Goana după scutece

Viața noastră cu copiii se desfăşoară om la om tot timpul, sîntem doi adulți la doi copii, deseori stăm patru la un loc, alteori fiecare adult manevrează (schimbă, adoarme, plimbă, hrăneşte) un copil, alteori eu stau cu ambii copii în timp ce celălalt adult rezolvă chestii urgente gen cumpărături, montat scaun de maşină, alergat după acte. În timpul săptămînii, adultul cu care fac echipă e Ioana, bona Sofiei. În weekend, tatăl Sofiei.

Cînd primesc cîte-o invitație gen: Vino la recent deschisul nostru #insert aici nume de salon/spa/teatru/restaurant# să te răsfeți alături de soțul tău pentru o sesiune romantică de #insert aici activitate gen masaj/relaxare/răsfăț/băut/mîncat/dansat# mă apucă rîsul, dar mai ales plînsul. Peste 15 ani, poate, le răspund oamenilor care mă invită, deeeestul de sigură că n-or să stea ei să mă aștepte atît.

În timpul săptămînii cînd am lucruri de rezolvat cu maşina, de obicei o iau pe Sofia (Ivan plînge în maşină dacă nu sînt şi eu cu el în spate), iar bebe rămîne 1-2 ore cu bona Sofiei. Unul dintre cele mai complicate demersuri este cumpăratul de scutece. Consumăm cam un pachet pe săptămînă pentru Ivan şi cam jumătate pentru Sofia, care încă poartă scutec noaptea şi la somnul de zi.

Mă înarmez cu o geantă de voiaj și un geamantan cu roți, iau copilul mare de o aripă şi mergem la magazinul de scutece. Cumpăr trei cutii pentru Ivan şi două pentru Sofia, provizii pentru o lună şi ceva. Împing căruciorul burduşit, cu ochii la Sofia care scormoneşte printre rafturi. După ce plătesc, o rog pe casieriță să mă ajute cu cazarea pachetelor în genți. Sofia se uită amuzată la teancul de cutii colorate:
– Maami, ia uite, un turn de chiloți, e mai înalt ca tine, hahhaaa! (noi aşa le zicem la scutece, că tot underwear sînt, cum ar veni).

Foarte amuzant, mai alea ca va trebui să car turnul pînă la maşină. Casierița scoate un cutter de sub tejghea, îmi taie cutiile de carton, acum am un turn din pachete de scutece mai înalt ca mine, am înregistrat progres! Cu un ochi la Sofia, care probează umbrele, înghesui pachetele în geamantanul pe roți şi în geanta de voiaj, un pachet îl bag în poşetă şi altul mi-l îndes sub braț. Pe un umăr arunc geanta, în aceeaşi mînă țin geamantanul, o mînă las liberă pentru copil. Care s-a lipit de frigiderul cu fructe bio şi cerşeşte acolo ceva boabe. Dau să intru după ea, evident nu e voie:
– Doamna, nu puteți intra cu produsele, vă rog să le lăsați în seifurile de la intrare.
– Aveți unul de dimensiunea unui Tico?
Nu, deci nu am loc să le las în seifurile de la intrare. Le trîntesc pur şi simplu pe jos la ieşirea din magazin.
Recuperez copilul, îi plătesc casoleta cu boabe, îmi redistribui încărcătura pe unde apuc, înşfac copilul, care mănîncă relaxat bio, pornesc pe scări la vale către maşină care e, desigur, parcată la 1 km distanță, că mai aproape n-am găsit loc.

Ajung acasă lac de transpirație, evident că nu încap în lift cu toate scutecele, las un pachet la parter, pe care-l şi uit, că Sofia mă toacă mărunt cu teoria boabelor de afine. Mi-l aduce la uşă mai tîrziu vecinul:
– Iar ați uitat un pachet la parter, doamnă.

Uite-aşa am cumpărat eu scutece în ultimele 7 luni, că atîta mi-a luat să aflu că există magazine online care livrează scutece acasă. Dap, atît de praf este creierul meu de mamă că, deşi toaate celelalte cumpărături mi le fac exclusiv online, am cărat la scutece ca disperata atîta amar de vreme.

Acum cumpăr scutece de la prietenul meu pe termen lung eMAG. Avantajul cel mai mare e că turnul de lenjerie intimă bebeluşească îmi poposeşte la uşă. Alt avantaj deloc de neglijat e că mereu prind oferte bune, cu discounturi sau obiecte cadou la două cutii cumpărate (o păturică, de exemplu, la cumpărarea a două pachete jumbo).

Acum e ofertă bună la Pufies, de care voi profita lacom şi fără ruşine: 10% discount, cu transport gratuit dacă achiziționezi mai mult de două pachete. Oferta detaliată o găsiți la eMAG, aici.

Juniorul poartă Pufies, pe care le-am descoperit de cîteva săptămîni şi care-s cam gorgeous, aşa. Sînt ultra colorate şi arată ca nişte pantalonaşi de mers la plimbare, nu ca nişte izmene plictisitoare, albe. Abia aştept să defilez cu el la vară-n parc cu fundul ascuns sub minunile astea! Dar despre asta într-un episod viitor, dragii moşului, cu mai multe poze şi detalii.

2015-03-25 15.03.49

Voi dacă ştiați de treaba asta cu comandat scutece online, de ce nu mi-ați spus şi mie?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

64 comentarii

  1. foarte buna treba cu scutecele de la emag. Noi luam de mult de la ei si de pe elefant.ro. Si ei au tot felul de oferte si uneori carti cadou. Nu m-am gasndit ca tu nu stii ca bunul tau prieten virtual are si scutece!

  2. N-am cumparat din magazin decat primul pachet, inainte de nastere. Noi cumparam Libero (in magazine la noi oricum nu se gasesc din astea),initial aveau si pe Emag pachet mare, de 86, acum nu mai au si luam din alta parte, dar treaba cu adusul la usa … priceless. Luam mereu 4-5 pachete si o vreme n-avem treaba. Ti-am fi spus, daca ne-am fi imaginat ca nu stii :).

    • Oana se gasesc la billa scutece Libero. Si eu tot de la emag m-am aprovizionat pana acum 8 luni cand am trecut la chilotei adevarati.

  3. Tocmai tu, care il laudai pe bunul tau prieten Emag? Si noi comandam de la ei si e super comod sa vina acasa, sa prinzi promotii si tot asa. Inainte luam de la BebeTei, tot Puffies ca sunt bune si pretul era cel mai bun la ei, dar ni se mai lipeau de mana si alte chestii „utile” si ajungeam sa mai cheltuim cateva sute de ron. Asa dragul de Emag ne scuteste si de drum…si de bani in plus.

    Sa ne ierti ca nu ne-am gandit si la tine.

  4. Eu am scapat de treaba asta cumparand scutece lavabile. Asa de chimic mi se pare ca miros toate pe care le-am incercat, ca am zis ca merita sa mai pun o masina la spalat o data la doua zile. Din cand in cand ma mai satur de atata spalat, dar noroc ca mi-s dragi ca sunt tare frumoase si imi trece saturatul…

  5. Yuhuu scutece Puffies folosim si noi , de obicei luam de la Bebetei , chiar aseara am fost . Am incercat multe pana am ajuns la ele si suntem foarte incantati , n am avut nici un accident pana acum , imi plac tare mult ca sunt asa colorate 🙂

  6. Nu ți-am zis pentru ca noi știam că folosiți scutece marca DM, iar aceștia nu livrează la uşă :D! Plus că nu ne imaginam ( sau eu nu-mi imaginam, cel puţin) ca e asa anevoioasa treaba cu scutecele. Noi avem, ce-i drept, un singur consumator de chiloţi de unică folosință ( si noi tot chiloţi le zicem) şi luăm din Carrefour cate o cutie, două, când facem cumpărăturile mari. Noua ne e ” teama” doar de totalul de la casă, nu de transportatul lor acasă :))).

  7. In ziua in care am nascut mi-a livrat si mie Emag primele doua baxuri de Pufies.S-a nimerit sa decaleze ei cu o zi livrarea fata de cum ma asteptam si eu tocmai atunci sa nasc(l-am sunat pe curier din postoperator insa fusese istet sa caute totusi pe cineva acasa).Emag mai ofera si servetele umede gratuite ori discounturi.Spor la cumparaturi 🙂

  8. ai auzit de lavabile? alea le cumperi odata, sunt marime unica( se regleaza din capse sau elastec) , le cumperi odata si doar le speli… si chiar arata super, nu dau impresia de lenjerie de plastic sau hartie.

    • sigur ca am auzit, dar gindul ca trebuie sa curat caca de cinci ori pe zi de pe material, sa spal, sa intind, sa le string, nu, no way, nu am timp si nervi pentru asa ceva.

    • Da, se pare ca asa e mai eco – cu lavabilele astea. Ca pe vremea cand eram noi mici – imi spunea mama ca spala cate 3 feluri/forme de carpe de infasat x 6-7 schimburi pe zi. Fierte in cazan si uscate in uscatoria blocului. O placere, ce mai!
      Iar la lavabilele astea bineinteles ca inainte de a fi spalate trebuie indepartat grosul (prin metoda cutitului de lemn, oare?? :)))
      In fine, nici nu mi-ar trece prin cap sa imi complic astfel viata… doar de aia am progresat si exista scutece de unica folosinta.
      Eu am folosit Pufies cam de la inceput pentru Tudor, cam 5 pe zi folosim si in prezent la 2 ani si 3 luni. Nu mi se pare ca este diferenta calitativa intre ele si alte marci, adica daca face mult pipi peste noapte deverseaza din orice marca de scutec 😀
      La mine a durat cam 1 an si 3 luni pana am descoperit ca se pot comanda de pe Emag… Oricum, desteapta chestie – ti le aduce la nas chiar in aceeasi zi daca te trezesti sa le comanzi dimineata 🙂

  9. Ce dragut ai povestit, desi sunt sigura ca tie nu ti parut simpatic momentul cu trolerul in brate si scutecele la subrat.

    Stiam ca folosesti scutece babylove, cum ti se par comparativ cu pufies? noi folosim de 1 an libero si babylove.

    • sint foarte faine babylove, pt ca nu miros deloc si sint foarte aerisite asa. sofia foloseste de 3 ani si nu am avut niciodata probleme. libero nu am incercat.

    • De unde luati scutece babylove mai exact ? Imi place subiectul pentru ca si noi ne pregatim usor, usor cu tot ce tine de bebe 🙂

  10. pff, noi puffies cumparam, ieri a sosit la birou comanda de la emag, le-am cazat in portbagajul unei prietene, no worries 🙂
    seara le-a luat sotu’ si acum suntem asigurati vreo 2 saptamani, pan’ la urmatoarea comanda..
    tu de ce nu comanzi? 🙂

  11. Au si scutecele de unica folosinta avantajele lor (le ai gata pregatite si le arunci direct), insa multi parinti deja iau in calcul dezavantajele lor (riscul de iritatii, expunerea prelungita la chimicale nedeclarate care se pare ca pot avea efecte urate pe termen lung) si considera alternativa scutecelor refolosibile ca fiind mult mai avantajoasa.

    – Printre beneficiile scutecelor lavabile se numara in primul rand aspectul sanatatii (asa cum alegem fructe bio, asa alegem sa punem materiale naturale si curate pe pielicica celor mici, eventual spalate si cu detergenti eco si antialergenici).
    – Apoi se face si o foarte mare economie, costul acestora ajungand, cu tot cu apa si curentul consumate, la maxim 2000 de lei. Poate rezulta de aici practic o economie de vreo 3500 lei (sau 7000 lei la 2 copii)! De ce sa arunci toti acesti bani, munciti din greu, la tomberon? Gandeste-te doar cate alte lucruri ai putea face cu ei…
    – Ca sunt foarte frumoase vad ca s-au prins si producatorii celor de unica folosinta si au inceput sa faca scutece cu hartia imprimata. Intr-adevar, iti vine tare drag cand ai raftul colorat si nu stii ce culoare sau model sa mai alegi. Cu adevarat iti vine sa-l porti pe afara numai in scutec, sa vada toata lumea ce minunatii textile poarta copilul tau. 🙂

    Multa lume se sperie cand aude ca trebuie spalate, insa vreau sa-ti spun ca nu e nici o filosofie. Un scutec bun, cu strat anti-umezeala (stay-dry) se curata extrem de usor de chestiile solide scuturand la wc si clatind apoi doar sub jet de apa la robinet, fara sa trebuiasca sa atingi nimic. Dupa asta le bagi pur si simplu la masina de spalat. Nici asta nu e o greutate pentru ca oricum speli rufe, iar 5 chilotei pe zi in plus nici nu se cunosc printre celelalte hainute.

    Te-ai convins? Daca nu, mai studiaza putin subiectul. Vei descoperi o lume fascinanta.;) Te astept in „club”. 🙂

    • Si sa ne amintim ce cantitate de deseuri care nu sunt biodegradabile produce folosirea scutecelor de unica folosinta.

    • Stiu ca in grupul de FB nu vrei dezbateri de genul, dar si eu le recomand. Al nostru odor are 1 an jumatate si folosim de la 3 luni. Am investit in ele cam 1000 RON, spal saptamanal, dar merita efortul. Nu mai am stresul cu comenzile si sunt si mult mai sanatoase. Zic si eu 🙂

  12. Daca ai drum vreodata prin Doraly cauta magazinul DCN EU (este un soi de hypermarket de menaj si drogherie).Au preturi mult mai bune la scutece si ca la Bebe Tei.sub 1 leu bucata.Si Pufies sunt la super pret acolo.Pentru cine nu sta in zona este departe intr-adevar, insa se merita sa mergi odata pe luna si sa iei mai multe produse la pret mai mic decat in hypermarketuri.

  13. Si noi tot pufies, si noi tot emag:) Si in plus, si carrefour-online.ro, poate nici de ei nu stie toata lumea. Eu comand tot-tot-aproapetot : mancare, apa, vin, detergenti etc, livreaza la usa a doua zi, dau rateuri minore si in limita suportabilului.
    Fetita mea s-a nascut in miezul iernii, cand era zapada de 1 metru in bucuresti, iar la noi pur si simplu nu ar fi avut cine sa mearga la cumparaturi, sau n-ar mai fi avut unde parca la intoarcere, asa ca as fi murit de foame si de sete daca nu era carrefour:) De fapt, nu, as fi trait cu pizza si chinese, dar nu mai incapeam pe usa probabil.

  14. Merci de pont. Tocmai am comandat 2 baxuri de Pufies Fashion Collection de pe emag.
    O sa am un bebe cu un fundic fashion :)))
    E prima oara cand folosesc acest brand… sper sa fie ok ca si calitate. La inceput foloseam Pampers dar nu suportam mirosul ala chimic si am schimbat rapid cu Happy de la Bella. Sunt super ok. Tot de pe emag luam si noi… si de pe elefant.ro. am prins la ei o oferta cu o carticica cadou si papusica pisicuţă integrata in ea. Cu pisicuţa Nuţa :))) am invatat pe de rost textul toti membrii din casa iar bebe se distreaza maxim. Tare bine ne mai prind ofertele astea :D. Te pup. Imi plac toate textele tale si ma regasesc in multe din ele.

  15. Gata, am si comandat. Nu stiam si uite ca mi-e ciuda ca tocmai am luat la supra pret la magazinul de langa mine (si nici macar nu aveau Puffies care imi plac nespus de mult), ca evident eram in criza de scutece 🙂
    Multumim de info!

  16. noi am avut o experienta proasta cu emag, am comandat nr.3 si ne-au livrat nr. 5. Le-am scris si ne-au sunat inapoi de abia peste 2 luni ca au vazut sesizarea si ni-i schimba. intre timp crescuse bb si nu mai aveam nevoie de nr. 3. am zis ca nu mai comand de la ei dupa faza asta.

    • in sfarsit cineva care nu lauda emag-ul. am comandat si eu on line scutece la sf lui decembrie si am primit nr 5 in loc de nr 2…pana s-au sucit, rasucit, au mancat de craciun si baut de revelion le-am zis ca nu mai vreau nimic, doar sa imi dea banii inapoi…intre timp copilu’ creste, nu asteapta sa livreze emagu’. de la bebetei luam puffies, fac comanda on line si o rog pe mama sa o ridice si sa mi-o aduca acasa sau ma deplasez la dm…dar acolo e riscul mare sa se lipeasca si altceva de mana

  17. Pufies rules! eMag super rules!
    Eu am cumparat Happy in primele 2 luni, online de la Bebe Tei, cu care ne-am inteles f bine. Mi se pare mai simplu online, mai ieftin si nu mai pierd vremea pe drumuri.
    Apoi am descoperit oferta de la eMag, unde de foarte multe ori, desi nu era promitie pe site, pe langa baxul de scutece Pufies am primit bonus si un pachet de servetele din aceeasi gama.
    Am observat ca macar o data pe luna scutecele intra la promotie (toate brandurile nu doar Pufies), de cateva ori am luat baxul de 70 de scutece + pachet servetele umede, cu 47 RON. Si cele din gama Fashion Collection sunt super dragute, ultima oara am avut cu stelute :)))
    Si pe langa scutece si jucarii, de la eMag am comandat si haine pentru copii ieftine si de calitate.

  18. Personal, nu inteleg de ce cineva ar aprecia scutecele lavabile. asta daca ai timp berechet sa speli, sa usuci non stop niste carpe. De ex scutecele babylove, nu irita, nu au parfum, sunt usoare si usor aerisite. mai demult am ramas in pana de scutece, am luat pampers. Horror, a dat pe langa, s-a iritat, miroseau scarbos de dulce.

    dar, daca umbla trendul back to nature, mnoo…lumea se conformeaza si cumpara scutece lavabile. Acum 20 de ani mamele noastre isi stricau mainile spaland carpe si ar fi dat orice sa aiba confortul nostru. Nu apreciem deloc civilizatia si evolutia.

    • A iubi natura (in care traiesti si tu) nu e un trend. :)) Este vorba de un alt nivel de constiinta. Unii oameni inteleg ca actiunile lor au efect asupra mediului, asupra celorlalti si incearca sa genereze cat mai putina suferinta mediului si celorlalti. Actiunile noastre au efect (fie ca vrem sau nu sa recunoastem 😉 ) si a gandi ca oricum nu conteaza (ca si altii o fac) nu face decat sa adauge la nepasarea colectiva. Si civilizatie nu inseamna sa iti fie mai confortabil, indiferent de consecinte. Sau… da? 😀

    • Raluca sunt de acord cu tine. In tarile vestice aceasta schimbare la scutece lavabile s-a facut in masa deja prin anii ’80, dupa ce s-au facut studii si s-a aratat cat de mult polueaza scutecele de unica folosinta mediul inconjurator, iar faptul ca acestea se mai comanda de pe internet creste si mai mult footprint-ul unei persoane…

    • iti spun de ce le apreciez eu: pentru ca am folosit in primele 6 luni diverse marci de scutece de unica folosinta si pur si simplu nu suportam mirosul lor; al doilea motiv: ma durea sufletul cand vedeam cat arunc la gunoi, atatea deseuri si pentru ce, pentru pipi? As vrea sa-ti arat carpele mele, sa vezi ce frumoase sunt, dar nu pot pune poze. Si mama la inceput mi-a spus ca nu intelege, dar asta inainte sa le vada si sa ma vada cum le folosesc, acum ma lauda si le lauda la toate prietenele. Da, imi ia o masina de spalat in plus o data la doua zile, deci cu tot cu intinsul lor e o jumatate de ora la fiecare doua zile. Da, trebuie schimbate cam la doua ore. Da, la inceput, insist, la inceput, pana gasesti rutina potrivita de spalare si inveti cum sa le pui corect pot sa miroasa urat si sa ai scurgeri deci sa fie nevoie sa schimbi bebelusul in intregime. Vad ca multe mamici se intreba ce se face cu caca. Ori folosesti un fel de hartie igienica din hartie tesuta pe care il pui in contact cu pielea si il arunci cu totul in wc, ori pur si simplu scuturi deasupra wcului sa cada grosul si apoi il pui in galteata pana la spalat. Le pui la soare si nu ramane nici o pata. Eu nu m-am plimbat niciodata cu caca in geanta. Deci la mine singura constrangere e o masina de spalat in plus o data la doua zile. O accept cu drag.
      ps: Nu sunt un taliban al scutecelor lavabile si folosesc fara frica si din celelalte cand e nevoie. Nu sunt un taliban eco – natura, dar cand pot sa fac ceva, fac, triez ce arunc la gunoi pentru ca am in fata blocului cutii speciale pentru deseuri, iau metroul ori de cate ori pot si folosesc masina doar cand nu am de ales si cam atat.

    • Foarte incurajator comentariul tau, ma bucur ca ai scris!
      Eu una nu ma pot mobiliza sa trec la scutece textile, pur si simplu nu pot, nu am timp, nu am putere sa mai fac si asta, dar sigur sint mame cu un dram de timp in plus care vor fi incurajate, multumim!

  19. Eu folosesc si scutece lavabile si scutece normale de vreo luna si jumatate. Nu am decat doua lavabile deocamdata, pe care le pot folosi de 3-4 ori pe zi (am mai multe inserturi pentru un scutec pe care le pot inlocui), restul de unica folosinta. Acum imi pare rau ca nu le-am incercat mai devreme pe cele lavabile, as fi facut ceva economii, si nu mi se pare foarte complicat sa le folosesc. Bebelul nu se irita de la chimicale, nu am avut niciodata „accidente”, pe cand cu cele de unica folosinta mi se intampla din cand in cand (eu folosesc Pampers, active fit, deci nu cele mai ieftine, si totusi…). Nu trebuie sa le speli imediat, pot fi puse intr-un saculet special si spalate cand se umple saculetul. Eu inteleg de ce ne place sa folosim scutecele de unica folosinta (repet, si eu folosesc), dar mi se intampla sa imi imaginez draga noastra planeta inecata in scutece pline de c****. Le aruncam la gunoi si nu le mai vedem, uitam de ele, dar un scutec se degradeaza in cel putin 200 de ani. Ca sa nu mai vorbesc de chimicalele din ele. Ok, e mai usor pentru mine, pentru ca trebuie doar sa arunc gunoiul, dar copilul meu va trai intr-o lume poluata si din cauza mea. As mai vorbi si despre absorbantele intime care contin tot atatea chimicale (pe care companiile producatoare nici nu sunt obligate sa le afiseze pe pachet), dar asta e alta poveste. Nu voiam sa las niciun comentariu la articolul asta, dar am vazut ca multi au dat dislike le comentariul celei care vorbea de scutece lavabile si mi se pare deplasat. In alte tari scutecele lavabile sunt raspandite si apreciate, in Romania vad ca e mai greu. Poate suntem inca traumatizate de vremurile cand nu aveam masina de spalat si mamele noastre trebuiau sa spele totul la mana… Acum cu toata tehnologia asta, mult mai usor sa bagam un saculet de scutece in masina si sa le scoatem (aproape) uscate.

    • Unii zic ca s-ar degrada in 200 de ani, altii in 500 de ani, altii zic ca nu sunt biodegradabile… De fapt scutecele de unica folosinta nici nu s-au inventat de atata timp ca sa se degradeze vreunul, deci ramane sa ne mai gandim la aspectul acesta… si la planeta in care vor trai copiii nostri…

  20. Eu inca nu am nascut, dar abia astept (are we there yet?) :))
    Mno, si mi-am luat deja 4 baxuri de scutece de pe drumurile zilnice – DM – si vreo 5 lavabile, cu nu stiu cate inserturi. Sunt irezistibile acum, peste doua luni nu stiu daca o sa am aceeasi parere, insa le dau o sansa pentru ca am o prietena care s-a inteles super-bine cu ele. Eu cred ca o sa merg initial pe varianta de mix intre cele doua tipuri, and why not.

    Ofc, cu fingers crossed sa faca galben/maro pe cele de unica folosita :))

    Cat despre comentariile de mai sus, relax people, they are only nappies. Cum or fi ele, lui bebe nu-i pasa decat de iubirea voastra 😀 Cum zice Domnul Sot, el ar fi cumparat toate albe, modelele cu stelute, bufnice, panda si culori le-am luat pentru mine. Da, n-am alta ocupatie mai buna :))) this is fun, let’s leave it at that!

  21. Eu am un bebe de 5 luni – fetita. Folosesc Pampers. Citesc comentariile si pare ca sunt singura. E ceva in neregula cu marca asta? Noi utilizam 5 – 6 pe zi…poate nu ma pricem eu 🙂

    • Chiar asa, care e problema cu Pampers? Si eu folosesc pentru baiat, 11 luni, fara sa fi fost probleme.

    • Se pare ca Pampers sunt albiti cu clor. Si contin mai multe chimicale decat alte marci. Doar ca au cea mai agresiva reclama. Eu pana sa nasc nici nu stiam ca mai exista si alte marci. Noi folosim Huggies. Sunt super pt noi.

    • Pampers din pacate, daca scormonesti internetul, este considerat otrava pentru organism (adica substantele din el). Eu am renuntat imediat ce am citit, chit ca aveam un stoc serios, le-am abandonat. Citeste despre substanta numita SLS si fa-ti singura o idee… eu m-am infricosat. Poate gresesc, dar pe copilul meu nu fac experimente.

    • By the way, tocmai am comandat si eu Pufies de la Emag, 4 cutii, sa fie! Pretul este surprinzator de bun.

  22. Articolul e scris frumos si delicios, dar pe mine una ma indeparteaza tot mai mult de blog faptul ca ma astept de la orice post sa se finalizeze cu o reclama, lately. Inteleg motivatia si normalitatea, e probabil o evolutie fireasca a unui blog, dar parca scade din veridicitatea intamplarilor povestite. My 2 cents.

    • dar scrie de la inceput daca e campanie sau nu, nu inteleg de ce zici ca te astepti ca orice post sa se termine cu o reclama.
      scrie de la inceputul postului – publicitatea are eticheta „Campanii”, deci in primele 0.5 secunde iti poti da seama daca e un post publicitar sau nu.

      deci nu ai nici un motiv sa spui ca „te astepti sa se termine cu o reclama”. nici un motiv legitim, vreau sa zic.

  23. Chiar de la emag cumpărăm cel mai des. Si-s si mai ieftine ca in hipermqrket. La pampers ma refer. Si o data cand mi s-a părut ca erau mult pe emag, in carrefour erau si mai scumpe 🙂

  24. Noi folosim Babylove si ne plac foarte mult. Am testat si Pampers ca am mai primit cadou dar ar fi cred ca ultima marca pe care as cumpara-o. Se intreba cineva mai sus ce e in neregula cu Pampers. Pentru mine in primul rand mirosul atat de dulceag, artificial si puternic pe care il are acea lotiune a lor. Apoi, singurele „accidente” de scutec pe care le-am avut in 7 luni au fost cu Pampers, cu Babylove zero scurgeri sau iritatii. Am incercat si Toujours (marca proprie Lidl) si mi s-au parut bune, seamana destul de mult cu Babylove dar sunt mult mai groase. Chiar o sa incercam si Pufies, nu stiam de Fashion Collection, sunt simpatice tare!

  25. Scutece textile si ai scapat de cumparat / livrat turnuri de underwear. Unde mai pui ca au niste print-uri adorabile si le poti folosi la Sofia, la Ivan si la urmatorul print mostenitor, ca nu se strica asa, cu una-cu doua.

  26. O alternativa sunt scutecelele textile. Colorate, ecologice ( prietenoase si cu funduletul de bebelus si cu mediul inconjurator) si ceva mai economice.

  27. Buna,

    Imi pare rau pentru experienta ta de la magazinele fizice. Pe langa emag.ro si elefant.ro mai exista si farmaciatei.ro care are preturi mai mici decat multe hipermarketuri. Stiu asta pentru ca mereu imi comand laptele praf si scutecele de la ei si au preturi mai mici decat Auchan.

    Sa nu te superi pe mine dar cu cat sunt mai colorate scutecele cu atat sunt mai nocive. Basca gelul acela…in fine, din experienta scutecelor cumparate pentru 3 copii din care 2 gemeni iti pot spune ca cele mai ok dar si mai scumpe sunt cele organice – din hartie ma refer. Au si cei de la farmaciatei.ro dar se pot comanda direct si de la mama lor din UK. Pentru cine are mai mult de 1 copil sau 2 e mai ieftin din UK.

    Apoi…din toate marcile incercate singurele la care nu s-au facut rani din cauza chimicalelor sunt Libero Comfort – au si o sigla cu ECO pe ele dar au pret normal si Huggies. Ambele atat in varianta cu arici cat si gen chilotei.

  28. De cateva zile am trecut si noi la puffies, sunt foarte multumita de pretul lor de pe emag. Multumim de pont.

  29. Eu m am informat bine cand eram insarcinata si voiam sa incerc Libero pt ca mi s-au parut cele mai ok, insa am primit un pachet de Pampers, model cel nou, am uitat cum le spune… Au fost ok, dar abia asteptam sa le termin si sa nu mai cumpar, pt ca citisem cat sunt de toxice ?
    Apoi am cumparat Libero o perioada, de pe Emag, nu stiam ca si Billa aduce… acum s a deschis DM in Iasi si am luat Babylove pt ca am auzit numai lucruri bun, vedem ??

  30. Bamboo extrem de bune. Erau si prin 2013, acum deja sunt marca arhi.cunoscuta. Si eu am 2 copii, dar n-am trait stresul de a cumpara si transporta vagoane de scutece. 2 pachete mari la 10 zile ajung lejer. Povestea asta suna a reclama la emag ? Nu e usor cu copii, dar nici tragedia de mai sus, drept urmare, cu 2 copii am timp sa citesc si sa comentez la ‘romane’ de cat de grea e viata cu copii, a unei persoane care cica nu are deloc timp ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *