Men, men, men, men, manly men

ACEST TEXT APARȚINE UNEI CITITOARE ANONIME CARE ŞI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

Îmi plac mult bărbații. Îi invidiez la fel de mult… câteodată. Sunt mai „cool”, mai popular kids. Mi se pare ca noi femeile suntem în majoritatea timpului „tocilarii”.

Al meu se duce într-o seară la bere. Merge rar, cred că de cateva ori pe an. Îl simt că îl roade vinovăția că mă lasă acasă cu Umflățilă. Îi explic că nu am nici o problemă cu asta, dar știe el mai bine. În fine, se întoarce pe la 12. Io, în pat cu plodul care doarme, cu fundu’ la ușă, cu n scenarii de răzbunare rumegate. De ce? Fiindcă-s nebună, fiindcă-mi fac griji, fiindcă mi l-am imaginat bătut / în spital / într-un accident, fiindcã nu-mi trebuia decât un mesaj „bă nebuno, e super aici, stau zece ore”. Stai frate cât vrei, numai dă-mi un semn ca să mă întorc ṣi eu pe partea cealaltă ṣi să închid un ochi timp de zece ore. După aia, dacă tot nu vii, mai dă un semn. Ṣi tot așa. Că așa-s eu … ne-bună!

Evident că am făcut panaramă, dar nu chiar multă, zic eu, fiindcă mă abțin cât pot de la istericale (mi-au ajuns de la mama cât stăteam acasă, dar asta-i altă poveste).

Ṣi acum poftiți de-aici raționamentul lui: s-a uitat la telefon pe la 9 jumate, 10. Cum nu dădusem nici un semn, era clar că totul mergea oooook și că m-am culcat. Deci în capul lui nevasta îṣi face griji pan’ la 10 seara cel mult! Apoi se duce la nani cu ăl mic.

A doua zi îi aduc argumentul suprem: dacă făceam eu așa, aș fi găsit pe telefon paișpe apeluri pierdute (știu numărul exact, fiindcă am făcut odată așa 🙂 … ). Răspunsul? „Știu, dar aseară nu puteam să-ți dau dreptate, că mă enervează când te rățoiești la mine!”.

shutterstock_196245506

Sunt atât de relaxați bărbații ăștia câteodata… Și le iese treaba până la urmă, și-s mai calmi decât noi în majoritatea timpului (meciurile nu se pun), și-s mai fun. Sau mi se pare mie?

Îi observam și la birou: aceeași muncă, același stres. Mai ies la o țigară, mai caută pe net anunțuri cu vânzări de mașini second, mai zic de un fotbal, trag o înjurătură, de-astea… și trec mai departe. Noi în schimb analizăm și răsanalizam, ne consumăm pentru orice vorbă aruncată aiurea, scoatem fum pe nări, slăbim un kil sau ne îngrășăm trei de la atâția nervi.

Și îmi dau silința să o las mai moale, dar simt că m-am schimbat, că-s un fel de administrator al casei (sau office manager, că sună mai bine :)) de când a apărut puiul. Nu știu exact în ce moment s-a întâmplat, dar am intrat într-o stare de alertă … nu știu cum să explic… mă simt încordată non stop, mereu am ceva de făcut, mereu planific, trasez sarcini. Și sunt conștientă că nu-s chiar lucruri esențiale.

Ehh… eram mai amuzantă înainte, zic eu. Dar e loc de mai bine. Peste douăj’ de ani am să fiu toată cool-ă cum eram acu’ un an jumate. Doar când eram in liceu îmi spuneam că atunci când voi fi la casa mea, am să merg în fiecare seară la discotecă, că nu mai trebuie să cer voie nimănui, nu? Și exact așa s-a întâmplat! Ha ha ha!

Sursa foto: scandal via Shutterstock.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

33 comentarii

  1. Foarte tare asta! I agree, mai ales primul exemplu. Mereu ma dau aia intelegatoare, da bitu, poti iesi in oras, nu e nicio problema. Dar cum trec orele, el se ia cu baietii, nu da sms si ajunge la 12-1 eu deja sunt toata nervoasa! Incerc sa nu fac scandal ( mare) dar uneori nu reusesc :))). Bine, toate astea sunt de ordinul trecutului la mine, de cand cu bebe nu a mai iesit deloc seara in oras. Ba mai mult, ma indeamna pe mine sa ies cu fetele, ca sta el cu bebe, sa ma mai relaxez si eu!

  2. De 4 ani/8 luni/22 zile exista un singur barbat in viata mea!!!!Ubitul meu, inima mea, infinitul meu!!!Celalat barbat din casa e jumatatea mea…ce-mi lipseste mie are el si invers!Ne completam unul pe celalalt, facem tot si de toate impreuna iar ultima data cand a iesit „p-afar” fara mine a fost acum cateva zile cu cel mic prin oras cu treaba!In rest la noi iesirile sunt 98%in formatie de trei!Ala 2% ramas e cand cel mic e la gradi, eu la cursuri si barbatu la servici!Sau cate o sambata cand se hotaraste ca vrea sa doarma la bunica, si noi facem vreun „marathon movie” acasa!

  3. Nu degeaba se spune ca barbatii se maturizeaza mai greu. Eu am impresia ca multi profita de aceasta.. „zicala” si se comporta ca atare:)
    Poate de asta simtim noi, unele femei, nevoia sa preluam fraiele… sa trasam sarcini etc. Eu am incercat sa ma relaxez o perioada si sa preiau din modelul lui si surpriza a fost ca el a devenit mult mai implicat. Exista undeva un echilibru….:)

  4. Exact asa ma simt si eu: de cand a aparut bebe sunt intr-o alerta continua. Parca si cel mai banal lucru trebuie facut dupa o anumita procedura. Si eu ii zic sotului sa se duca fara nici o grija, dar dimineata tot eu sunt bosumflata ca a stat prea mult si ca nu a venit la ora rezonabila -gen 12 🙂 sunt mereu agitata si as vrea sa ma mai temperez, dar parca nu pot. Ah, si asta ca baietii sunt cool si noi niste tocilari este foarte adevarata.Al meu se distreaza super fain cu bebe, iar eu sunt o babet boring cand vine vb de jocuri si asta pt ca mai mult il pup si il ocrotesc, iar tat’su il arunca pana la tavan si el rade in hohote. If i were a boy… 🙂

  5. „…mereu am ceva de facut…” – subscriu!!!! Cat as vrea sa fiu si eu la fel de relaxata ca barbatul din viata mea, care, desi nu se agita ca mine, nu sta degeaba deloc. Sper sa revin la amuzanta care eram. Bun textul.

  6. Exact așa ma simt si eu, am tot timpul mintea ocupata cu planuri, strategii si detalii pointless iar soțul e mega relaxat…câteodată mi as dori sa fiu si eu mai relax, da ma bucur de momente nu doar sa fac planuri si iar planuri…pe lângă inutilitatea lor de multe ori, ma mai și obosesc 🙁

  7. Nu neaparat. Daca el e mai relaxat nu a insemnat ca lucrurile ies mai bine si invers. Si eu sunt office managerul casei dar imi place si totusi, uneori, simt si eu ca vreau sa ies din casa, singura

  8. Nu degeaba se spune ca femeile sunt de pe Venus si barbatii de pe Marte. Suntem facuti asa special, sa fim diferiti, ca sa ne echilibram impreuna. E vorba de chimie, de hormoni. Noi suntem mai sensibile, mai ,,impresionante” si ,,ganditoare” ( adica avem multe impresii si ganduri pe care ni le facem in momente pe care ei le folosesc ca sa doarma…sau sa se relaxeaza…sau sa se distreze si sa se simta bine cu copilul, cu prietenii sau singuri).
    Eu ma bucur ca sotul e asa; ca prietenii si colegii mei sunt asa, pentru ca in preajma lor ma pot relaxa si eu.

  9. Foarte adevarat,insa postul e slabut daca mi se permite ca cititoare o parere!
    Se stie ca barbatii nu analizeaza decat meciurile de fotbal si munca la birou, in rest totul ne revine noua! si nu ne place deloc….. :))

    • Nu mi se pare slab deloc, cred ca e tocmai … relaxat. Postul unei femei care a constatat ca privirea incruntata si îngrijorată nu rezolva probleme, ci face riduri intre sprâncene. 😀

    • E-al meu. O fi slăbuț, da’ să nu uităm că-s cititoare și nu scriitoare. :)). Dac-am scris corect gramatical și am smuls un zâmbet cuiva, eu mă declar mulțumită. Îs cam prea light, așa… nu? Păi și nu merge pentru week-end?

    • Eu după ce-am citit chiar şi mahmureala îmi părea o senzaţie mişto. Un articol cu gust de cafea neagră şi aspirine. Plus ceva aromă de ciocolată, că e călduţ 🙂

    • Ce-ai cu mini? 🙂 Păi e bun şi mi-a plăcut, mai spusesem asta. Dar era duminică, eu eram bleg, şi mi-a venit, aşa, un chef să mă sparg în metafore… văd ca nu prea mi-a ieşit 🙂

    • Nici eu n-am înțeles dacă-i de bine sau de rău din start … Bah, îmi zice de cafea, de aspirină… Mă înjură? Mă bate pe umăr? Na, mi-a mers mai greu bila. Dacă ziceai că-i cu iz de moarea de varză mă prindeam din prima, jur! :))) P-asta o știu pt mahmureală.

    • :))) eu am vrut sa-i raspund Geaninei, insa nu stiu pe ce-am apasat de-a iesit raspunsul la tine … si-s bune si metaforele tale!! nu le-am inteles nici eu, dar nu mi-am facut probleme, pot sa-mi placa lucruri si far’ sa le-nteleg:)

      … daca ai inspiratie, poate te citim in curand la „Cititoarele scriu”:))

    • Mda, tu ai facut bine, eu aveam ochii cruciş când am văzut 🙂
      Stai că aici m-am prins, unde zici să scriu?! Sigur, sigur, numai să rezolv întâi treaba cu meicapu’, că momentan îmi intră rimelu-n ochi, scap ruju-n nas, plus că-mi mai prind câte o ureche în placa ondulatoare!

  10. ” Peste douăj’ de ani am să fiu toată cool-ă cum eram acu’ un an jumate.” … din pacate nu mai poti sa fii cool ca-ti aduc aminte toti ca ai o varsta … asta daca nu iti aduce aminte reumatismul, e o vorba „dupa 40 de ani daca te trezesti dimineata si nu te doare nimic inseamna ca ai murit” . 🙂

    • Peste douaj’ de ani – când pleacă plodu’ de acasă adică. :))) Îl trimit la facultate în alt oraș! :)))

    • Daca vrei poti sa il dai peste vreo 14 deja la liceul militar 🙂 Sotul meu isi face deja planuri ca baiatul o sa mearga la liceul militar sa se faca pilot de MIG-uri …sau ce-o fi peste 20 de ani :))

    • Eu nu mai am foarte mult pana la 40 de ani, dar sunt de doua ori mai tanara ca la 20 de ani!:))) … si muuuult mai fericita, parca am trait doua vieti diferite. Cred sincer ca cu cat „iti vine mai mult mintea la cap” cu atat ti se imbunatateste calitatea vietii si implicit sanatatea! Am senzatia ca am inceput sa traiesc cu adevarat dupa 35 de ani – asta e experienta mea!:)

  11. Pentru duminică dimineaţa a intrat uns! De fapt nici nu mai este urât afară, gata!
    Aşa cum spunea o doamnă, Femeile vin de pe Venus bărbaţii de la băut 😀

  12. Mie mi s-a zis ca am – si recunosc ca asa e – stofa de stresata. Dar uite ca atat casnicia, cat si maternitatea mi-au adus dovada ca pot fi foarte cool si relaxata. In cea mai mare parte a timpului, of course. 😀 Eu la servici faceam pe nebuna :)) Cat despre barbatii sunt mai cool/ relaxati cred ca depinde de la specimen la specimen. Ca si la femei de altfel. Dar recunosc ca imi e mai teama cand izbucneste un barbat decat o femeie ca, vorba aia, se stie ca femeile sunt mai nebune.

  13. Măăi!! Si eu care credeam ca doar intre mine si al meu exista diferente din astea! Daa.. intotdeauna el e cel relaxat iar eu o super stresata si mereu imi spun ca vreau sa imprumut din viziunea lui calma, iar cand intarzie la bere cu baietii.. ce-i drept cam des, o data pe sapt, vinerea, el imi spune „pai daca nu ti-am scris sau nu te-am sunat, inseamna ca totu’ e-n regula si doar ma simt bine, m-am dat cu vorba si am uitat de tel… mdah.. Ce-i drept noi nu avem inca, copii.

  14. Eu nici nu trebuie sa ma „razbun” sau sa il cert, o face fimiu la prima ora cand da desteptarea. E calare pe el si il trage de urechi, nas, de unde apuca. Asa ca degeaba incearca sa mai fure 1 h de somn.
    Oricum e clar ca sunt mai relaxati si gandesc in ansamblu nu obsesiv de in detaliu ca noi.

  15. Habar nu au bărbații ăștia cât e de greu sa îndeplinești toate sarcinile casnice plus îngrijirea copiilor. Normal ca suntem stresate și irascibile în astfel de situații și ne imaginam tot felul de scenarii. Și al meu de câte ori iese la fotbal sau la bere nu da nici un semn, iar eu nu vreau sa îl deranjez și aștept un sms măcar sa pot dormi liniștita.Aceeași poveste îmi spune ca crezut ca dormim și ca totul e ok…tare mult mi ar placea sa ii plătesc cu aceeași moneda, sa vedem, oare i- ar conveni?
    Îmi place tot ce postezi, mult succes în continuare! Toate cele bune!

    • Da, i-ar conveni! Hai sa-ti explic cum gandesc barbatii. Intr-o vineri seara, eu am mers la lucru, iar nevasta la baut. I-am scris un sms pe la 4 dimineata, cand am plecat de la lucru, sa vad daca a ajuns acasa sau ma duc sa o iau cu masina. DACA VREA! N-a vrut, a zis ca mai sta. Am mers acasa si m-am culcat.

  16. Postul e bun, cu exagerări gen „Femeile vin de pe Venus bărbații de la băut” – care e o carte faina ce descrie exagerat diferențe dintre noi și bărbați…și razi cu hohote!! – adică ei bărbații, ca noi (sau cel putin eu) o luam tot asa ca pe o carte de învățătură chiar dacă e o parodie clara. La mine partea buna e ca soțul a citit-o înaintea mea, (deși abia l-am convins sa o înceapă) și îl auzeam seara în timp ce eu o culcam pe aia mica, cum se rupe în hohote în sufragerie, dar acum cred ca mai înțelege putin nebunia ce o trăim noi femeile cu copii și griji nenumărate și parca mai da câte un semn odată la vreo 2 ore când iese (rar) cu băieții la băut. O sa-i fwd și postul asta ca o completare și aducere aminte :))

  17. In spatele unui barbat relaxat sta intotdeauna o femeie stresata 😉 Colega, mama, sotie, iubita, intotdeauna exista cineva care sa isi faca griji in locul lor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *