Un slow radio bun pentru noi, cei din bulă (P)

Spun mereu că noi trăim într-o bulă. Ținem aproape unii de alții și avem impresia că se schimbă lucruri, dar tare mi-e teamă că suntem minoritari și că majoritatea se împotrivește progresului, schimbării, curățeniei, dreptății și respectului, ca să nu mai zic de bunul simț. Despre asta însă, poate cu alt prilej. Azi vreau să scriu despre un post de radio nou, dar bun (care se încadrează perfect în mișcarea de schimbare de care ziceam mai sus)! 🙂

Noi ascultăm mult radio (mai ales de când am renunțat aproape de tot la TV). În mașină cu copiii, la stația audio din sufragerie, pe telefon, curge radio non-stop în urechile noastre. Din păcate, calitatea muzicii și a emisiunilor difuzate de majoritatea posturilor de radio românești lasă muuult de dorit, ca să mă exprim elegant. Sunt sătulă de piese care sună toate la fel, de versuri ridicole și vulgare, de posturi care au un playlist de 60 de piese pe care le rotesc de ți se face rău la propriu, de glume răsuflate, concursuri ridicole, știri identice peste tot. În ultima vreme am ascultat mult BBC și diverse posturi tematice din aplicația de radio de pe mobil, din păcate copiii trag tot la Loredana, Smiley și Ruby, mai am de lucrat la cultura lor muzicală.

Din fericire, există și câteva posturi care încearcă să rupă gardul conformismului și al muzicii slabe și să treacă dincolo. Există oameni care caută muzică nouă, realizatori de emisuni radio care și educă, nu doar distrează mult și prost, există deschidere și interes pentru activitățile culturale și universitare ale Bucureștiului, iar asta se vede în emisiunile cu conținut de calitate, lipsit de răutați și instigări gratuite, dar nu și de satiră și umor.

De câteva săptămâni ascult un radio nou, îl cheamă Radio Seven. E un soi de slow radio, un radio care nu te agită, nu-ți prezintă realitatea ca pe una amenințătoare, nu te agasează cu aceeași piesă din oră în oră, dimpotrivă, e un radio relaxat, confortabil, foarte diferit de majoritatea radiourilor comerciale, de care eu una, recunosc, sunt sătulă.

colaj radio 7 printesa urbana

M-am lipit de Radio Seven imediat datorită lui Mihai Dinu, director de programe. Pe Mihai îl știu și îl urmăresc de mai bine de 15 ani. El făcea rost de albumele Depeche și Cure imediat cum erau lansate pe afară și ni le dădea să le învățăm pe dinafară (pe vremea când nu era totul disponibil instantaneu pe internet). El a ales creat playlistul la RFI, apoi la Gold, apoi la Guerilla, face asta de 24 de ani. I-am fost fidelă în timp, am ascultat mereu radioul unde muzica era aleasă de el și nu m-a dezamăgit niciodată. Omul simte muzica bună, știe să facă un playlist, e foarte deștept și cool, îl admir și îl respect, e un profesionist adevărat. La Radio Seven ascult muzică și veche și nouă, dar obligatoriu bună. Găsiți aici playlistul lor, el include, ca idee, AHA, Duran Duran, Ellie Goulding, Hot Casandra, Frances, The Weekend, Travis, The Noise. Și, nu știu dacă am mai zis, Depeche. 😛

mihai dinu radio seven

Puteți asculta Seven Radio online, aici, în aplicațiile de radio pentru mobil, în mașina și acasă în FM, pe 103.4 MH. Vă recomand să-l încercați, nu e doar muzică bună și variată. E și infotainment de calitate. Când ați mai auzit voi la radio o emisiune realizată și prezentată de Marius Chivu? „All You Can Read cu Marius Chivu”, este un talk show în doi despre cărţi şi muzicile lor. În fiecare luni de la ora 22.00, Marius invită în studio un scriitor pentru a discuta o carte nou apărută şi a asculta împreună muzicile preferate ale invitatului.

Matinalul de luni până vineri e realizat de Mihai Găinușă, care e un tip decent, cu un simț al umorului de calitate (nu vă lăsați păcăliți de Cronica Cârcotașilor), el poate mult mai mult de atât și o dovedește în matinalul de la Radio Seven. Alături de el e Laura Ivăncioiu, a cărei voce sigur o veți recunoaște dacă ați ascultat în trecut Radio Total sau Contact.

Marius, Laura, Mihai

O altă emisiune interesantă este cea realizată după-amiaza, de la 17.30 la 19.30 de Marius Vintilă în direct, „Cuvinte. Cu Vintilă“. Îmi place mult vocea lui Marius (dacă închid ochii în timp ce-l ascult, văd în fața ochilor antilope alergând pe câmpii infinite, deh, omul face voice over pentru National Geographic Channel de 12 ani), îmi place și implicarea lui în probleme arzătoare, cum a fost cazul cu legea împotriva fumatului în spațiile publice, pe care Marius a susținut-o activ.

Weekendul este dedicat familiilor. Andreea Mihaela Stan, pe care poate o știți deja drept Zâna Norilor, realizează în dimineţile de sâmbătă şi duminică, de la 9 la 13, o emisiune despre sănătatea emoţiilor, despre valorile familiei, „despre cum facem din locuirea și trăirea împreună propriul paradis”, am citat din prezentarea emisiunii de pe site-ul radioului.

andreeastan1_1452164940

Mi-a plăcut mult ce a declarat Bogdan Stratulă, directorul executiv al postului, cel care a mai creat de la zero multe posturi de radio, cel care a format și echipa Seven (care mi se pare foarte bună): ”Facem radio de plăcere, cu pasiunea omului ajuns la 30, poate chiar 40 de ani, mai liniștit, mai echilibrat.” (sursa: comunicatul de presă publicat la lansarea postului de radio)

Sâmbătă am fost în direct o oră cu Andreea Stan la Seven Heaven, aveți mai jos înregistrarea emisiunii, dacă aveți timp, dați play. Am discutat despre familie, cărțile pentru copii și părinți pe care le am în lucru, despre studenție, despre noi.

Mie îmi place mult 7 Radio. Și, una peste alta, mi-ar plăcea să știu că tocmai v-am făcut cunoștință cu noul vostru post de radio preferat. 🙂

Sursa foto: Radio Seven

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

10 comentarii

  1. I-am ascultat online, suna bine. Stii cumva daca au acoperire nationala? mai precis Timisoara? Nu apare informatia la ei pe site

    • Deocamdata se aude în fm doar in Bucuresti, urmeaza sa se extinda si national. Ii poti asculta online, pe telefon, cand nu esti la laptop.

  2. asta e pentru mine! Wow, s-a facut un radio pentru mine! Nu am tv, nu am masina, nu am aparat radio, dar sunt lipita de internet. Mai ascultam radio-uri straine de rock vechi si rasuflat, asa, pe gustul meu (radio nostalgic e prea…. nostalgic). Dar ceva romanesc nu.

  3. M-ai convins,ascult radio de cand am nascut-o pe cea mica,acum 1an si 3 luni,dintre toate posturile am ales radio romania actualități,sunt multumita de el:emisiuni diverse,muzică buna,teatru radiofonic,povesti pentru copii in fiecare seară ;dar m-ai facut curioasă,o sa ascult pe telefon si radio 7☺

  4. I’ll give it a try! Pana își reîncepe Dobro emisiunea de dimineața (care, intre noi fie vorba, se lasa așteptat ca o mireasa), au timp sa ma convingă. 🙂

  5. Bună, Ioana! Discuția de la radio este foarte interesantă, însă, din păcate, nu am reușit să o ascult pe toată pentru că e destul de obositoare muzica prea tare de pe fundal, iar la un moment dat se aud sunete foarte ciudate și ecou. Probabil pe parcurs vor remedia astfel de situații. Până atunci, aștept ca postul de radio să aibă acoperire și în Iași și, bineînțeles, aștept cu nerăbdare lansarea ta de carte în „orașul celor 7 coline”.

  6. Mda, am încercat, n-am reușit mai mult de zece minute…Gainuşă e încă Gainuşă, lame & borring, muzica nu e pe gustul meu neapărat, aşa că tot pe Dobro îl aștept 🙂

  7. Ceva s-a întâmplat acolo…Am ascultat acest post de radio încă de la lansare… Muzica foarte buna, talk-show-urile foarte reușite,…Dar ușor, ușor au plecat de acolo toți oamenii de calitate,inclusiv Bogdan Stratula.Pana și playlistul s-a schimbat…Miss You Radio Seven!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *