Săptămâna caliente! (concurs, P)

Le: Cîştigătoarea e Luiza Garlea! Te rog să îmi scrii repejor, să te anunțăm unde şi când e fiesta!

Cînd primesc cîte-o invitație să scriu despre mîncare, pur și simplu nu mă pot abține să mai salivez puțin cu prilejul unor aduceri aminte din călătorii. M-a întrebat Lidl dacă vreau să povestesc despre ce-am mîncat eu cel mai bun și mai bun în Spania. Pfff, normal că vreau! Și dacă vreau să iau pe una dintre voi la ședință foto cu tematică spaniolă săptămîna viitoare. O, da, mai ales că se servesc și ceva tapas la fața locului, abia aștept să invit o cititoare pofticioasă să ne lăsăm răsfățate, îmbrăcate și pozate, îmbiate și servite cu deliciozități spaniole, aiaiai, abia aștept!

Să ne luăm pe rînd, însă. De două ori am fost în Spania, de ambele dăți în Barcelona și împrejurimi. De fiecare dată am mîncat și la tarabe pe stradă, și în mijlocul pieței imense de pe Rambla, și la restaurante turistice dar și la bodegi unde se înghesuie localnicii. Am mâncat multe fructe de mare în port, dar și porc și pui, nu ne-am dat în lături nici de la vestitele churros cu ciocolată, pe care le-am devorat în cantități industriale. Cel mai mult și mai mult mi-au plăcut creveții prăjiți la plită, cu sos de usturoi, și paella cu fructe de mare. Mă topesc după combinația de orez crocant, puțin prins pe fundul tigăii, midiile și calamarul molcuț, legumele aromate, creveții dulci, o nebunie. Dacă mai pui alături și o sangria tare și rece, gata-i fiesta!

Paella

Ca să nu mai zic de tapas. Jamon și măsline marinate, brânză aromată, tortilla, sosuri care mai de care, papilele mele iubesc Spania, ce să mai…

Luni începe Săptămîna Iberică la Lidl, ceea ce înseamnă că găsiți în magazine o grămadă de produse spaniole delicioase din gama Sol & Mar la prețuri bune! Paella (12,99 lei), şuncă Serrano Gran Reserva (5,99 lei), gaspacho (9,99 lei), tortilla (diverse sortimente, 9,99 lei), creveți fierți, midii în marinată, Churros (5,99 lei) și nuga spaniolă (14,99 lei). Cu ocazia Săptămînii Iberice, Lidl ne invită să ne pozăm cu tema „Tengo Sangre Caliente”.

Ce trebuie voi să faceți acum este să vă gîndiți dacă sînteți disponibile joi dimineață pentru o sesiune foto cu mine, aici în București. Apoi trebuie să-mi povestiți ce produse iberice din gama Sol & Mar de la Lidl v-au plăcut sau care vă fac cu ochiul, în caz că nu ați apucat să le gustați încă. Luni o să trag la sorți și tot luni anunț numele cîștigătoarei. Concursul se adreseaza doar doamnelor și domnișoarelor, dar asta nu înseamnă că nu primesc și comentarii de la domni pe tema bucatelor spaniole. Așadar, cine vrea să aibă sînge caliente cu mine joi?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

45 comentarii

  1. Am fost o singura data in Spania, aprox. 7 saptmani, la cumnata mea. Ne-a placut. Era iarna, dar e frumoasa la ei, au legume si fructe bune, au jamon senzational si chorizo (io la astea balesc si acum, atat de bune mi-au parut). Churros nu mi-au placut, paella nu am incercat inca (poate peste o saptamana, ca mergem acolo iar), tapas is misto. Noi am stat pe langa Malaga, Barcelona am vazut-o doar in fuga (in cateva ore, intre zboruri). Ne-a placut foarte mult Spania si sper sa apucam sa mai facem cate un concediu pe acolo.

  2. Buna! Mâncarea spaniola e gustoasa, dar nu am încredere in Lidl. Nu as accepta niciodată sa fac reclama pentru ei. Au produsele dubioase.

    • vai de mine, cum asa? consumam de la lidl de toate de foarte multi ani, totul a fost ok, de ce zici ca au produse dubioase?

    • Care sunt bune? Lactatele-no name-uri aduse de nu stiu de unde, fructe-din plastic, apa- no name, produsele de panificație – congelate. Lidl a fost de mai multe ori amendat (gemul nu era gem, apa nu era apa). Lumea lauda produsele de curățenie. Produse alimentare de la Lidl nu o sa cumpăr niciodata (lactate, mezeluri, apa, biscuiti), fiindcă au fost amendați de multe ori din cauza produselor lor de calitate proastă.

    • Pana la urma fiecare cumpara de unde vrea, dar sa spui ca lactatele sunt ,,no-name”… Marca de lactate se numeste Pilos si chiar sunt foarte bune la gust. Produsele sunt aduse din Germania. Spre exemplu, eu cumpar biscuiti din fulgi de ovaz cand nu am timp sa ii prepar acasa. Am luat si din Lidl si din alte magazine si nu am vazut absolut nici macar o diferenta, nici la gramajul ingredientelor, nici la gust. Crackers Wasa din ovaz sunt extrem de buni si fata de alte marci au mai putina sare si lista poate continua. Iar legat de ,,apa nu e apa”, sa citesti etichetele tuturor firmelor dintr-un hipermarket. Ai sa vezi ca la minim 5-6 firme o sa gasesti ca este imbuteliata in Bucuresti. Am semnalat si eu Protectia Consumatorului in legatura cuacest lucru si cred ca nu am fost singura si se pare ca deja un hipermarket a luat masuri si a etichetat acea apa ca fiind ,,apa de masa” (era vorba despre marca proprie). Trebuie sa mai stim si sa alegem produsele si sa citim etichetele, pentru ca sunt produse si produse: poate fi un gem-pasta sau un gem cu bucati intregi de fructe. Si iti zice asta o persoana care a descoperit produsele de la Lidl de putin timp, pentru ca si eu eram putin sceptica, desi mancam saptamanal de la matusa mea, care este fan declarat.

    • Eu stiu (documentat) ca produsele lactate de la ei sunt foarte ok. Si gustoase, cumparam de ceva vreme. Fructele sunt aceleasi care sunt in toate supermarketurile.

    • Noi cumparam doar de la Lidl (Germania) 🙂
      No name nu inseamna neaparat ca e rau. Lidl de exemplu are multe produse fabricate de firme cunoscute pentru Lidl cu ambalaj Lidl. La cantitatile cumparate isi permit sa le ofere la un pret mai mic.
      Daca vrei produse de panificatie facute la 3-4 dimineata proaspete trebuie sa te duci la o brutarie (daca mai ai norocul sa nu foloseasca si ei congelate…), nu le cauti la un Discounter…

    • Aceeași întrebare mi-am pus-o și eu când am văzut prețurile. Toate mici ca să nu îți pui întrebări . În cel din România nu am fost , dar cel din Franța lasă rău de dorit. Șuncă la 0,80 centi un pachet destul de consistent ? Hai pe bune acum reclama este reclamă dar să nu abuzăm.

    • Eu nu am gasit in Germania asa pret la mezeluri. Chiar mi se par mai scumpe decat la Aldi.

    • In Germania apa de la Lidl a primit nota cea mai buna la calitate, mai buna decat f. multe ape. La pestele crud (nu stiu cum se numeste), ala care se mananca crud, iar e cotat ca unul dintre cele mai bune. Restul produselor mi se par super ok. Si eu cumpar mult din Lidl.

    • Buna ziua,

      Lactatele Pilos sunt produse de cei de la Albalact – care nu e chiar no name in industria laptelui.

      Produsele de panificatie congelate sunt produse de La Lorraine (parte a La Lorraine Bakery Group, lider de piata in Belgia) si sunt ACELEASI cu cele distribuite in Romania in ORICE hipermarket, pentru ca ei sunt unic producator si distribuitor.

      O zi cu zambete,

      Mara

    • Pilos este produs de Albalact si/sau Napolact, scrie pe eticheta. Mezelurile sunt marca Reinart, Brasov. Eu personal am mare incredere in tot ce gasesc la Lidl. Am testat aproape tot. Un singur minus au avuz de la mine, la mobilier. Am luat o comoda care nu a fost prea rezistenta. Dar s-a rezolvat, am sunat si la o saptamana am primit prin curier sine noi pentru toate sertarele desi doar unul se defectase. Eu ii recomand tuturor. Preturi bune si produse de calitate.

    • Si eu cumpar de la lidl de ani buni lactate si carnuri si n-am avut niciodata probleme. Eu zic ca e un raport pret-calitate foarte bun.

      On the other hand, n-am mancat niciodata paella si churros si tocmai ce-am terminat de rezervat cateva zile in barcelona in septembrie… deci, paella si churros pentru luni!

      (nu locuiesc in Romania, deci nu doresc participarea la concurs)

  3. Eu tocmai am mancat paella de la ei. E a treia oara cand cumpar, ne place desi mi se pare prea sarata. Dar cand nu ai timp sau ti-e lene sa faci, e foarte practic.
    Mie imi place Lidl. A fost multi ani la rand lantul de magazine preferat al francezilor si mi se pare ca si anul asta este.

    • Corect . A ieșit și anul ăsta pe primul loc lanțul lor de magazine. Sincer nu știu câți francezi l-a votat

    • Revin cu o completare a comentariului . Din motive tehnice s-a blocat înainte să apuc să îl termin de scris .
      Nu știu câți francezi 100% l-au votat nr1 dar Îți dai seama repede când vezi persoanele care întăresc cozile la case . Și să nu mai zic că am nimerit și când un bețiv se scandaliza că nu mai avea răbdare să stea la rând să își plătească berea de 0,50centi . Nu generalizez vorbesc strict de zona mea în sudul Franței cam ce se întâmplă pe aici .

      Și dacă facem un calcul luând exemplu paella la 12 ron / 750 grame ( nici 3 euro ) nu cred ca este greu să ne dăm seama câte ingrediente de calitate și naturale se află în compoziție . Cine a făcut paella în casă sau are ceva bagaj de informații culinare știe foarte bine ca la prețul ăsta este imposibil să gătești o paella.
      Și dacă tot se militează pentru o alimentație sănătoasă fără e-uri , cât mai bio de ce se recomandă  semipreparatele congelate sau cum or fi preparate?

    • Alina, si eu stau in Franta. Da, Lidl are o imagine fff proasta aici. Dar asta nu inseamna ca produsele lor sunt mai proaste. In Paris, unde stau eu, sunt f putine magazine si alea doar in zonele mai rau famate. Poate e de vina si imaginea proasta pe care o are mancarea nemteasca aici, Lidl fiind nemti…
      In orice caz, in alte tari imaginea magazinului e una pozitiva. Romania face parte din acele tari.

  4. Ai, ai, ai! Spania, soare și papa bun! Ce arome….ce amintiri!

    Ăsta nu este un post care să fie citit de o pofticioasă la 12 noaptea 🙁

    Din păcate joi dimineaza trebuie să fac act de prezentă la job-ul corporatrist 🙂 dar asta nu înseamnă că nu o să dau fuga săptămâna viitoare la Lidl. O să îmi iau niște gaspacho răcoritor – că tot ne amenință căldurile iar pentru desert îmi rezerv niște churros….asta până ajung din nou în Spania și le servesc la fața locului. Deja îmi plouă în gură!

  5. Am fost o săptămana la Madrid pentru un festival folcloric in urma cu ceva ani. M-am întors cu 3 kg in plus pentru ca tapas…:) De la Lidl as încerca paella, ca in ultima vreme gătesc doar pe fuga si nu am timp sa fac una ca la mama ei acasa.

  6. Am locuit 4 luni in Spania si am degustat cat de mult am putut bucataria spaniola. Chiar si la facultate incercam toate combinatiile de mancare. De la Lidl am cumparat anul trecut destul de multe produse tot in cadrul saptamanii iberice: creveti (i-a gatit sotul meu si au fost nemaipomeniti), gaspacio, churros, masline, tortilla. A fost greu sa ne abtinem sa nu umplem cosul cu produse spaniole. Toate au fost excelente! Sigur vom vizita Lidl si saptamana viitoare cu ocazia saptamanii iberice.

  7. Mulțumim pentru recomandări! Nu am încercat niciodată din păcate produsele cu specific spaniol! Dar de abia aștept! Le ai prezentat atât de bine încât. …saracele mele papile gustative…midii în marinata, creveti fierți și nuga spaniola ar fi doar câteva din produsele pe care de abia aștept sa le degust! Și da..sunt și libera joi în caz ca voi fi câștigătoare! 🙂 îmi place lidl, atât pentru lactate cât și pentru dulciuri! Păcat ca nu am unul foarte aproape de casa…

    • Ador paella, dar nu am cumparat niciodata de la Lidl. Nu voi rata oferta de data asta! Si sedinta foto suna bine!

  8. Şi mie îmi place Lidl, îmi plac saratelele lor, Crusti Croc. An luat de la ei si pastrav proaspăt, si legume, fructe. Dar cel mai si cel mai mult iubesc lucrusoarele de bebeluşi. Le urmăresc mereu promoţiile pentru că sunt foarte bune calitativ. Si frumuşele.
    Voi încerca si preparatele iberice.

  9. Dupa cele 5 calatorii in spania am ramas fan fidel al mancarii lor. Fac destul de des acasa paella, tortilla, creveti si alte bunatati, insa duc dorul jamon-ului pe care sigur il voi lua de la Lidl

  10. Yummm in Spania am mancat (si baut) cel mai bine, si acum ma gandesc la cochinillio asado mancat la Segovia dar si la tapas proaspeti cu creveti din piata San Miguel. Chiar voiam sa mai trec pe la Lidl sa vad ce mai e nou, sigur voi lua creveti si sunca, paella si siiigur voi verifica daca au si vinuri de rioja 🙂

  11. Miam, miam. Eu nu prea am testat bucataria spaniola, dar as cam vrea: creveti, churros, paella, de toate..mi.e cam foame la ora asta la care scriu :p. Daca nu dureaza prea mult pot ajunge, daca nu, o inscriu pe sora mea, ea e sigur disponibila:).

  12. Tocmai am cumparat de la Lild o punga de paella si o cutie zdravana de creveti! In seara asta abía astept sa pregatesc o cina pe cinste, la care salivez deja. Ah, si pentru ca eu nu ma pricep, l-am rugat pe sot sa se opreasca dupa serviciu, in drum spre casa, tot la Lidl ca sa aleaga si 1-2 sticle de vin din oferta actuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *