută cu (aproape) sînge de la ANAF, și unde evident aveam să aflu că-mi mai lipsește un plic timbrat cu poza bunicii lui Ștefan cel Mare. Și cînd mă certam eu cu mine însămi și mă bucuram că a adormit bebe în marsupiu, la semafor la Romană, unde mereu așteaptă verdele cîteva zeci de pietoni, simt o mînă, alta decît a mea, în buzunarul meu stîng. Mă uit, un nene scotocea grăbit în căutare de ceva de interes. Am luat foc, probabil și pentru că eram irigată bine cu motorină de la ăștia cu toate ghișeele lor. Și nu am mai stat să mă gîndesc că poate hoțul e cu prietenii, că sînt cu copilul în brațe, că poate are cuțit. Am ridicat pumnul și l-am lovit direct în față, cred că l-am și înjurat.

În primă fază a înghețat. Îi ieșeau ochii din cap de uimire, sper eu că și de durere. Apoi m-a înjurat.
– Ce dai, fă, cu pumnul?

I-am mai zis ceva de dulce, omul deja se retrăgea, se uita toată lumea din jur la el, că se ținea de nas. Atunci am văzut că mai era cu unul. M-au înjurat amîndoi de cîteva ori, apoi ne-am văzut fiecare de drum.

În orice altă zi, în orice alt moment, probabil i-aș fi dat peste mînă și l-aș fi înjurat printre dinți, dar atunci pur și simplu nu m-am putut abține. Am fost impulsivă și nechibzuită și de cînd am copiii, încercă să fiu impulsivă și nechibzuită cît mai rar cu putință, mai ales cînd am copiii cu mine, dar și cînd sînt singură.

Nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat dacă omul mă lovea înapoi, dacă prietenul lui mă lovea, dacă aveau cuțit sau vreo lamă, dacă m-ar fi împins în stradă printre mașini care merg cu 70 la oră pe bulevard, dacă l-ar fi lovit pe Ivan. Se puteau întîmpla o mulțime de lucruri oribile, din fericire am avut noroc, omul nu se aștepta să îl lovesc și probabil a fost prea șocat să riposteze.

Voi să nu faceți ca mine, niciodată!

Mai mult, încercați să nu vorbiți la telefon pe stradă (folosiți căști), cumnatei mele i-au furat telefonul în timp ce vorbea, tot la Romană. Nu țineți nimic în buzunarele exterioare, grijă la cum vă țineți poșeta sau rucsacul. Dacă sînteți cu copilul sau copiii, în cărucior, purtat sau de mînă, nu aveți cum să vă apărați, sînteți o pradă foarte ușoară. Nu puteți fugi după hoț, că doar n-o să lăsați copilul sau căruciorul în mijlocul străzii, puteți doar să strigați, dar sînt șanse mici să vă ajute cineva, nimeni nu riscă să fie înjunghiat de vreun găinar vînător de portofele. Cel mai bine e să nu riscați. Văd zilnic zeci de mame împingînd cărucioare și vorbind la smartphone. Și un puști de 10 ani le poate jefui fără probleme, le smulge telefonul din mînă, o ia la fugă și ia de mai prinde-l. Nu vă gîndiți că hoții sînt oameni cu cagule pe cap, pe care îi vedeți de la un kilometru și îl ocoliți elegant. Cel mai adesea sînt tineri cu înfățișare absolut banală, uneori chiar copii (mie mi-a furat telefonul în autobuz o puștoaică de maximum 10 ani). Nu-i tentați, nu mai vorbiți la telefon decît cu căști, nu scoateți bani de la bancomat dacă nu sînteți însoțite de un adult, nu puneți portofelul în cărucior. Și dacă doamne ferește vă jefuiește careva, nu ripostați. Nu știți niciodată cît de disperat e cel care vă fură, cîți prieteni are cu el, ce arme ascunde în buzunare. Lăsați-l să ia ce nu ați știut să apărați mai bine și gata, nimic nu e mai important ca sănătatea voastră și a copiilor, care au nevoie de mama lor, chiar și recent prăduită. Puteți striga după ajutor, dar nu vă puneți mari speranțe, majoritatea martorilor vor avea grijă întîi de integritatea propriei persoane.

shutterstock_147989504

Sursa foto: jaf pe stradă, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

28 comentarii

  1. Si eu eram cat pe-aci de a fi jefuita la gara de nord, un nenea in trening pusese o sacosa peste geanta mea si incerca sa „umble in ea”. Bineinteles, la vremea respectiva, pentru ca aveam curaj mare (aveam vreo 20 ani), am inceput sa comentez cat puteam eu de tare. Mi-am tras si geanta din mana lui si nu mi-a luat nimic. Din nefericire, acum, dupa alti 12 ani, nu mai am curajul acesta. Mai ales dupa ce am citit acest reportaj: http://casajurnalistului.ro/bruce-lee-regele-canalelor/.
    Mi-e teama acum ca cine stie, poate cel care vrea sa ma fure este drogat si nu ii pasa de ce se intampla, poate are cutit sau mai stiu eu ce. De aceea, sunt foarte atenta cu lucrurile mele, cu telefonul, cu banii, cu orice.

  2. Subiectul atins e foarte grav și, din păcate, foarte real dar eu deja am leșinat de râs. Cum ai spus ? că ai luat foc pentru că erai ”irigată bine cu motorină” de la ghișee ? OMG! și timbru cu bunica lui Ștefan cel Mare ? de unde le mai scoți ? 🙂

  3. Ai mare dreptate! Si,da,ai facut o mare prostie! Eu am facut una …altfel,dar tot prostie imensa. In Amzei,treceam strada cu Andrei de mana,m-am asigurat,dar pe contrasenens a aparut unul care era sa ne calce. De..???..frica,spaima,adrenalina…i-am dat un pumn in geam. A franat,s-a dat jos,venea spre mine probabil sa-mi arda una..cel putin. Noroc ca a intervenit cineva care vazuse si care s-a luat de el cu scandal ca nu numai ca nu are ce cauta pe strada aia,dar vazuse si ca era sa ne loveasca (noroc ca reflexe am si am tras copilul dupa mine,in spate).
    Dupa faza asta imi bataiau genunchii..si cred ca si A s-a speriat de ea pt ca luni de zile cd treceam pe acolo isi amintea de „soferul ala care a enervat-o si a speriat-o pe mami”.

    Asa e, ar tb sa fim mai putin impulsive.

  4. Ai avut mare noroc ca nu a ripostat respectivul. Cum ziceai, fiind cel mic cu tine, erai mai mult decat vulnerabila, bine ca sunteti ok si nu s-a intamplat nimic rau. Si eu sunt mult mai temperata de cand am copil, ma tem pt el, in primul rand. Lumea e plina de nebuni, nu au niciun fel de scrupule sau remuscari si intr-un moment de disperare se poate intampla o tragedie.

  5. Cred ca bine i-ai facut. Cred ca gainarii se sperie de reactii de genul asta. Drogatii posibil nu. Eu i-am dat odata unuia in tramvai cu ghiozdanul in cap (pustoiaca de liceu, ghiozdan cu ‘j de mii de carti si penar si echipament de sport) – era jumatate cat mine. Bineinteles ca au sarit oamenii din jur ca sunt o obraznica si o nesimtita, fara sa isi puna problema ca ala chiar facuse ceva, dar omul s-a speriat si a coborat la prima. Nu stiu daca avea sau nu complici, logica spune ca da. Nu stiu daca as mai repeta figura – decat daca ar pune mana pe copii direct. Nu stiu daca intr-o asemenea situatie as (reusi) sa evaluez posibilitatea ca agresorul sa fie inarmat, drogat, dus cu pluta, sau m-as gandi daca cei din jur m-ar ajuta sau nu. Poate doar daca as identifica din start mai multi indivizi agresivi. Mi-ar trebui un training serios ca sa evit constient sa-l traznesc cu toata forta pe ala care imi invadeaza spatiul personal.

    • Nu trebuie sa ne inghitim furia care ne cuprinde pe cel care vrea sa ne fure lucrurile NOASTRE, pentru care noi am MUNCIT. WTF, oameni buni??? Adica, daca sunt cu copilul, sa ii las pe toti jegosii sa ma buzunareasca?? Au tupeu sa bage mana in geanta sau in buzunar, dar daca reactionezi asa cum trebuie, sunt niste lasi si niste fricosi, aia sunt si aia vor fi, pentru ca asa e rasa lor…parerea mea sincera este ca trebuie sa iti protejezi bunurile pentru care ai muncit si copii pe care te chinui sa-i cresti, trebuie sa fii leoaica daca situatia o impune, pentru ca altfel toti o sa calce pe tine toata viata.

  6. Am ras de una singura cand am citit faza cu timbrul cu bunica lui Stefan cel Mare!Descrisese-i exact cum sta treaba cand ai nevoie sa rezolvi ceva ce implica institutiile de stat si aici!Mi s-a facut „pielea gainii” citind randurile de mai apoi!Din fericire nu am fost implicata in astfel de episod!!!Ma intristeaza cumplit sa aflu de astfel de intamplari!Prima si sper ultima data can am fost victima unui furt a fost acum vreo 17 ani, in Romania.Stransem bani sa-mi iau vreo 10 carti (coduri).Mijloc de transport in comun, am urcat cu portofelul in geanta, am coborat fara!!!In portofel pe langa bani,buletin,permis,si altele!
    Nu stiu cum as fi reactionat la un incident asemanator cu cel de mai sus, un singur lucru stiu insa, mi-e frica de reactia mea fata de cel ce ar ameninta integritatea mea sau a baietelului meu!

  7. Eu nu locuiesc in Bucuresti, dar am produs o foarte mare vilva la un moment dat in transportul in comun din Bucuresti. Acum cativa ani ne-am oprit vreo 2 zile la niste buni prieteni care locuiesc in Bucuresti, eram eu, sotzu, copilu’ plus cumnatul). Eram pe troleu, ne intorceam de la Antipa (cumnatu+copilu) respectiv cumparaturi (eu). Exact cum zici tu, un individ a inceput sa ma buzunareasca. Evident, am ripostat si eu imediat, la care individul (care avea impresia ca sunt singura) a devenit extrem de agresiv, a inceput sa ma injure, ameninte, etc., se pregatea sa ma si loveasca. Cumnatul meu, care ara cu vreo cateva scaune mai in spate, a venit si i-a tras vreo cateva si la individul respectiv, si la inca unul care era cu el (adevarul e ca nu prea aveau sanse, erau mici si amarati amandoi). Ce m-a socat cel mai mult a fost reactia oamenilor, se uitau asa, absenti, pe geam, ca si cum nimic nu se intampla in jurul lor de fapt, cred ca daca nu eram cu cineva care sa intervina mi-as fi luat o bataie buna si nimeni nu ar fi miscat un deget sa ma ajute.
    Pana la urma, cand s-a oprit troleul in statie ne-am dat jos, indivizii erau deja relativ sifonati si ne-a fost groaza ca pana la urma cheama ei politia si picam noi de agresori. 😀

  8. Acum vreo doi ani locuiam in zona Universitate. Intr-o dimineata, ma indreptam catre masina, sotul era si el la cativa pasi in spatele meu. Cat am asteptat sa deschida masina si sa bage bagajele, mi-a atras atentia o mama cu un baietel de vreo doi-trei ani care traversau strada. Nu cred ca ii luam in seama daca nu vedeam in spatele femeii un barbat care efectiv era lipit de femeie de parca il luase in spate. Mi-am dat seama imediat ca ii umbla in rucsacul pe care il avea in spate. I.am atras sotului atentia si chiar in momentul ala a inceput si femeia sa tipe. Individul cu pricina incepe sa isi ceara scuze, ca de, fara sa vrea a dat peste saraca femeie, si poate ca tot fara sa vrea i-a deschis si rucsacul din care nu a reusit sa ia nimic pentru ca punga cu covrigei pusa chiar desupra s-a dovedit a fi clopotelul de care se tot feresc hotii de buzunar atunci cand se antreneaza sa fure :). Hotul a ajuns pe mana politiei in final, pentru ca sotul meu s-a dus usor dupa el pana l-a ajuns din urma si l-a retinut pana a ajuns echipajul de politie

  9. Cred ca la Romana, desi e o zona supra aglomerata, esti mai expus pericolelor de genul acesta decat pe o strada mai putin circulata din Rahova.
    Mi s-a intamplat sa cobor din taxi la Coloane, cu fata in Boba, rucsac in spate si sa vorbesc la telefon (mergeam la o prietena si o sunasem sa intreb daca vrea ceva de la magazin – cel mic de langa banca Raiffeisen).
    Lume multa la coada, vreo 2 cersetori care ne tot agasau (mai ales cu mirosul lor de aurolac) cand ca un iepuras tzop! imi sare in fata un domn bine imbracat si cu o fata serioasa imi zice: „va rog, imi dati telefonul sa sun un minut? Am ramas fara credit?”… Din toata lumea aia de la coada tocmai pe mine ma gasise… intr-o fractiune de secunda am observat ca si cersetorii se oprisera un pic in spate sa urmareasca scena.
    Am strans telefonul bine in mana (desi nu e vreun cine stie ce smartphone) si uitandu-ma fix in ochii lui i-am spus un NU apasat. A insistat de inca vreo 2 ori dar deja lumea curioasa ne privea asa ca m-a lasat in pace si pe altcineva de la coada nu a mai abordat…
    La plecare am observat ca patrula la vreo 5m mai incolo, probabil in cautarea urmatoarei victime. Bine nici eu nu scapasem de tot ca m-au abordat cersetorii, la care am inceput sa urlu ca imi ametesc copilul cu mirosul lor de aurolac si le-am dat 5 RON ca sa stea departe… aia sa fie paguba :)))

  10. Am fost talharita in mijlocul Bruxellesului la 8.30 dimineata, intr-o duminica, intr-o cotitura a statiei de metrou. Aveam un Nokia C3, umblam ca haplea cu el in mana si tastam, o fi crezut tipul ca e cine stie ce smartphone. Mi-a pus mana in gat. Am avut o mie de ganduri intr-o fractiune de secunda, inclusiv cum as fi putut sa-l arunc peste cap si sa dau cu el de pamant (totul tine de centre de greutate…). Si tot eu mi-am spus ca nu merita, ca nu stiu ce are prin buzunare si pentru un telefon de 80 de euro nu merita sa stau prin spitale taiata sau cu fata sparta sau mai stiu eu ce. M-am lasat frumos in fund cu toata greutatea, i-am intins telefonul si i-am spus sa-l ia si apoi mi-am vazut de viata mea. Am fost la politiea si ofiterul imi spunea ca „nu e vina mea ca altul e prost si vrea sa-mi fure proprietatea”. Are si el dreptate, dar parca nici eu nu ar fi trebuit sa tentez soarta. Oricum, dupa 4 ani, inca mai suspin dupa acel telefon.

  11. Mare dreptate ai. Cu copil sau fara este mult mai sigur sa nu ripostezi. De exemplu, nasei mele i-au furat telefonul mobil in biserica (din geanta care se afla pe masa pe care se imbraca copii), la botezul fiului ei. Asta in timp ce preotul citea din cele sfinte pentru cei patru bebelusi care au fost botezati in acelasi timp.

  12. Partea proastă este că de multe ori ripostezi din instinct, făra să te gândeşti. Partea bună este că până acum, eu personal nu am auzit niciun caz care să se termine rău pentru cel buzănărit, în situaţia în care a ripostat – au avut (inclusiv eu) noroc. Dar întradevăr şi eu sunt de părere că nu se ştie niciodată câţi sunt, ce au prin cap şi prin buzunare şi că e mai bine şi mai sigur să nu ne punem în situaţia de a ni se întâmpla ceva cu mult mai rău.

  13. Am oroare de astfel de intamplari, am patit-o si eu intr-un autobuz cand eram studenta. Un cuplu de romi a incercat sa ma fure. Ea mi-a bagat mana in buzunar, am simtit-o, m-am uitat urat la ea si am plecat in celalalt capat de autobuz. Atunci, cred ca de ciuda, a venit el dupa mine si m-a lovit cu piciorul. Noroc ca autobuzul tocmai oprise in statie, m-am prefacut ca nu cobor ca o sa merg mai departe cu autobuzul si tocmai cand sa se inchida usile am sarit afara. Ei nu au mai avut timp sa coboare, erau turbati de furie.A fost ca in filme nu stiu ce s-ar fi intamaplat daca reactionam altfel, cred ca ma bateau rau. Nu stiu cum am ajuns acasa si nu am lesinat de frica.
    Acum am un bebe de 5 luni,e fetita dar nu conteaza asta, nu o sa o dau nici la balet, nici la nu stiu ce dansuri, nici la pictura. O sa incercam un sport de autoaparare, karate sau poate judo, sa-i rupa pe genunchi pe toti cei ce se vor atinge de ea cu ganduri de razboi. De fapt o sa fie judo ca tot e sport olimpic si poate iese si vreo Alina Dumitru din ea :). Acum sper sa fie si ea de acord cu mine :).

  14. Ce faza urata si ce bine ca ai scapat cu mine! Sincer, hotul si-a meritat pumnul in nas si ma bucur ca l-a primit! Dar mai mult ma bucur ca s-a terminat cu bine pentru voi!
    Eu am patit in Bucuresti sa imi fure telefonul cand eram la casa la magazin, am realizat instant si m-am intors dupa el, insa nu era nimic in urma. Era o rabla de telefon, nu aveam cine stie ce amintiri, nu mi-a pasat de el. Insa a fost primul si singurul lucru ce mi s-a furat. Insa o tentativa de furt a existat in 104, insa rucsacul meu era plin de haine. Cand am coborat din magazin am vazut ca era desfacut insa toate hainele erau acolo, clar nu au fost atractive pentru hot, asa ca am scapat.
    P.s. Foarte amuzant postul

  15. Mai intai, imi place mult cum ai scris, mi-era dor de umorul tau.

    In al doilea rand, eu sunt o nebuna care mai si citeste pe strada, in timp ce merge, de pe telefon (nu, nu stau pe FB). Pe viitor, am sa citesc doar carti, nu am fost patita pana acum, dar nici nu imi doresc.

  16. Ai avut un curaj foarte mare, mie imi este pur si simplu teama cand trec pe langa cersetori sau tigani. Oricat incerc sa nu fiu extrema, nu pot. Mi s-a intamplat pana acum de vreo 3 ori sa fiu in vizorul hotilor, de 2 ori au dat gres iar o data pe jumatate au reusit. Adica, prima data un baietel rom de vreo 8 ani s-a apropriat de mine cu un cutit si mi-a zis sa ii dau bani daca am, nu aveam bani la mine dar imi era ingrozitor de frica, deoarece ma gandeam ca parintii sunt prin apropiere, si de la distanta il urmareste. M-a lasat in pace, probabil era la inceput. O data am fost buzunarita in troleu, nu au gasit nimic, banii si telefonul ii tineam intr-un buzunar intern din geaca. Cand au iesit din troleu m-au scuipat! Si a treia oara, lucram ca vanzatoare la un targ de haine, imi cumparasem inainte vreo 3 perechi de chiloti pe care ii pusesem in geanta, telefonul si banii in buzunarul blugilor, caci portofelul nu il luam cu mine stiind ca nu aveam unde sa imi tin geanta. Am ascuns-o intr-unul din sacii cu marfa si nu stiu cum dar a reusit sa o ia de acolo cineva fara nici macar sa realizez, cine, unde, cum? Am avut paguba doar cheile casei pe care a trebuit sa le schimb dupa sperietura asta, de teama ca ma urmaresc unde stau, abonament valabil inca vreo 11 zile, buletin, chilotii :)), 2 pachete de biscuiti si tampoane! Am fost norocoasa, dar inca imi pare rau dupa geanta, era noua si m-a costat o mica avere, pentru mine la vremea respectiva…..

  17. eu zic ca si bonele si bunicile ar trebui sa fie atente, mai atente chiar. noi, mamele, mai sprintene ne mai descurcam, pe cand bonele si bunicile nu sunt asa agere. mereu vad bone/bunici vb la telefon fara sa se uitte la copil 🙁

  18. Si eu sunt de acord cu ceea ce spui, nu merita sa iti pui viata in pericol, mai bine te pazesti si nu tentezi.

    In alta ordine de idei, nu stiu cum incasezi banii ce-i faci din blog (publicitatea de care ai „povestit” tu) : pe persoana fizica sau printr-o forma de organizare juridica – dar probabil ca nu in prima varianta, caci daca realizezi venituri nu ai voie sa incasezi indemnizatia. La ora actuala foarte multi castiga la negru din internet/bloguri etc, insa mamicile sunt cel mai usor de identificat si de penalizat de catre ANAF … exista un departament special pt identificarea situatiilor in care se impune retragerea dreptului de a primi indemnizatia. Eu cunosc doua cazuri in care mamicile au fost somate sa returneze statului indemnizatiile primite deoarece au fost identificate ca au mai realizat si alte venituri in perioadele respective. Una dintre ele a primit somatia chiar la doi ani distanta dupa ce a incasat ultima indemnizatie … Nu stiu cum s-au finalizat cazurile, daca in cele din urma au returnat sau nu indemnizatiile incasate, insa stiu ca se pot pune popriri pe salariu la reinceperea serviciului, asa ca este clar ca mai bine eviti sa ajungi intr-o astfel de situatie….

    Exact concluzia articolului tau : mai bine te pazesti si nu tentezi:)

  19. Hai sa ii lasam sa ne fure in continuare atunci 🙂 Ii injuram printre dinti si asta e 🙂 Exact cum s-a speriat ca l-ai pocnit,asa se sperie si restul pentru ca sunt obisnuiti ca toata lumea sa taca 🙂 Imi esti simpatica,citesc in permanenta ce scrii si te aprob de cele mai multe ori dar de data asta nu pot. Cel putin nu in totalitate. Da,ok,nu iti lasi copilul in drum ar fi culmea dar si daca l-ai prins,arde-l 🙂 Un mic spray paralizant in buzunar/mana nu strica mai ales ca in ziua de astazi sunt asa de mici ca le poti tine la brelocul cheilor

  20. Si eu consider ca trebuie protestat. Da, ok, e bine sa fim precauti, portofel si telefon nu am la vedere (eu am buzunare interioare si de vorbit vorbesc 1 data pe sapt. la telefon, deci sanse mici sa fie vazut vechitura mea pe strada).
    Si mai ales, va rog, protestati si voi, ceilalti care vedeti asa ceva. Infractiunea persista pentru ca le merge, pentru ca inchidem ochii, pentru ca ridicam din umeri si toleram. Nu zic ca e ok sa il batem zob pe hot, o data/de 2 ori pana nu mai fura, dar am atras atentia unei femei ca a uitat poseta desfacuta, si mie alta femeie mi-a atras atentia, o data cand eram hartuita de un nebun a venit un nene si s-a pus intre mine si nebun pana a plecat nebunul etc. Uniti, da?

    Toti am trecut prin situatii din astea. Hai sa nu lasam pe altii sa treaca si sa sufere. Verbalizat, oprit soferul de bus, blocat usile si chemat politia, nu se poate sa toleram asta la nesfarsit!! Stiu ca sunt soferi care sunt in cardasie cu hotii, am vazut cu ochii mei, dar daca le facem reclamatii, daca le atragem atentia o data, de 9 ori, ajung si ei sa se trezeasca din somnul asta. NU E NORMAL sa fim furati si nici sa fie cei de langa noi furati.

  21. Chiar m-a mirat postarea cand spuneai ca ai pocnit un hot la semnafor, si mai aveai si copilul in brate… E binevenit articolul de acum cu aceste clarificari, nu de alta dar multe mamici te citesc si poate se trezeste vreo Wonder Woman printre ele in vreo situatie similara si se termina prost.
    Lucrez intr-un domeniu in care periodic avem informari si prelucrari proceduri securitate, inclusiv de la politie, si daca vreti motoul la toate este „nu vrem eroi, viata e mult mai importanta”!

  22. Nu am văzut niciodată aşa ceva, dar de fiecare dată când aud de astfel de situaţii mi se zbate o venă la tâmplă, mai ales la cât îi iubesc eu pe hoţi şi excroci când au oasele intregi, aoleeeu! (da, stiu, trebuie să fim toleranţi, bla bla). Aici marea vină este a noastră, cei care ne bărbierim dimineaţa, mă întreb, cum dracu’, să asişti impasibil?! Au traversat şi gata?! Aaaaa, de fapt erau bărbaţi numai uneori, aşa, în weekend 🙂
    Mă rog, sper că mai sunt unii care citesc asta, şi apoi să se uite bine în oglindă.
    Viermii aştia (hoţii şi excrocii) acţionează ştiind foaaaaarte bine care este reacţia şi poziţia masculilor (între ghilimele) de pe stradă.

  23. Nu vreau sa par nașpa, dar situația este prezentata in culori mult prea tari (cel puțin din punctul meu de vedere). Șuți exista oriunde in lume, dar ăștia sunt inofensivi, pentru ca exista o diferență intre hotul de buzunare (cel care introduce cat mai discret cu putință mana in buzunar\geanta etc tocmai pentru a evita o confruntare cu păgubitul) si talharul comun (cel care vine pregătit cu bata,cuțit,pistol, eventual aruncător de rachete sau mai stiu eu ce bomba atomica)… Părerea mea este ca nu trebuie sa dramatizam, intr-adevar nu te costa nimic sa adopți o conduita ceva mai moderata in privința expunerii obiectelor de valoare (ca doar ne îndeamnă la vigilenta si vocea aia din 104), insa de aici si pana la isteria generala, cu banii ascunsi in captuseala cizmelor si telefonul vârât in chiloți mi se pare un drum lung si complet neprofitabil. La urma urmelor băieții aia din ce sa trăiască, daca nu din nevoia cucoanelor de a-si etala, relaxat, noul iphone 6splusrozperlamatuitswarovski…

  24. In decembrie 2013 aproape de revelion la Cora Lujerului mi-a fost furat portofelul din cosul carutului, practic de sub copil, din geanta iar cei de la paza care erau la aprox 3 metri de mine nu au vazut nimic dar in schimb in loc sa se uite pe camere m-au trimis sa caut prin tomberoane dupa acte. Am fost la politie unde am depus o plangere si asa am aflat ca la Cora Lujerului camere sunt de ochii lumii dar nu functioneaza asa ca merita sa fie lasati cu rafturile goale. Nici pana astazi nu mi-am recuperat nimic din prejudiciu dar sunt mult mai atenta.

  25. Eu sincer mor cand aud asa ceva, dar sa vad. Urasc hotii, talharii si toate taratoarele astea. Nu exista cuvinte care sa descrie ce le-as face. Exterminare in momentul flagrantului say mai nine in mass. Pe loc benzina si chibrite. Cand eram mic de3ori am patit-o. Odata insa era tata la terasa. Major de armata cu20de ani de judo si jiujitsu amator. L-a batut multe minute non stop, acolo pe terasa. era rupt de oboseala cand a terminat, si tiganul, nu se mai putea ridica de his. Dubs a cost pe post de ambulanta. L-au carat. A ramas la bere si eu la inghetata. Intre timp 6-7tigani aproape
    .a mai luat o bere, a baut- si a apart sticla de ciment. Si am plecat spre casa. N-au avut curaj sa se ia de un om de60kg si1metru70. Asta e exemplu. Cand TOTI o sa pateasca asa, atunci vom fi si civilizati!!! Si acum, pensionar, are cutit la el. Asta e tara in care traim. JUNGLA! Eu sustin metode radicale. Costa aproape3000lei lunar un detinut. Si 300pt copiii abandonati. Sunt de acord sa platesc curentul, sau gloantele, sau otrava si seringa.

  26. Imi pare rau pentru cum e scris. am un lumia fara limba romana si Scrie ce vrea :(:(:( si cum vrea. Nu reusesc sa Scot corectarea asta in engleza. Nu-mi dau seama cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *