Experiment de blogging cu portocală

Vreau să facem împreună un experiment. Știu că simplul fapt că îl anunț ca atare și vă invit să participați la el îi va altera rezultatele, dar cred că în ciuda acestui fapt ne vom afla foarte aproape de o demonstrație validă. Voi scrie mai jos un text foarte scurt și simplu. Vă rog să comentați tot ce vă trece prin cap legat de el, să comentați la comentariile altora, să vă povestiți propriile povești legate de textul meu, ca de obicei.

Teoria mea este că orice aș scrie, oricum, despre oricine, cu orice ton sau informație, reacțiile vor fi cam aceleaşi, iar scandalul se va produce aici sau prin alte părți, pornind de aici. Unii apreciază scrisul. Alții îl critică. Alții rezonează cu povestea. Alții spun că lor nu li s-a întîmplat niciodată şi se uimesc total. Unii mulțumesc pentru informație, gînd, emoție. Alții trimit linkul la prieteni. Mulți comentează comentariile. Alții că de ce scriu cu î din i. Articolul ajunge postat pe tot felul de grupuri și forumuri unde se dezbate cît de arogantă sînt eu și cum toată lumea e o mamă mai bună decît mine. Că alea care nasc natural sînt mai femei ca restul. Că cine nu alăptează fii-su e prost. Apoi îmi dă Zoso link și ajung aici niște domni care zic că-s frustrată. Sau doar urîtă. După care cineva se trezește că articolul e publicitate mascată (!) la ceva. Și că oricum mint. Dar măcar am scris frumos. Deși layoutul vechi era mai bun și parcă textele mele erau mai spumoase cînd eram nemăritată. Și de ce nu mai scriu nimic despre caca de cîini? Dar despre caca de copii, ha? Nimic despre asta? Şi vaccinurile? Cînd o să am curaj să recunosc public că am vaccinat (sau nu) copiii? Ia să vedem în cîți paşi ajungem de la orice scrie un om, orice om, la ce ne doare de fapt pe noi, oricare noi.

Aşadar, iată articolul de astăzi:

Aseară am mîncat o portocală. A fost așa și-așa.

shutterstock_249572821

Unuu, doooi, treeei… start dezbateri!

Sursa foto: portocală, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

202 comentarii

    • sunt perfect de acord cu tine. nu inteleg isteria asta sa mancam tot felul de fructe exotice, portocale, banane, avocado. merele nu sunt bune? uite, eu am mancat numai mere toata copilaria mea si ce bine am ajuns. copilului meu nu i-am dat asemenea porcarii pline de chimicale si cine stie de unde importate. mi se pare usor inconstient, mai ales daca alaptezi, sa te indopi cu asa ceva. nici nu ma mir ca a fost ‘asa si asa’, pai cine stie cat timp a stat portocala aia in depozite, o fi fost injectata cu tot felul de substante ca sa reziste. eu m-as documenta mai bine inainte sa mananc o portocala, zau asa. sunt o gramada de surse de incredere pe internet

    • NU poate sa manance mere romanesti , ca Portocala Urbana e emigrata in Portugalia, scrie de pe plaja si ne abureste pe noi cu transportul in Bucuresti si hotii de la semafor!

      Treziti-va, oameni buni!! Nici copii nu are, i-a imprumutat, de-aia nu stie daca-s vaccinati sau nu!

      De fapt, e nemaritata si frustrata toata!!!!!! Aloooo, mai mananci mult din cutia aia de televizor plina cu portocale???

  1. Hmmm….ce-mi trece prin cap?!
    Îmi pare rău că portocala ta a fost fost așa și-așa, descriere din care eu deduc că a fost cam fadă. Dacă vezi că o portocală e nașpa, arunc-o și mănâncă mai bine mărul Dianei! 🙂

    • Ce grepftuit dom’le, nu vezi ca-i lamaie toata ziua?
      In plus, pt autoare, adunarile astea pe care trebuie sa le facem ca sa postam un comentariu is mult prea grele!

    • nu ati vazut portocale bio in viata voastra!de aia nu le recunoasteti!
      Si tu, printesa, ce te lauzi atata?azi ce, vrei sa ne arati ca ai bani de portocale?
      Iti zic eu,numa saracii mananca portocale,cei care isi permit mananca maracuya:)))))))))))))))si numa aia care merg cu autobuzul evident mananca portocale :)))

  2. De ce nu ai pus o poză cu o portocală întreagă? De ce cu una tăiată? Şi nici măcar nu e tăiată în jumătate, cum ne îndeamnă buna cuviinţă şi simţul simetriei. Şi care e rolul frunzei? Ce încerci să ne spui, haaaa?

  3. Apăi da! Arogantă ca-ntotdeauna! Așa și așa? Da’ ce-a avut dom’le portocala? Și de ce numai o portocală? De-aia ești așa slabă. În plus, mie nu mi se pare normal să mănânci numai atât seara. Sau ai mai mâncat și altceva și nu ne-ai spus??? A! Și fructele nu se consumă seara. ( atâta am putut… iau magne b6 de o săptămână, nimic nu mă atinge :))) Țin să precizez că expresia „mie nu mi se pare normal” e preferata mea.

  4. Planuisem cu barbatu ca sambata seara sa ne ducem la un film si dupa, la un souvlaki de ala cu de toate si neaparat extra tzatziki!Ma suna soacra-mea azi si zice ca ea sambata pleaca in excursie de 2 zile la degustat masline si ulei presat la rece in diverse combinatii,in Sparta!!!Si of course ca sambata viitoare e ok,o sa-l poata tine pe asta mic 2-3 ore!DAMN!!!!Abia asteptam sa vad filmul despre viata lui Stephen W. Hawking!!!!

    • Mamaaa da’ ce soacra ai, in loc sa va lase pe voi sa mergeti liniștiți la film …degustare ii trebuia. Frateeee ! De ce femeile astea uita sa mai fie mame când devin soacre? Vai de portocala ta!

  5. Te simt asa, usor depresiva…Si portocalele nu ajuta la depresie. Mai bine incerci cu ciocolata, un pahar de vin rosu, o partida ca-lumea de amor cu barbatul (tau).

  6. Pai sa-ti fie rusine madame!
    RUSINEEE
    Ca ce chestie te lauzi c-ai mancat o portocala?!
    Hmm, ia, aud?!?
    O duci bine, se pare, si simti nevoia sa te lauzi zilnic?
    Na, bine, iaca, eu aseara am mancat un iaurt cu portocalE!
    Te-am luat!
    Iar azi am spart pusculita si-am mancat si-un malox si-un bilobil!!!
    Fierea mea e mai tare ca fierea ta!

  7. Numai eu m-am gandit automat la melodia Andei Calugareanu? Nu de alta dar acum fredonez prin casa si intamplator (sau nu?) am facut azi reteta printesei de biscuiti cu ovaz si portocala, inainte sa apara articolul acesta.
    Lumea toata ne parea
    O PORTOCALA
    Soarele era si el
    O PORTOCALA!

  8. Citrica suculenta si frunza de la marul lui Adam. Cate dileme si controverse pot aparea , tu sa fii sanatoasa si sa scrii ce iti doreste sufletul si mintea.

  9. Oamenii „ie” rai! De-asta e bine ca unora sa li se taie netul. Si acum, ca sa zic si ceva profund, pe placul unei categorii mai alese de oameni, cel mai simplu este sa intri in competitie cu altii si sa iti falfai penele in retrovizoare. Cand colo, singura competitie adevarata ar trebui sa fie cea cu tine de ieri si de azi, pentru cel de maine.
    Viata nu-i asa acra daca ai mancat o portocala, sa vezi cand ti-oi face limonada 🙂
    Hugs!

  10. Am fugit in Auchan sa cumpar si eu portocale. Stupoare! Nu mai erau!!! Au crescut brusc vanzarile, pana la epuizarea stocului, dupa articolul tau. Ce tare esti!!!

    • E mai sănătos sa le mănânci intregi, așa beneficiezi si de pulpa care aduce aport de fibre iar organismul consuma inca niscaiva calorii ca sa le digere. Nu i le mai da gata pisate numai bune de depus. Mai citește duduie !
      😉 😛

  11. Da chiar, de ce scrii cu î din i ? Pare bătrânicios, numai persoanele în vârstă nu se pot adapta la noile reguli de scriere. Ăștia tinerii nu au nici i problemă, așa îi învață la școală și așa li se pare firesc.
    Celelalte reguli le-ai adoptat ? că nu-mi dau seama. Adică să scrii nicio, niciun în loc de nici o sau nici un. Sau ”eu sunt” în loc de ”eu sînt”.

  12. Hai recunoaste : ai inceput diversificarea lui Ivan cu suc de portocale!!!
    Vai ce groaznic, ca pe vremurile mamelor noastre!!!
    Aici vor veni vreo 100 care vor da linkuri catre articole cum ca sucul de fructe desi e proaspat stors, nu se da la copii, etc etc
    Si inevitabil se ajunge si la vaccinuri:)

    • Acum cinșpe ani pediatra lu pește m-a învățat să încep diversificarea cu suc de portocală… nu știu dacă ai glumit, Anca, dar așa a fost. Câte vitamine și antibiotice i-am dat…aiurea… până m-am dumirit că femeia e dezinformată au trecut ceva ani. Am schimbat-o între timp…

    • Eu am gasit jurnal mamei mele care acum 30 de ani m-a diversificat de la 2 sapt cu suc de portocale. Asa era moda atunci. Toata lumea cauta portocale , era mare criza.

    • Da’ chiar, dacă nu prea ţi se pare ok pediatrul de îl ai, dar e cunoştinţă şi nu prea îţi vine să il schimbi ce faci? Eu una am fost 1 dată si la altul cu bebe. Iar unul dintre vaccinuri, prima doză de Rotarix, am făcut-o în altă parte, pentru ca aşa mi-a recomandat 🙂

    • Cunoștință, necunoștință… dacă mi se pare că-mi dă sfaturi de cacao… schimb. Pediatra mea a devenit și a fetiței mele, că am locuit și după ce am născut tot acolo. Deci o cunoșteam… La 5-6 ani fi-mea mânca numai în figuri. Era o schiloadă. Mi-a dat multivitamine pt poftă de mâncare. Am reușit în 2 ani de vitamine să transform un copil relativ slăbănog într-o pufoșenie. M-am oprit. Până la 12 ani a rămas pufoșenie. Am schimbat între timp medicul, dar am rezolvat cu un domn doctor naturopat. Când e vorba de copilul meu… restul e gargară.

  13. De ce una și nu doua.? De ce doua și nu trei?….
    Viata de aseamănă cu anotimpurile și vremea. Sincer. Eram într-o vara la mare și ma bucuram de concediu. Nisip cald, soare luminos, apa călduță, liniște, pace în minte și gând. Când deodată se inoreaza și începe furtuna. Nu tine mai mult de 30 minute și același soare frumos iese din nori. Same as life. Doua ploaie și furtuna, va veni o zi mai buna 😉

  14. Aseară, fi-miu a primit două grepfruturi de la un prieten. L-au interesat doar cât să le rostogolească pe jos. Are autism și majoritatea chestiilor din jur îi sunt străine. Sau primesc de la el cu totul alte semnificații decât au pentru noi. Uneori, sensurile lui par mult mai interesante decât ale noastre.
    PS: Cam așa cu majoritatea interacțiunilor, îl ascult pe celălalt doar ca să am de ce vorbi despre mine.

  15. E de import! stii sursa? Ai dat si copilului ca sigur ii era pofta, el moare de pofta de la 4 luni :))) Nu stii ca in alaptare nu ai voie fructe? Deci tu nu alaptezi…sau nu iti pasa de copil? Recunoaste repede!

  16. 1. Cred că vrei să induci în eroare publicul. Pentru că: ai contract cu firma de portocale şi te vei îmbogăți peste noapte, când, de fapt, poza arată că e un grapefruit…sau grefă ???? ( ha ha).
    2. Ești o mamă rea pentru că mânaci portocale/grapefruits stropite cu chimicale, care se duc în lapte, apoi la copilul tău.
    3. Ești vedetă/persoana publică și noi credem că te cunoaștem si avem dreptul sa îți invadăm orice spațiu posibil.
    4. Dimineața am mâncat pâine făcută de mine, dar a ieșit cam tare coaja – ce sfat imi dai???
    5. Nu știu daca are logică textul meu si nu știu cât ajuta studiului tău. Fiecare cu opinia lui, așa cum tu exprimi clar că ceea ce scrii și principiile expuse nu sunt obligatorii pentru toată lumea, de ce ar ieși scandal? Ciudați unii oameni.

  17. Nu e adevarat, n-ai mancat nici o portocala, ai mancat ananas pentru ca te-a platit cineva sa scrii despre asta. Si oricum esti urata! Da’ eu te citesc demult si te admiram pana acum cand ne minti cu portocala ta mincinoasa. Da’ n-am comentat pana acum… 😀

  18. Pentru cine nu’ntelege s-a nascut sa fie rege… aaa.. printesa… urbana da’ printesa. Deci poate manca ce vrea ea cand vrea ea. Copiii nu fac colici de la citrice si de la lipsa bacteriilor bune (probiotice) si imaturitatea sistemului digestiv si stresul schimbarii mediului intrauterin cu lumea exterioara. Plus ca la 6 luni nu mai fac colici copiii deja. Zbang ca am daramat mitul colicilor. Sa va aud acum 🙂

  19. Mi-e cam dor de voi, n-am apucat sa trec in nicio seara saptamana asta, dar as vrea sa ne vedem in uichend, o sa te sun mai tarziu sa stabilim 🙂 pan’atunci, te rog sa-i dai lu’ Sof o imbratisare de urs din partea mea si pe Dintzos sa-l smotocesti binisor, tot din partea mea!:)
    Aseara am vrut sa mananc si eu o portocala, dar mancasem deja si supa si pate de casa, asa ca n-am mai mancat-o… acum ma bucur ca n-am mancat-o, daca oricum zici ca n-a fost grozava a ta…:)
    As comenta la alte comentarii, dar n-am timp acum sa le citesc.
    Te pup tare!

    • Asadar putem trage concluzia ca a fost o singura portocala, pe care a mancat-o printesa, iar printul consort a ramas cu pofta, de aceea e suparat pe noi.
      Ma ofer sa trimit o galeata de portocale de la kaufland, pe care mi-am cumparat-o azi dimineata, dupa ce am vazut postarea, galeata pe care am umplut-o cu varf si indesat, ca tot romanul impartial, sa moara dusmanii de ciuda.

    • Da, asa e, iar am citit si am vazut la sfarsit ca e publicitate!! Eu nu mai intru pe blogul asta, gata, plec! te-am pupat, Printesa!!!

  20. Judecatile de valoare ni se aplica tuturor de catre cei din jur, doar ca intr-adevar trebuie un blog ca ele sa isi atinga potentialul de diversitate, vehementa si agresivitate. Un blog te expune nu doar prietenilor, celor cu care avem afinitati si oamenilor rezonabili, ci si oamenilor cu frustrari nestiute poate nici de ei, cu diverse niveluri de cultura, civilizatie, inteligenta emotionala. Nu stiu daca sa te admir sau nu pentru altruismul de a avea un blog.

  21. Ai un talent nemaintalnit de a-i trezi pe Gica Contra! Eu zic ca e bine, daca starnesti controverse se discuta despre blog, (oricum la temele dezbatute nu se va ajunge in veci la un numitor comun, pt ca fiecare-si sustine inversunat punctul de vedere), este citit blogul , ai trafic, ai mai multe articole platite si, uite cum, iti permiti sa mananci portocale!! aa, si… eu am vazut portocale mult mai portocalii decat a ta si frumoase mai urate decat tine!!!!

  22. Duamna, pai asa va invata la facultate ca se fac experimentele?! Rusinica! Sa consulti un sociolog data viitoare! :)))
    Apoi, cine-i Zoso?!
    Si mai apoi, cui crezi tu ca-i pasa ca ai mancat tu o portocala?! Aoleu, cata aroganta!
    Hai ca mi-am facut datoria de carcotas.

  23. Toate ca toate, dar era bio portocala aia? Cum nu, mananci din astea coapte pe vapooooor?

    (Acum am impresia (si vreau sa cred) ca toata lumea comenteaza la misto, dar ahhhhh cata dreptate aia si cati parinti absoluti avem in lumea asta!!!!)

  24. Prințesă!
    Așa-i firea omului: sa fie răutăcioasă si ce face crede că-i cel mai bine. Ne place bârfă. Orice le-ai zice, nu-i bine. Urmăresc natura umana. Le povestești despre o știre, o carte – nu-i bine. Orice gândești sau faci si nu este in trend cu turma – e o prostie. Ma uitam si la discuțiile de la lucru: daca ziceam ceva nou, comentau: uuuu…, paria.
    Eu te-am descoperit de 2 săptămâni, așa ca nu stiu ce scriai înainte. Mi se pare ca ești geniala. Tine-o tot așa. Eu aștept in fiecare seara postarea ta.
    Portocala când ai mancat-o? Dimineața sau seara? Seara nu prea e indicat.

  25. Anul asta am mancat cele mai grozave portocale din Kaufland, culmea cele la galeata (cine frecventeaza K stie la ce ma refer). Si da, am avut bani de o galeata :))).

  26. n-am citit comentariile, deci nu stiu daca s-a incheiat experimentul, dar ideea ta imi aminteste de cea a unui coleg care spunea ca orice discutie ajunge sa treaca si pe la subiectul „kkt”. 🙂

  27. Deja esti transparenta. E clar ca vrei de fapt sa vorbim despre vaccinuri si epidemia de pojar din Orange County California, cu origine la Disney, altfel ai fi mancat un mar. Ia zi, ai vaccinat copiii?

  28. deci, esti la cura, de-aia esti asa slaba…
    si nu te gandesti la bebe, ca se transmite in laptic acidul…sau nu mai alaptezi si nu ne-ai spus…

  29. De ce ai luat poza de pe google? :)) Trebuia să facii şi tu o poză să vedem ce fel de portocale ai mâncat. Să ne ferim de ele! :))

  30. Da ia zi, ai vaccinat sau nu? Si care nastere e mai misto, ca eu am nascut natural si primul cand cand am coborat de pe masa a fost ca urmatoarea va fi cezariana, iar acum imi aduc aminte cu cea mai mare bucurie de nasterea mea naturala si imi doresc sa mai retraiesc inca o data momentul expulziei de maxima intensitate, daca se poate fara epiziotomie. Si sa alaptez, ca n am putut alapta. Si chiar asa, de ce nu mananci fructe romanesti, nu sti ca astea importate is moartea. Si nici nu a fost grozava. Ia mergi si abureste o para romaneasca pentru Ivan si nu te mai framanta cum te comenteaza lumea. Ca tu tot cel mai misto scri. Voie bun.

  31. Hmmmm, portocala, seara, as vrea eu.. Încă mai am fix 7 kg de dat jos, deși Sofia are deja 8 luni … Așa ca no orange for me. Aaaaa, si nu ți-am spus cât ma enervează astea ca voi care pot mânca orice, oricând si oricât :))
    Și eu am avut o revelație dupa ce am share-uit un clip, care nici nu știam ca e publicitar, apropo, eu sunt de vina ca nu mi-am făcut temele cum trebuie. Si s-a dezlănțuit iadul pe grupul de mămici unde mai habitez când am timp. Se numeste sisterhood of motherhood clipul si e reclamă la Similac, lapte praf. Habar nu aveam, eu mămica alaptatoare si purtareata fiind. Si ăsta mi S-a părut un exemplu asemanator cu portocala ta, se uita zece oameni la același clip o sa ai zece păreri diferite, filtram totul prin experiența personală si starea de spirit din momentul respectiv… Chiar sunt curioasa Prințeso, ai văzut clipul? Ce părere de prințesa ai? Mie mi-a lăsat un gust amar discuția post share, oi fi eu defecta sau foarte ușor de dus de nas, material ideal pentru cei care se joaca cu subconștientul dar chiar nu m-a deranjat mesajul.

    • Draga printesa, ia te rog frumos data viitoare sa scrii si comentariile tot tu, ca uite lumea nu e fericita de „consatenii” de p-aici si doamne fere, nu vrem sa suparam pe cineva…

  32. Nu mai manca portocale seara, fac foame maaaare si nu poti manca pentru ca te-ngrasi si la al treilea copil n-o sa mai poti naste natural dar o sa fii fericita ca o sa iese din burta cu vaccinurile gata facute. Acu, pe langa subiect, nu m-am mai distrat asa de tare de multa vreme, haiosi mai sunteti fetelor si baietilor!

    • Shut, al meu mi le includea si seara, uneori, ca si cina… Eh, vorba aia…cate bordeie atâtea obiceie

  33. Portocala era dulce sau acra? Eu refuz in general portocalele datorita probabilitatii ca ele sa fie acre. Si daca nimeresc una acra ma fortez totusi sa o mananc chiar si asa ca nu ma lasa inima sa o arunc. Daca tu ti-ai asumat acest risc ca portocala poate fi acra atunci esti o mare curajoasa. Tot respectul. Si cu atat mai mult creste suspansul daca a avut si samburi. Cu ce i-ai scos? Cu cutitul? Cu unghia? I-ai scuipat sau i-ai inghitit ? 🙂

    Ok, hai ca m-am aberat destul 🙂

  34. Mmmm … Mi-ai făcut poftă de o portocală , aș mânca , dar nu am voie ! Alăptez ! Dar oare am voie ???
    Dileme multe , primul copil , panică totală … Mai ales când plânge ! Dar mai rau intru în panică când intră soacra pe ușa dormitorului să ma întrebe : ” Ce are copilu ? Ce-i faci ? De ce nu faci așa ! Sau așa ! ”
    Recunosc , plânsul copilului nu este zgomot de pian … Nici mie nu îmi face plăcere să o aud plângând, dar lasa-ma (!!!) să descopar ce are !
    Revenind la portocale, mi-ai făcut poftă … Acum mănânc o portocala !

  35. multa lume care nu are nimic de facut …. Ioana , nu ma intereseaza de portocala ta , mi-e sila sa tot citesc comentarii urate la ceea ce scrii tu si te rog eu si prietenele mele care nu avem inca copii , sa continui sa scrii despre copii , tot ce stii , absolut orice intamplare … ne ajuta psihic sa prindem curaj …

  36. Pe vremea lui Ceausescu nu-ti mai dadea mana sa zici de portocale ca-s asa si-asa, ca stateai la coada 3 ore sa prinzi un kil, le mancai si taceai din gura. Zi merci ca ai de unde sa le iei si ca ai ce sa mananci, sunt oameni care mananca o paine in 5 zile. Si, by the way, ai voie sa mananci portocale si sa alaptezi, nu-i ies bube la fund copilului? Si, apropos de copii, chiar asa, recunoaste public ca i-ai vaccinat.
    Glumeam, desigur 🙂 Stii ceva? Asa, urata si frustrata cum esti, sa stii ca noi te iubim 🙂 Kidding again. Spune-i cui te face asa ca mai ai pe langa tine vreo 1500 de urate si frustrate, sa vedem ce mai zice.

  37. eu as vrea niste retete de biscuiti cu portocala, desi ala din poza e grapefruit, dar nu ma deranjeaza si ceva retete cu grapefruit, mi se pare naspa sa il mananc gol.

  38. Esti o comunista…numai pe vremea răposatului se mai bucura lumea asa la portocale.. Încearcă si tu ceva nou, saraco si dubioaso care esti de mergi cu autobuzul… Stii ce fel de oameni merg cu autobuzul??! Si nici măcar nu-ti plimbi bebele in carucior…pai daca esti saraca si nu ai bani de unul… Si nici măcar originala nu esti… Cică si modelul mobilei l-ai copiat de la o doamna serioasa si respectabila…

  39. Hmm, portocala zici?
    Eu am mancat aseara la desert vreo 3-4 bomboane d’alea bune, bune cu rom. Doamne, intru in sevraj daca le stiu in casa si nu mananc vreo 2-3-4… Si inca alaptez…
    Si de aici pot porni toate comment-urile de heitareala 😉
    As face prinsoare ca post-ul asta o sa fie pe primul loc la cele mai comentate articole.

    • Sper ca macar le mananci cu ore bune inainte sa alaptezi. Dar si daca nu, e ok, laptele tau e magic, mai bine sa-i dai lapte matern cu rom in el decat otrava de lapte praf. Si in plus, studiile arata oricum ca alcoolul in moderatie e ok la adulti, deci sigur in cantitate mai mica e ok si pentru bebelusi. Stiu cateva studii in sensul, asta le postez daca e cineva interesat. 🙂

  40. Pai da, ca n-ai stiut de unde sa cumperi portocala! Cine te pune sa le iei din supermarket-uri? Doar stii ca alea sunt aduse de cine stie unde, sunt injectate cu hormoni de cal baltat si daca le mananci iti apar bube pe fata?
    Nu te-a invatat nimeni sa cresti singura portocalele ca asa e super bio si sanatos? Cum unde? Pe balcon, in ghiveci, alaturi de ardei, rosii, castraveti si puietele ala de cais care in 10 ani o sa se faca mare, maaaare si o sa poti avea caise din productia proprie!

  41. Imi pare rau ca portocala a fost asa si-asa. Si eu cand am cumparat am prins unele bune, unele mai putin bune. Cumpara din alta parte, poate vei gasi o portocala buna.
    O zi buna !

  42. Înainte să mănânci portocala aia, te-ai gândit măcar o clipă că este un fruct originar din China și copilului tău i s-ar face ochii ca la chinezi? Că gena asta cu ochi oblici trece din portocală în laptele matern imediat. Și mărul este cel mai consumat fruct din Europa, dar în familia voastră nu s-a auzit. Știai că ceapa este cea mai întrebuințată legumă din lume? O ceapă nu era bună? Îl păzea și pe Iv de virușii din sezonul ăsta. Dacă tot are un dinte poți să-i dai un fir de ceapă să ronțăie la ea. Și pun pariu că nu știai că portocalele cu codiță mai lungă sunt mai dulci. Ai luat d-alea cu codiță scurtă, de zgârcită, și d-aia a fost așa și așa. Și ce comentează lumea p-aici că e grefă, că e lămâie… Ce nu știu cititorii tăi că portocala este o combinație de pomelo cu mandarină? Niște needucați. Se știe că pe lângă vitamina C și fibre conține calciu, magneziu și alte minerale. Păi la o portocală întreagă apare deja supradoză de minerale…te vedem noi peste douăj de ani cu încheieturile înțepenite, cu ciocuri pe coloană și monturi. ”Portocala este recomandata ca un tratament al infertilitatii pentru ca fructul contine cantitati importante de folati (acid folic). 100 de grame de portocala contine 4% folat.” De aici deduc că vrei să îți îmbunătățești fertilitatea, să vă înmulțiți ca iepurii, să ai subiecte pentru blog. ” In ultimii ani s-a descoperit faptul ca acidul folic este bun si pentru barbati pentru ca imbunatateste calitatea spermei, asa ca incurajeaza-l si pe partenerul tau sa manance portocale.” Da, exact ce spuneam, cred că el a citit asta și te-a pus să mănânci portocala… cred că te manipulează, sunt sigură că că el te-a încurajat pe tine. Sau te-a forțat? Că dacă nu-ți plăcea prima felie aruncai restul, dar tu ai scris că ai mâncat-o pe toată. Deci te-a forțat. Domnule Prinț Urban nu mai vorbesc cu tine. Și în plus vrei să te lauzi la noi că ai bani de portocală… Dacă ziceai și tu că ai mâncat supă din cuib de rândunică sau trufe erai interesantă. Dar ești banală cu portocala. Se știe că ”fast-food-urile si restaurantele folosesc cu precadere galbenul, rosul si portocaliul intrucat aceste nuante stimuleaza pofta de mancare”. Ai pus intenționat poza cu portocala aia acolo, să le produci foame cititoarelor, mori de ciudă că-s mai slabe ca tine. Te roade invidia.

    Și în timp ce tu te răsfeți cu portocala ta, și te doare-n cot ce se întâmplă în lume, află că în strânsă legătură cu portocalele fade: ”telina are calorii negative, in Africa se bea bere de banane, semintele castravetilor iti provoaca arsuri la stomac, iar castravetele in sine te baloneaza, zaharul rafinat creeaza dependenta mai mare decat cocaina, un mar contine in jur de 130 de calorii, girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche, coca-cola ar fi verde daca nu ar contine coloranti alimentari, de peste 4.000 de ani, nicio specie animala nu a mai fost domesticita, cercetarile arata ca tantarii sunt mult mai atrasi de persoanele care tocmai au mancat banane, o pisica in casa inseamna scaderea tensiunii arteriale si ca urmare a riscurilor unei boli cardiace, creierul omului de Neanderthal era mai mare decat al nostru, celulele moarte ale pielii constituie aproape 60% din praful pe care il stergem de pe mobile, cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani, scaunul electric a fost inventat de un dentist, ochiul unui strut este mai mare decat creierul acestei pasari, bufnitele sunt singurele pasari care pot distinge culoarea albastra, prefixul telefonic pentru Antarctica este 672, in Santa Fe, New Mexico, legea impune ca animalele de casa sa poarte centura de siguranta in masina, absolut toti crevetii se nasc masculi, unii dintre ei devin femele la maturitate, absolut toti copiii se nasc fara rotule, ele se formeaza complet in intervalul de varsta de 2-6 ani, numele original al Bancii Americii a fost Banca Italiei, unghiile de la degetele mainilor unui om cresc de patru ori mai repede decat cele de la picioare”

    Și chiar mi-ar plăcea să aflu dacă ți-ai vaccinat copii, ce prezervative folosiți, la cât timp vă faceți baie, dacă vă scobiți în nas sau vă scărpinați in fund.

  43. Tu esti fata desteapta. De ce te streseaza parerea unor oameni care nu te cunosc si care te judeca? Cine sunt ei sa te judece? Ai atatea lucruri minunate in jurul tau. Bucura-te de ele si nu te consuma pentru negrelile celor care nu au alta ocupatie decat sa latre.

  44. Portocala din poza ta arata mai mult a lamaie. Cat despre gust, ce sa zic? Eu am impresia ca n-am mai mancat o portocala cu gust de portocala din 1987.

    Zoso? Cine-i Zoso?

    Remember vechea zicala cu Any publicity is good publicity?

    Iar cei care te considera aroganta de ce te citesc? Pentru ca (totusi) le place scrisul tau 🙂

    Si chiar daca-ai fi urata! Cine-i pune sa se uite la tine?

    Bottom line: mie-mi cam place scrisul tau. Chiar daca e cu i din i si nu cu a din a. Tot se intelege ce vrei sa spui.

  45. Mie imi place orice subiect pe care il abordezi,chiar daca as putea sa-ti fiu …matusa-poate si mama, daca nu ma tinea maica-mea cu program strict de supraveghere :))…
    Imi place pentru ca ma faci sa zambesc intr-o zi mai dificila, pentru ca as schimba unele lucruri din perioada cu bebe, pentru ca te admir…Chiar daca mananci portocale deghizate in grapefruit si zice lumea ca esti urata.
    Si uite, dom’le, ce discutii provoci cu un simplu fruct!!

  46. Pai da! De asta merge Tara asta Asa Prost, din cauza astora ca voi care in loc sa munceasca stau pe bloguri sa comenteze. Si tu Ioana, ce vrei sa spui cu portocala ta? Nu cumva faci reclama mascata la vreun nutritionist? Vreo dieta? Cine te plateste?Azi o portocala, Maine o reteta poimaine ne trimiti sa alergam. Lasa ca stiu eu ce urmaresti.

  47. stau la coada la subway si mor de foame. ce tare! e o grasa langa mine.. oare ea de ce mananca la subway? a dar stai si eu sunt grasa. sau nu… voi sunteti? sunteti pun pariu.. pfuu si mor de foame si nu mai ajung la coada.

  48. vai, Ioana, dar de ce nu recunosti si tu ca Raduleasca TOT ce ai mancat aseara/azi dimineata?! Ai fi avut cu siguranta mai multi cititori :)) ai vazut ca secretul tineretii vesnice este 1 iaurt, 1 orgasm si 2 oua tari!

  49. Am auzit ca portocalele astea sunt pline de chimicale. Cica ar fi injectate. Le dai si copiilor portocale de la varsta asta? Aaa si faptul ca ai taiat portocala asa practic o face sa fie si mai periculoasa pentru ca daca nu ai spalat-o inainte tot ce e pe coaja se transfera in pulpa. Stii ca dl Mencinicopschi recomanda mereu sa mancam fructe specifice zonei in care ne-am nascut? Plus ca toate fructele astea importate din afara UE nu sunt controlate. 🙂

  50. Buna ziua tie printeso si regatului tau :).. Noroc de portocala ca iti scriu si eu :)))) Am inceput sa te citesc acu ceve vreme datorita unui articol recomandat, culmea, de prietenul meu la acea vreme, actual sot sau OM! 😀
    Eu zic pas merelor pentru ca nu imi fac bine, asa ca tot pe o portocala as merge daca ar fi suficient de dulce si de colorata! Imi plac la nebunie articolele tale despre..orice, oricum, oricand, in orice forma si chiar daca nu am inca niciun (deci legat da?) copil, astept cu nerabdare momentul. Ma faci sa imi doresc sa am mai repede copii pentru toate momentele minunate descrise de tine. Chiar si cele mai putin minunate, tot grozave par cand sunt descrise cu lux de amanunte, pentru ca stiu la ce sa ma astept, eu ca o viitoare mama neexperimentata.
    Cu alte cuvine portocala rules!!! :))))))

  51. Deci nu pot sa cred. Te-ai imbogatit din blog, deci de pe urma noastra si acum nu mai ai chef sa publici nimic nou si ne arunci asa un post scris in 2 secunde, la misto. Pana aici ti-a fost, te anunt oficial ca eu nu mai intru sa te citesc. E bataie de joc. Te citeam cu placere, dar azi mi-am calcat demnitatea mea de cititor fidel in picioare. Rusine Printesa Urbana!!!!

  52. Bre madame, eu o las boalei de portocală sau ce-o fi aia, da? Că am treabă şi când colo eu îmi arăt măselele la monitor :))))
    Aaa, vezi că e un hibrid (lămâie+grapefruit+portocală), plus că nu e naturelle, te-am prins cu mesajul subliminal, aha!

  53. Dom’le pe vremea mea portocalele aveau gust. Acu’asa si asa ca-s toate injectate cu hormoni si de-aia facem boli. Auzi, da am auzit ca si avocado e toxic. Baga astia toate alea si noi mancam.

    • 1. Nu e o portocala.
      2. A fost „asa si asa” ce?
      Asa zisa portocala?
      sau a fost asa si asa ca tu ai primit doar bucatica de deasupra?
      3. A fost dulce-acrisoara?

      Te imbratisez.

  54. Ce bine ca ai preferat sa mananci o portocala. Totusi, era bine sa mananci portocola dimineata, pe stomcul gol. Chiar si asa, bine ca ai mancat o portocala decat ciocolata.

  55. Eu tocmai am descoperit ca fi-miu e alergic la portocale. După ce l-am indopat cam o luna cu smoothie cu portocală. So…nu mai pot de ciuda. Mda.
    Ma duc sa mănânc o portocală, mi-ai facut poftă!

  56. Eu de 2 zile numai portocale mananc :)) si ai dreptate nu s cine stie ce . Cine ma puse sa citesc comentariile offf , zice cineva mai sus de bomboane cu rom si m a palit pofta :))) dar bag o ciocolata cu menta .
    Eu te plac asa urata si frustrata cum esti :*

  57. Ha-ha, nu mă pot abține să nu contribui la acest experiment 🙂
    În primul rând, bine ai revenit cu picioarele pe pământ! Naturalismul poate începe cu ceva simplu, precum…o portocală. Sigur, în timp ce mâncai portocala, ti-ai dat seama cât de benefică e nașterea naturală pentru copil și cât de orgasmică e pentru mamă. Ai avut totuși regrete că prima dată n-ai putut (a se citi: n-ai vrut sau nu te-ai străduit suficient) să naști cum ai simțit. De-aia gustul portocalei a fost așa și așa…Oricum, decât să-i dai vitamine, medicamente sau mercur copilului (da, mercur, din vaccinuri), mai bine mănânci în fiecare seară câte o portocală și-l alăptezi non-stop, cel puțin până intră la școală, ba chiar și mai mult dacă vrea copilul, ca să nu dezvolte apoi grave tulburări psihice sau neurologice (tulburări care ar putea fi totuși favorizate de asaltul personalului medical asupra lui la momentul nașterii, situație pe care ai fi putu s-o eviți născând acasă, în liniște, așa cum fac toate mamiferele). Nu de alta, dar în caz ca nu știai, laptele praf sau de vacă e pentru viței. Plus că nașterea naturală, împreună cu alăptatul și co-sleepingul (ambele pe perioadă nedeterminată) îți protejează copilul de hepatită, poliomielita, pertusis, tetanus, rujeolă și alte asemenea boli ale copilăriei, de 1000 de ori mai bine decât orice produs lansat pe piață doar pentru profitul marilor companii farmaceutice și medicilor. Și să nu mă contraziceți, că vă trimit link-urile WordPress unde scrie despre această mare conspirație. Bine, ca să-l imunizezi complet, copilul trebuie alăptat la cerere, purtat în wrap sau sling și, foarte important, să-i oferi o alimentație exclusiv raw-vegană și fără gluten. Dar asta e deja altă discuție, mai avansată…mai ai multe portocale de mâncat până ajungem aici.
    Deci, cum m-am descurcat? Mă calific pentru experiment sau nu? 🙂

    • Am primit-o cadou de la soacră-mea. Dacă tu ai chef să te duci s-o întrebi ce brotăcei mai erau atunci în magazin…be my guest. Eu nu îndrăznesc. E mai acră decât citrica asta fadă a prințesei. Dar papucii îi am de la soț. Și acum că tot ne permitem intimități… eu port 36.5. Dar el a luat 43 și sunt mici de el și mi i-a pasat mie…cică e cado’. El poartă 42 dar nici chinezii nu fac papucii să se potrivească. Așa că scrie 44 pe ai lui. Când vine invitatu’ îi înfig invitatului în picioare. Papucii. Sunt foarte comozi. Vrei să-i zic să-ți ia și ție sau să-i zic să pună o vorbă bună la soacră – poate aflăm ceva de brotăceii tăi?

    • Macar ai primit verde praz, soacra mea mi-a luat camasa de noapte roz ciclam eu nu port camasa de noapte si de la ros ma doare ficatul.

  58. Acesta este un experiment esuat. Ne faci sa ne pierdem vremea pe aici – iti facem trafic degeaba, macar daca ai scrie ceva serios sau interesant.
    Nu ma asteptam la asa ceva din partea ta – in general pari o femeie cu capul pe umeri, dar m-ai dezamagit cu articolul asta.

    😀 😀 😀

    • Asa este! Se tot comenteaza si nu te sinchisesti sa raspunzi! Pai macar asaaa… un multumesc, bogdaproste, ceva acolo. Lipsa de respect fata de cititori!!!

  59. Wowwww …. Ai mîncat (cu î nu cu â … ) o portocală întreagă???
    Nu te-ai gîndit și la alții care poate nu au o portocală?
    Și a fost mai mult așa sau mai mult așa? De ce vrei să ne ții în suspans?
    🙂

    • E mare gradina? Ca a mea e mica. Na, cine a mai pomenit gradina mare in Bucuresti? Ca doar nu suntem moguli!
      Dar ai dreptate! Numai casnice care n-au ce face la birou!
      SICTÍR, interj. (Arg.; în expr.) Hai sictir! = pleacă! marș de aici! șterge-o!; A da cu sictir = a sictiri. – Din tc. siktir.

    • Da…bine că ei stau pe bloguri masculine, care emană testosteron și discută despre… cum să treacă la nivelul următor în War of Someshit, sau cum să-și facă upgrade la scu*ă..scuze armă. Ce nasoale sunt gospodinele astea că se hlizesc și își fac ziua mai veselă p-acilea.

    • Iata si primul comentator via Zoso, ca tot intreba cineva mai sus cind vin, ca-i asteapta de azi-dimineata 😀

    • Dar tu ce cauti pe blog de casnica? Esti cumva in concediu de ingrijire copil, ca nevasta-ta te-a surclasat in cariera? 🙂

    • iar tu demonstrezi din plin cat de mare e prostia umana.. poate tu n ai ce face, din moment ce ai citit atatea comentarii incat sa tragi concluzii…

  60. Eu am mancat primul grapefruit din viata mea zilele trecute. Era tare zemos. Toate grapefruiturile sunt asa zemoase? Eram mandra ca nu mai mananc nesanatos seara. Am terminat grapefruitul intr-o ora. Dupa aia mi-a adus domnul o inghetata. Sorbet. De zmeura. Si de frica sa nu se topeasca am mancat-o. A fost ok, nu s-a mai topit.
    Poti sa imi raspunzi, te rog, la intrebare? Gen in MAXIM 10 minute?? Sa nu stau sa astept cand ai tu chef sa raspunzi!!!

  61. Zoso, darul lui Dumnezeu pentru femeile din blogosfera, ti-a dat link? La el pe blog?? OMG, femeie, tu stii ca ar trebui sa scrii o scrisoare de multumire, nu? Ca te face urita si frustrata, pe bune, chiar conteaza? Omul ti-a deschis larg portile celebritatii, alea pe unde circula numai hateri pe sprinceana, si tu te plingi! Bine macar ca recunosti, nu te ridici la inaltimea situatiei – ar fi si greu sa te ridici, nivelul fiind undeva sub zero 🙂

    • eu il citesc pe Zoso si mi se pare ca are o strategie buna.

      nu i-am.trimis scrisoare de multumire. las ca-i trimit un bax de portocale mai bine!

    • Adevarul e ca nu m-am gindit la strategie – vezi ce-nseamna un om de meserie, eu sint cititor amator, deci ma bazez pe continut, strategia din spatele lui ma lasa rece daca propriu-zisul nu are ce-mi trebuie. Hai cu baxul de portocale, sa nu zica omul ca esti nerecunoscatoare, pe bune 😀

  62. Eu sunt impresionata de modul in care ‘castigi’ commenturi pe blog! In fond traficul mare atrage contracte bune de publicitate asa ca felicitari pentru felul in care ‘iti conduci business-ul’! La fel de impresionata am fost si de postarea cu doamna cu muci!
    E funny dar totusi ce reprezinta timpul pentru noi?!

  63. Faptul ca portocala a fost asa si-asa a fost data de fapt de starea ta launtrica care te-a facut sa ai o asemenea perceptie despre portocala. Cu siguranta portocala a fost dulce si nu ti-ai dat seama. 🙂 🙂

    La cat mai mult trafic pe site! Go, go, go!

  64. Te citesc de mult timp. Imi place ceea ce scrii! Pana acum nu am comentat, am preferat sa savurez totul. Postul de azi ma amuza teribil.
    Ai mancat portocala, sa-ti fie de bine!
    Si eu mananc portocale, zemoase, dulci, asa si-asa! Cum le nimeresc.
    Multi ani sanatosi iti doresc!

  65. de unde ai cumparat portocala aia naspa??? pun pariu ca e reclama mascata, maine publici un articol in care ne povestesti ce ananas savuros ai mancat, dai detalii de unde l-ai cumparat si ce beneficii are consumul acestui fruct etc. … cat castigi pentru articole de-astea publicitare????

  66. Este indiscutabil faptul ca alegerea de a posta o portocala taiata simbolizeaza o preferinta pentru cezariana :))

    P.S.: nu m-am mai distrat asa de mult timp! :))

  67. Acuma sunt un adevarat hater, zic eu (Cu toate ca nu cred ca iti era dor de un hater). Fii atenta: de ce ai pozat si frunza, ai mancat si frunza? De fapt esti sigura ca nu ai mancat o lamaie? Ca daca era portocala nu spuneai ca o printesa „a fost asa si-asa”. Ce ne intereseaza pe noi ce ai mancat tu aseara? Nu o sa mai trec niciodata pe aici. Urasc modul sclifosit in care povestesti. Te crezi printesa? Cred ca in realitate este o reclama mascata pentru Billa… Urasc blogul asta! Il urasc! Si ce stupida idee ai avut. Auzi, sa ne spunem parerea despre o lamaie! Crezi ca suntem cobaii tai? Tu nu iti spui parerea despre vaccinuri, nu vrei sa ne spui cum este mai bine, cezariana sau nastere, nu vrei sa ne spui exact, atunci cand avem nevoie – unde anume pe blogul tau putem gasi o informatie utila, nu pui nici o poza cu copiii tai… Eiiiiiii. M-am suparat definitiv. Nici nu mai stiu de ce, dar m-am suparat! (Acum ma dau si cu fundul de pamant, dar sic – nu iti voi arata nici eu poza mea).

  68. Mai bine ai recunoaste ca ti s-a parut asa si asa doar pentru ca o mancai in prezenta celui mic si fara delfina. Caci e clar, o iubesti mai mult pe ea. Esti o mama asa de rea, cum nu a mai vazut pamantul.
    In plus, ai influentat si juma din femeile din tara sa nu mai fie multumite de portocalele pe care le aduc acasa sotii lor. Acum vei avea pe constiinta viitorul val de divorturi. Asta daca ai avea constiinta, doar ca evident nu ai.
    Ps: m-am gandit mult daca sa dau send. E prea multa rautate mai sus, chiar si pt o gluma. Te rog sa ma ierti si sa zambesti si atat.

  69. Nu esti deloc explicita, cum adica „asa si asa”? Vreau sa stiu exact ce inseamna fiecare „asa”.
    Cu ce fel de cutit ai taiat portocala? De ce nu ti-ai facut un fresh?
    Daca nu ai fost incantata de gust, de ce ai mai mancat-o? De ce nu ai aruncat-o? Reciclezi gunoiul?
    Incredibil.Blogul asta s-a prostit de totul totului.
    Ma duc sa mananc o portocala dar ce ma fac, vreau si eu una asa si asa dar nu stiu exact ce inseamna „asa si asa”.Si mai spun unii ca esti formatoare de opinie…de maine voi manca in fiecare seara o portocala, oare am inteles bine mesajul postarii?
    Cred ca da, ca in perla aia de la bac : „imparatul avea o curte mare si in fund, un mar”.Eu cred ca era portocala asta, asa si asa.

  70. Portocală??? Nu știai că de fapt un măr pe zi ține doctorul departe. Cred ca nu ți la sănătatea ta și a familiei. Off off.

  71. Si eu am început sa mănânc portocale neata pt tranzit. Am rămas cu niște hemoroizi dp sarcina groaznici. Nu-mi plac portocalele dar bananele constipa si moarta coapta bag cate o portocala pe stomacul gol. Desi încep sa nu mai cred in efectul lor laxativ. Vai si cat am fugit de ele cat am alăptat sa nu stric copilul la burta, desi ii dadeam si lapte praf in completare. Chiar, ii mai dai Sofitei formula? Matei are doi ani si jumătate si inca ii dau formula, dar s-au găsit unele deștepte sa imi spuna ca laptele praf il strica ca să-i dau de vaca că-i mai sănătos. Toată lumea stie ca are deficit de Fe laptele de vaca si dava faci un calcul niciacar nu iesi mai ieftin, dar nuuuu „io crescut cu lapte de vaca nu cu prafuri”. Da si cu mar cu biscuite de la doua luni, ca mama trebuia sa înceapă serviciul si cucu lactație … Ma rog, am înțeles ca le-ai luat de la Auchan, nu ma interesează reclama lor, daca îți iei un ban de ce nu, cine zice ca trebuie sa fie totul moca? Eu iau de la Mega mandarine, fooooarte bune.
    Te citesc cu placere 😉
    PS cu ce spuneai ca ai scăpat de hemoroizi?

  72. Cand am nascut, in momentul expulziei, ma gandeam la portocale. Si tu acum, cu postarea ta, mi-ai adus aminte de nastere.
    Tu la ce te gandeai cand ai nascut?

  73. Ca bine zici!!!! Si pt ca e februarie, si pt ca sunt de mai bine de 1 luna intr-o maxivacanta in Grecia cu fi’mea (9 luni are mandruta), si pentru ca in martie ma intorc la serviciu…ma duc sa mananc o portocala …zic :)))
    Ps: dude, e minunat sa te plimbi pe strada si sa vezi portocali cu …PORTOCALE ^_^ life’s great (btw, si eu am mancat ceva portocale asa si asa ‘la viata mea’ si uite acum…so, don’t give up)

  74. Este EVIDENT publicitate mascata la hrana pentru animale ….sau telemea de vaca australiana…sau altele asemenea!!! Oricum ideea este FURATA de alt blog, mult mai bun, care nu e pentru muieri, (linkul aici liiiiiinkkkkkkk bloooggg buuuun muuuult mai buuuun). PS: Printeso, sunt foarte suparata ca ti-ai luat parchet ca al meu si nici macar nu te-ai sinchisit sa-mi ceri acordul sa-l etalezi pe feisbuc…. 🙂

  75. Asa m-am distrat la textul scris de tine si mai ales de altii. 🙂 🙂 Ce pot sa spun, decat ca… esti la fel de minunata si cu si fara portocala si mai ales cu sau fara textul scris inainte de poza. 🙂 O zi minunata sa ai!

  76. Mai lasa-ma cu prostiile de portocale, eu n-am mai mancat o portocala calumea din copilarie, si nici atunci nu prea mancam, ca nu se gaseau. Nici nu mai cumpar. Acum am luat clementine, mai luam mandarine, dar si alea s-au prostit, cred ca-s de fapt tot niste portocale mici, ca nu li se mai desface coaja aiq cum stiam eu. Dar cu clementinele am avut noroc, se cojesc repede si sunt si bune la gust. Desi una parca a avut un pic gust de dero, dar nu-i nimic, bine macar ca nu i-am dat-o copilului, ca lui nu-i plac citricele, are doi ani jumate si tot nu vrea sa guste. Nici lamaie nu i-am dat inca, fiindca mi-e mila de el, desi ta-su zice sa-i dam, sa-l filmam si sa-l punem penet. Mda, minte tembela de barbat…

  77. Comentariile rautacioase nu trebuie decat sa te amuze, pentru ca deja e lege: cei invidiosi pe succesul si popularitatea altora fac asta + cei frustrati (cam tot aia e).

  78. Mi-a luat cateva zile dar am inteleees!!! De fapt Printesa e microbista si nu stia cum sa marturiseasca…si stiu si cu cine tine: Cuuuuu Portocala Mecanicaaaaaaa!!! Da, n-ai gusturi proaste, olandezii aia joaca uneori chiar bine. Si mai sunt si nitzel bunoci unii dintre ei. Dar limba, limba lor mi se pare imposibila. Nu stiu cum or suna injuraturile in olandeza dar sigur nu la fel de savuros ca pe arena nationala din Bucurestiul nostru mult iubit. Deci da…acum ca am deconspirat-o e clar ce face ea toata ziua: se uita la fotbal!!!

  79. Nu pot sa cred ….

    Ingros totusi randurile celor care au ” muscat” momeala, pentru ca nu ma pot abtine. Citesc de cativa ani blogul tau, o admiratoare secreta care-va-sa-zica, si vreau sa spun, parerea mea, acest test este cireasa de pe tort, fara ghilimele.

    O minte libera, stralucita, milioane de aprecieri din partea mea!
    Fericire si spor!

    L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *