Agresorii din grădinițe, tolerați de părinți

Încă un om care-ar trebui să aibă grijă de copiii noștri îi traumatizează pe viață. Sunt mulți în grădinițele și școlile noastre. Foarte mulți! Și ce mă îngrijorează e că părinții tolerează asta!

Poate ați văzut această recentă știre despre o educatoare de grădiniță care agresează copii cu lejeritate maximă. O cheamă Ioana Neagu, nu are copii, în schimb este directoarea grădiniței Flipper din Cotroceni de 14 ani. Nu avea autorizație de funcționare, nu avea acreditare, mulți dintre părinții care au copiii acolo îi erau prieteni.

Mama copilului agresat a bănuit ceva, a anunțat poliția, care a confiscat filmările private ale grădiniței și a găsit ororile.

Aveți aici știrea, mai jos clipul, vă sfătuiesc să luați un diazepam înainte.

Da, știu, vă vine s-o strângeți de gât!

E bine că tot mai multe astfel de cazuri ies în presă și pe internet. E rău că nu li se întâmplă nimic acestor oameni, care ar trebui să înfunde pușcăria ani grei. Eu chiar fantasmez că acolo în pușcărie vor da peste alții mai răi ca ei, care le vor… mda, mai bine nu scriu, știți voi ce vreau să zic.

Problema cea mai mare nu e că sistemul nostru educațional de doi lei permite unor astfel de demenți să educe copii, ci că părinții îi tolerează. Am auzit cu urechile mele părinți care spun Lasă mă, să-i disciplineze oleacă, prea-s obraznici.

Mama copilului agresat în film îmi spunea mai devreme că alți părinți de la aceeași grădiniță încă o susțin pe doamna Ioana Neagu, agresoarea de copii.

Știu multe cazuri în care părinți de copii agresați trebuie să își mute copilul la altă grădiniță, pentru că ceilalți părinți sunt de acord cu metodele doamnelor și se supără dacă vin părinți să ceară socoteală că de ce l-a tras de păr, de haine, de ce l-a umilit și așa mai departe. Daca vrei să ai copil neagresat, trebuie să cauți cu lupa o grădiniță sigură, că ești printre ăia ciudații care nu vor copil bătut, înjurat, terorizat.

Oameni buni, nu mai permiteți așa ceva. NICIODATĂ! Nimeni nu are voie să vă lovească și să vă sperie copilul, nimeni, asta nu e educație, e umilire și traumatizare.

Nu mai duceți copilul la grădi înainte de a verifica dacă există autorizație de funcționare și acreditare în curs (nu că asta ar fi vreo garanție că grădinița e sigură).

Fiți atenți la copil, la orice semn că ceva e în neregulă.

Țineți legătura cu alți părinți de la grădi, dacă ei tolerează bătaia, voi să n-o faceți.

Orice formă de abuz a unui minor este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea (sau măcar așa ar trebui).

Anunțați poliția la primele semne că ceva e în neregulă, nu permiteți așa ceva. Nu vă faceți singuri dreptate, știu că primul impuls e să mergeți s-o dați cu capul de perete pe doamna, dar dacă ați face asta nu ați fi mai bun ca ea.

Și nu în ultimul rând, dați mai departe pozele și numele acestei doamne, care chiar dacă va scăpa de închisoare, nu va scăpa de rușinea publică. Ioana Neagu. Agresoare de copii mici.

12806216_10153986769378361_2072392133547963942_n

Nu mai tolerați abuzul asupra copiilor voștri!

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

71 comentarii

  1. Mie mi se face pielea de gaina cand vad filmul asta. Exact asta mi-a povestit Max ca faceau unele educatoare de la gradinita Magnolia cu copiii, ii smuceau si-i aruncau in pat, tras de urechi, par etc. De amenintari si agresiuni verbale nici nu mai pomenesc. Dar am aflat asta abia cand era la grupa mare, era deja al treilea an de gradi. Cat a fost mic n-a stiut sa spuna. Cand m-am dus la directoare, cucoana s-a facut ca ploua, a negat, „Vaaai, doamna, in gradinita noastra?”. Dovezi, evident, n-aveam decat vorbele copilului.

  2. Parintii care au vazut filmarile astea si au tacut nu sunt parinti. WTF!!!??? Cum sa ascunzi asa ceva, sa tolerezi asta? Cat de bolnav trebuie sa fii ca sa gasesti justificari pt cretina asta, si sa fii si tu atat de cretin incat sa taci si sa inghiti ideea ca in gradinita copilului tau un animal fara suflem distruge sufletelul atator copii.
    Si inca ceva…cum se face ca in Romania functioneaza atatea SRLuri pe post de gradinite, fara vreun control, fara autorizatie…ce pusca mea pazesc autoritatile?

    • Parintii pot cere gradinitei sa vada actele, daca sunt acreditati, in curs de etc.
      Problema este ca multi parinti nu stiu asta si vad sigla gradi si zic gata, asta e.
      Daca ceri si nu au, poti sesiza autoritatile si atunci fac ceva.
      Nu as da vina pe autoritati aici. Cand au fost sesizate au intervenit, chiar prompt.

    • Autoritatile nu ar trebui sa permita astfel de SRLuri.Simplu. Neacreditat=neacceptat.

    • Din cate am citit, aceste gradinite nu functioneaza ca si gradinite, ci ca asociatii culturale, sportive…de aceea se numesc club educational YZ sau alte denumiri dintr-astea. Parintii nu baga de seama…ce mi-e gradinita Z ce mi-e club educational Z…Deci ele au licenta de functionare…dar nu de gradinita

    • Asa este, si mai ai surpriza ca dupa 2-3 ani isi schimba in acte denumirea, dar oamenii si sediul raman aceeasi. Am avut fetita la gradi , initial Cei 3 muschetari pe strada Silvestru, apoi s-a schimbat in Danni Kindergarden, aceeasi angajati.
      Probleme avute cu ei – copilul nu mai manca, era speriat, timorat,plangea efectiv cand trebuia dus la gradi, nu invata nimic. Dupa un an am mutat-o alaturi la gradinita de stat Licurici, unde am aflat ca copilul fusese dresat sa nu spuna nimic- schema cu ” esti paracios”, batut de asistenta Olga si de alti copiii mai mari, singurul prieten al lui era soferul Nelu.

    • Acreditat sau nu, filmatul nu face altceva decât sa arate monstruozitate unei fiare pt ca persoană nu o pot numi…Cum poți să te comporți în halul acesta și mai ales să și traumatizezi bieții copii. ..despre părinții care încă îi mai țin partea „doamnei” nu vreau să mă gândesc ce ar face dacă într-o zi vor veni copii lor acasă cu mâinile dislocate sau rupte cu simpla explicație „că sunt copii și se mai întâmplă „

    • Acu’ la faza cu autorizatiile stim cu totii strategia ‘ai pe cineva, care are pe cineva, undeva ,..’

      Ceea ce ma scoate din pepeni este faptul ca niste abuzuri de acest gen ii lasa pe multi parinti absolut relaxati.

      Si explicatia este ca, din pacate, FOARTE multi parinti nu considera o palma ca si capat de lume. Daca tu ca parinte ii arzi copilului cate una-n freza de cate ori te strang chilotii (ca nu gasesc o expresie mai frumoasa), daca il faci in toate felurile, justificandu-ti atitudinea ca esti obosit sau (mai rau) ca ti se urca al mic in cap, atunci nu vei clipi macar din ochi, cand alt adult ii arde copilului una peste cap, ca doar face exact ca tine.

      Si probabil te bucuri ca te mai ajuta unul sa dresezi copilul.

      Asta se intampla pentru ca multi dintre parintii din generatia noastra au luat bataie, au fost abandonati pe la rudele de la tara, au fost facuti in toate felurile, au fost agresati in scoala etc. In momentul in care asa ai trait si tu copilaria, nu e chiar foarte simplu sa rupi lantul de abuzuri ca adult. Dar merita efortul.

  3. Si mie mi s-a facut rau…iar parintii care o apara sunt niste inconstienti..pe bune?! probabil ca ii mai bat si acasa sa fie treaba treaba! Dar eu nu imi explic cum, ca parinte sa nu vezi ca al tau copil are vanatai pe corp, la halul in care ii tragea si ii trantea imposibil sa nu aiba….si in plus e clar ca nu mai sunt ok acei copii mental si emotional vorbind, atata lipsa de atentie pentru propriul copil sa ai sa nu observi nimic anormal in comportamentul lui?!

    • @Nilufera- Nu suntem noi în măsură să-i judecăm pe acești părinți și naiba știe cât de bine îi învață și alții pe ai noștri să ascundă ce li se întâmplă.Oricine poate păți asta, că e grădiniță de stat sau privată, acreditată sau nu. Știu un caz la Constanța unde erau camere peste tot, dar îi băteau în baie.

      Haideți să nu aruncăm cu pietre în niște oameni care sunt deja la pământ cu nervii și care fac tot posibilul să facă dreptate!

    • Care este culmea ca mai ia si 11milioane pentru fiecare copil si javra ii bate așa să se răzbune pe o mămică aberant si groaznic ca este grădiniță particulară scumpa nu toții părinții își permit acest lux

  4. Ai dreptate. Am auzit și eu părinți cerandu-le educatoarelor să le disciplineze copiii. Din fericire, grădinița la care merge fetița mea este acreditată. În plus, violenta fizica nu este acceptată. Asta nu înseamnă însă ca educatoarele nu țipă, nu ii ameninta sau etichetează pe copii drept obraznici, rai etc. Am constatat însă ca sunt putini acei părinți care nu sunt de acord cu un asemenea tratament.

    • Si daca este acreditata, crezi ca nu se intampla astfel de lucruri. Cunosc cazul unei colege, al carei copil a luat bataie de la educatoare din prima zi, gradinita de stat fiind. Problema rezida in faptul ca nimeni dar absolut nimeni nu ii da i judecata pe agresori. Iarraspunsul de la inspectorat mi se oare naucitor, adica parintii trebuie sa verifica daca stabilimentele sunt acreditate, si atunci care este rostul acestor inspectorate si ministere?

  5. Aceasta este realitatea: parintii nu doar ca tolereaza ci incurajaza agresiunea asupra copiiilor.
    La prima sedinta pe care am avut-o la gradinita am spus ca nu mi se pare util si educativ tinerea copiiilor cu mainile la spate, educatoarea nici n-a apucat sa spuna ceva caci 10 parinti mi-au sarit in cap cu „ce sunt fitele acestea” ” ce, pe noi nu ne bateau in scoala si uite ce bine suntem?!” iar cei care erau de acord cu mine imi spuneau in soapta: ” asa e aveti dreptate, dar n-ai ce sa faci….
    Precizez ca mergem la o gradinita cu super pretentii iar parintii despre care vorbesc sunt profesori, avocati, notari etc.

    • Pai cum altfel se poate perpetua agresivitatea asupra copiilor ? Iar aceea sunt acei părinți carora daca copilul le cade și se lovește, sunt in stare sa il certe si agreseze.

  6. Cu articolul tau parca mi-ai citit gandurile. Exact la asta ma gandeam cand am auzit stirea si am vazut flmuletul. Ca poate unii dintre parinti cunosteau actele de agresiune care erau comise asupra copiilor, le tolerau, chiar aprobau. Mi-e teama ca multi copii aveau parte de acelasi tratament si acasa. Cum altfel sa iti dai copilul intr-o gradinita care functioneaza in afara legii, care nu este inregistrata de ISMB si care nu poate fi luata la raspundere de Inspectorat? Ne agitam atat sa inchidem baruri si cluburi care nu au avize contra incendiilor si toleram sa existe astfel de gradinite care functioneaza in afara legii, fara acreditari, avize, permitem sa ne dam copiii pe mana unor oameni care ne nenorocesc copii. Eu sunt prea socata de aceasta stire.

  7. Tocmai vorbeam cu ai mei ieri, mama și tata, îi întrebam cum au tolerat să vin de la școală și să le povestesc că învățătoarea ne bate la palma cu rigla de lemn, ne trage de păr și ne dă palme. „Așa se făcea pe vremea aia, mamă! ”
    Eu sunt convinsă că dacă aș auzi așa ceva despre copilul meu, aș călca -o în picioare pe femeia aia și aș avea grijă să aibă mâinile rupte muuult timp. Mi-a crescut iar tensiunea. Doamne ferește pe cine se uită strâmb la copiii mei!

    • pentru asa agresiuni (calcat in picioare, maini rupte) faci inchisoare.
      nu pedepsesti violenta cu si mai multa violenta. traim intr`un stat care se vrea civilizat si probabil si tu ai pretentia ca esti o femeie civilizata. in asa conditii, apelezi la autoritati, nu la legea junglei.
      cum ar fi sa`ti iei „la revedere” de la copiii tai cateva luni ca te duci la inchisoare pentru ca ai batut brutal pe cineva?
      ganditi`va un pic inainte sa scrieti asa tampenii pe internet, oameni buni. :-/

  8. Poate ca exagerez, dar, ce s-ar fi intamplat daca ar femeia aia nebuna ar fi omorat unul dintre copii? Se stie ca nu ai voie sub nicio forma sa-i smucesti/zgudui/bruschezi pe cei mici. Atunci, ar mai fi sarit sa o apere unii parinti cu atata vehementa? Odata ce ai vazut filmarea, cum sa poti sa mai sustii ca e un „om deosebit” persoana care a facut asa ceva? Ca e trucaj…pfff! Probabil ca cei care o apara sunt parintii ai caror copii n-au apucat sa „se bucure” de tratamentul „duamnei”, cum spunea Ioana.

    Rusine sa le fie celor care „educa” in stilul asta!

  9. Eu sunt curioasa de ce atatea dislike la comentarii, e cineva pe aici care nu e de acord dar nu are curaj sa spuna ca aproba asemenea comportamente?! oameni buni, este vorba de generatiile viitoare ale acestei tari deja ramasa fara copii…si pe cei care sunt aici ii distrugem din fasa?!Ganditi un pic mai mult de viata proprie si propria experienta de viata!

  10. Dumnezeule mare, unde si cand ne-am pierdut umanitatea?! Este atat de trist sa asisti la atata nedreptate…offff
    Iti trezesc atata revolta aceste imagini, dar mai ales atata indignare ca astfel pe personaje se plimba printre noi si mutileaza vieti la inceput de drum.
    Cred sau as vrea sa cred ca daca legislatia nu este reglementata, inca, in sensul de a pedepsii aceste personaje, cumva, impreuna, tu Ioana si noi, putem sa luam atitudine. Este in puterea noastra de a cere respectarea fizica si emotionala a copiilor nostri (prescolari, in primul rand -la inceput nu stiu sa vorbeasca, apoi le este teama) in institutii de invatamant prescolar (de stat sau privat). Esti formator de opinie si sunt convinsa ca ai sprijinul tuturor parintilor care isi doresc copii sanatosi emotional acum si mai tarziu.

  11. Ingrozitor. Nu va bateti Copiii si nu ii lasati batuti de Altii. Si nu acceptati alte pareri . Totul este relativ in afara de asta !

  12. Am si eu copii la gradinita. La una autorizata si acreditata, unde insa parintii nu au acces decat la camerele din sala de curs, nu si la cele care filmeaza in dormitoare, curte, hol. Am simtit nevoia sa-i scriu directoarei. „Probabil ca ati auzit si dvs de noul caz de agresiune a copiilor de la o gradinita particulara din Cotroceni. Imaginile cu copilul de 2 ani lovit si bruscat in gradinita sunt dureroase si gestul nu poate fi acceptat sub nicio forma. Cred ca ar fi bine ca in aceste momente foarte incarcate emotional sa faceti o comunicare in care sa asigurati parintii ca asemenea gesturi nu se pot intampla in gradinita dvs. Avem nevoie de o asigurare ca asta, mai ales in conditiile in care nu avem acces decat la camerele din sala de clasa.” Inca nu am primit niciun raspuns. Eu as fi raspuns si din mormant, ca director de gradinita, intr-o situatie ca asta. Cand am dat copilul la gradinita am cerut explicit sa fie trecut in contract ca copilul nu va fi agresat in niciun fel, insa mi s-a spus ca, existand o lege pentru asta, nu este necesar sa fie trecut si in contract. Bine ca au grija sa te puna sa semnezi angajamente de plata pentru taxa… Daca primesc vreun raspuns, va anunt.

  13. Imi vine sa plang. Chiar nu putem face nimic sa oprim ororile astea? Vad din ce in ce mai multe abuzuri televizate, dar daca agresorii nu patesc niciodata nimic, se vor simti incurajati. O urasc din tot sufletul pe scorpia asta!

  14. Oarecum off topic: ce conteaza ca nu avea copii? Cei care nu au copii nu pot lucra in invatamant? Poate incearca si nu reusesc, poate sufera de o boala, e asta un argument? Sau cei care au copii nu pot maltrata copiii altora?

    • Nu are importanta, am precizat aspectul in ideea in care sigur ar fi aparut nedumeriri de genul: Oare cum se poarta cu copiii ei etc

    • Ba da, eu cred că are importanță că nu avea copii. Și multă încă.Empatizezi mult mai bine sau cel mai bine într-o situație similară cu a altcuiva.Ea nu știe ce înseamnă nopți nedormite în creșterea unui bebe, plâns și frustrare în cazul unor mămici în procesul de alăptare ( ca și al meu), frici și temeri atunci când omulețul din tine este bolnav și plânge de durere și nu știi cum să îl mai liniștești. Ea nu știe toate astea pentru că nu le-a trăit.Nu o spun ca o un motiv atenuat pentru ea.Nicidecum.Ci doar cred că cei care nu au copii le este mai ușor să facă ororile astea. Îmi intră mai greu în cap,cum un părinte ar putea face asemenea lucruri. Deși recunosc că și aceste cazuri există din păcate.

    • sunteti un pic extremista doamna RUTHIE! nu am copii dar asta nu inseamna ca aprob un astfel de comportament…nu generalizati…sunt(stiu sigur) paarinti care-si cresc copii cu „eu te-am facut ,eu te omor”si multe altele…pe mine ma doare si cind mamicile din prejma mea ,epuizate fiind,spun ca ar pleca in padure sa aiba liniste…

    • Nu consider că sunt extremista.Nu mă înțelegeți greșit. Spun doar că trebuie să fie mai ușor sa te porti asa atunci când nu ai copii.Altfel nu îmi explic. Eu înainte de a avea copii, atunci când vedeam un copil plângând,îmi părea rău pentru el ,acum însă de când am copii ,simt că mi se rupe sufletul când văd copii respinși, bolnavi, sau abandonați și singuri.Intotdeuna mă gândesc cum ar fi dacă în locul acelor copii ar fi copii mei. Atâta tot.

  15. Crancen! Doamne, simt ca mi se face rau!
    Mai, in alta ordine de idei eu am primit recent amenintari pe blog pt ca nu vreau sa sterg un articol de acum 4 ani in care am povestit cum ii chinuiau copilul unei prietene la o gradinita particulara in bucuresti. Nu il bateau, dar l-au chinuit de a trebuit sa faca terapie luni de zile dupa. ..
    Eu insami am trecut prin experienta horror cu prima gradinita, dar m-am prins dupa 3 zile. Nu cred ca ii bateau, dar in ce fel puteau sa urle la copilasi in conditiile in care stiau ca sunt acolo. ..cand nu era nici un parinte nici nu vreau sa-mi imaginez

  16. Asemenea comportamente se accepta pentu ca asa au fost tratați si părinții pe vremea lor si „ce oameni au ajuns”. E foarte trist.
    Cand avea 2 ani nepoțelul meu nu vroia sa mearga la cresa, plângea, refuza sa mănânce. Dupa vreo 2 luni parintii l-au mutat la o gradinita unde este si acum si ii place. Dupa ce l-au mutat i-a povestit mamei ca la cresa lua bătaie la fundulet ca nu dormea. Din fericire l-au mutat la timp.
    E mare păcat ca inca se mai practica asemenea „educatie”.

    • Suna cunoscut, dupa o cresa perfecta, unde l-am lasat fara grija pana la 2 ani jumatate, l-am mutat la gradinita, ni s-a parut f ok la vizionari si n-am citit nimic pe internet, am presupus ca e totul in regula

      In prima zi l-am lasat fara grija, seara era desfigurat se uita in gol, m-a intrebat de zeci de ori de ce l-am lasat acolo. .. Am zis ca e socul schimbarii, a doua zi am stat dimineata, am intrat in clasa, educatoarea era ok, am plecat intr-o pauza

      A treia zi efectiv nu mi-a dat drumul, se agata disperat de mine, trebuia sa ajung la munca, eram cu sufletul in paispe pana a incercat asistenta efectiv sa mi-l smulga din brate, ala a fost momentul in care am sunat la birou, am zis ca-mi iau liber si am ramas sa vad de ce. A fost ceva horror, asistenta urla cumplit la copii, educatoarea era f buna, dar asistenta facea legea, daca un copil nu facea ce zicea ea, nu intra la clasa, il tinea cu ea sa-l educe. Am vazut copii flamanzi carora nu li se mai dadea a treia feliuta de paine spoita cu ceva ‘ca sa ai loc de pranz’ , taxa era mare, Dumnezeule, sa sufere copilul de foame. ..

      L-am luat si dusa am fost

      Nu pot, chiar nu pot intelege ce suflet negru pot sa aiba unii oameni

  17. Doamne,

    Ce bruta este directoarea asta…patronu gradinitei nu stia de comportamentul ei ??este la fel de vinovat….Rusine sa le fie..Sa mai dai copilul la gradinit particulara…..

  18. Eu acasa ma joc cu fiica mea de’a gradinita. Eu sunt Sofia , ea e educatoarea. De fiecare data sunt scenarii frumoase si incerc sa o trag de limba daca se intampla ceva violent. Dar sunt parinti care dupa gradi pun copilul in fata tvului si il lasa acolo. Deci nu toti parintii se ocupa de ei . Eu am ramas socata cum la noi la gradi pe timpul iernii parintii nu scot copiii afara si insista sa nu fie scosi copiii afara Da, deloc. In weekend este zi de mall ca e frig afara.

  19. Cand am căutat gradinita pentru puiul meu am vorbit cu zeci de parinti (prieteni, parinti din parc, colegi de munca), si unul singur a considerat cerintele mele rezonabile, restul au spus ca exagerez, ca nu exista gradinita asa cum vreau eu. Cerintele mele se limitau la respect fata de copil, sa nu se tipe la el, sa nu fie bruscat sau umilit. Credeam ca este simplu sa gasesti asa o gradinita, însă a fost greu, foarte greu (am luat legătura cu peste 50 de gradinite, am vizitat zece, am ales una, cand deja îmi pierdusem speranta).
    Argumentele părinților din jurul meu au fost: „ce daca mai tipa la ei, daca le mai da cate una la fundulet, noi acasa nu facem la fel? Cum sa-i tina in frau altfel?”.
    Trist… Cu cata usurinta frangem aripile copiilor nostri…

  20. Imi pot imagina ce se intimpla in orfelinatele din .RO, daca la o gradinita din Bucuresti asemenea manifestari schizofrenice probabil erau la ordinea zilei.

    Dnei. Neagu ii place sa se comporte asa, nazist, violent cu fiinte ce nu se pot apara, eu asa cred, altfel nu ai cum sa ajungi atit de jos pe scara lipsei de umanitate. Insa lasitatea colegelor si a subordonatelor ma ingrozeste; recunosc acest model comportamental din anii copilariei, impus de dictatura comunista sau poate nu, poate asa sunem noi, stam sprijiniti in toiag, mioritic asteptand eternitatea sa coboare pe curcubeu in timp ce linga noi se intimpla lucrurile.

    Au trecut niste decenii si dresajul colectiv la nivel social din trecut inca functioneaza, este trist si iremediabil, cred.

    • Sa stii ca nu e asa. Mama mea lucreaza de 20 de ani cu copii fara parinti si pot sa iti spun ca acolo chiar au loc controale mai dese decat in aceste gradinite. Saptamanal vine cineva.
      Copilul trebuie sa stie care ii sunt drepturile,si chiar este invatat asta. Stie ca nimeni nu are voie sa tipe la ei,sa ii bruscheze. Iar in caz ca vad ceva asemanator la colegii lor mai mici stiu sa spuna cand sunt intrebati.
      In caz contrar angajatii sunt sanctionati.
      Nu stiu cum e peste tot,dar eu asta am vazut acolo,mi s-a parut ok,un semn bun ca lucrurile se pot schimba incet-incet.

  21. Si eu am pățit la fel cu copilul meu. Educatoarea l-a smucit ca nu executa comanda ordonata de ea. Nici un părinte nu mi-a fost alături, chiar credeau ca-s eu nebuna iar inspectoarea mi-a spus ca de ce nu am ales o alta grădinița ca educatoarea e in vârsta si in curând iese la pensie :-(( Si am ales sa schimb grădinița gândindu-ma cu mila la copii rămași acolo

  22. Imi vine sa vomit… 🙁
    Si cel mai trist lucru: nu numai ca asa ceva se intampla, dar ganditi-va ca ea face acest lucru in fata camerelor… chiar daca sunt „inregistrari private”, a stiut ca vor putea fi vizionate candva si de altii, si totusi a facut ce a facut… Nu ca ar fi OK sa agresezi un copil in secret, Doamne fereste, dar faptul ca ea a avut curajul sa o faca pe film (si chiar in fata unei colege, intr-o anumita scena) dovedeste exact asta: nu e deloc ceva iesit din comun sau inacceptabil in mediul acela… cam asa cum a fost si pe vremea cand eram noi copii…

  23. Ma ingrozesc atat faptele din gradinita respectiva cat si reactia parintilor!!!!
    Cred ca trebuie sa existe o comunicare permanenta cu gradinita, altfel nu poti fi sigur ca lucrurile stau bine sau rau…
    Noi avem noroc de cea mai minunata gradinita… GanEden… le sunt vesnic recunoscatoare fetelor pentru ce au facut si ce fac in continuare pentru baiatul meu! Sunt niste prieteni adevarati, mai mult decat simpli angajati!!!
    Va sfatuiesc ca inainte de a va inscrie la o gradinita sa cunoasteti persoana de decizie (proprietar, manager, director). Ea da tonul la tot ce se intampla! La noi a fost „love at first sight” 🙂
    Stiu ca pare reclama, dar nu pot decat sa ma bucur ca i-am gasit… mai ales cu toate articolele despre abuzurile din invatamant……

  24. Nici nu am putut privi filmul pana la capat,am avut proasta inspiratie sa ma uit in timp ce mancam,mi-a ramas mancarea in gat!
    Nu stiu de ce ai brusca in felul asta un copil atat de mic!

  25. Strigator la cer …nici nu vreu sa ma gandesc ce repercursiuni psihologice au aceste atitudini asupra copilului…Nici nu poate fi vorba de lipsa de vocatie sau profesionalism din start lipsesc ….ceea ce inspaimanta din punctul meu de vedere este lipsa a ce inseamna sa fii uman.
    Cand spunem copii ne gandim la viitor ,ar trebui sa fim mai centrati in ceea ce priveste educatia si cresterea lor .

  26. Sa va spun experienta mea la o gradinita de stat. Fetita inscrisa la program scurt. Din prima zi nu mi-a placut educatoarea dar am zis sa mai astept. In fiecare zi copilul imi povestea ce desene animate au mai vazut. O intreb pe educatoare de ce le pune desene animate si-mi raspunde ca nu-s violente. Afla ca stiu limba germana si ma invita sa facem „curs de germana” (20 minute) cu cei mici. Accept. Vine si ziua cu pricina. Tot timpul cat am stat acolo a tipat la copii sa repete ce spun eu, i-a smucit, i-a tras de pe scaunele. Pana in momentul in care o fetita a inceput sa planga si a facut pe ea. Atunci parca a luat foc. A dus-o in baie si a lasat-o acolo. A trebuit sa ma duc sa schimb fata care nu se mai oprea din plans. Cand au aflat si parintii s-au facut ca ploua. Am plecat in lacrimi de-acolo.

    • I-ai si spus ceva, sau ai lacrimat in liniste. Ce sa se schimbe, daca oamenii astia cred, ca toti suntem de acord ca e OK asa… 🙁

  27. Eu vad insa si un aspect pozitiv in povestea asta (care din pacate nu-i ajuta cu nimic pe copiii acestia): chiar m-am mirat ca politia a confiscat inregistrarile, si a actionat crezand-o pe cuvant pe mamica cu banuiala. Sincer, int-o lume in care „victim shaming”-ul traieste bine merci, nu m-as fi asteptat. Bravo lor!

    • Reportera i-a spus unei mame care nu intelegea dece e politia acolo, i-a spus ca sunt inregistrari cu copii agresati de d-na educatoare. Nicio tresarire pe fata ei, a spus ca e imposibil asa ceva si ea nu crede…si a plecat. Nici macar sa o intrebe pe reporterita daca are filmarea, in ce a constat agresiunea…nimic

  28. Parintii care tolereaza asa ceva , cu siguranta folosesc aceleasi metode…”educative”. Cei care bat copiii sunt la fel ca si pedofilii. Iar parintii care isi bat copiii sunt niste frustrati si incapabili de a intelege suferinta copilului cand eate batut. Adultii care fac asa ceva sunt de toata rusinea.

  29. Haideti sa va spun si altceva: lucrez la o gradinita particulara cu grupa baby (copii intre 1,8-3 ani). Niciodata nu i-am lovit, mereu ii iau in brate si ma joc cu ei, fac activitati cu fiecare in parte, la masa merg cu ei si la cei mai mici le dau sa manance eu ca nu accepta de la altcineva, la somn stau si ii mangai si le cant pana cand adorm, pe scurt ma port cu ei asa cum as dori sa se poarte altul cu picii mei. Dar in fiecare dimineata atunci cand ii aduc parintii plang mereusi ma doare sufletul sa cred ca e din cauza mea. Mai am un baietel(2,9ani) in grupa care ii cam bate si ii pisca pe ceilalti fara motiv. I-am spus sa nu mai faca asa, i-am explicat ca noi ne iubim si ne jucam frumos, pana am ajuns sa ii dau jucarii separat si sa ii spun ca nu se mai poate juca cu alti copii. Si ce sa vezi, vine mama a doua zi foarte suparata ca i-a spus copilul ca l-am batut, si l-am dat afara si nu mai vrea sa vina la gradi. Ce vreau sa spun e ca nu intotdeauna ce spune copilul este adevarat, adica plansul si refuzul de a merge la gradinita nu este neaparat din cauza ca acolo este agresat.

    • Da , Dana dar in cazul acesta exista niste filmari cat se poate de reale! Iar copiilor nu le asculti numai vorbele ca sa-ti dai seama daca este agresat ci le observi si comportamentul . Ei se dau usor de gol.

  30. La scoala e la fel, sunt trecuta prin trista experienta a unei invatatoare abuzive (subtil, e drept, doar psihologic, dar la fel de nociv), sustinuta de parinti inconstienti si, imi asum ceea ce spun acum, prosti. E lupta cu morile de vant – si sa convingi educatorul ca greseste, si sa-i convingi pe parinti ca nu asa se face educatia. Si toate cazurile de parinti care am indraznit sa ne aruncam in aceasta lupta s-au terminat la fel: noi suntem cei care ne-am retras copiii din acel colectiv, iar educatorul a continuat sa-si vada de macel, autorizat de masele docile.

  31. ce ciudata e si societatea asta romaneasca, cand a fost in actualitate cazul din Norvegia, cu acei copii luati imediat de autoritatile statului de la niste parinti violenti, toata lumea s-a coalizat impotriva statului Norvegian. Cand in Romania, o educatoare bate copii, toata lumea e revoltata deodata si blameaza bataia…cine sa mai inteleaga care ne sunt valorile? Mi-e teama ca avem educatoarele si parintii pe care ii meritam! 🙁

  32. Sunt mama de 3 baietei (4a8l; 3a1l; 1a1l), nu sunt perfecta si fac multe greseli in calatoria de mama.
    Dar am invatat ceva : ori de cate ori gresesc si-mi ies din fire, imi cer iertare. Le spun (atunci cand suntem toti linistiti si conectati) ca mami a gresit, ca nu trebuia sa tipe, ca nu era vina lor ci a mea ca mi-am pierdut controlul. Si ori de cate ori am ocazia, zilnic, cand ne jucam, la baita, la somn le mangai si pretuiesc corpul, le spun ca nimeni nu are voie sa-i loveasca, nici mami, tati, nici alti copii, nici educatoarele. La fel cand se cearta/lovesc intre ei, il incurajez pe fratiorul lovit (evident oprind fratiorul furios) sa-i spuna ca nu are voie sa-l loveasca.
    Atunci cand ii invatam de mici ca persoana lor e importanta, atat corpul (sa nu fie loviti) cat si sufletul (sa nu se tipe la ei, sa nu fie umiliti) ei vor stii sa observe ce nu e in regula in mediul in care sunt (la gradinita, scoala) si sa ne spuna noua, parintilor.
    Daca noi ca parinti nu ii invatam sa-si pretuiasca si apere corpul, nici copilasii nu vor stii sa se protejeze, nu vor spune acasa, li se va parea ceva normal.
    Acum 2 saptamani am scris o poveste pentru copii pe tema asta : Mihaela si manutele http://opovestemagica.blogspot.com/2016/03/mihaela-si-manutele.html (daca vrea Ioana sa posteze linkul) si alte povestioare de suflet pentru copii, prin care incerc sa transmit mesajul tuturor copilasilor ca ei sunt minunati asa cum sunt; sa se iubeasca si sa se accepte asa cum sunt.
    Flo

  33. Mă doare inima. Am plâns pentru ca am trecut prin asta acum trei ani. Copilul meu a fost agresat fizic si psihic de directoarea gradinitei private la care mergea. Când am confruntat-o mi-a spus sec ca doar stiu cum e D., greu de stăpânit. Am facut sesizari peste tot, inclusiv la inspectorat si nimic. Am ajuns la presa si a închis pentru ca multi din cei inscrisi pentru anul următor s-au retras si cum deja erau pe duca… Cel mai dureros a fost ca la un moment dat ajunsesem sa cred ca sunt eu nebuna. Ceilalti parinti m-au desfiintat si mi-au desfiintat copilul. Culmea, dupa o vreme m-a contactat o fosta angajata a lor sa-mi spuna ca, da, am avut dreptate si ca acolo se petreceau orori. Dupa inca un timp in biroul in care lucram a intrat o doamna pe care am recunoscut-o ca fiind mama unui baietel din acea gradinita si care avea fix aceeasi poveste ca a mea. Eu am rămas sa-mi vindec copilul cu terapie si răbdare din partea altor educatori. Încă isi aduce aminte. Inima mea e încă bucati.

  34. Din pacate tot sistemul este „defect”! Ar fi frumos sa putem schimba ceva, insa nu depinde doar de noi! Te sustin!

    „Ioana Neagu. Agresoare de copii mici.”

  35. In actele societatii Flipper Garden SRL aceasta „doamna” apare asociat unic si administrator. Cu toate astea, fara un suport al autoritatilor, nu vad cum ar fi functionata aceasta asa-zisa unitate de invatamant prescolar fara forme legale.

  36. o mica remarca: in romania 63% din copii spun ca sunt altoit/loviti, si parintilor li se pare normal. Ei sunt majoritatea; noi, cei contra asemenea masuri suntem minoritatea, chiar daca avem legea. Cu siguranta ca si in acea gradinita sunt majoritari copii cu parinti ce ii urechesc/altoiesc/bruscheaza.

    Si ne mai miram de ce atatea imbolnaviri ale copilasilor in Ro …

  37. apropos de asta. Stie cineva sau s a mai auzit cevs despre ce s a intamplat cu ingrijitoarele nemernice din Cta de la gradinita Micul regat?am banuiala ca n a facut nimeni niciun pic de puscarie,merg inainte la „serviciu” bine mersi. Directoarea la fel etc..

  38. La noi,la scoala la care Eram inscrisa in clasa I exista obiceiul sa vina asa zise „practicante”-fete tinere care se pregateau sa devina invatatoare.toate bune Si frumoase.pb e ca aceste domnisoare nu excelau la capitolul rabdare.eu,fiind oleaca mai grea de cap,recunosc,la orele de matematica inca obisnuiam sa numar pe degete pentru siguranta.ei bine,m-a prins odata una dintre practicante in exercitiul functiunii,ca sa zic asa Si mi-a dat o rigla peste cap de am vazut stele verzi.cand am.povestit acasa,nu mama,ci „mamaie” a venit ca o furtuna la scoala Si s-a certat cu toata lumea de acolo, a porcait-o pe tanti practicanta de nu s-a vazut.Dar de atunci nici ca au mai adus vreuna la clasa noastra :))
    P.S.:scz ptr eventualele greseli.scriu din tren :)))

  39. Tolerati si de judecatori,se pare.Au decis ca n-a fost ceva grav si repetat ca sa poata lua masuri.Nu mai am cuvinte…

  40. Am o veste proasta, va scapa. Am trecut prin asta acu 1 an, greseala a fost ca nu m-am adresat imediat presei, dar vad ca si cu presa tot aia e. Ce se vede in imagini este doar 1% din materialul depus la politie:

    http://videonews.antena3.ro/videos/un-tata-sustine-ca-o-educatoare-de-la-o-gradinita-din-sectorul-6-ii-umilea-si-jignea-pe-copii-apYduZdzZ2c.html

    Am cerut ridicarea sistemului video al gradinitei, evident ca ar fi dezvaluit mai mult. Nu s-a intamplat. Dosarul a fost clasat cu mentiunea „nu au reiesit probe certe, neechivoce”. Desi in materialul complet se vedea clar persoana (in articol s-a blurat). Printre randuri citesc ca nu au fost luate in considerare probele video.

    Partea cea mai trista: ceilalti parinti au aflat abia dupa 1 an, zilele trecute. La inceputul anchetei mi s-a comunicat sa nu mai vorbesc cu nimeni pana la finalizarea cercetarilor. I-am rugat de mai multe ori sa anunte parintii. Nici Politia, nici Inspectoratul nu au facut-o. Cand am realizat ca nimeni nu va mai anunta parintii, am decis s-o fac eu, insa prea tarziu, se mutasera in alt sediu. Deabia recent, printr-un concurs de evenimente, am reusit sa informez cativa parinti.

    Educatoarea preda bine mersi in continuare.

    Parerea mea este ca problema principala e legislatia. Nu intru in aspecte umane legate de calitatea oamenilor care comit aceste infractiuni si a celor care aplica legea. Au fost cazuri multe si in Italia, diferenta este ca Politia are legi care ii permit sa plaseze camere video in gradinite si totul se face oficial. Ideea este tocmai ca legea sa fie independenta de cine o aplica. Dar Politia si Parchetul lucreaza cu un amarat de articol de 3 randuri: Art. 197 „Relele tratamente aplicate minorului” care spune asa: „Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului”

    La o prima lecturare, vedem ca textul se doreste a fi atotcuprinzator si acoperitor insa sfarseste lamentabil in a fi vag si ambiguu. A fost afectata dezvoltarea fizica? Nu, copilul e intreg, nu i-a rupt vreo mana sau un picior. A fost afectata dezvoltarea intelectuala? Imposibil de cuantificat. Vom vedea peste 10 ani in adolescenta. Dezvoltarea morala? Ce-i aia? Las ca in doua luni uita injuraturile invatate de educatoare.

    Asadar pentru incadrarea unor fapte in acest articol este nevoie de sange pe pereti, cel putin. Mi-a luat 1 an de zile sa ma cobor la acest nivel si sa inteleg rationamentul. Empatie fata copii? Zero. Asadar este nevoie de o lege mai clara, detaliata, sa scrie negru pe alb, nu ai voie sa injuri, sa tipi, sa smucesti, sa lovesti, sa ameninti, sa terorizezi. Cu pedepse proportionale gravitatii faptei. Astfel si politistul/procurorul poate incadra mai usor fapta si nu ramane la latitudinea morala a unui sau altuia.

    Faceti va rog o comparatie cu celelalt caz din Cluj (suspendare imediata din functie, 2 ani cu suspendare). E o alta tara acolo cumva?

    Oricum, daca nu se face urgent ceva dpdv legislativ (ca uman nu ai cum) vom degenera din ce in ce mai mult intr-un popor dezaxat, trendul se observa.

  41. bună seara. nu știu dacă mai puteți răspunde aici. copilul meu de 2 ani și 3 luni, care merge la o grădiniță privata din septembrie trecut, vine de vreo doua săptămâni cu niște semne pe corp a căror proveniență nu o înțelegem. se întâmplă ca de doua săptămâni ii dam haine mai subțiri. la grădiniță, se neaga ca s ar vedea vreun semn (noi nu vedem nimic, spun ele, deși sunt practic vanatai). în seara aceasta, la baie, am descoperit alt semn. copilul are întârziere de limbaj, nu pronunța cuvinte (precizez ca mergem la logoped de 2 ori pe sapt). când am vorbit puțin mai târziu după baie cu bunica pe wp, întrebându l ce s a întâmplat, dacă a fost lovit, și a dus ambele mâini la spate, ceea ce ne a făcut sa ne gândim la pedeapsa mâinile la spate. abia săptămâna trecuta, deoarece grădinița nu are camere video, copilul nevorbind încă, am aflat întâmplător de la alți copii de practici disciplinare de tip pedeapsă și recompensă (scăunel și stampila). am informat educatoarea ca nu suntem de acord cu ele din cauza impactului emoțional, cognitiv, social și comportamental. deci nu ne este clar ce se întâmplă și ce ar putea însemna mâinile acestea duse la spate, altceva decât ce speram sa nu fie. copilul nu plânge dimineața cand este dus la grădiniță, dar când îl luam este obosit, cum întra pe ușa, fara sa se descalte etc, vrea sa facem cortul (un joc de siguranță ). tot în seara aceasta, a gasit niște plasturi pe care i a lipit în zona gurii, deasupra buzei superioare sau chiar pe gura. intenția noastră este sa mergem la psihiatru. sunt f neliniștita în acest moment și cum v am citit câteva articole m am gândit sa scriu aici. orice răspuns ar conta f mult. va mulțumesc

  42. Romania, anul 2024: https://stirileprotv.ro/stiri/inspectorul-pro/zti-o-iei-rau-de-tot-incident-revoltator-petrecut-intr-o-asa-zisa-gradinita-privata-din-popesti-leordeni.html

    Numele asa-zisei gradinite: Happy Ladybug, Strada Amurgului, Popesti Leordeni, sub paravanul unui SRL. Situatia este complet scapata de sub control cu „gradinitele private” care opereaza fara nicio reglementare si autorizatie, cu angajatori care n-au absolut nicio treaba cu pedagogia, fara nicio calificare si competenta. ARACIP nu stie nimic din toate astea. Ce ar trebui sa faca un parinte in situatia asta? Pe cine dai in judecata pentru daune morale? Catre ce autoritati te indrepti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *