Vreme de multe vacanțe (P)

Vara îmi vine cheful de ducă mai abitir ca în orice alt anotimp. Mi-e cald şi vreau să fac o baie în mare ȘI (nu SAU, neapărat ȘI) să mă răcoresc cu aer de munte. Oraşul e gol şi nu-mi mai place în el. Prietenii pleacă toți care încotro. Pisica zace pe parchet cu labele în sus şi cu o privire gen: „nu vorbi cu mine acum, m-am transportat în gînd pe o plajă din Ibiza, unde mă bronzez pe blană şi beau un cocktail de boabe”. Facebookul geme de poze cu Grecia şi Provence (sigur ați observat şi voi acest trend, dacă nu e Grecia, sigur e Provence). La radio curg piese despre mare-soare-sex nebun la apus, şi e aiurea cîtă vreme eu am parte doar de soare.

Aşa că-mi fac calcule cum să mai evadez puțin. Vacanța a trecut (da, am fost în Grecia cu copiii, la anul sigur vom merge în Provence), dar tot ne mai rămîn nişte weekenduri. Unul la mare, altul la munte, poate ne facem curaj şi de o săptămînă la bunicii din Moldova. Copiii iubesc aventurile, rămîne să mai iubesc eu făcutul bagajelor şi o să călătorim non-stop! Oricum am de gînd să fac turneu național pentru lansarea cărții, aşa că vom vizita şi Mizilul, şi Botoşaniul, şi Covasna.

Pînă iese cartea de la tipar însă, încă vreo lună, îmi fac de lucru cu planificarea. Mai cumpăr ce ne trebuie pentru drum, mai rezerv o cameră, mai luăm un suport de biciclete pentru maşină, să ne plimbăm şi pe la munte pe două roți (ori doi).

Din experiența noastră (deloc vastă deocamdată, dar în curs de augmentare) în călătoriile cu copiii, e minunat dacă vă puteți face cumpărăturile de vacanță din timp. Sînt lucruri absolut esențiale, care nu pot lipsi din bagaje, dar şi lucruri pe care le puteți lua de la fața locului. Cel mai simplu e să faceți liste pe care să le adaptați în funcție de destinație. Lista noastră generală pentru vacanțele cu copiii am publicat-o deja aici. Scaunul auto pentru copii este obligatoriu, de exemplu, dacă porniți în vacanță cu maşina. La fel şi un sistem de purtare, dacă cel mic e purtabil.

Zilele acestea la eMAG se desfăşoară Baby Days, o campanie cu multe reduceri şi cadouri la o grămadă de articole foare utile în concedii, dar nu numai. Aveți, de exemplu, scaun auto U-Grow la 194,99 lei. Mai găsiți şi încălzitoare Avent pentru mîncare la 111,74 lei. Containerele pentru lapte praf sînt o idee genială pentru călătorii. La fel şi scutecele pentru bălăceală, care nu se umflă în apă şi nu lasă să iasă şi să intre nimic prin ele. E ofertă specială la Huggies, o vedeți aici. Ofertele speciale sînt valabile pînă pe 24 iulie inclusiv.

Spor la cumpărături şi la călătorii, ne vedem pe plajă la 2 mai! 🙂

Sursa foto preview: vacanță de vară, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

24 comentarii

  1. Ehe,cam stiu ce zici cu vacantele. A trecut vacanta mea si ma uit la altii cum pleaca 🙂
    Sper sa ajungi si in Pitesti in turneu.

  2. Te citesc pt prima oara de la birou, de pe laptop. Pana acum am stat tot langa bebe (1a2l), si te citeam de pe tel, cand puteam. Acum sunt back in business si mi-e tare bine, cu toata adoratia pe care o am pt EL, perfectul nostru, mi-e bine cu creierul in functiune. Sunt norocoasa cu un program fain si cu tata responsabil si implicat care sta cu el, ajutat de bunic/a (persoane care sunt prezente in viata copilului doar de putin timp, greul suprem l-am dus doar noi 2) Despre vacante: noi am fost cu bebe in 3 pana acum (la 8l ski in Austria, 10l la Cluj si 11 luni la Viena), fara ajutoare. A fost totul ft bine. Cu toata experienta asta insa, la mare mie nu-mi vine sa merg cu el, sa manance nisip si alte cele si sa fie o nebunie in vacanta, nu una relaxanta 🙂 Asa ca eu momentan ma bucur de vacantele altora, pana o sa ma convinga sotul meu ca e bine pt bebe sa mergem 🙂 Oare chiar le face atat de bine copiilor marea? 🙂

    • Eu cred ca e de mers la mare in primul rind pentru ca le place. Nu-ti mai face atitea griji, ce daca mainca nisip? Iese intreg pe partea cealalta. 🙂

    • Ce surpriza placuta, sa vad un raspuns de la tine! Multumesc! Probabil dupa ce mai trece timpul o sa fiu pregatita si de vacanta la mare impreuna cu copilul. Momentan nu sunt, asa ca mai astept. Nici fara el nu-s pregatita sa plec, cu toate ca inainte sa nasc am crezut altceva 🙂 Sanatate multa si vacante reusite! Si eu te astept cu lansarea cartii in Timisoara!!!

    • Nu toate plajele sunt cu nisip. Unele sunt cu pietre și sunt extraordinar de frumoase. Spun și eu 🙂

    • Modina, noi am mers prima oara cu bebe la mare cand cea mica avea 3 luni, apoi la 6 luni, apoi la 1 an si 3 luni..a fost cumplit de greu , probabil si pentru ca il aveam si pe copilul mare (5-6 ani) si era imposibil sa concepi un program cu care sa fie toata lumea multumita. La 1 an si ceva a mancat nisip, si-a dat in ochii ei si dar si ai altora iar eu am bocit de ciuda, nervi si oboseala tot sejurul.
      Veste buna este ca dupa 2 ani lucrurile devin mult mai usoare. Nu-i bai daca sari 1 an mersul la mare, important e sa fiti cat mai fericiti si relaxati in vacanta, nu sa bifati acolo pe lista ca ati mers la mare cu bebe mic 🙂

    • Chiar nu cred ca bebe va manca nisip. Eventual, sa guste o data, la inceput, apoi nu ii va mai trebui. Cred ca va stresati inutil legat de acest aspect. Plus ca nisip.e si la locul de joaca. Nu am vazut niciodata copii sa manance nisip, poate din greseala sa ajunga in gurita, dar cu putina supraveghere totul e ok!

    • O, ba unii maninca nisip. Al meu ala mic isi cara in gura cu lopata! ZIlnic, de 10 ori pe zi!

    • :)) a mea baga de toate in gura cand era mica, dar nisip nu. In schimb, cum nu eram atenta putin, o gaseam lingand cheile, bricheta, sugand o moneda (nu stiu cum facea, dar gasea, desi eram f atenta), tot ce era murdar era lins de ea. Nu va imaginati ca o lasam, stiu ca acestea sunt printre cele mai murdare obiecte si moneda prezinta si pericol de sufocare. Dar, deh, am copil ambitios si daca voia ceva, reusea :). Acum a crescut, are 4a6l si a scapat de acest obicei.

    • Apropo de mancat nisip…fetita unei prietene de-a mea a inghitit nisip de la locul de joaca si ptr ca era infestat cu ceva de la pipi cainilor s-a imbolnavit. S-a facut bine in cele din urma, dar a tras mult pana s-a insanatosit. Asa ca parerea mea, trebuie sa fim relaxati si nu prea.

    • Iti spun si eu, pentru ca din 2012 vacantele noastre la ski sunt cu copii :). In 2012 si 2013 baietelu avea 1 si 2 ani, ne-am dat pe rand, unul o zi, altul cealalta. Cel care ramanea cu piticul la cabana il dadea cu sania si bulgareala cat cuprinde. In 2014 l-am pus pe schiuri si stateam vreo 3-4 ore cu el la partie, apoi eu veneam cu el cu masina la somn, sotul venea cu autobuzul. Anul acesta am mers si cu pitica, in varsta de 7 luni in acel moment. A fost tabara de schi pentru baietel, deci el era cu noi doar la amiaza si seara, iar noi ne dadeam cate o jumatate de zi. Pitica dormea in sistem de purtare afara, la parintele „de serviciu”.

    • La 8 luni, cand am fost in Austria, m-am lasat convinsa de sot ca e mai bine in vacanta decat acasa si ma bucur pt ca asa a si fost. Ne-am inarmat cu rabdare, am facut un drum de 8h in mod normal, in 12h. Am plecat noaptea (noroc ca asa prefera sotul meu sa conduca). A fost bine si din pricina faptului ca alaptam, iar mesele introduse atunci (cea de fructe si cea de legume), i le pregateam cu aparatul Philips Avent 2 in 1 steamer si blender. Am avut zile in care am apelat si la borcanase, recunosc, chiar daca nu sunt adepta lor. Dar se intampla sa se trezeasca uneori foarte flamand si plangea de ma gandeam ca deranjeaza toti turistii, daca il fac sa astepte sa-i pregatesc mancarea. Aparatul l-am cumparat de la inceputul diversificarii si ma ajuta si azi. 🙂 Si Manduca mi-a mai fost de un real ajutor. De schiat am schiat cu randul, mai mult sotul meu. Eu am profitat de plimbari prin statiune si de timp petrecut cu prietenele care nu schiau (am fost un grup de 12 pers, mai erau 2 copii mai mari cu noi). Una din fete statea 5 min si cu copilul nostru cat faceam dus in timpul zilei, mai mult nu statea el cu cineva strain. 🙂 Seara ieseam toti la masa si pe atunci copilul nostru statea in carucior. Ii captam atentia cu carti/jucarii/servetele. Baia am facut-o mai rar ca acasa si de regula am folosit chiuveta pt a-l spala. De dormit dormea cu noi in pat. Cu cat a trecut timpul, mi-am dat seama ca au dreptate unele persoane cand spun ca cu cat e mai mic copilul, cu atat e mai simplu sa pleci cu el. Vacante frumoase sa avem! 🙂

  3. Noi visam prin noiembrie sa mergem la mare cu juniorul, insa s-a dovedit a fi un baietel atomic, nu sta in masina mai mult de o ora maxim doua, asa ca deocamdata doar vacante scurte la bunicul 🙂
    Yupiii, sper sa vii Printeso si la Piatra in turneul de lansare!

  4. La mare la 4 luni, la bunici la 5, peste ocean la un an și jumătate, la bunici la 2 ani și acum iar la mare + frățior de două luni. Secretul pentru vacanțe reușite: liste, bagaje „semi-preparate” (trusă medicală, costume de baie, pampers, lapte praf, pătură) și multă voie bună. Vacanțe cât mai multe și mai frumoase vă doresc!

  5. Zilele trecute ne-am intors din concediu, 2500 km, 3 drumuri de 12-14 ore, 2 copii, cea mica 14 luni. Concediu minunat!
    Oricate liste as face tot timpul uit ceva acasa…. dar am invatat sa nu ma mai stresez…. atata timp cat locatia nu e in salbaticie magazine si farmacii sunt peste tot!
    Am plecat cu fetele de mici, de la 2 luni, foarte des, mare, munte, delta, bunici, si in tara si pe afara si s-au obisnuit! Evident ca la un drum de 12 ore mai apar si „crize” de personalitate ….
    Cu cea mare am plecat in concedii si singura si a fost ok drumul…
    Cel mai mult conteaza asteptarile cu care pleci in concediu….

  6. Apropo de drumurile cu masina mai lungi de o ora-doua: ce sfaturi aveti pentru a tine copiii linistiti in scaune? (exclus telefoane sau vazut desene pe tablete). In avioane si trenuri e usor, insa in masina nu e la fel de comfortabil de citit, desenat, facut puzzle …

  7. Noua ne place sa punem muzica si sa cantam in masina. Stam mult de vorba, povestim una-alta…numaram masinile rosii, apoi pe cela galbene…punem prietenii de plus sa se uite pe geam si sa ne spuna ce vad…au in mana cate o jucarie mica (masinuta, dinozaur) cu care isi fac de lucru…le luam cate o carticica noua sa o rasfoiasca, mai coloreaza..In general cam asa ne-am descurcat.

    Pentru drumuri lungi (de peste 6 ore) alegem sa mergem noaptea si atunci cam dorm amandoi copiii.

  8. Te citesc de multa vreme. In foarte multe articole ai precizat ca nu vei face reclame unor produse in care nu crezi. Sincer, nu cred ca i-ai pune nici pe Ivan nici pe Sofia in acel scaun la care faci reclama.

    • Salut, Dan,

      Eu anunt reducerile eMAG, nu indemn lumea sa cumpere toate produsele reduse, ci doar ii anunt ca multe sint reduse. Nu am spus ca scaunul acela e bun sau rau, nu stiu nimic despre el, decit pretul redus, pe care l-am si comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *