Băiețelul de un an și două luni (P)

Este îndesat ca un pepenaș copt, cu picioare paranteze rotunde și pumnișori buzdugane de bezea. Merge crăcănat ca un rățoi, cu fundul înapoi, își leagănă burta de pe un picior pe altul de ai impresia la fiecare secundă că se va răsturna pe-o parte.

Fuge de haine. Nu contează că-s lungi sau scurte, moi sau bățoase, curate sau murdare. Cum se vede gol pușcă, cu burta în sus ca gîndacul, la schimbare de scutec, se învîrte ca un sfredel, se ridică în fund, apoi în patru labe și o taie la fugă pe canapea, de unde se scurge jos și o ia la sănătoasa cu bucile goale și grase tremurînd ca gelatina la fiecare pas săltat.

colaj pufies fashion printesaurbana.ro

Are fitilul scurt, se enervează imediat din orice. Bate mărunt cu picioarele în podea, tremură din toate șunculițele, strînge pumnișorii, cu care se bate pe burta ca un cimpoi, îi țișnesc lacrimile ca arteziana și începe să necheze mărunțel de nu știi dacă să te tăvălești de rîs sau să plîngi de mila lui. Se dezamorsează la fel de rapid, cu un oftat adînc și un luat în brațe de către mami.

Mănîncă singur. Mult aer. Altceva nu prea prinde în linguri și furculițe, dar tare-i mai place să încerce. Zboară carne și legume și iaurt și piersici coapte prin toată bucătăria.

Băiețelul de un an și două luni este extrem de harnic. Mătură des, cu mătura de jucărie sau cu periuța de dinți a soră-sii. Spală chiuveta cu crema after-shave a lui tati și uneori, direct cu limba. Aplică pupături generoase oglinzilor, în speranța că ele vor fi mai curate apoi. Nu sînt. Se apropie de aspirator, dă haotic din mîini, face brrrruuu cu buzele, umple totul de scuipat, apoi se bate pe burtă mulțumit că a făcut o treabă bună. Toarnă boabele pisicii în apa dumneaei, face acolo o ciorbă bună cu miros dubios, o amestecă tacticos cu un deget, pe care îl gustă la final, cu o moacă dezgustată.

Adoarme lipit de om, foindu-se ca o gălușcă la fiert. Se sucește, se învărte, face tumbe, se ridică în fund și apoi se lasă cu capul înainte în capul victimei care-i doarme alături. Mormăie, frămîntă degete, chicotește, într-un final adoarme în poziție echer, cu fundul în sus. Noaptea se trezește încă des să se asigure că omul de lîngă el e treaz ca soldatul în post.

Ziua explorează tot, repetă tot ce aude, dansează mult, plimbă căruciorul de păpuși al surorii, face zgomot din orice, e energic, bucuros, rîde mult, plînge condensat, crește repede, înțelege tot. E frumos, vesel, lipicios, molcuț, încă miroase a lapte și a nou, e încă bebeluș, dar unul mai independent și mai greu de convins, e mămos și tătos, atent și simpatic cu străinii, disperat după dans și muzică și pisică și porumbei.

Să fii sănătos, flăcău!

În poze Ivan poarta scutece din colecția Fashion de la Pufies. Ne plac pentru că sînt ușor de pus, se fixează bine datorită benzilor laterale elastice, nu avem accidente cu ele, dar mai ales pentru că sînt frumoase. Și cum pantalonii sînt soooo last season pentru el, dacă tot stă în lenjerie intimă, barem să fie una frumoasă. Curînd Pufies va lansa o nouă colecție de scutece chic și colorate, dar despre asta, dragii babei, într-un episod viitor cu băiețelul năzdrăvan. Oferte bune la scutecele Pufies găsiți mereu pe eMAG, aici.




Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

12 comentarii

  1. Reclama, reclama…daca ar fi toate asa, as da faliment 🙂
    Bine ca e la scutece si inca n-am nevoie.
    Sa nu care cumva sa faci reclame la cosmetice! sunt in perioada de „frana” la portofel si consumat stocul existent :))

  2. Exact ca Olivia mea de 1 an si 2 luni. Multumesc ca m-ai facut sa ma dau asa putin intr-o parte si sa o reobserv, sa imi dau seama cat sunt de norocoasa, sa ma umplu de fericire, dupa muuulte nopti nedormite. Mi-ai dat o doza de energie in dimineata asta.
    Multumesc!

    • Băiețelul meu David,are un 1an si 2 luni,ma regăsesc in tot,este identic descrieri voastre …

  3. Avem copii de aproape aceeasi varsta (Petru meu are 1 luna in plus), eu locuiesc inca in orasul de la poalele Pietricicai, folosim si noi aceleasi scutece 🙂 Aaaa….da, si tocmai am trecut printr-un episod recent de mixed up feelings about my writing…. Hmmm…. 🙂
    Super flacau ai, sa-ti traiasca si sa creasca mare! Imbratisari virtuale!

  4. Delicios Ivan , am si eu una bucata bebe delicios , momentan taraitor :)) Scutece tot puffies folosim , nici un accident , bine ca mi ai adus aminte sa faca comanda ca sunt pe terminate .
    Mi a placut tare mult cartea :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *