Despre ten, în studenție și acum

LE: Cîștigătorii validați sînt aceștia:
Andreea Borla
Cristina Niculescu
Ioana Dinu
Paula Mușătoiu
Oana Bobîrnea
Luminița Alil
Monica Bîldea
Cristina Costache
Florentina Amza
Cristina Seceleanu

Mulțumesc tuturor!

Aveam 18 ani. Intrasem la facultate în București și începusem cursurile de două luni. Fugisem cu toate bagajele mele (două valize și o oală) de la mătușa bătrînă la care locuisem cîteva săptămîni și care mă teroriza non stop (că să merg pe vîrfuri, să nu mai scriu seara că o deranjează zgomotul pixului pe hîrtie, din astea) într-un apartament semimobilat (adică avea un pat, un scaun, o masă și cam atît) al unei cunoștințe care nu avea nevoie de el și mă putea lăsa să stau acolo o lună. Nu aveam telefon mobil, de internet abia auzisem, nu aveam prieteni în București, și ce era cel mai rău era că nu aveam bani. Mama îmi trimitea cît putea, bursa era destul de mică, iar eu strîngeam bani să-mi iau un telefon mobil (nu aveam fix acolo, nici cablu la tv şi aş fi vrut măcar cu mama să pot schimba cîteva vorbe seara). Mîncam cartofi şi morcovi fierți în fiecare seară (apa în care îi fierbeam era supa, legumele le făceam piure), şi uite-aşa în patru luni am reuşit să-mi iau un alcatel de plastic.

Bani de creme de față nu aveam niciodată, ce bine că la 18 ani nu ai nevoie de multe cosmetice! De spf nici nu auzisem (vă dați seama cît sînt de bătrînă?!). Tot ce făceam pentru tenul meu era să mă spăl seara pe față cu săpun. Nu foloseam machiaj sau măşti, uneori la facultate mă dădeam cu rimel, dar în majoritatea zilelor rutina mea de îngrijire consta în spălat cu săpun şi atît. Şi era bine, eram tînără şi asta era destul.

Au trecut 17 ani de atunci, pielea mea nu mai arată nici pe departe la fel de bine, dar sigur se poate şi mai rău. Acum am o rutină de îngrijire a pielii ceva mai complicată, dar rapidă şi nu foarte costisitoare. Sînt mai atentă la ce văd în oglindă, la produsele pe care le folosesc pentru pielea de pe față, dar şi pentru corp. Spălatul e sfînt, chiar și în zilele în care nu am timp de cremă și toner. Spălat dimineața și seara cu săpun, asta e rutina la care nu renunț orice-ar fi. Și pielea mea arată bine în majoritatea zilelor doar cu această minimă rutină.

Acum că am încheiat călătoria în timp, vă poftesc la concurs. Voi răspundeți la întrebarea de mai jos și eu aleg cu Random cîștigătoarea gamei complete de săpunuri-cremă Dove formată din opt sortimente: Beauty Cream Bar, Coconut Milk, Go Fresh Restore, Pure & Sensitive, Gentle Exfoliating, Go Fresh Fresh Touch, Shea Butter, Silk Cream Oil.

Colaj sapunuri-crema Dove

Am reluat și anul acesta parteneriatul cu Dove, pentru că îmi plac valorile brandului, pentru că le folosim de multă vreme produsele, ne plac și ne fac bine (iar gama de săpunuri-cremă e foarte faină). Săpunul Dove conține 1/4 cremă hidratantă care nu usucă pielea și e potrivit pentru toate tipurile de piele, poate fi folosit atât pentru corp, cît și pentru față.

Întrebarea pentru concurs e: Cum îți simti pielea după ritualul zilnic de îngrijire și cât timp dedici acestui ritual?

Concursul începe azi și se încheie pe 23 februarie la miezul nopții. Regulamentul oficial al concursului îl găsiți aici.

shutterstock_250198891

Sursa foto: femeie spălîndu-se pe față, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

301 comentarii

  1. Pielea mea … E ok acum, n-as mai renunta la o rutina ceva mai complexa, decat daca chiar nu mi-as putea permite. Rutina de curatare, tonifiere, exfoliere, hidratare ma face sa ma simt foarte bine in pielea mea.

    • Ma spal dimineata si seara cu apa si sapun pe fata. Tonic si crema hidratanta si crema pentru ochi. Asta fac zilnic. Cand am timp seara ma rasfat cu ulei de masline sau unt de cocos aplicat pe ten curat. Si cam atat ☺. Machiaj foarte rar.

    • Dedic maxim 10 minute pe zi îngrijirii pielii pt a mi-o simti hidratata la sfarsitul zilei. Folosesc ulei de samburi de struguri pt ochi, ulei de Argan pt fata, iar pt corp produse Dove.

  2. la mine ritualul zilnic de curatare a pielii consta in spalat cu apa calduta seara si dimineata, fara sapun; uneori folosesc un demachiant seara si crema hidratanta dimineata, dar nu zilnic;

    • Nici eu nu folosesc sapun de nici un fel oricat de natural sau ne-natural cu crema sau fara crema toate imi usuca si imi irita fata.

  3. Buna, pentru ca la 23 de ani m-am pricopsit cu acnee adulta, rutina mea de ingrijire imi ia cam 20 de min dimineata (trebuie sa astept intre aplicarile produselor) si cam tot atat seara.
    Poate parea mult, dar odata ce ai avut acnee faci orice sa nu ti se mai intample. Pielea arata si se simte fooaaarte bin :d
    Nu folosesc sapun pe fata dar pentru corp prefer Dove in fata tuturor celorlalte marci.

  4. Îmi simt pielea curată, uneori puţin uscată; timp petrecut maxim 5 minute pe zi, cam o dată pe săptămâna, când mai aplic diverse măşti poate dura până la 15 min

  5. Dimineata spalat pe fata si dat cu crema inaintea aplicarii oricarui machiaj.
    Seara demachiat obligatoriu, nu de placere ci necesitate ca-s norocoasa detinatoare de ten acneeic…yeey..Plus spalat pe fata dupa, si aplicat o crema de noapte.
    Ei, si o data pe saptamana macar, mai arunc si cate-o masca naturala.

    Cam atat. Cum se simte tenul meu ? Pai curat si ingrijit, pielea e moale si hidratata, banui ca-i fericit 😀

  6. Hmm cam uscata pielea mea, insa respect demachierea in fiecare seara si o crema hidratanta. Cand imi permite bugetul si timpul dau fuga la cosmetica pentru un tratament mai serios. 🙂

  7. desi imi plac foarte mult unele dintre produsele dove sapunul nu e bun pentru fata, lasa pelicula si usuca, NICI un sapun nu trebuie folosit pentru a spala fata, eu folose produs solubil in apa.
    Poti face testul cu oglinda, dupa ce te speli pr fata cu sapun si te usuci, te apesi putin cu un deget pe fata si apoi il pui pe oglinda, va ramane o „dira” pe oglinda, la un produs solubil nu se intampla asta.
    in rest spf 30 in fiecare zi din an, seara benzoil peroxide, exfoliant AHA , si o crema hidratanta..
    stiu, e destul de complicata rutina, dar daca nu ma tin de ea imi revine acneea… doar asa reusesc sa ” scap” cu un cos la cateva zile, inainte eram plina…

  8. Nu am un ten pretentios, asa ca mai mult de 10 minute nu dureaza ingrijirea zilnica a acestuia 🙂 .
    De cativa ani folosesc doar sapunuri Dove.

  9. Eu am tenul cam uscat si dupa spalat se simte nu foarte placut. Noroc cu crema pe care o dau pe urma. Cam 5 minute dureaza tot ritualul dimineata, seara un pic mai mult, daca mai adaug si demachiat si masca uneori.

  10. rutina mea dureaza doua minute, adica ma spal dimineata pe fata cu apa si atat si ma simt foarte bine dupa; nu ma machiez niciodata, nu am nici ruj nici rimel, nu am rabdare sa ma ocup cu asa ceva; am fost machiata la nunta si sotul se uita ciudat la mine, spunea ca parca nu eram eu

  11. Ritualul consta din spalat pe fata cu apa si atat, dimineata Si seara. Cateodata ma mai spal Si la lucru, daca am impresia ca spatiul din jurul meu e infectat cu virusi :)) (lucrez in open space cu 100 de colegi) Dureaza cam 1 minut pe zi 🙂 Dar o data pe an ma duc si eu ca omu ce se respecta la un tratament la cosmetica, mai mult pt masajul la fata care mi se pare divin. La aproape 30 de ani am un ten care nu necesita mai mult de atat. Si de machiat, cu fond de ten si lucruri mai serioase, ma machiez la ” evenimente si sarbatori legale” ca ma enerveaza cat timp trebuie sa ma demachiez apoi.

  12. Pfff …. dureroasa intrebare 🙁 … si nu, faptul ca de 2 ani sunt in CIC nu este o scuza! Din pacate, de cand am nascut, am cam renuntat la rutina de ingrijire a tenului pe care o aveam inainte. Partea buna e ca mama-natura a fost darnica cu mine, insa sunt constienta ca nu mai tine mult scuza asta. Asa ca ar fi cazul sa incep sa revin la vechea rutina minima (spalat-demachiat-cremuit) ca asa nu se mai poate

  13. Imi plac mult cosmeticele de la Dove, mai ales sapunul. De cateva luni a devenit preferatul meu! Imi place textura cremoasa si felul in care imi hidrateaza pielea. Il folosesc cu mult drag! 🙂

  14. Eu una am perioade si perioade. De obicei nu petrec ai mult de 5 minute seara ptr demachiere (neaparat cu produse naturiste), uneori aplic si o crema pe baza de produse apicole iar dimineata doar ma spal pe fata si uneori mai aplic o data un strat de crema (aceeasi cu cea de seara). Deci mai putin de 10 minute pe zi. Imi simt tenul curat si hidratat dar prea bine nu pot spune ca arata. Sper sa mai ajung si pe la cosmeticiana, ca nu ne-am mai vazut demult! 🙂

  15. Dupa rutina de dimineata si seara, care dureaza maxim 15′, pt ca do’nsoara sta agatata de clanta usii fix cand sunt eu in baie, pielea mea simte ca respira!!
    Uneori, imi dau cu fond de ten si rimel si atunci sapunul si apa nu sunt suficiente, mai plusez cu demachiant si (uneori) toner.

  16. Zilnic cam jumatate de ora. dimineata e drept pe fuga si in 5 minute, seara ma rasfat. Uit uneori sa aplic si fondul de ten dar nu e problema iar in weekend aplic si o masca

  17. Imi simt pielea curata si mai luminoasa. Ma demachiez cu apa micelara Bioderma si folosesc o crema Gerovital pentru cuperoza. Din cand in cand o masca cu avocado.

  18. Fata mea e cam uscata, desi folosesc creme.Din cand in cand ma mai rasfat cu un tratament cosmetic si e asaaaaa de bine:). In medie aloc cam 10-15 minute.

  19. Ritualul durează cam 10 minute, poate un pic mai mult seara, un pic mai puțin dimineața. Seara, cel puțin, după demachiere, mă simt ca și cum ma dezbrac de problemele intregii zile.

  20. Tenul meu este foarte sensibil, nu ma pot spala cu săpun pe fata fara sa aplic apoi o crema hidratanta. Dar seara ma dau cu ulei de argan din cand in cand. De cand a venit bebe nu mai am timp pentru mine,decat uneori si doar pe fuga.

  21. Rutina mea este destul de scurta ca timp de cand a aparut baietelul (2 ani), insa nu ma abat de la ea. Asta inseamna demachiat zilnic, indiferent ca port machiaj sau nu (dar in timpul saptamanii ma machiez zilnic), apoi aplicat crema de fata si o crema contur ochi. Astea sunt obligatorii si nu dureaza mai mult de 5 minute.

  22. nu pot spune ca am un ritual,daca se intampla sa am o zi mai libera sau fara chef sa-mi fac treburile zilnice ,ma apuc sa mi mai pun o masca sau sa-mi mai fac un scrub…de cele mai multe ori insa 🙂 ma demachez/sau spal cu sapun si mi pun o crema hidratanta 🙂 am noroc si eu de un ten bunicel :))

  23. Avand pielea foarte uscata, atopica, ritualul meu zilnic de ingrijire dureaza destul de mult (si totusi efectele nu sunt intotdeauna cele asteptate) – atat dimineata, cat si seara, curat tenul cu lotiune micelara, apoi aplic un gel de curatare si in final, o crema dermato-cosmetica potrivita tenului meu cu probleme. O data pe saptamana realizez un gomaj bland si aplic o masca hidratanta.

  24. Dimineata inseamna spalat pe fata doar cu apa si sters cu un prosop mai abraziv (asa imi place 🙂 ), iar seara demachiat (daca nu am chef de tot tacamul-demachiant, tonic, crema), si de obicei nu am chef, doar cu servetele demachiante. Senzatia de dupa demachiere este divina, ca si cum as fi dat jos un strat de piele 🙂

  25. Eu folosesc apa si sapun pentru ritualul zilnic,care nu dureaza prea mult,si neaparat o crema hidratanta pentru fata si corp.incerc sa am grija cat mai mult de pielea mea in aceasta perioada ca urmeaza sa nasc si mi-e teama de influentele hormonilor de dupa:)

  26. Spălat bine cu săpun si dimineața si seara, sters cu un prosop aspru si ziua este perfecta. O data pe saptamana ma curat cu zaț de cafea si pielea ramane foarte fina.

  27. Ce mi-a placut la articolul tau este ca gandim la fel, nici eu nu investesc timp prea mult in ingrijirea tenului, desi am un ten problematic (cum ai avut si tu inainte de sarcina). Pastrez ritualul apa + sapun, de multe ori nici nu mai folosesc sapun decat pentru maini, ca am citit eu undeva ca sapunul ar face rau tenului :)) Dar cred ca o sa ma reapuc de utilizarea sapunului si in aceasta zona, ca tot Dove folosim si noi si ne place 🙂 De curand am adaugat si o crema de hidratare, pentru ca am inceput faimosul tratament cu Roaccutane si am nevoie.
    Per total, nu imi ia mai mult de 15 minute pe zi (asta incluzand si rutualul de acoperire a defectelor dimineata). Oare e prea putin? 🙂

  28. Dupa ritualul de curatare al fetei pielea este mai curata si mai revigorata, nu ma sterg cu prosop, decat cu serv din hartie, iar ca timp, dureaza maxim 3 minute tot procesul.

  29. Îmi simt pielea curată și hidratată.
    În fiecare dimineață și seară durează cam 5 minute: spălat cu gel spumant demachiant, aplicat soluție micelară, aplicat cremă hidratantă de zi (dimineața) – cremă nutritivă de noapte (seara). O dată pe săptămână – gomaj cu zaț de cafea și ulei de migdale.

  30. Dimineata ritualul dureaza foarte putin. Spalat pe fata (doar cu apa) si aplicat crema. Apoi un pic de machiaj (un strop de fond de ten si un creion / rimel la ochi). Seara dureaza putin mai mult (dar nu mai mult de 5 minute): demachiat cu ulei de masline sau de cocos (intins pe fata, masat putin si dat jos cu un prosopel si apa calda), aplicat crema. In plus de 2-3 ori pe saptamana exfoliez fata cu un gel / scrub (de obicei cand sunt in baie). Masca de fata…. destul de rar pentru ca uit cu lunile 🙁

  31. Ador sentimentul acela de hidratare și de piele catifelată pe care îl am după ritualul zilnic de îngrijire. Nu dedic foarte mult timp – câteva minute (în jur de 5), însă încerc să nu las să treacă nici măcar o zi fără să am grijă de fața mea.

    Ritualul are loc seara, când după demachiere curăț tenul cu o loțiune contra coșurilor și clătesc abundent cu apă călduță, iar apoi aplic o cremă de noapte hidratantă. Dimineața doar mă spăl ușor cu apă și săpun.

  32. Zilnic nu uit de procesul de demachiere, pe care il fac seara cu demachiant, lotiune tonica si la final o crema hidratanta. O data la 3 zile folosesc un gel de curatare, cat sa indeparteze toate impuritatile. Aloc mai mult timp duminica pentru masti din argila, baie cu aburi. Cum imi simt pielea dupa toate astea? Extraordinar de frumoasa si curata, e o senzatie tare placuta!

  33. In cele 5 min pe care le am la dispozitie (am 2 copii, amândoi sub 2 ani), ma spăl cu apa calduta si un gel de curatare, dupa aplic o crema hidratanta.

  34. Cam uscat tenul, dar peste demachere si hidratare nu sar , ritual executat dimineata si seara. Cam 5 minute dimin si 10 minute seara.

  35. De cele mai multe ori ma spal pe fata doar cu apa calduta iar uneori foloseac un gel de curatare pentru peeling, iar dupa ce ma spal folosesc o crema de fata hidratanta deoarece am tenul uscat. Cu acest ritual al meu imi simt pielea foarte fina si curata.

  36. Ritualul meu zilnic consta in spalat cu apa si sapun de 2 ori pe zi si machiaj minim, doar pleoape, deoarece am ten acneic in ciuda varstei deloc adolescentine. Dupa zeci de tratamente incercate la recomandarea dermatologilor, am concluzionat ca cel mai bun rezultat il voi avea doar cu un sapun de calitate si evitand sa-mi incarc porii cu alte produse cosmetice.

  37. Am un ritual destul de complex zilnic: dimneata intai spalare cat mai bine, apoi hidratare – crema de zi hidratanta. Apoi primer de iluminare, BB cream cu SPF si fond de ten. Seara bineinteles trebuie sa ma demachiez cat mai bine, sa fie tenul curat si aerisit – demachiat, spalare cu apa si sapun, lotiune tonica, o data la cateva zile si un scrub (face minuni). Apoi musai hidratare cu crema mai grasa…
    In trecut eu nu prea foloseam sapunul pentru fata, nu imi placea senzatia. Insa nu de mult timp am descoperit cat de usoara se simte fata mea, ce curata este si fina, asa ca da, ma spal si eu acum cu sapun.

  38. Pentru ca sunt in CIC ritualul de ingrijire a tenului consta in spalat dimineata si seara. imi ia 2 min si tenul arata ok:)

  39. 1. Dupa ce treci pragul de 45 de ani esti mai constienta ca trebuie sa ai un ritual constant pt a avea o piele curata si sa o ajuti sa-si mentina elasticitatea. De la 30 de ani am incercat sa ma tin de ritualul demachiere dimineata si seara. Atunci am aflat cat de importanta e demachierea de dimineata , mai ales daca seara ai dat cu o crema de noapte pt fata.
    Atunci eran in perioada infloritoare de cosuri si am aflat de la cosmeticiana, respectiv pt tenul meu , ca nu e bine sa ma mai spal cu sapun pe fata.
    Asa ca acuma , chiar daca au trecut 15 ani, dupa demachierea de seara (max.2 minute lapte si lotiune de fata) ma clatesc fff. bine. Seara alternez crema de noapte , cu unt de shea, in alta unt de cacao.
    Dimineata (de cand aparut Lidl) ma demachiez rapid cu servetele demachiante de la Lidl, si nomal clatire cu apa. Apoi dau cu crema de zi mai grasa (pe perioada iernii) si apoi un strat subtire de crema CC. Vara schimb crema grasa cu o crema mai putin grasa.
    Cei de la Cosmetica verde , din gama Natura Siberica , aveau pe vremuri un sapun vegetal fff.bun.
    Sunt multumita de pielea mea. Cred ca se simte hranita si ingrijita.

  40. Ritualul de frumusete e seara,dupa dus, maxim 5 minute ,auzind de dupa usa: maaammiiii,vinoooo!!! Vino sa vezi ce am facut!!! Spalat cu sapun , de obicei Dove, acum cu cel cu unt de shea, cremaluit corpul si fata, am o piele extrem de uscata, in special pe fata, si daca mai apuc, ma dau cu crema si pe maini, sperand sa nu trebuiasca sa mai spal ceva dupa aceea :)….sau pe cineva…

  41. La mine spalatul pe fata dimineata si seara cu apa calduta e ritual de cand ma stiu. Fara sapun si fara alte solutii demachiante/de curatare. Nu am avut niciodata probleme cu tenul…si nici acum la 34 de ani nu am…seara aplic pe fata o mixtura de uleiuri home made: argan, migdale dulci si catina. Hidrateaza si catifeleaza pielea de pe fata si gat. In schimb pt corp folosesc doar sapun pentru ca mi se pare ca gelul de dus nu ma spala bine de tot :). Imi place mult Dove…folosesc de cativa ani buni; imi place cum ramane pielea dupa dus si mai ales cum miroase – tine ceva mirosul de sapun pe piele. Dar mai alternez si cu alte produse, ca sa nu ma plictisesc :).

  42. Îmi ia maxim 5 minute (ritualul este și pentru dimineață și pentru seară același) – spălat fața cu săpun Dove, iar, dacă e nevoie demachiez și mascara. Dimineața mai aplic și cremă hidratantă. După scurtul proces îmi simt tenul curat și mai luminos 🙂

  43. Ritualul meu zilnic: 5′ dimineata:demachiat, spalat cu apa, aplicat crema! Seara: demachiat, aplicat crema. Imi simt pielea ok!

  44. Eu am 31 si folosesc acelasi ritual pe care-l foloseai tu la 18, ma simt super bine si frumoasa. Si recunosc ca inaintea de campania celor de la Dove nu prea ma vedeam asa, dar acum DA, iar cel mai mult ador cand ma mangaie Ioana pe obraz si imi zice „mami esti frumoasa”

  45. Îmi place sa îmi răsfăț tenul ! Pe lângă faptul că demachierea și hidratarea sunt obligatorii de 2 ori pe zi ,folosesc și diverse uleiuri hrănitoare: avocado, argan, migdale, jojoba , unt de mango și încă multe altele! Le combin sau le aplic câte unul, depinde cum am răbdare. Întotdeauna mi-am îngrijit tenul cu multa atenție și sunt foarte mulțumită de rezultate! Mult succes tuturor!

  46. Până să apară bebe, tot ritualul putea dura și 20 min. Acum am rămas la apă și săpun, iar în 5 min sunt gata. Tenul e, însă, foarte curat și pielea e fină.

  47. Dimineata cam 5 minute: spalat cu gel de curatare, tonic, crema de fata, crema de ochi & buze.
    Seara max 10 minute: demachiant, gel de curatare, tonic, crema de fata, crema de ochi & buze.

    E ok si sa te speli cu sapun pe fata, dar sa fie special pt asa ceva, nu sapun obisnuit de corp cu tot felul de arome. Am folosit de la Clinique si a fost foarte bun.

  48. dimineata doar cu apa si aplic o crema hidratanta, apoi machiajul simplu iar seara demachiez cu gel de curatare, eventual mai aplic o apa tonica pe la ochi sa sterg ce a mai ramas dupa mascara (daca a ramas) si apoi un mix de uleiuri naturale , acum iarna ca am centrala deschisa , si mi se usuca fatza repede.
    cam 5 min max seara si dimi la fel.

    Dove folosesc cu drag si cel mai bine ma impac cu el la dus, crema de dus si sapunul hidratant il folosesc de cand eram studenta, inca din anul 1, are un parfum care imi creeaza o senzatie de liniste, confort psihic 😀

  49. Eu dedic 10 min in fiecare dimineata si seara pentru demachiere si aplicat crema. Nu am folosit niciodata sapun pentru fata dar imi plac cele de la dove lichide si gelurile de dus pe care le folosim frecvent.

  50. Cam 10-15 minute, seara ma spal pe fata cu lotiune demachianta si aplic crema hidratanta, iar dimineata ma spal Doar cu apa si aplic crema hidratanta…totul in prezenta fiului meu care stie ordinea corecta 🙂

  51. Ritualul meu de ingrijire de dimineata incepe prin spalarea cu o spuma de curatare, apoi prin tonifiere cu apa termala si apoi hidratare cu o crema lejara, dar cu spf 30- si in fiecare zi folosesc fondul de ten, care in afara de aspectul uniform, imi si protejeaza tenul de poluare si mizeria din mediul inconjurator,Iar seara demachere, spalare, cateodata si un gomaj usor, plus o crema hidratanta. O data la cateva luni merg la cosmetica pentru un tratament complet. Dupa aceste procedee tenul meu arata fericit!
    Spalatul pe fata doar cu apa nu este deloc benefic pentru ten, tot sebumul strans intreaga noapte, sau impuritatile din mediul inconjurator se va intinde pe intreaga fata…;(
    Cu mult drag, Elena

  52. Eu am un ten cam uscat (nu neaparat deshidratat) si inca nu am gasit o crema convenabila ca pret care sa ma multumeasca, mai nou mi-am facut o crema naturista care vad ca functioneaza deocamdata. In general tenul meu nu e prea multumit.

    Ritualul meu de ingrijire dureaza cam 10 minute dimineata si seara, consta in demachiere cu solutie micelara si aplicarea cremelor: de ochi, o crema pentru ten cu tendinte cuperozice si o crema de fata (de zi sau de noapte).

  53. Dimineata ma spal pe fata cu apa rece si apoi aplic crema, seara demachiat cu apa calduta si sapun Dove, iar din cand in cand imi pun masti. Pielea dupa spalat este curatata si fresh.
    Timp: sa spunem maxim 5 minute. 🙂

  54. Tenul meu nu este deloc pretentios, iar pentru a-l hidrata si a-l mentine curat, in fiecare dimineata folosesc sapun (folosesc Dove de cel putin 2 ani) pentru a-mi curata fata, apoi o lotiune dupa care o crema hidratanta. Seara, ritualul dureaza putin mai mult deoarece pe langa spalare, mai fac un mic gomaj cu faina de porumb, sau aplic o masca, apoi inainte de a ma pune in pat, crema hidratanta de noapte.
    Toate acestea dureaza aproximativ 10 minute, dar tenul meu se simte luminos si catifelat.

  55. Sunt o norocoasa, cu un ten curat si usor de ingrijit fara prea mult efort.
    Recunosc ca mama are o contributie foarte mare in aceasta privinta : am inceput cu demacierea de cand eram adolecenta ( 14-15 ani ), desi nu ma machiam. Dar a considerat ca si praful care se depune pe timp de zi trebuie indepartat cumva, si pe langa asta este perioada propice sa imi intre in reflex rutina de demachiere, tonifiere si hidratare. Este adevarat ca foloseam produse adecvate tenului foarte tanar. Drept dovada acum ma demachiez seara de seara, tonifiez si hidratez pielea ( dimineata cu crema cu SPF 15 si seara cu o crema mai grasa de noapte). Pe timp de vara, crema cu protectie solara este folosita ca baza, dupa care urmeaza FDT ( tot cu SFP 15) .
    Am trecut prin perioada adolescentei fara acnee sau alte probleme cu tenul.
    Sapunul nu l-am agreat niciodata pe fata, mi se parea ca imi usuca fata, asa ca am apelat la alte produse cosmetice. Dar pentru corp Dove este minunat in toate formele lui. Mirosul delicat si totodata proaspat parca te cheama la dus 🙂

  56. Dimineata ma spal cu sapun, simt nevoia asta si pielea e curată și „ușoară”
    Alternez apa rece cu cea călduță si totul durează 5 minute

  57. Imi simt pielea moale si curata. Ritualul e simplu – apa si sapun, cate 2-4 minute de mai multe ori pe zi, caci iesim la plimbare cu bb si cand revenim in casa avem nevoie de inviorare ca sa nu adorm in picioare:)))

  58. Cam 20 de minute imi ia ritualul de curatare, demachiere a tenului, trebuie sa-l curat foarte bine, lucrez in fabrica si tenul nu se simte prea bine langa pilitura de fier dar n-am incotro! Il curat foarte bine si aplic si crema hidratanta, dimineata mereu, seara, mai rar! Am multe semne de la acnee, tot dupa 30 de ani am patit-o si eu, cauzele ar fi multiple! Pielea mea nu arata mereu grozav, nu se simte mereu cel mai bine nici dupa demachiere dar cu un copil mic care nu vorbeste nici la 2 ani si aproape 7 luni si are numeroase crize de furie la care trebuie sa raspund cu dragoste, mai conteaza aspectele acestea? 🙂

  59. La mine dureaza aproximativ 10-15 minute depinzand de mood-ul de moment. Ma spal pe fata cu Dove, e singurul sapun care nu-mi usuca pielea de pe fata, apoi rasfat cu o lotiune Oil Minimizer de la Oil of Olay si la final crema hidrantanta zi/noapte de la Avene. Feels as good as new 😀 And that’s all folks 🙂

  60. Buna.ritualul meu zilnic este spalatul pe fata cu apa calduta si sapun dove dimineata si seara.dureaza cam 10 minute in total.pana sa am copii dura mai mult pt ca ma si machiam.acum nu mai am nevoie.p.s.sotul spune ca sunt mult mai frumoasa de cand avem copiii si fara machiaje .

  61. Ritualul meu zilnic de ingrijire a fetei e simplu si rapid: demachiere obligatorie in fiecare seara si spalat pe fata cu apa. Si atat. Fara creme si alte tratamente pentru ca nu simt nevoia de a le folosi. Cateaodata, iarna, cand tenul mi se usuca exagerat aplic putina crema dimineata … de masti nu mai am timp cu o bebelusa care misuna pe langa mine mereu si se amuza de fiecare data cand ma vede ca ma demachiez 🙂

  62. Imediat dupa ce ma spal, o simt uscata, dar dupa crema e o senzatie de relaxare si ma simt proaspata :). Ritualul spalat+crema/ser/ulei dureaza maxim 5 minute.

  63. Ma spal dimineata pe fata doar cu apa fara nimic altceva si seara un demachiant si un toner. Nu-mi ocupa foarte mult timp pt.ca nu ma machiez deloc…nici crema hidratanta nu folosesc. Mai aplic din cand in cand cate o masca pt.pori dilatati. Dove l-am descoperit de mult si in afara de fata il folosesc pe tot corpul.

  64. Aaaa, am uitat sa estimez timpul de care am nevoie la procesaul de curatare a tenului seara: 5 min 🙂 rapid, nu? Dupa demachiere ma simt curata, fresh si gata de a putea pupaci bebelusa

  65. Pielea mea se simte bine(zic eu)! Ritualul meu zilnic consta in spalarea dimineata cu sapun..si aplicarea unei creme hidratante(deci nu mai mult de 2 min)….si doar in cazurile in care ma machiez in ziua respectiva acelasi ritual si seara! Imi simt pielea catifelata:) !

  66. Ma simt extraodinar dupa ritualul meu de curatare. Din pacate dureaza foarte putin sa imi curat fata, nu prea am rabdarea necesara unui proces indelungat.

  67. Rutina mea de ingrijire dureaza 5-10 minute si implica demachiat (seara si dimineata dupa ce ma trezesc), spalat pe fata rapid si aplicat o crema hidratanta, mai ales acum pe timp de iarna. Uneori, asa cand imi amintesc, adica la 2-3 saptamani, imi aplic o masca cu argila care face minuni si imi lasa pielea super catifelata. Dar cum ziceam, nu se intampla prea des…

  68. Si ritualul meu de ingrijire e relativ rapid si simplu… in ultimii trei de ani, de cand trebuie sa-l fac printre pleoscaitul si spalatul pe dinti a doua fetite!
    Deci, dimineata spalat cu apa calduta pe fata si aplicat un tonic. Seara demachiat, spalat cu apa curata si daca imi amintesc si nu striga nimeni pe fundal, aplic si crema de noapte 🙂
    PLUS alaptatul 🙂 Pentru mine face minuni la ten!

    • Si ca sa raspund la intrebarea concursului :”>
      Timpul: 1-3 min.
      Feeling, dimineata: ten racoros – in sfarsit treaza,
      seara: curata si moale – ca perna de care mi-e dor!

  69. La 18 ani si eu foloseam sapun Dove si apa pt curatarea tenului, de-a lungul timpului am obs ca cel mai important este sa-mi curet tenul, indiferent ce folosesc si sa fie ceva mai mult decat apa , care nu este suficienta.
    Acum, dimineata folosesc alternativ gel de curatare, demachiant pe baza de ulei combinat cu phytoactive, sau miere iar seara la dus fiind, folosesc gelul de spalat al copiilor care este foarte delicat si bland cu tenul si curata chiar si rimelul fara disconfort. Folosesc crema hidratanta si dimineata si seara. O data pe saptamana aplic o masca purifianta sau de hidratare, deci zilnic 10 minute sunt mai mult decat suficiente.

  70. Buna ziua,

    Ma spal dimineata pe fata doar cu apa, apoi folosesc o crema si foarte putin machiaj ( creion negru si rimel), iar seara, dupa demachiere ma spal pe fata cu apa si sapun Dove; dureaza maxim 5 minute. Intreaga familie folosim sapunul Dove pentru ca este singurul care ni se potriveste, nu usuca pielea si nu irita.

    O zi buna va doresc!

  71. Ritualul meu de ingrijire se desfasoara rapid si foarte rapid, adica maxim 10 min pe zi. Consta in aplicarea unei creme si demachere si hidratare seara.

  72. Ca şi cum am apăsat un buton de refresh, aşa îmi simt tenul după cele 5 minute de dimineață (obligatoriu) şi alte 5 minute seara (când nu pic pur şi simplu din motive de mămiceala).

  73. Înainte de nașterea feciorului meu (1 an) ma uitam chiorâș la colegele mele care imi ziceau ca după ce ai un copil s- a zis cu gommage- urile si alte chestii sofisticate… Pe care le faceam regulat. Azi: demachiat cu atenție seara, crema anti-rid de noapte, dimineața spălat pe fata si crema anti-rid sau hidratanta de zi! Si cu contribuția activa a tatălui din când in când un gommage si o masca!

  74. Bună! Am 26 de ani şi de câteva luni am o acnee vulgară care mi-a schimbat rutina de îngrijire. După curăţare şi aplicarea tratamentului îmi simt pielea uscată, apoi o hidratez şi îşi revine. Evident, nu toate zilele sunt la fel. Durează cam 10 minute.

  75. Pentru fata, exclus sapunurile solide. Sunt prea dure pentru ten. In schimb folosesc un sapun lichid foarte bine formulat, dupa care nu imi simt pielea „strangandu-ma”. Ritualul de ingrijire a tenului dureaza dimineata 15 minute si seara 30 minute si contine spalat, toner, AHA/BHA, hidratare si dimineata, OBLIGATORIU SPF. Rar pun fond de ten si blush. Dureaza atat de mult pentru ca las timp intre aplicarea produselor.

  76. Ritualul este foarte simplu, dureaza maxim 10 minute, demachiere + tonifiere, seara inainte de culcare. In aceasta dimineata m-am rasfatat cu o masca realizata din restul gustarii de fructe a bebelusei, avocado + para :)) Tenul este fin, bebelusa fericita! 🙂

  77. La mine ritualul zilnic de curatare a pielii consta in:
    – dimineata spalat cu apa rece si apoi folosesc o crema BB si putin rimel;
    – seara spalat pe fata cu sapun si apa calduta, ori folosesc un demachiant (mai rar) si apoi crema o hidratanta si crema de ochi.
    Totul dureaza f putin pt ca nu prea am timp 🙂

  78. Nici eu nu ma ocup prea mult de ingrijirea tenului, maxim 5-10 minute. Asta inseamna spalat, poate un toner si o data pe saptamana un gomaj.

  79. Folosesc doar apa chioara /calduta + sapun ==> frec cat pot de bine cu buretele de baie .
    Nu am probleme cu tenul ; dar nici curatat nu este. Acum nu am timp deoarece am 2 copii mici + program de lucru intreg + gospodaria. In trecut dedicam mai mult timp intretinetii faciale si corporale. Sa fim sanatosi 🙂

  80. Am pus pauza rutualului de ingrijire a tenului de cand cu al’ mic, insa in general imi simt pielea aerisita dupa ritualul de ingrijire, timp dedic prea putin 🙁 ar merge si o curatate in profunzime, o masca….mai ma scap la exfoliant 🙂 Ador sapunul Dove exfoliant 🙂

  81. Era o vreme, intre 20-27 de ani, in care ma spalam doar cu apa si sapun. Uneori mai uitam sa fac lucrul asta seara si ma culcam machiata si mama ma certa :). Acum la 30 ani, in fiecare seara ma demachiez si tonerul cam uit sa-l aplic dupa, dar folosesc o crema hidratanta. Dimineata machiat simplu si rapid si cam asta e. Recunosc ca incep sa vad un inceput de riduri pe ici pe colo, dar n-ai ce-i face. Timpul isi spune cuvantul.

  82. Seara uit sa ma demechiez, de multe ori. Insa dimineata musai ma spal pe fata si dau cu crema, altfel mi se crapa pielea. Dupa crema ma simt ca un fundulet de bebe care n-a vazut scutec in viata lui.

  83. Dimineata ma spal cu sapun si aplic bb cream si rimel. Totul dureaza 5-10 min. Seara la fel, ma spal cu sapun si aplic o crema. 🙂

  84. Ritualul meu de ingrijire depinde mult de timpul care il am liber, din pacate…atunci cand imi permite timpul aplic o masca exfolianta (cu faina de porumb) apoi ma clatesc bine, ma hidratez si gata..in serile in care nu aplic masca, demachiere si hidratare…pielea se simte curata si proaspata…si mai am zile cand abia reusesc sa arunc dimineata cu putina apa pe fata…

  85. Cred ca ritualul meu de ingrijire dureaza intre 10 si 15 minute pe zi. Nu am un ten cu probleme majore si nici timp pentru vizite la cosmetica, asa ca intregul proces de ingrijire se desfasoara la mine acasa.

    Dimineata ma spal cu apa calduta si eventual gel de curatare, apoi aplic o crema hidratanta de fata si una pentru conturul ochilor. Dupa ce cremele intra in piele, aplic un strat subtire de fond de ten, iar daca am timp si chef, cate o umbra de fard.
    Seara urmez pasii clasici – curatare (cu lapte demachiant), tonifiere si hidratare.
    Senzatia pe piele e de prospetime si de revigorare, ca de dupa dus 🙂

  86. Imi simt pielea uscata dar curata, nu prea folosesc crema. Timpul „pierdut” cu acest ritual al curatarii tenului e de aproximativ 10 minute.

  87. Asa-zisa mea rutina e urmatoarea: spalat dimineata pe fata cu apa rece, pentru inviorare, iar pentru curatirea fetei folosesc doar demachiant cu galbenele. Sunt adepta folosirii a cat mai putine chimicale pe fata, pe piele in general. Cam o data la doua saptamani mai folosesc un exfoliant pe baza de cafea… cam atat.

  88. Si eu tot cu apa si sapun imi curat tenul 🙂 uneori, seara, mai aplic si o crema. Da, Dove e superior fata de alte marci, imi place pt ca nu usuca tenul. Preferatul meu e cel cu castravete 🙂

  89. Pffu..citindu-va comentarile,dar mai ales articolul imi dau seama ca trebuie sa ma mobilizez…nu stiu de ce nu-mi place sa ma spal pe fata si nici cremele nu-mi plac..asa ca pielea mea e si uscata si nefericita…iau atitudine, promit ! 🙂

  90. Pai e simplu:
    – de regula, ritualul zilnic e pe fast-forward, nu de alta, da` pitica din dotare vlea si ea orice, da` orice isi da mami pe fata, pe maini, pe corp, depinde. So, cand e prin preajma, e superr rapid: demachiere, exfoliere, tonifiere, crema de noapte….Pam-pam! Cum ma simt dupa? Ma dor mainile ca tre` sa jonglez cu toate produsele mai asa, pe dupa prosoape, oglinzi, sa nu le vada teroristu`..:P
    – ehhei si daca doarme copchilu` sau e in delegatie la soacra-mea, atunci e rasfat, nebunie curata, dom`le..heaven is…a place in my bathroom….In principiu aceeasi pasi, dar totul e pe relanti: demachiaaaaat, bibilit, privit in oglinda, facut mutre-mutrisoare, apoi facem o baie de aburi sa deschide porii, apoi exfoliem, si iara ne bibilim, ne prostim (mai punem mana pe o penseta, ceva, acolo), ne cremuim, mai o mascuta cu ou,….of, of…
    Cert este ca tenul nu mai este cum era la 18-20 ani, anii trec, da` eu ma dau tot de 27…(hi hi)

  91. Ritualul meu nu durează f mult, cred ca maxim 10-15 Min, asta depinde daca sunt sau nu machiata…iar după curățare îmi simt fata f curata, parca respira prin toți porii!

  92. Din pacate nu am timp in fiecare zi pentru ritualul de frumusete dar cand imi fac timp si pentru mine, este foarte revigorant, insotit de un scurt masaj facial… In schimb ma duc la cosmetica o data la 1-2 luni pentru un tratament facial si este divin…. tratamentul intrece orice asteptari si pielea este atat de elastica.. Ar trebui sa imi fac mai des timp pentru pielea mea, o sa incerc 🙂

  93. Ritualul meu de curatare & hidratare dureaza cam 5 min dimineata si 5 min seara. La final imi simt pielea curata si elastica 😉

  94. In general nu acord mai mult de 20 de minute ritualului zilnic de ingrijire a tenului, pentru ca nu imi permit sa stau mai mult timp. Tenul meu e foarte dificil: acneic si uscat in acelasi timp, iar pana in prezent nu am gasit produse care sa ma ajute foarte mult.

  95. Ritualul de ingrijire se rezuma la spalat pe fata cu sapun dimineata sau demachiant si apoi aplic crema de ochi si de fata.Dureaza 20 de minute,uneori mai fac si un scrub cu zahar si ulei de masline.Fresh imi simt pielea dupa acest ritual.

  96. Dimineata si seara ma spal temeinic cu apa si sapun si ulterior aplic niste ulei de masline/macadamia/argan. De 2 ori pe saptamana fac un scrub din malai si ulei de masline si/sau aplic o masca de argila. Incerc sa evit cremele pe cat posibil. Ritualurile zilnice imi iau aproximativ 10 minute si cele saptamanale intre 30 min – 1 ora.

  97. Dupa „ritual” (neah, doar un gel de spalare seara) imi simt pielea curata, desi dupa sarcina parca a inceput sa ma stranga un pic. Am tenul gras dar cred ca incepe sa fie si deshidratat in acelasi timp, de aceea ma fortez sa introduc si o crema si sa nu uit de ea. Totul dureaza foarte putin, cred ca 1-2 minute.

  98. De obicei dimineata si seara ma spal pe fata cu sapun, aceasta dureaza foarte putin, pun crema, in total vreo 2 min:) iar fata mea e curata si hidratata in marea majoritate a timpului.

  99. Acord ritualului de ingrijire a pielii aproximativ intre 30-60 minute. Curatarea si hidratarea sunt principalele tinte. Dupa ce ce parcurg toti pasii necesari, pielea mea este sanatoasa, luminoasa si imi ofera mai mare incredere in mine. Folosesc produse care sa curete intens, dar care sa nu usuce pielea, iar printre aceste produse se numara sapunul si gelul de dus Dove. <3

  100. Pana sa raman gravida, aveam un adevarat ritual de ingrijire: curatarea pielii cu un gel special, tonifiere, hidratare pentru ten si zona ochilor. Si pielea mea arata si se simtea foarte bine, era curata si catifelata. De cand sunt insarcinata, nu mai arata la fel. E mai terna, mai uscata, are nevoie de tot mai multa hidratare. Cred ca trebuie sa schimb neaparat produsele le care le folosesc si sa aleg unele care sa corespunda noilor nevoi.

  101. Ca proaspata mamica nu am prea mult timp la dispozitie. Dureaza maxim 2 minute si de obicei ma spal cu apa pe fata si care o data si sapun. Depinde de zi.

  102. Buna printesa!

    Rutina mea zilnicâ nu durează mai mult de 15 minute. Folosesc make up doar când e „neaparat-necesar”. În rest prefer să nu am faţa acoperită de fond de ten, pudră, primer, blush, etc. In fiecare zi, dimineaţa imi spăl faţa cu săpun Dove (fac asta de 3 ani), aplic o cremă pentru ten uscat şi mai mereu am spray ul cu apă termală lângă mine. Seara, reutilizez acelaşi săpun şi aplic o cremă de galbenele. O data pe săptămână îmi fac un scrub din cafea+ulei de măsline+zahăr brun, iar in altă zi o mască cu miere de albine+ulei de măsline. In plus, beau apa cat pot de multă şi sunt mereu veselă şi pozitivă.
    Daca voi câştiga acest micuţ premiu, aş dori să îl ofer surorii mele mai mici. Adolescentă fiind va avea mai multă nevoie de el. 🙂
    Multumim pentru concurs şi pupici pentru piticii tăi.

  103. Rutina zilnica implica spalat pe fata dimineata si seara fara sapun, cu apa calduta. Seara demechiere si uneori aplic o crema de noapte. Dimineata aplica o crema de zi pt ca am ten uscat. Uneori mai dau putin BB cream.

  104. Draga mea piele primeste cate o crema de curatare seara si o crema hidratanta dimineata. Uneori mai primeste si ulei de argan seara. Ea se simte luminoasa si hidratata si ne bucuram impreuna 🙂

  105. Dimineata ma spal doar cu apa, iar la dusul de seara ma spal chiar cu dove si pe corp si pe fata. Nu mai folosesc geluri de dus de cativa ani. Uneori folosesc o crema hidratanta, iar mai nou folosesc o crema pentru pete, m-am pricopsit cu ele in sarcina si nu mi-au mai trecut, si din pacate toate cremele pe care le-am folosit nu prea au avut cine stie ce efect. Apropo, stie cineva o crema buna de albire?

    • Iti recomand un produs care sa contina hidrochinona sau acid azelaic.
      Sunt si creme mai sucmpe care contin aceste ingrediente, ideea e ca nu conteaza brandul si ingredientele active, o solutie cu hidrochinona se poate prepara in farmacie si costa 30 de lei.
      De asemenea si exfoliantii cu AHA, si peelingurile au efect, din pacate din cate stiu nu exista un produs ok pe piata noastra, eu imi comand din afara.
      Cel mai important lucru este sa folosesti factor de protectie 30+ in fiecare zi din an, dupa cum stii, pe langa alte efecte negative, soarele duce la secretia melaninei(pigmentul inchis al pielii), de aceea ne bronzam.. din pacate petele pigmentare sunt un exces de melanina.. iar daca nu te protejezi de soare.. nu vor trece:(

  106. Buna.Spalat dimineata si seara cu apa calduta, uneori si putin sapun, seara obligatoriu si demachiant, maxim 5 min dureaza totul.

  107. Buna.
    Ritualul meu zilnic dureaza 10-15 minute.
    Dimineata spalat cu apa si sapun, aplicat o crema hidratanta. Vara, in timpul zilei mai dau un fas de apa termala.
    Seara urmeaza demachiat, spalat cu apa si sapun si aplicat o crema de noapte hidratanta.
    Toate cele bune.

  108. Am 23 de ani, vârsta îmi permite să nu mă complic prea tare cu ritualuri și invocări ale spiritelor 😀 Totuși, multe gagicuțe de vârsta mea folosesc deja creme, loțiuni, tonice și alte prostioare, ori pe mine tot ce e de cumpărat în comerț nu mă atrage deloc. Ce folosesc? Numai bunătăți naturale.
    Nu prea mă machiez, dar când o fac (puțin rimel și rar de tot o umbră de fard) curăț cu o dischetă demachiantă cu apă călduță + 1-2 stropi de ulei de migdale. Dacă nu e nevoie de demachiere, tenul îl spăl cu săpun 100% natural fabricat din uleiuri vegetale și apoi întind un strop din același ulei de migdale pe obraji și bărbie, pentru că pielea mea are tendința să se usuce mai ales la frig. Totul îmi ia maxim 5 minute.
    Uneori când am eu chef și timp îmi aplic pe față miere de albine sau miere + tărâțe de grâu (pe care o țin în jur de jumătate de oră și o înlătur cu apă călduță). Mai rar albuș de ou, dar și albușul e foarte bun.
    Cum se simte tenul meu? Reîmprospătat și fin. Totuși, recunosc că și vârsta mă ajută să am un ten destul de frumos, dar îmi doresc să am grijă cu produse cât mai naturale de mine și în curând familia mea, pentru că tot natura ne ajută să rămânem tinere mai mult timp 🙂

  109. Când eram acasă cu părinții, era cremă Nivea și atât. „Că doar ce îmi trebe să mă feștesc, nu-s îndeajuns de faină?”- ai mei.

    În facultate, am început să mai pun și eu deoparte un ban-doi pentru răsfățuri de genul ăsta. Și da, e mult mai bine.
    Am tenul mixt, așa că în funcție de cum îl apucă arăt ori ca o mușama dată cu ulei ori ca o poartă veche cu vopsea cojită (exagerez). Așa că folosesc cel putțin o dată pe săptămână o cremă exfoliantă si aproape zilnic cremă pentru hrănire și hidratare. Cred că durează aproximativ 15 minute și la final îmi place să mă uit în oglindă, pentru că simt efectele și vreau să le și văd.

  110. Rutina mea este una stricta desi am un ten aproape perfect in fiecare dimineata ma spal cu un gel spumant,acum am Bioderma si aplic o crema hidratanta,fond de ten pentru un efect de matifiere,iarna asta am inceput sa ma exfoliez pe obraji asa mi-am luat un ulei de cocos si l-am aplicat cateva seri dupa demachiere si mi-a refacut foarte bine epiderma.Ritualul meu dimineata este max10 min si seara max 5 un demachiant lichid si cateodata o lotiune tonica cand mi se pare mie ca nu este fresh. Tenul se simte foarte bine dimineata dupa spalare cand devine proaspat si catifelat.

  111. Cam 5 minute dureaza tot ritualul de cand am devenit mamica. El consta intr-o exfoliere blanda cu apa calduta si un gel abraziv. Crema nu folosesc pentru ca nu am gasit inca o crema care sa imi placa. Avand tenul gras parca nici nu simnt nevoia.

  112. Am un ten destul de problematic. Am inceput de cativa ani o rutina zilnica , dimineata si seara sa ma spal cu sapun adecvat pielii mele. E mult mai bine. Incerc sa mentin ritualul si cu datul cremelor si a factorului de protectie insa nu reusesc mereu.

  113. Ritualul meu (deși cred că e prea mult spus) durează 5-7 minute, în funcție de produsele folosite. Pt. a evita excesul de sebum, de obicei după spălatul cu apă călduță și săpun urmează tonerul. Mai am o apă micelară recent decoperită, de care sunt încântată. Pielea mea respiră, e mai fină după acest proces, ar fi ideal dacă s-ar menține așa întreaga zi :).
    La 22 de ani nu prea mă pot plânge, menționez că nu sunt fana machiajului , nici fondului de ten, folosesc doar CC cream pt.imperfecțiuni.

  114. Ma spal numai cu apa si aplic la scurt timp fie ulei de argan fie o alta crema. Imi ia vreo 5 minute si mi-e bine asa. In sarcina am avut cosuri pe fata si obisnuiam sa folosesc de 2 ori pe zi o crema speciala.

  115. Postul tau mi-a adus aminte ca a trecut mai bine de un an cred de cand mi-am facut ultima oara o masca de fata…asa ca acum m-am dus frumos in baie, mi-am spalat tenul bine, l-am exfoliat frecand usor cu bicarbonat de sodiu si am aplicat o masca cu lamaie si miere. Dintre toate mastile pe care le-am incercat asta cu miere mi se pare cea mai tare, lumineaza super tenul. Am inteles ca ar fi si mai bine cu miere de manuka, dar eu inca nu m-am indurat sa dau banii pe un borcan…este mult mai scumpa decat mierea noastra.

  116. Ritualul dureaza intre 10 si 30 de minute. Dimineata ma trezeste, seara ma relaxeaza. Eu nu folosesc sapun pentru fata, doar pentru maini (ocazional pentru corp).

  117. Cam 15-20 minute dureaza ritualul meu de ingrijire al tenului (in total, dimineata +seara). In final imi simt pielea curata. Insa ar trebui sa fac un tratament mai serios, de profunzime, deoarece am ramas cu niste urme dupa o acnee rebela, de mai demult.

  118. Spalat dimineata si seara cu sapun Dove crema. Dimineata aplicat crema lift hidratanta de la Gerovital. Seara crema de la Farmec cu argan sau ulei de masline presat la rece. Timp acordat nu mai mult de 5 minute.

  119. Ritualul meu zilnic este : dimineata ma spal pe fata, iar dupa aceea aplic crema hidratanta( 3 minute) , iar seara ma demachiez cu lotiune tonica si daca mai am chef aplic crema hidratanta (2-3 minute).

  120. Recunosc ca nu sunt un mare fan al spalatului pe fata ( sotul rade mereu de mine, ma tachineaza stropindu-ma cu apa pe fata) dar pentru ca trebuie o fac, apa cu sapun, in viteza :)) imi place mult Dove, senzatia de dupa e faina insa momentul spalarii imi displace :))

  121. „Ritualul” e cam scurt, maxim 5 minute; el consta in demachiat, apoi spalat fata si sters cu un prosop din bumbac, utilizat doar pentru fata mea 🙂 Cred ca ar fi cazul sa iau masuri sa diversific ritualul, pentru ca deocamdata tenul se simte curat si….cam atat. Parca e loc de mai bine!

  122. Petrec intre 5-10 minute in fata oglinzii. Mare filozofie nu fac, dar la fel , am grija ce produse folosesc. E un inceput perfect al zilei cand ceea ce ce reflecta in oglinda e placut privirii.

  123. Eu de obicei dimineata ma spal cu sapun pe fata si clatesc cu apa cat mai rece pentru tonifiere. Daca simt ca tenul este uscat, folosesc o crema de zi cu ulei de argan, iar pielea mea devine catifelata si pufoasa, arata bine. In rest, nu am inca nevoie de alte ingrijiri. Oricum, incerc sa nu ma expun foarte mult la soare sau vant/frig.

  124. In fiecare seara ma spal cu sapun si o data pe saptamana folosesc un scrub. Apoi, daca simt ca ma strange fata imi dau cu o crema din ingrediente naturale sau cu un spay de fata, tot natural. Dimineata ma spal doar cu apa si, ocazional, imi dau cu cele doua de mai sus.

    Pielea se simte bine, imi place ca am o senzatie de ten usor, inviorat si ma energizeaza cu totul. Ritualul nu dureaza mult, cam 4-5 minute.

  125. Ritualul meu zilnic : dimineata ma spal pe fata, aplic crema hidratanta , iar seara in cazul in care ma machez in timpul zilei ma demachez cu Bioderma si folosesc crema de seara.

  126. Ioana, chiar folosești săpun pe ten? Recunosc că și eu mai foloseam, dar dupa ce am descoperit site-ul Pasagerei mi-am construit o rutină simplă pentru ten, dar strict fără săpun pe față.

    • seara cind ma bag cu totul la dus, da, ma spal si pe fata cu sapun (care e un Dove). cind ma demachiez folosesc o spuma lichida de la loreal.

  127. In majoritatea zilelor ritualul dureaza 5-10 min.deoarece eu nu ma machiez foarte des iar pielea imi este fina. Iar in zilele de rasfat undeva la 20 de min. curatat si un mini masaj cu crema hidratanta iar pielea o simt ca si cand ar fi un fundulet de bebelus 😀

  128. Tenului meu dedic cateva minute dimineata si seara spalandu-ma cu sapun, dupa care imi simt pielea destul de curata si hidratata si la cateva zile, cand reusesc, imi mai fac o masca in casa, din lamai, malai, miere, depinde de ce ingredinte am in momentul ala.

  129. Spalat cu sapun, dimineata si seara, maxim cinci minute. Ocazional, exfoliere si rasfat cu ulei de argan, ca sa-mi simt fata curatata si hidratata. Si crema de fata, cand am timp. 🙂

  130. De cand cu mamicia am si mai putin timp pentru mine. Pentru ca am tenul uscat, pielea dupa ritualul de ingrijire este in cazul meu hidratata. Dimineata ritualul este spalare cu apa rece si in fuga o crema hidratanta. Iar seara procedura se repeta fata si o crema de noapte.

  131. Hmm dupa ritualul zilnic de ingrijire care consta in spalat fata cu apa calduta (nu suport apa rece) imi simt fata uscata (din cauza apei care este foarte dura) apoi ma dau cu crema de fata Olay (am folosit-o acum cativa ani cand aveam apa dura si mi sa parut ok). Asta se intampla de doua saptamani de cand ne-am mutat, acasa nu foloseam crema ci doar apa si atat. Cat dureaza? Pai cam 3 min. Eu rar ma machiez asa ca nu vad rostul demachiatului.

  132. Scriu pt ca sunt FAN al produselor Dove

    Ritualul dureaza 10 min dimineata si alte 10 seara.spalat cu apa calduta si sapun Dove(cocconut milk).

  133. Hmmm.. Recunosc si eu ca de cand am puiul meu mic fata mea nu mai este hidratata zilnic si asta nu este ok. Ma spal cu apa simpla dimineata si seara. Cand ies afara cu puiul, daca imi aduc aminte, dau cu un strat de crema protectoare. Si atunci tenul meu se simte bine. Si atunci imi dau seama ca trebuie sa-l ingrijesc mai mult pentru ca simt diferenta dintre uscat si hidratat.

    Am citit la un comentariu mai sus ca o fata aplica ulei de masline. Am si eu uleiul folosit in sarcina. Cred ca voi aplica seara, dupa spalat. Si atunci sa vezi senzatie de catifelare! 🙂

  134. Ritualul meu dureaza cateva minute dimineata si seara si consta in spalat pe fata cu sapun care e chiar un Dove si crema de fata. Imi simt pielea catifelata si revigorata si e perfect pentru mine!

  135. Chiar ma intrebam, citind primele randuri, ce sapun folosesti 🙂 Si a fost Dove, singurul sapun pe care il iubesc. Eu doar seara ma spal cu apa caldura si sapun, dupa care apa rece din belsug. Dimineata….doar apa rece.

    Cat despre demachiant, am descoperit de curand Bioderma, solution micellaire, care e minunata, si…..atat.:)

  136. Dimineata si seara doar cu apa ma spal dupa aplic crema ,operatiunea dureaza ~5 min dar in ultimul timp nu mai sunt multumita de ea .

  137. In total, maximum 20 minute. E foarte fain, am pielea foarte fina, curata si proaspata, parca mi se duc si din micile riduri de expresie, iar asta imi da o super energie pozitiva. Folosesc un sapun lichid, un gel de curatare, crema de fata si crema de ochi siii cam atat 🙂

  138. Ma spal dimineata si seara cu apa si sapun pe fata. Tonic si crema hidratanta si crema pentru ochi. Asta fac zilnic pentru regenerarea tenului

  139. De un si sapte luni de cand o am pe micuta M. ritualul meu zilnic de ingrijire a scazut ca si timp la aproximativ 30 de minute. Cel mai important pentru mine este tenul, ii aloc cel mai mult timp pentru ca am avut o perioada in care a fost acneeic iar acum , Slava Domnului, este mult mai bine. Ritualul are urmatoarele etape: demachiere, hidratare (crema pentru fata/crema pentru ochi), iar seara din nou demachiere , crema de noapte. Pielea mea dupa ritualul de ingrijire este mult mai catifelata, matasoasa.

  140. Folosesc crema de fata si imi simt pielea relaxata, fina si curata. Timpul care mil dedic pt a aplica atat crema cat si un gel de curatare este de 20 de minute.

  141. Imi simt pilea catifelata si hidratata de la sapunul Dove,pe care il folosesc.
    Zilnic ritualul de curatire a fetei este de 10 min.

  142. Imi spal pielea cu apa si sapun si dupa aceea o simt foarte curata,catifelata,improspatata
    10 minute dedic acestei operatiuni

  143. Imi spal pielea cu apa si sapun si dupa aceea o simt foarte curata,catifelata,improspatata.

    Cam 15 minute dedic acestei operatiuni

  144. Când mă scol de dimineață,
    Merg să mă spăl pe față.
    Doar două minute îmi ia
    Să aflu că Dove e cheia.

    Cu el mă voi întâlni și seara
    Căci fața mi-o va apăra.
    Ca prin vrajă pielea mea
    Pare-a fi de catifea.

  145. Folosesc sapunul DOVE ,dar nu numai acest produs am in casad din gama DOVE ,ci si altele,dupa ce le folosesc imi simt pielea,proaspata,vie,catifelata,proaspata,revigorata,plina de energie,parfumata ,in totalitate hidtratata ,perfecta si frumoasa.dedic zilnic si zi de zi ,in special dimineata si seara acest ritual,dupa rezultatul produselor DOVE (de cand am inceput sa folosesc),voi continua mult timp de acum incolo acest ritual,de ingrijire si infrumusetare.Pentru ca meritam.

  146. Dupa demachiere cu lotiune micelara si lotiune tonica imi simt pielea,curata,catifelataa,tonifiata..cand imi simt tenul mai gras si cu impuritati folosesc sapunul Dove,pt ca stiu ca nu-mi usuca tenul si l catifeleaza.Ca si timp 10 minute dimineata si 15 minute seara

  147. Folosesc tot timpul dimineata si seara lotiune tonica, seara este obligatorie demachierea (ma spal pe fata cu sapun lichid de la dove ca sa indepartez bine fondul de ten), de doua ori pe saptamana folosesc o masca (depinde de cum imi este tenul: hidratanta, matefianta) si ritualul zilnic dureaza 10 minute!

  148. Ritualul zilnic cam 5 – 10 minute pe zi – demachiat, spalat, curatat si aplicat Crema Dove Rich Nourishment, si o data pe saptamana rasfat total cu o masca de fata. Imi simt pielea zilnic hidratata, tonifiata si catifelata … dar cel mai mult imi place ca arata ingrijita:) la 30 de ani ca la 20 de ani, sper sa o tin tot asa … desi inaitez in varsta :))).

  149. Ritualul meu zilnic de curatare a fetei dureaza aproximativ 10 minute. Ma spal cu un gel de curatare si apoi ma dau cu o crema din aceeasi gama . Dupa ce indeplinesc acest ritual imi simt fata curata , proaspata si frumos mirositoare ca o floricica 😀 .

  150. Dupa ritualul de ingrijire imi simt pielea stralucitoare, curatata si imi este bine! Dedic cam un sfert de ora ritualului de ingrijire zilnica a pielii si pielea mea se simte perfect!

  151. In ritalul meu de ingrijire a pielii folosesc cateodata si demachiant si corector pentru cearcane, imi este bine dupa folosirea celor doua produse, imi face pielea catifelata si mi-o curata bine! Dedic cam 10 minute acestui ritual de ingrijire a pielii deoarece nu prea am timp dimineata, sunt grabita sa ma duc la serviciu!

  152. Ritualul meu este ca seara cand ajung acasa de la munca sa fac un dus timp in care imi aplic o masca exfolianta pe fata iar dupa baie o crema hidratanta pe corp si implicit o crema de maini.Dedic cam 10-15 minute iar efectul e pielea mult mai hidratata si catifelata.

  153. Imi simt pielea tanara si frumoasa chiar daca am 53 de ani, si dureaza maxim 10 minute, niciodata nu am folosit creme doar de dragul de a le folosii pentru ca nu am avut nevoie.

  154. Imi simt tenul foarte fresh dupa ce il ingrijesc. Ma spal pe fata cu gel exfoliant, apoi sterg fata cu un disc pe care am pus lapte demachiant si unul cu lotiune tonica. La sfarsit aplic crema de fata. Imi mai fac si cate o masca cu argila cand imi amintesc si cand am timp.

  155. Gelul de dus de la Dove si sapunul Dove sunt singurele produse pe care le iau mereu. Nu-mi lipsesc niciodata. Sunt singurele carenu necesita crema dupa folosire:)))) Crema Ramane moale catifelata si nu incarcata….Poti folosi si crema dupa este ok:)) Am schimbat de 2 ori produsul, esec total.

  156. Cum îți simti pielea după ritualul zilnic de îngrijire și cât timp dedici acestui ritual?-mi simt pielea tanara si frumoasa chiar daca am 46 de ani, si dureaza maxim 10 minute, niciodata nu am folosit creme doar de dragul de a le folosii pentru ca nu am avut nevoie, dar Dove imi place ff mult

  157. Folosesc sapunurile Dove la curatarea tenului ,de machiaj si ma face sa ma simt confortabil si tenul este mult mai fin. Imi ia in jur de 5 minute sa imi curat tenul si sa il hidratez . Folosesc sapunurile Dove atat pentru ten cat si pentru corp . Pur si simplu il ador ! Este singurul sapun pe care il folosesc si e nelipsit din casa.

  158. Ma spal dimineata si seara cu apa si sapun pe fata. Tonic si crema hidratanta si crema pentru ochi. Asta fac zilnic. Cand am timp seara ma rasfat cu ulei de masline sau unt de cocos aplicat pe ten curat.

  159. Dimineata nu imi ia mai mult de 5 minute spalarea si ingrijirea fetei, deoarece nu am probleme deosebite cu tenul (exceptand perioada menstruatiei, cand ma mai trezesc cu vreun cos si sunt nevoita sa recurg la artileria grea pentru a-l face sa stea cat mai putin timp pe fata), deci pielea ramane ceva timp curata si hidratata.Seara imi place sa ma ocup ceva mai mult timp de tenul meu si am grija sa nu trec peste demachiere oricat de obosita as fi.

  160. Pielea e mai elastica si mai hidratata dupa rutina zilnica, daca nu fac nimic se simte. Mie imi ia cam 5 minute cu totul (spalat pe fata, crema de ochi, crema de fata). Din cand in cand mai fac si lucruri mai speciale, scrub , masca.

  161. Curat foarte bine tenul cu un demachiant, aplic o lotiune astringenta pentru ca am tenul gras si apoi o crema iarasi matifianta.
    Saptamanal fac bai de aburi cu galbenele, gomaj, etc
    Nu ma prea duc la cosmetica ptc e cam scump pentru bugetul meu desi ar trebui, am avut acnee ani de zile si au ramas urme..cred ca nu vor disparea niciodata dar asta e, m-am resemnat.

  162. Nu am prea mare grija de mine, nu ma duc la cosmetica cum fac unii barbati, ma spal bine cu sapun, chiar Dove am de ani de zile ca il cumpara iubita mea, ma mai dau cu crema uneori ca mi se cojeste fata iarna. Si cam atat, am noroc ca am un ten ok

  163. Datorita faptului ca am un ten problematic acord mult timp (30 min) zilnic la intretinerea si curatarea lui, produsele folosite pentru tratarea lui sunt majoritatea dave dar si din farmacie.

  164. Dupa un ritual de ingrijire facut cu mare atentie(dimineata cam 6-7 min.,seara cam 15 min.)pielea se simte mai catifelata,rasfatata si mult mai relaxata.

  165. Eu am cat pot grija de tenul meu asa ca folosesc demachiant, lotiune crema zi de zi. Pe langa asta merg la cosmetica macar la 2 saptamani.

  166. Fata mea se simte mai curata, improspatata si pare ca respira prin toti porii. Ritualul nu dureaza mai mult de un sfert de ora si include spalare, tonifiere si hidratare.

  167. In fiecare seara dedic 20 minute ritualului de ingrijire al pielii cu cele 3 porunci:demachiere,tonifiere si le desavarsesc cu hidratarea.Ma simt bine,multumita cu tenul meu proaspat si curat,dar inca nu am gasit crema perfecta pt tenul meu mixt…inca o mai caut.Iubesc DOVE de mica,in special sapunul original si crema rich nourshiment de 75 ml.

  168. Cred ca de 4 ori pe zi ma spal pe fata cu apa si sapun , pentru ca sunt acasa toata ziua. Stau la tara deci e foarte mult praf , conteaza foarte mult de cate ori ma spal si cu ce sapun… Ador combinatia de apa calduta, sapunul hidratant si parfumat. Cat de urata ar putea fi o zi consider ca asta poate fi partea relaxanta.

  169. Nu am un ritual de curatare, nu cred ca am avut vreodata. Cand ma machiez (destul de rar) foosesc pt demachiere un gel demachiant de la oriflame. Dar dimineata ma spal, pe fata, cu apa rece si apoi aplic o crema „Apidermin”… Poblema e ca de cand am ramas insarcinata mi-au aparut pete in jurul gurii si barbiei…nu vor sa dispara deloc :(. Si parca si tenul e mai uscat…mai iritat. Inca mai astept acea „stralucire” minunata a pielii…pe care toate gravidele o lauda. Daca nu apare in urmatoarele 3 luni macar la urmatoarea sarcina :)))).

  170. Dupa ritualul de ingrijire zilnica, imi simt pielea mult mai fina si catifelata. Acord 30 minute zilnic pentru acest ritual.

  171. Cand imi simt pielea uscata folosesc sapun solid Dove, am unul si pentru corp. Am prin casa toner si creme, dar rar le utilizez, poate din cauza oboselii. Cand doresc sa fiu rasfatata merg la o scoala unde se invata cosmetica si primesc un teatament cosmetic gratis, e adevarat pierd cam o ora jumatate acolo si plus drumul. Tot ce stiu ca acolo s-au ocupat mai mult de mine decat la un salon unde plateam.

  172. Ritualul meu e unul scurt, scurt. Cele doua sufletele (una 3 ani si mezina de 10 luni) nu ma lasa sa fac mai nimic din tot ce-mi propun. Totul se face in cea mai mare graba. Dimineata doar ma spal cu gelul lor iar seara ma spal si aplic ulei de susan.Tenul arata bine, e hidratat si catifelat (Fetita cea mare imi spune atunci cand ma mangaie pe fata ca sunt fina).

  173. Primul pas intr-un ritual corect de ingrijire a pielii este folosirea de produse delicate, adaptate tipului de piele, eu acord pentru ingrijirea tenului dimineata si seara cate 30 minute, ma spal cu sapunul delicat Dove, aplic o crema hidratanta, iar seara o exfoliere fina cu zat de cafea si o lingurita de ulei de masline.Tenul meu este curat si hidratat.

  174. De cand am devenit mamica, tot ce fac pt mine, fac in mare viteza. Asadar, timpul petrecut pt ingrijirea tenului este destul de scurt, iar ingrijirea de zi cu zi consta in spalarea cu apa calduta pe fata, ocazional cu ceai de musetel. Crema aplic doar in sezonul rece, atunci cand apar urme de deshidratare. Ma ajuta mult si faptul ca nu am un ten f pretentios.

  175. Imi dedic timp putin ingrijirii pielii de la un timp ,dar cu siguranta nu sar peste spalatul zilnic dimineata si seara pe fata cu sapun .

  176. zi de zi sa il curat cu apa calduta si cu solutii simple si sanatoase care permit exfolierea sa periodica, aplic zilnic creme sau solutii cu rol hidratant,

  177. Ma spal cu apa simpla dimineata, apoi o crema hidratanta si seara demachiat +crema hidratanta, imi place sa mi simt pielea curata si hidratata. Imi plac foarte mult toate produsele Dove.

  178. Ritual de ingrijire zilnica:
    – Dus dimineata si seara
    – spalat pe dinti dimineata si seara cel putin, daca se poate dupa fiecare masa
    – demachiere la culcare
    – hidratare pielii corpului si a fetei, dupa dus si respectiv demachiere
    – manechiura si pedichiura facute saptamanal si mentinute
    – Masti de curatare si hidratare a fetei

  179. Inca nu am gasit produsele ideale pentru tenul meu, sunt in permanenta cautare. Zilnic ma demachiez si hidratez (10 minute), senzatia de ten curat si catifelat imi place. Saptamanal folosesc cate o masca de exfoliere sau hidratare.
    Multumim pentru concurs:)

  180. Folosesc un demachiant seara si crema hidratanta dimineata apoi
    imi simt pielea mult mai fina si catifelata
    Acord 15 minute zilnic pentru acest ritual.

  181. Ma spal doar cu apa dimineata si seara ,daca sunt machiata ma spal cu gelul de dus al piticului care curata f bine si contine putine ingrediente si ma dau cu o crema o data sau la 2 zile.

  182. Am ramas fidela marcii Dove dupa ce am incercat multe alte produse ;cel mai bine ma simt dupa ce folosesc sapunul Dove Cream ,imi simt tenul mai curat .Imi acord un ritual de ingrijire de o jumatate de ora in fiecare seara si ador parfumul lui Dove

  183. Buna seara!Dupa ritualul de ingrijire imi simt pielea mai curata si mai proaspata,iar acesta nu dureaza mai mult de 5-10 min

  184. Ritualul meu de ingrijire nu e complicat: ma demachiez cu 3 in 1 de la Vichy( demachiant, demachiant de ochi si tonic), eventual pulverizez apa termala si apoi crema. Dureaza doar cateva minutele. Rezultatul: pielea mea se simte evident, mult mai bine.

  185. Dupa ritualul de ingrijre zilnica imi simt pielea aerisita, usora si catifelata. Tot procedeul de curatire dureaza 15-20 minute.

  186. Dupa ritualul de ingrijire zilnica, imi simt pielea mult mai fina, curata, hidratata, frumoasa catifelata. Acord 30 minute zilnic pentru acest ritual

  187. Am folosit mai multe tipuri de creme, respectiv sapunuri dar nu am fost chiar multumit de efectul acestora, insa de cand folosesc produse din gama Dove sunt foarte multumit iar cand aplic pe ten crema Dove, dupa ce ma spal cu sapun Dove, am o senzatie de prospetime, fresh. Senzatia tine suficent de mult si ma ajuta sa ma binedispuna pentru intreaga zi. Dedic acestui ritual circa 5 minute in fiecare dimineata.

  188. Draga printesa,

    Blogul tau chiar imi place. Am descoperit multe lucruri citindu-l, inclusiv lucruri care m-au ajutat si ma ajuta in cresterea puiului meu de un an si 4 luni. Am vazut ca unele postari din ultima perioada au inceput sa faca reclama la diverse produse si servicii. Inteleg de ce o faci, nu mi se pare nimic rau in asta. Iti scriu acum pentru ca sapunurile pe care le-ai mentionat in postare contin Aluminiu. Este suficient sa citesti eticheta lor si sa vezi. Stiu ca au 1/4 crema hidratanta, dar cred ca tocmai din cauza asta au aluminiu fiindca acesta este un bun conservant folosit in industria cosmeticelor. Un bun conservant care ramane pe pielea noastra dupa spalare 🙂 Si de acolo ce face? Ai ghicit. Sunt convinsa ca stii ca aluminiul este nociv pentru sanatatea tuturor, ca este o substanta toxica pentru organismul uman si ca mai mult decat atat, este neurotoxic si poate duce chiar si la Alzheimer. Te rog mult draga printesa fa reclama la produse bune, care nu ne pun sanatatea in pericol. Acestea merita promovate! Nu produsele celor care nu au in gand nimic altceva decat profitul.

    Cu drag,
    Cez

  189. Dupa ritualul de ingrijire cu produse Dove imi simt pielea mult mai catifelata ca cea a unui bebelus si energizata.

  190. In general, imi rezerv cam 20 de minute dimineata si 20 seara pentru curatarea si hidratarea tenului meu. Folosesc o crema abraziva, apa tonica si creme hidratante de zi, respectiv de noapte. O data pe saptamana imi fac o masca acasa cu diverse ingrediente si observ ca asta mi-a facut bine pana acum. Am o luminozitate a fetei pe care inainte nu o sesizasem. Dupa fiecare curatare a tenului imi simt pielea catifelata si neteda, iar tenul este mai luminos si mai uniform.

  191. Nu acord foarte mult timp. Folosesc sapunul Dove Cream Bar. O perioada am folosit altceva, dar cand am revenit la dove am simtit o foarte mare diferenta. Pielea mai catifelata si mai luminoasa.

  192. Bună! Datorită faptului că am 19 ani și mă confrunt cu aceeași problemă prezentă în viața multor tinere, m-am hotărât să folosesc produsele din gama Dove, care se dovedesc a fi foarte eficiente. Ritualul de întreținere îl repet în fiecare zi, dimineața și seara, de câte ori simt nevoia să mă relaxez și să obțin o piele catifelată, aplic minunatele produse. Pot spune că m-au ajutat foarte mult, acum pielea mea e mult mai luminoasă, de parcă respiră prin toți porii și asta mă face să mă simt mirific.

  193. Pentru mine, curățenia tenului este esențială și de aceea folosesc apa, sapun cu PH potrivit, produse de exfoliere, creme, pe care nu le pot enumera aici pentru a nu face reclamă. Femeia are o singură carte de vizită esențială, fața ei, cea care este și bijuteria ei cea mai de preț! Ritualul de frumusețe mai presupune și îngrijirea părului, cu șampoane și balsam. O femeie cu păr sănătos, strălucitor, atrage atenția și de aceea acord atenție maximă părului. Deosebit de important, dragi doamne și domnișoare, nu uitați de mâini! Mâinile îngrijite și unghiile aranjate natural sau nu atrag atenția mai mult decât credeți. Unui bărbat îi va plăcea să admire o mână îngrijită, care promite mângâieri.

  194. De cand copilasii mi-au dat programul peste cap, timpul petrecut inainte de culcare pentru a avea grija putin de mine s-a redus. Asta nu inseamna ca nu am nevoie de momentele mele de relaxare, iar cateva momente pe zi sunt necesare pentru a-mi hidrata pielea.Din punctul asta de vedere, Dove ma ajuta, fiind marca pe care o folosesc cel mai des cand vine vorba de curatarea tenului. Dove nu m-a dezamagit niciodata si inca de la aparitia pe piata au ramas sus din punct de vedere al calitatii! Fara el, pielea mea ar avea de suferit. Ma ajuta sa imi simt tenul curat cu adevarat.

  195. Recent am inceput sa folosesc sapunul Dove pentru fata si corp si mi-a lasat o impresie foarte buna. Dimineata de obicei petrec cam 10 minute pentru ingrijirea tenului, iar sapunul mi-a lasat o piele foarte fina si curata, fara sa mai fiu nevoita sa folosesc o crema hidratanta.

  196. Imi simt pielea curata, hidratata, catifelata. Si asta imi da mie o stare de bine, ma simt mai bine cu mine. Asta si pentru ca nu mai am multe rasfaturi. 🙂 In general cam 10 minute dimineata si 10 minute seara ii acord.

  197. Dupa ritualul de ingrijire imi simt pielea curata si proaspata. Dedic in jur de 10 minute acestui ritual , dimineata și seara, care consta in spalat pe față cu gel de curatare, demachere cu crema pt o curatare perfecta si la sfârșit aplicarea cremei hidratante. De doua ori pe sapt. folosesc mască cu patrunjel si zeama de lamaie.

  198. Pielea mea ramane curata, hidratata si… roz (de obicei sunt mai palida). Dedic acestui ritual cam 5 minute dimineata si seara. Pentru fata folosesc solutie demachianta micelara. Dove a fost intotdeauna prima mea alegere penru corp.

    • Iubesc gama DOVE in special sapunurile ptr ca au un parfum placut si care dureaza dar cel mai important hidrateaza.

  199. Pe langa parfumul delicat si persistent sapunul Dove nu usuca mainile si poate inlocui cu succes orice gel de dus ptr ca e foarte hidratant.

  200. Folosesc sapun Dove inca de la aparitia sa pe piata romaneasca si sunt foarte multumita, imi simt pielea curata si proaspata si nu petrec prea mult timp in fata oglinzii, maxim 20 minute pe zi ; folosesc si creme hidratante/ nutritive , iar la final de saptamana si o masca din fructe – ce am prin bucatarie 🙂

  201. Eu am 22 si de pe la 14 ma spal pe fata zilnic cu Dove si am un ten superr si nu folosesc nici fond de ten .Imi plac toate de curand l-am descoperit pe cel cu cocos ,e divinnn miroase fantastic.

  202. După ritualul de îngrjire,îmi simt tenul curat,pur,fără praf și alte impurități.În fiecare seară după ce ajung acasă mă demachiez cu o loțiune demachiantă și mă spăl cu săpun anticomedonic de la Bioderma.Dacă nu am fost machiată în ziua respectivă,mă îngrijesc doar cu acest săpun.O dată pe săptămana mă dau cu un gel exfoliant de la Eucerin pentru curățarea porilor de puncte nerge și impurități.Acest ritual durează aproximativ un sfert de oră. 😀

  203. Buna, pot spune despre tenul meu ca este normal. N-am avut nicicand cine stie ce probleme. Dimineata ma spal pe fata, dupa o solutie micelara sau apa termala , si cand ies din casa, o crema repejor. Timpul efectiv 10 min. Uneori seara aplic si o masca din argila..sau o masca exfolianta, o crema, iar dimineata pielea este atat de catifelata.,,exact(sau pe aproape) ca pielea de bebelus.

  204. Imi place sa ma rasfat cu tot felul de creme, masti,,etc, insa in cursul saptamanii treaba sta cam asa. trezit,spalat fata, aplic un gel de curatare,si fuga la munca. In 5-10 min e gata. Seara dar cel mai sigur in weekend, o masca naturala, o crema, un masaj facial, este ca o binecuvantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *