Colecția Mothercare Summer 2015

Aaah, în sfîrșit pot să scriu și eu un post despre fashion! Păzea, Andreea Raicu, prințesa vine tare din urmă! Bine, nu va fi tocmai fashion de runway, ci baby și toddler fashion, dar de undeva tot trebuie să încep. Mothercare m-a invitat să le prezint colecția de vară 2015 iar eu m-am întors în timp pe vremea cînd colaboram la o revistă de modă și trebuia să scriu un text de 2.000 de cuvinte plecînd de la o singură poză. De data asta am primit multe poze și o grămadă de informații, așa că am premise excelente pentru un text fashion bun. Grab popcorn, here it goes.

Conceptul colecției de vară MC 61 e: Care este sportul tău preferat vara asta? Îmi place, pentru că hainele comode pentru vară sînt pentru mine un vis frumos.

De cînd cumpăr lucruri pentru copii mă umplu de toți nervii pentru că foarte greu găsesc haine comode. Peste tot găsesc chestii sofisticate și incomode, modele de adulți croite în măsuri mici și vîndute ca haine pentru copii. Multe volane, dantele, jeanși ficși. Copiii se mișcă mult, se cațără, sar, ia poftiți de faceți voi toate astea într-o pereche de pantaloni de denim care crapă de strîmți ce-s. De fiecare dată cînd am scos-o pe Sofia afară cu altceva decît șalvari sau colanți, copila și-a petrecut jumătate din timpul de joacă ridicîndu-se de pe jos. Pantalonii n-o lăsau să fugă, să se urce, să sară. Așa că salut colecția de vară Mothercare, care are o mulțime de variante comode. Avem pantaloni de trening frumoși, bluze de bumbac comode, geci ușoare, rochițe copilăroase, tricouri cu imprimeuri haioase, toate ușor de îmbrăcat și din materiale bune, care rezistă la tăvăleală și la multe spălări (ştiu sigur pentru că avem multe lucruri din colecțiile anterioare care arată foarte bine după zeci de purtări şi spălări). Găsiți de toate pentru fetițe și băieți de la nou născut la 8 ani.

Ah, și încă ceva: modelele se pretează la multilayering, una dintre chestiile mele preferate cînd vine vorba de copii și mersul în parc. Nu-mi place să-i supraîncălzesc, ei transpiră mult, așa pentru noi o idee bună e tricou/body, deasupra (eventual) bluză cu mînecă lungă, apoi jachetă de vînt sau de trening. Jonglăm cu ele la fața locului cum dorim.

Articol fashion fără poze nu se poate, așa că va aștern mai jos preferatele mele și ale Sofiei din colecția cea nouă.

Fetițe, 0 – 3 ani

le9788_1

le9841_1

le0396_1

le0535_1

le1539_1

le9829_1

le1014_1

le4940_1

le4942_1

le9864_1

Fetițe, 1,5 – 8 ani

le7615_1

le1524_1

le7608_1

le7188_1

le7274_1

le8168_1

Băieți, 0 – 3 ani

le0657_1

le9309_1

le9457_1

le1831_1

le4619_1

le8588_1

le9321_1

le9401_1

le4609_1

le9360_1

Băieți, 1,5 – 8 ani

le0994_1

le5587_1

le5104_1

le5521_1

le6901_1

le4997_1

le5640_1

Încă un detaliu important: pînă pe 8 martie, cei care cumpără orice articol din colecția nouă vor primi pe card număr dublu de puncte.

Ei, cum m-am descurcat? Noroc cu pozele, știu… Am început bine, păcat că am eşuat după prima frază într-un (alt) articol cu considerații personale complet ne-fashion. Andreea Raicu poate sta liniștită.

Sursă foto: Mothercare

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

49 comentarii

  1. Looove it! Hainutele mothercare sunt printre preferatele mele. Comode, in primul rand, colorate si de calitate. Nu e usor sa gasesti haine pt copii care sa le intruneasca pe toate 3. Bine.. Sunt si putin mai scumpe intr-adevar, dar principiul meu este haine bune, chiar daca mai putine.

  2. Pantalonii sunt foarte, foarte ok pentru ca sunt pe elastic si siret. Se potrivesc si unui baietel cu talia subtire si altuia cu burtica. Noi ne-am lovit de multe ori de problema pantalonilor. Sunt mai comozi decat cei care au sistem de reglare prin nasturi si elastic interior.

    • Mie mi se par exagerat de scumpe,foarte frumoase de calitate dar enorm de scumpe fata de alte branduri la fel de bune.plus in Uk mothercare e un magazin obisnuit la noi e fitza la preturilela care le practica asa ca nu mersi eu raman la dragulH&M frumose,de calitate si accesibile ca pret.

  3. Sunt atat de frumoase hainutele!!! Simple si colorate, cat sa redea bucuria copiilor cand se joaca. Mai ca as vrea si eu tricouri asa 😀

  4. Sunt f frumoase…si banuiesc ca si de f buna calitate…daaaaar…scumpe. Eu tot caut chestii de calitate si dragute la preturi rezonabile (mai ales ca nici nu le poarta f mult). Cateodata am noroc si mai gasesc in hipermarket-uri sau in in Lidl (care de curand a devenit locul preferat de mine pt hainute de pitici accesibile si calitative). Oricum, cred ca as lua si eu ceva de la MC pt ocazii mai speciale, gen o rochita sau o pereche de jeansi cu elastic (Printesa, ai dreptate in ceea ce priveste jeansii: nu gasesti jeansi comozi pt copii mici)

  5. Sunt într-adevăr frumoase aceste hainute. Din păcate noi am avut o singura vizita la acest magazin, înainte să nasc, si ni s-au părut f scumpe. Noi fiind din Bv, nu am mai avut ocazia sa mai ajungem pe la ei si nu au nici magazin online decat pentru uk.
    Deocamdată noi am cautat hainute doar pentru bebe, dar am găsit comode si de calitate si la h&m, c&a, Zara. De exemplu, pantaloni de trening cu snur in talie am luat de la h&m 3 perechi la 40 de lei. Bluze simple de corp cu 20 de lei bucata. Geci frumoase si comode de la Zara. Nu știu cum o fi pentru următoarea categorie de varsta,insa deocamdata mi se par ok si brandurile enumerate mai sus….

  6. Personal ador produsele mothercare , cu mentiunea ca le achizitionez de cate ori merg in strainatate. De ce? Pentru ca in Romania magazinul local aplica preturi cu 100% mai mari decat in Anglia. Se poate verifica simplu pe site ul oficial mothercare.com.
    Mai mult, produsele din colectiile trecute care nu mai sunt cuprinse in oferta actuala in magazinul din baneasa apar la pret intreg (dublu vs uk). Inteleg promovarea unor branduri, insa hai sa tragem si un semnal de alarma – vrem preturi aliniate in Romania (nu suntem statul Monte Carlo).

    • Am discutat cu cei de la Mothercare politica lor de preturi (comparativ cu Anglia, de exemplu) si mi s-a explicat ca acesta este pretul impus de business (franciza etc).

    • Francize mothercare sunt in multe tari europene, iar diferentele sunt de 10% maxim. Nu e o noutate ca in Romania platim un premium pentru branduri internationale – de ex Zara Mango aliniaza preturile insa la un curs de 5 lei pe euro. De asemenea la Next preturile sunt cu 20% peste uk. Dar 100% adaos este inacceptabil si ma indoiesc ca e o preconditie a producatorului. In plus a considera clientii romani neinformati si a le vinde produse vechi din colectia de acum 2 ani la pret intreg iar e inacceptabil

    • Asa e, am observat si eu asta, preturile de la noi la toate brandurile internationale sint mai mari ca peste tot in Europa. Imi amintesc ca am vazut acum vreo 2 ani un interviu cu cineva de la Zara care, intrebat de ce sint preturile mai mari la noi, a raspuns franc: Pentru ca merge! 🙂

    • faza cu colectiile vechi de 1 -2 ani si aduse la noi drept colectii noi mi se pare bataie de joc. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut o geaca de fetite primita din UK din noua colectie si vazuta in romania un an mai tarziu ca fiind colectie noua la un pret fenomenal!!

    • Poti comanda hainute Next de pe site-ul lor pt comenzi http://www.nextdirect.com – la hainutele/pantofiorii care trec de 50-60 lei se vede diferenta fata de magazinul din Romania. Au comanda minima de 20 euro cred (care o faci imediat mai putin daca vrei sa iei doar un ciorapel) si hainutele chiar ajung in 3 zile lucratoare la adresa indicata, fara sa platesti transport.

    • Treaba lor! Dar eu prefer sa cumpar din UK, nici macar la reduceri in Romania nu se apropie de preturile din UK.

    • Stii ce e pacat? Faptul ca sunt constienta ca e mult mai bine pentru noi ca natie sa achizitionam produsele din Romania, macar atat, chit ca brandurile nu sunt ro, dar cum sa faci asta cand preturile din ro sunt o mare bataie de joc, normal ca ma duc pe site-ul din strainatate sa cumpar.

  7. Este adevarat, sunt de calitate buna si arata bine, dar preturile sunt duble fata de cele din uk (mothercare, bineinteles). Produsele de la noi nu ajung la pretul de acolo nici dupa reduceri. Mi se pare ca nu vor sa vanda tinand de niste preturi nejustificate totusi (magazinul din baneasa este tot timpul aproape gol). Ca atare exista o groaza de surse pe net de haine mothercare si nu numai comandate pe net. Eu nu cumpar de la ei in aceste conditii, mi se pare o magarie sa ceri dublu su mai bine.

    • Stiu ca sint multi care aduc haine de-afara, dar ma indoiesc ca cei care fac asta platesc taxe la stat. Eu una nu sustin comertul ilegal. Sigur, fiecare decide ce buget are si citi bani doreste sa investeasca in haine pentru copil, si noi cumparam lucruri si de la firme mai ieftine.

    • Se poate comanda legal pe net direct pe site ul mothercare cu livrare in Anglia – catre un depozit de unde produsele sunt livrate mai departe in Romania. Sunt firme ce ofera acest serviciu de pastrare a bunurilor in depozit si expediere.

    • ANDREEA V, poti te rog in privat sa imi dai informatii legate de comanda in UK la MC si livrarea in RO? Multumesc !

    • Nu este neaparat ilegal: eu comand obaibi de ex in italia, le ridica un prieten de la magazin, mi le aduce cand vine in tara. Nu cred explicatia cu franciza, nu cred ca doar in romania au francize, iar in restul europei magazine proprii. Ar fi putin impotriva notiunii de franciza sa pui preturi de 2-3 ori mai mari. Obaibi de ex are aceleasi preturi, iar reducerile sunt substantiale, next are preturi cu cateva lire mai mari, dar calitatea, designul si atentia la detalii sunt incomparabile. Si la next au reduceri de pana la 80%. Acestea sunt motivele pentru care nu cumpar de la ei.

  8. Lucrurile sunt de foarte buna calitate. Comode si flexibile, elegante unele.Gabriela le adora 🙂 Abia astept sa probam colectia de vara.

  9. Sunt foarte frumoase si rezistente dar preturile de la noi sunt exagerate. Am luat din Praga, unde probabil era tot o franciza, rochite pe care am dat 32 de lei, intr adevar erau reduse 50%.
    Prefer Next – livreaza si in Ro la preturi mai mici decat in magazine!

    • Si eu prefer next. Comand destul de des de la ei . La mother care nu am găsit nimic pentru băieți care să mă atragă . Pe când la next parcă ai de unde alege si calitatea este foarte buna . 3/4 din hăinute de la ei le avem . Mai preferăm Zara sau H&M din când în când, deși H&M nu pot spune că au hăinuțe de calitate. Idem C&A.

  10. Si noi mai avem haine de la Mothercare, pentru „tavaleala” si gradi… noroc ca inca ii mai vin cele de 2-3 ani, pe care le avem luate din UK. Va spun sincer, ca din RO nu voi cumpara ever de la Mothercare… la noi preturile sunt si cu 200-300% mai mari in unele cazuri.

    Exemplu concret: i-am luat din UK vreo 6-7 bluze cu maneca scurta din seria basic (de somn, tavaleala) anul trecut in mai cu 2 lire bucata (in vara, la reduceri erau 1 lira), iar la noi in magazin, in luna august (deci in perioada soldarilor pt colectia de vara) erau 35 lei (putin peste 6 lire)…. WOW, deci WOW!!! Am pus si eu problema in magazin, mi-au spus ca sunt franciza, via Grecia, deci intai cumpara firma mama greceasca, pun un mic adaos, la care se adauga, bineinteles, adaosul romanesc = rezultatul, preturi fantasmagonice

    Din Ro, mai scap doar un Next, din cand in cand… in rest, Coccodrillo, SMYK all for kids, Z, Okaidi, si clasicele H&M si C&A pentru gradi si prin casa.

  11. Am cumpărat si eu lucruri de oa ei. Sunt de calitate, într-adevăr, dar cam scumpe. Prefer să le primesc cadou 😀 Însă ador faptul că au spaţiu pentru alaptat. În mall, in Afi, nu mi-a venit să îl alaptez pe bebe.pe o banca…
    Dacă ar mai da jos si din preţurile de la sutiene pentru alaptat, le-as face o declaraţie de dragoste :)))

  12. Magazinul mothercare nu returneaza banii inapoi daca nu esti multumit de produse. De curand am cumparat un set de bluze bebe, una din ele era mica, celelalte doua aveau o croiala ciudata in zona gatului, m-am dus la magazin sa mi se dea banii inapoi si mi-au spus ca ei nu dau banii inapoi doar schimba produsele. Am schimbat cu alte produse pentru care a trebuit sa platesc o diferenta de bani deoarece produsele care mi s-au oferit ca alternativa erau mai scumpe. Sincer nu ma asteptam de o asemenea politica la un magazin care se vrea cu pretentii,este clar ca sunt pusi sa faca bani si nu le pasa daca clientul este multumit.

    • Cam asta e ,,politica” tuturor magazinelor de prin mall-uri. Eu nu cedez, pentru ca legislatia prevede sa se inapoieze banii fara a se cere un motiv, in termen de 30 zile. Daca le aduci in discutie lucratorilor comerciali despre lege, vor chema managerul de magazin si vei primi banii inapoi :). Testat de doua ori, dupa ce am cumparat doua perechi de pantofi din magazine diferite. La a doua incaltare mi-am dat seama ca materialul e destul de rigid si numai ,,piele naturala” nu e, asa cum scria pe eticheta.

    • Andreea, spune-mi te rog frumos numarul legii. Si eu am returnat produse si am primit banii, dar vreau sa stiu exact despre ce lege e vorba.
      Mutumesc.

      Dora

    • Data viitoare sa ii ameninti cu Protectia Consumatorului. Conform legislatiei nu au dreptul sa te oblige sa iei alte produse daca tu iti vrei banii. A patit si o prietena de a mea si pusi in fata unui denunt au acceptat si i-au dat banii inapoi. Este un abuz care nu trebuie tolerat!

    • I-am amenintat si cu Protectia Consumatorului, dar nu a mers, vanzatoarele de la mothercare sunt „tari in gura”, daca pot spune asa, le-am solicitat sa cheme seful de magazin si mi-au spus ca are zi libera ca este si el om. M-am gandit sa le fac si o reclamatie la protectia consumatorului nu este timpul pierdut. Oricum pe mine m-au pierdut de client. Din afara o sa cumpar cu placere!

  13. eu chiar sunt curioasa, avand in vedere ca articolul e parte dintr-o campanie, daca reprezentantii companiei vor citi comentariile si mai ales vor face ceva in privinta asta 😀
    si mie in Romania mi se pareau exagerat de scumpe, produsele sunt f bune, eu sunt fan Mothercare si M&S, insa la ambele preturile in Ro sunt uneori cu peste 100% mai mari decat in tara de origine, sau oricare alta tara. asta in conditiile in care eu am facut intotdeauna parte din categoria mediu plus la venituri, adica imi permiteam sa dau banii aia dar nu voiam (sigur, aveam si alternative, cumparam in vacante, comandam la cineva in UK sau la hotel cand era barbatul in travel, etc) 😀

  14. omg! <3 sunt atat de dulci si de faine hainele… Cand le-am vazut, fara sa fiu considerata vreo freak, dar m-am gandit ca ar fi fain sa fie in versiunea de adulti 😀 Is that weird?

  15. Sunt super frumoase. Si eu sunt fan mothercare. Spre norocul meu imi trimite sora din UK. La noi sunt exagerat de scumpe. Nejustificat.

  16. In ceea ce priveste Mothercare cred ca politica francizei din Romania este aberanta pentru ca in Uk (eu locuiesc in Londra) magazinul iti returneaza banii inapoi pe produsele pe care nu le doresti si intr-adevar au multe reduceri la produsele din colectia veche, reduceri chiar fantastice uneori. Aici preturile la Mothercare si la H&M sunt similare. Mai scumpute sunt la M&S, John Lewis sau Next. Personal mi se par calitative toate cele enumerate anterior. O calitate medie o au cele de la Tesco (F&F) sau Asda (George) la care se poate observa ca nici mărimile nu sunt corespunzătoare (sunt lucrate mai mici) dar totusi sunt ok, tot din bumbac si comode si mai ieftine. Oricum am constatat ca in România se abuzeaza de faptul ca trebuie sa cumperi haine copilului constant deoarece creste si atunci marcheaza niste preturi astronomice ceea ce e josnic. Eu ma gandesc ca ati putea face poze la unele articole Mothercare cu preturi aberante fata de restul Europei si apoi trimise pozele la firma mama in Uk pe adresa de mail si facut reclamatie. Poate se schimba ceva, zic si eu.

  17. Diferenta de pret intre UK si RO vine si din faptul ca in UK nu se aplica TVA la produsele pentru copii. Pe langa discountul probabil foarte mare pe care si-l pune importatorul si costul transportului, se mai adauga deci si 24 % TVA. De asta vedeti diferente de pret si la Next…

    • Asta cu TVA este doar pentru hainutele de baby (pana in 24 luni) conform legislatiei de TVA din UK. Dar chiar si asa, tot nu se justifica pt ca asa cum au spus si alte mamici, diferentele sunt mai mari de 24%. Eu am cumparat de curand in UK bluzite din colectia noua cu 3 lire bucata (inclusiv din cele din postul acesta), iar la noi nu costa niciuna sub 50 lei.

  18. Eu raman fidela Tesco. Haine f colorate, croieli moderne, preturi ff bune cu tot cu transport. De 2 ori pe an ma unesc la transport cu sora mea si comandam pentru pici, dar si pentru noi adultii. Mothercare este doar pentru cadouri.

  19. Super hainutele! Le vreau si eu pentru fetita 🙂 Frumoase si de calitate, dar cam scumpe comparativ cu alte firme care au haine de aceeasi calitate.

  20. Eu nu sunt pt Mothercare si f rar am cumparat de la ei…am cumparat si dupa spalat au fost de nerecunoscut.
    Eu sunt pt Next.co.uk ! Pt noi au fost cele mai bune…si inca sunt

  21. La primul copil am cumparat foarte multe lucrusare de la ei sunt foarte frumoase si super ok calitativ! La cel de-al doilea baietel datorita pretului mare care il au hanutele m-am reorientat spre Lc Waikiki care mi se par ok din punct de vedere al raportului pret calitate cat si al culorilor si imprimeurilor

  22. Eu sunt fan Kiabi, mai ales când au reduceri. Livrează şi in România, 10 euro pe transport, au lucruri ok. De black friday au avut 40% discount, am luat blugi cu 4 euro şi tricouri cu 2-3 euro. Sper să le poarte, din păcate (pentru mine) au ajuns la vârsta la care îşi aleg ei hainele, aşa că nu mai pot cumpăra eu ce-mi place, aşa că mergem în ce magazin vor ei (şi ei trage la H&M – şi nu că ar fi obişnuiţi, că nu prea cumpăram de acolo).

  23. Ca discutie generala: franciza este in definitiv o oportunitate atit pentru detinator cit si pentru cumparator. Este o afacere si ca orice afacere este treaba detinatorului cit adaos isi pune peste taxele aferente asa cum este optiunea cumparatorului daca achizitioneaza sau nu. Exact cum s-a spus deja principiul este simplu si pragmatic, cumpara lumea, iese banul de ce s-ar micsora preturile?
    Ca discutie particulara: da, preturile sunt mari in momentul actual. La primul mostenitor al familiei, cind Mothercare-ul era abia intrase pe piata de citiva ani, preturile erau acceptabile. Parinti nestiutori si entuziasti, haine de calitate si foarte practice si comode pentru bebe, scumputze dar pe principiul un bebe avem ii luam ce-i mai bun. Dupa un an descoperim Nextul tocmai intrat pe piata cu produse pentru copii, aceleasi preturi aceleasi produse. Uimitor mult mai rezistente hainele, in comparatie cu cele de la Mothercare care purtate citeva luni de un bebe fara prea multa activitate vorba aia in primele luni, spalate la 30 de grade cu detergenti de copii, se decolorasera si labartasera. Si cu Next am ramas in continuare, dupa inca citeva incercari nereusite la Mothercare care in urmatorii 2 ani ajunsesera la preturi cu 200% mai mari decit in UK. Am abandonat hainele am zis sa incercam lenjerii de pat si jucarii, am abandonat si aceasta sectiune gasind niste colectii vechi de 2-3 ani la preturi WOW, sau citeva produse din colectii noi incomplete.
    Acum la al doilea mostenitor Next is the win dar nu magaxinele franciza rominesti ci online de pe situl mama. Preturi decente, livrare ca la carte, retururi ireprosabile. Am mai adaugat intre timp si H&M la lista, produse decente, simpatice si cu preturi mai mult decit ok. Zara a ramas pentru cadouri, gen e scump ca dracu da de, scrie acolo pa copil zara la botez sau ziua respectivului, sunt de calitate si simpatice si parintele respectivului stie ca ai facut un efort sa dai ceva bani. Dada vaiii, dar asta e progmatismul cadourilor in general.
    Au mai fost de-a lungul acestor ani incercari total nereusite de haine tip supermarketuri din romania…fail total, calitate incredibil de proasta de cum puneai mina pe ele, da sa le pui pe copil.
    Despre calitatea serviciilor comerciantilor este alta poveste mult prea ampla. Cauzele insa tot aceleasi, detinatorul francizei plateste vinzatorul cu un salariu mai mult decit derizoriu, fara nici o atractivitate in colaborare, fara prea multe oportunitati de avansare sau dezvoltarea orizontului. Prin urmare solicitantii acestor joburi sunt necalificati si fara experienta 60% din cazuri as zice si de aici si afacerea sufera alaturi de preturile mari.
    Si la final on topic bineinteles:-P : hainutele sunt mai mult decit cute si simpatice, thx for sharing 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *