Spa pe canapea (P)

Acum cîteva săptămîni vă invitam să promiteți alături de mine că o să aveți mai multă grijă de voi. Ia să vedem, cine s-a ținut de cuvînt? Eu da. Parțial. Nu am reușit să îmi acord zilnic cele patru minute de spa pe canapea, dar am reușit să fac asta în patru zile din șapte. Am găsit și o metodă de a recupera cele patru minute: nu mă mai îmbrac la duș, ies în prosop direct în living, așa aburindă, și mă îmbrac acolo în timp ce bărbatul îmi povestește cum a fost ziua lui. Profit de conversația super interesantă pentru a mă unge cu creme și uleiuri, așa cum am promis aici, în fața națiunii. Toată lumea iese pe plus: eu mă masez, bărbatul primește timp de calitate cu nevasta (și conversație, și priveliște), capăt încredere în mine că mi-am respectat promisiunea, dar mai ales că am (măcar puțină) grijă și de mine, după ce copiii sînt hrăniți, iubiți și culcați. Merge, vă recomand și vouă!

Haideți să schimbăm statisticile care arată că doar o treime dintre noi își hidratează pielea zilnic sau în majoritatea zilelor, și că aproape jumătate dintre noi recunosc faptul că, din dorința de a salva timp, nu își duc întotdeauna ritualul de frumusețe până la capăt, iar primul lucru la care aleg să renunțe este chiar hidratarea pielii (procente preluate din concluziile Studiului Body Love Report, realizat în primăvara acestui an de Dove, pe baza a 1,020 de interviuri online pe un eșantion compus din femei cu vîrste cuprinse între 30 și 40 de ani din Marea Britanie, Germania și Olanda, cu scopul de a descoperi conexiunea dintre încrederea în sine a femeilor și relația lor cu propria piele).

Și dacă nu știți cu ce să vă cadorisiți pielea, vă spun ce folosesc eu. Probabil ați observat deja prin magazine cîteva produse Dove noi foarte atrăgătoare. E vorba despre gama DermaSpa, lansată acum o săptămînă, care conține produse realizate pe baza celei mai recente inovații în îngrijirea pielii de la Dove: tehnologia Cell-Moisturisers™ (agenți de hidratare esențiali obținuți din uleiuri naturale). Cercetătorii Dove spun că această tehnologie îmbunătățește starea barierei de protecție a pielii mai bine decât glicerina, care este principalul agent hidratant utilizat în majoritatea produselor de îngrijire a corpului. Partea mea preferată e asta: produsele din această gamă au parfumuri extravagante, fiecare dezvoltat în colaborare cu Ann Gottlieb, expert în crearea de parfumuri pentru Dior, Marc Jacobs și Calvin Klein.

Folosesc produsele Dove DermaSpa de două săptămîni și sînt absolut minunate. Le-am pus la îndemînă, pe toate. După ce ies de la duș înfășurată în prosop, îmi aleg crema sau loțiunea sau roll-onul cu ser care-mi face cu ochiul mai tare. Miros divin, au o textură super faină, intră rapid în piele, mă lasă apoi simțindu-mă de parcă tocmai am ieșit de la spa, deși n-au trecut decît cîteva minute de auto-masaj lejer.

Colecția DermaSpa conține patru game diferite cu produse special create în funcție de tipul de piele, de etapa de îngrijire și de preferințele de răsfăț; le enumăr schematic mai jos, să vedeți care vi se potrivesc.

Dove DermaSpa printesaurbana

Goodness³ (asta e preferata mea)

Conține loțiune de corp, ulei de corp, cremă de corp și cremă de mîini. Toate produsele combină uleiurile omega extrase din cătină cu tehnologia Cell-Moisturisers™, intră rapid în piele, căreia îi dau o textură mai fină și mai luminoasă. Parfumul gamei este unul sofisticat, cu amestec de vanilie, nucă de cocos şi mosc, cu note răcoritoare de citrice, ghimbir energizant şi măr, combinate cu un buchet sofisticat de frezie şi frangipani.

Uplifted+

Gama include un roll-on cu ser pentru corp (masează pielea în timp ce o hidratează), loțiune de corp și ulei pentru corp, toate îmbunătățesc elasticitatea şi fermitatea pielii. Produsele au un parfum rafinat de nuferi eleganți şi castravete, împrospătat cu frunze verzi de iris combinate cu note senzuale de santal, paciuli indonezian şi mosc dulce.

Summer Revived conține un autobronzant pentru piele medie spre închisă, cu pigmenți delicați pentru un bronz cu aspect discret.

Intensive (acesta va fi produsul iernii pentru mine) este o cremă de mîini cu efect rapid, hidratează imediat pielea uscată a mîinilor și nu lasă senzația aceea uleioasă și lipicioasă cu care rămînem după majoritatea cremelor.

Eu sînt mulțumită de produsele noi de la Dove și mă bucur că m-au convins să reiau ritualul de răsfăț (aproape) zilnic, chiar dacă e vorba doar despre patru minute pe zi. Cine știe, poate cînd or crește copiii voi mări intervalul, poate chiar voi reuși să fac o baie cu spumă singură, să am apoi timp să mă masez 30 de minute, să-mi fac unghiile și părul….

Sursa foto preview: spa acasă via Shutterstock.comstock-photo-cosmetic-cream-with-white-flowers-on-bright-wooden-table-318300716

Vă reamintesc că le veți putea încerca pe toate mîine, la brunch!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

7 comentarii

  1. Hop si eu! Am ajuns in supermarket, mi-am adus aminte de promisiunea facuta si gata. Mi-am cumparat si eu (aceeasi Goodness) si sunt foarte multumita. Nu reusesc in fiecare zi, dar mai lucrez la asta. Pielea mea iubeste Dove!

  2. De ce e musai sa ne dam cu crema pe corp? Nu toată lumea are pielea uscata. Uite, soțul meu nu se da niciodată cu crema si are cea mai fina piele pe care am atins-o vreodată (in afara de pielea de bebelus). Statisticile alea care zic ca o treime dintre noi își hidratează pielea suna ca si cum restul, săracii, cine știe ce piele de crocodil ar avea. Si nu e mereu așa…

    • Studiul a fost facut pe femei, la barbati altfel sta treaba. Basca, n-a zis nimeni ca e musai, doar ca ritualul asta ajuta sa ne simtim mai bine cu noi (asa au zis majoritatea dintre cele peste 1000 de femei care au participat la sondaj, dar si multe dintre cititoarele mele care au comentat la articolul mentionat), si daca tot ne place si ne ajuta, apai sa-l implementam. Daca pielea ta nu are nevoie de creme si mintea ta nu are nevoie de momentul asta de pauza, foarte bine, nu cred ca vei fi pedepsita de cineva. 🙂

    • Andreea B are dreptate. Soțul meu are o piele super mega extra… Dar și Prințesa are dreptate.. Pielea mea are nevoie de hidratare. Folosim toți același săpun (handmade) pentru corp. Eu dezvolt solzi, soțul și fi-mea nu. Ei bine, nu solzi, dar simt că mă strânge dacă nu mă ung cu ceva. Cred că m-am ”scorțoșit” după 30… Hmm..

  3. Cred ca depinde de piele. Eu daca ma dau cu crema pe maini (am incercat diverse creme, inclusiv creme de bebelusi) a doua zi am pielea tare uscata si ma tine asa cu saptamanile, nu isi revine. Plus ca mi se pare important ce mananci. Tot la mine am observat ca daca mananc suficiente nuci sau migdale plus ulei sanatos in salate de ex mi e suficient. Si sotul meu are o piele extraordinar de fina la aproape 50 de ani si nu a folosit creme niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *