Mic dejun cu o lingură și trei guri

Buimacă și adormită, mă așez pe canapea cu bolul cu cereale, semințe și iaurt în brațe. Stau cu ochii închiși și mai moțăi cîteva secunde. E abia ora 7. În alte vremuri, la ora asta mă întorceam pe partea cealaltă și mai dormeam trei ore.

Ivan stă în fund pe canapea lîngă mine și mă trage de haine, vrea să se ridice în picioare. Cu ochii închiși, iau o lingură de cereale și o îndrept spre gură. Aud gura lui bebe deschizîndu-se laaarg. Deturnez lingura, să guste și el. Molfăie bucuros.

De pe hol aud un tropăit mititel.
– Vreau și eeeeeeeeeu! anunță Sofia cu strigăt. Vine alergînd și alunecînd pe parchet. Pune frînă cu gura larg deschisă la lingura mea. Gustă și ea.
– Ce bun e! zice Sofia.
Bebe înghite zgomotos, semn că și lui i se pare bun, cască iar gura. Eu nici n-am apucat s-o deschid pe a mea. Îi dau iar lui, Sofia zice iar:
– Vreau și eeeuuuuu!
Ia și tu. Lingura mea plină cu iaurtul meu cu cerealele și semințele mele aleargă între cele două guri mici larg deschise. Pînă îi dau unuia, celălalt mestecă și înghite, apoi deschide iar gura, mă întorc dintr-o parte în alta, încerc să mai strecor și la mine cîte ceva, cam o lingură din cinci nimerește ținta inițială. În două minute e gol castronul. Amîndoi se uită dezamăgiți pe fundul gol. Bebe cu sprîncenele ridicate a întrebare, Sofia direct:
– Nu mai e?
Oftez. Nu mai e. Mi-e foame. Dar mai mult mi-e drag. Să ne fie de bine.

Sursa foto preview: bebe flămînd, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

35 comentarii

  1. Ce frumos! Asa e si la mine cu trei mai nou, 5 – 3- 1 an.:) E dulce de tot! Felicitari pt iubirea ta. Se simte in fiecare litera.

  2. Frumosi sunteti!! Cand era fetita mea bebe si ii dadeam mancarica cu lingura, de odihnita ce eram ii bagam si sotului -care o tinea in brate- cate o lingura in gura !!!! Sa fim sanatosi !!

  3. Eu o înțeleg pe Sofia. Si eu după ce mănânc iaurt cu cereale simt o foameeeee…. mai tare decat înainte sa mănânc cerealele.

  4. combinatia de iaurt cu cereale (banuiesc ca nu la porcariile din comert te referi ci la fulgi de ovaz, grau, secara, etc.) din ce am citit eu nu e prea buna. Cerealele se digera diferit fata de iaurt si pot aparea probleme. Cerealele se combina foarte bine cu fructe.Eu zic sa citesti despre asta. Stiu ca le dai copiilor mancare sanatoasa dar au grija si la cum alegi sa le combini. Numai bine!

  5. Gosh, am uitat ce voiam sa comentez *baby brain*.. si eu am mancat tot asa de dimi. Iaurt cu fulgi de hrisca si ovaz, seminte mix „omega” (fl soarelui, dovleac, in) si ceva stafide ramase prin camara.. miam!

  6. Citesc de ceva vreme blogul. Unele articole imi plac tare mult, altele nu prea. Asta nu e de rau, doar avem pareri diferite in unele lucruri.
    Articolul asta chiar mi-a placut. Mi-a placut pentru ca cunosc sentimentul de a imparti mancarea cu o gurita mica flamanda, care striga entuziamata „oaaa, papa!”
    De cand cu ea, suntem mai atenti la ce mancam. Vreau sa mancam in asa fel incat daca ea (care are deja 1 an si 4 luni) vrea sa manance din farfuria mea sa-i pot da, linistita!

  7. Hihi, asa patesc si eu cu picii mei. Am gemeni si, de fiecare data cand imi iau un iaurt sau imi pun un pahar de lapte, oricat de satui ar fi, vin si se aliniaza in fata mea. Si uite asa, de la unul la altul eu nu mai apuc niciun strop. Dar asa fericita sunt!!! E o bucurie sa ii vezi cum stau ei cumintei asteptandu-si randul 🙂

  8. eu din postarea asta apreciez si faptul ca tu mananci mancare f sanatoasa, care poate fi data si copiilor tai.si in al doilea rand sa te tot trezesti dim asa, chiar daca e prea de dim. eu cand le vad ochisorii dim uit de toate. fii-miu are o problema cu mancatul din bolul meu de cereale – mami mancam amandoi lapte cu cereale, da?si dim a fost f dezamagit ca nu i-am mai lasat si lui de la mine, desi ii pusesem exact la fel si lui (cu exceptia boabelor de hrisca pe care le-a cam scos).celei mici(11 lunite) inca nu ii dau din iaurtul meu si nici lapte cu cereale.

  9. Frumoasa descrierea 🙂 Dar parca nu e indicata folosirea acelorasi tacamuri la masa si de adulti si de copii. Se transfera foarte usor bacteriile adultilor la copii…

    • corect, mai putin cand e vorba de mama lor.
      asta zic eu, care sunt un germofob de clasa mondiala :))
      eu nu-i dau copilului sa manance cu lingura mea (desi se poate argumenta ca asa ceva e exagerat, recunosc) si bineinteles ca as face urat daca o persoana straina mi-ar hrani copilul cu lingura lui, dar chiar si eu inteleg ca copiii stau calare pe mama de dimineata pana dimineata, deci nu e ca si cum mai sunt microbi pe care sa nu-i fi luat deja de la ea prin atingeri, pupat, lapte etc

  10. Ce imagine frumoasa, parca va si vad ! Totusi citind randurile tale de mai sus mi-am dat seama cu ce sechele am ramas eu din cauza mancatului. Fiu-mi-o , cand era de seama lui Ivan nu deschidea gura la nimic…nici acum nu e vre-un mancacios dar pentru mine mesele lui de bebelus au fost un chin…sorry pentru ca-s un pic off-topic dar va invidiez 🙂 dragi mamici ale caror copii MANANCA !

  11. Deci eu de aia-s grasa, ca ai mei nu mananca si imi ramane mie cantitate mai mare de mancare 🙁 … cea mica isi acopera gurita cu mainile, cel mare ia cate doua inghitituri si se declara satul.
    Asta e unul din articolele tale care ma face sa mor de invidie!!

  12. La noi in casa se consuma zilnic „sendvis de iubire”: geloasa pe mine si ta-su la ora de imbratisat si pupat dimineata, Giugiuca se ridica, se baga intre noi: „viau si eu! Fatzem un sendvis de iubile?” Ea este mierea care lipeste feliile de paine 🙂

    • Ce taree….. si noi musai sa facem sendvis ! Daca ne vede ca ne imbratisam, hop si el !!! 🙂

    • Da asa si la noi cu luatul in brate. Cum ne vede pe noi ca ne luam in brate cum be trage de haine ca vrea si el. Si nici noi nu putem manca fara degetele de copil la noi in farfuri. Daca el are de mancat gris cu lapte si eu mananc fasole cu ceapa, atunci musai el tre sa manance gris cu lapte cu fasole si cu ceapa. Dupa care se alinta fericit pe burta ca e satul.

  13. Cat de frumos. E una din acele postari scurte, dar pline de inteles si simtaminte, mai ales pentru noi mamicile. Ramane macar hrana sufleteasca

  14. Of, of, of! Si cand le pui lor, in castronelul lor, pe scaunelul lor, cu lingurita lor, FIX aceeasi mancare, toata ajunge pe jos sau in cazul fericit e mancata de cainele care abia asteapta si el 🙂

    • Doamne ajuta cu studiile astea, ca de altfel dupa ce nasteam copilul, pe buune ca nu stiam ce sa fac cu el. Dar asa…m-am apucat de citit studii si acum sunt muult mai luninata! Claar!

    • pai bine, dar asta inseamna ca nici eu nu ar trebui sa-mi pup nevasta?
      ca poate unul din noi are carii iar celalalt nu.
      adica, e mai periculos la copii decat la adulti?

      eu stiam ca din contra, schimbul de saliva (ex. prin sarut) intareste imunitatea in timp.
      dar altfel, stiam si ca gura este una din cele mai pline de bacterii parti ale corpului uman, imediat dupa maini.

    • Un copil are sistemul imunitar in formare la fel ca intreg organismul de altfel…iar pericolul e si mai mare atunci cand dintii erup, dc citeai mai bine articolele de mai sus…e absurd sa negi o realitate fundamentata stiintific..In alta ordine de idei, am creste copii mult mai sanatosi fizic si psihic, daca noi, parintii am invata sa diferentiem intre nevoile nostre si cele ale copilului.

  15. Nu are sens sa le mai explici, Irina..Si eu am zis acelasi lucru, bine intentionata fiind. Dar am primit dislike-uri. Stiu ca Ioana era preocupata de sanatatea orala a copiilor, nu le da nici dulciuri si m-am mirat sa citesc ca foloseste aceleasi tacamuri cu copiii la masa. Lumea inca nu constientizeaza aspectul asta, desi la o simpla cautare pe google gasesti atat articole in romana, cat si in engleza. Ne preocupam atat sa le fie bine copiilor, de la ce sisteme de purtare sa cumparam, cat sa alaptam, cum sa-i educam, dar partea asta o ignoram. Recent am citit o stire ca un bebelus a murit din cauza ca a fost pupat de un adult care avea herpes. Poti sa ai herpes (in faza incipienta) si sa nu stii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *