Maraton prin deșert pentru Inima Copiilor

Azi dimineață, în timp ce gîfîiam de mama focului făcînd exercițiile de kineto cu antrenorul, îmi sună telefonul, număr ciudat:
– Alo, bună ziua, Paul Dicu sînt.
– Bună ziua.
– Vă sun din deșert.
– Siiigur că da, vreți să-mi vindeți niște nisip bio sau ce?
– Nu, zice, eu sînt aici să alerg. Pentru Inima Copiilor.

Zbang. E Paul Dicu, omul care aleargă 250 de km prin deșert în sudul Marocului ca să adune bani pentru Inima Copiilor, asociație care strînge fonduri pentru a achiziționa echipamente pentru tratarea copiilor bolnavi de inimă.
– Ăăăă, mă scuzați, zic. Și, mai aveți mult de alergat? (sînt varză la interviuri, mai ales în timp ce gîfîi)
– 92 de kilometri în această etapă, apoi mai urmează o etapă.
– Și… e greu să alergi prin nisip?
Pauză.
– E greu, dar pentru mine e plăcut.
– Mult succes!
Și gata. Atît am putut scoate din mine.

Omul aleargă 250 de km prin deșert, mă sună pe mobil și eu încremenesc după două vorbe. Mă impresionează mult oamenii aceștia care știu să împingă limite, să se dăruiască pentru alții pînă la epuizare.

Marathon des Sables e una din cele mai dure curse de anduranță din lume: concurenții pornesc la drum purtînd în spate un rucsac cu tot ce le este necear: kitul de supraviețuire, hainele, sacul de dormit și mancarea pentru toată săptămîna – cam 11 kilograme.

phoca_thumb_l_s.bda6614

Puteți și voi ajuta. Intrați pe site-ul Înpascupaul.ro și adăugați acolo km pe care îi alergați voi.

După ce ți-ai făcut tura, înregistrezi pe site distanța alergată de tine. La final, pe site vor fi afișate toate numele celor care s-au inscris și distanțele alergate. NN România va răsplăti fiecare kilometru din cei adunați între 5 și 11 aprilie cu o donație de 2 Euro către Inima Copiilor. NN pune la bătaie 20.000 de Euro.

Eu nu alerg, decît dacă frecușul zilnic cu copiii acasă se pune. Caz în care cred că aș aduna 5 km pe zi. Dar poate alergați voi.

Sursa foto: site-ul campaniei

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

8 comentarii

  1. sfanta vaca, nu pot sa cred ca te-a sunat Paul Dicu!
    ai facut si tu macar 2-3 matanii la telefon?
    auzi, sa intrebi daca e greu sa alergi prin nisip si prin desert…. :))
    nu ca e greu, este ucigator! (am vazut documentare pe descoperi)
    ce face el este din cu totul alt film…

    • da ma stiu. sint o vaca, nu sfinta vaca… jur ca am crezut ca vrea sa imi vinda ceva, cine pana mea sa ma sune pe mine din desert?

  2. Ioana, vezi ca exista un interval de timp in care se pot inregistra distantele, respectiv 5-11 aprilie! Zic sa nu amanam, sa ne mobilizam! 🙂

  3. Sfântă macaroană (copyright o tipă mișto de pe VeP), io nu m-aș duce în deșert nici să mă plătească alții pe mine, că nu suport căldura, să mai și alergi cu rucsacu’n spate în timp ce noaptea tremuri și ziua te coci…wow. Incredibili oamenii ăştia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *