Lucruri faine pentru copii și nu numai

Știți că fac din când în când liste cu recomandări de lucruri faine pe care le-am descoperit și pe care le folosim cu spor. Ei bine, a venit momentul pentru o nouă listă! Sper să vă fie de folos ideile, sunt lucruri frumoase, lucrate de oameni ca noi, cu drag și grijă pentru copii (sau adulți), obiecte de calitate, mici afaceri de suflet în căutare de clienți pe care să-i mulțumească.

colaj

 

Săculețul cu activități

Este foarte fain pentru călătorii, drumuri lungi cu mașina sau cu avionul, pentru că este compact și ține copilul ocupat o vreme. Merge după 3 ani, aș zice, activitățile sunt variate și puteți alege dintr-o listă lungă. Fiecare activitate este pusă într-un plic de plastic cu fermoar, astfel e ușor de transportat și de păstrat în bună ordine.  Toate plicurile sunt puse într-un sac cu numele copilui.

sac cu activitati printesaurbana 1

Noi am ales șapte activități cu mărgele, litere, meserii, pufi colorați, puzzle-uri, animale în mediul lor, sunt foarte fain lucrate, ușor de transportat și depozitat, ușor de folosit, nu e nevoie de multe explicații sau demonstrații.

sac cu activitati printesaurbana 2 sac cu activitati printesaurbana 3 sac cu activitati printesaurbana 4 sac cu activitati printesaurbana 5 sac cu activitati printesaurbana 6 sac cu activitati printesaurbana 7 sac cu activitati printesaurbana 8

Sacul nostru e realizat de Busy Kids, pagina lor de Facebook e aici, sacul cu șase activități costă 110 lei, timp de execuție: 2-4 zile.

 

Încălțările pentru copii de la DDStep

I-am luat lui Ivan pe 1 noiembrie încălțări de iarnă (îmi aduc aminte perfect seara aceea, ascultam șocată la radio în mașină știri despre #colectiv și dădeam SMS-uri să mă asigur că prietenii mei n-au fost acolo), după ce am căutat în toate magazinele și nimic nu-i venea. Avea piciorul gras cât o minge și nu reușeam să i-l strecor în nimic. Să comand de pe internet era exclus, trebuia să văd cu ochii mei că îi intră piciorul. După mai bine de o lună de căutări, când deja venise frigul și nu mai putea să-l scot afară în teniși, cineva m-a trimis la DD Step, magazinul din Unirea Shopping Center. Acolo, în mai puțin de trei minute, am ales, a probat, am plătit, am plecat bucuroși, el cu ghetele în picioare. Au rezistat foarte bine peste iarnă, i-a purtat mult, nu s-au uzat, nu s-au udat, mereu a avut picioarele calde, sunt ușor de încălțat, flexbili, din piele moale, foarte bine gândiți și făcuți. Încă îi poartă în zilele ploioase, cu mare părere de rău ne vom despărți de ei, pentru că nu-i mai vin curând. Îi vom dona cu bucurie altui băiețel care sigur se va bucura de ei un sezon întreg.

Primăvara asta i-am luat și Sofiei încălțări de la DD Step, pentru că sunt sigură de calitatea lor și mai ales pentru că sunt printre puținele încălțări care i-au plăcut. Ea e, cum altfel, teribil de pretențioasă. Să aibă roz, dar nu mult, să aibă flori, dar puține și nu foarte mari, să fie ușori, să îi poată încălța singură, să fie aerisiți, să poată alerga cu ei etc.

Am ales niște decupați moi și simpatici, vi-i recomandăm și vouă, au modele și pentru fete, și pentru băieți.

Decupații din poza de mai jos, modelul pentru băieți, sunt disponibili aici.

pantofi decupati-105 pantofi decupati-324

Pantofii albi decupați, pentru fetițe, sunt disponibili aici.

Pagina de FB a DDStep este aici, urmăriți-o, anunță promoții, modele noi etc.

 

Batoanele naturale fără zahăr

Asta e descoperirea lunii pentru mine! Sunt dependentă de dulciuri și fac tot posibilul să nu exagerez, mai ales cu produsele nesănătoase. Știți gogoșile alea cu ciocolată de la Mega? Într-o vreme mâncam și patru pe zi, până era să ajung la spital din cauza lor, acum gata, nu mă mai ating. Mai ronțăi din merișoarele copiilor, să-mi treacă pofta. De curând am descoperit niște batoane geniale, vă povestesc despre ele, sunt perfecte pentru o mică gustare dulce, dar sănătoasă, fără zahăr, chimicale, conservanți, merg și la copii, au grăsimi și zaharuri sănătoase, așa că merg și la o excursie pe munte sau după o sesiune de sală. Conțin doar fructe și nuci, sunt aromate, chewy așa, sățioase, îmi plac mult. Sunt inventate de trei tipi geniali din Danemarca și sunt distribuite în 24 de țări, printre care și România, yey!

raw bite printesaurbana

Aromele disponibile sunt: caju, cacao, proteină, măr și scorțisoară, spicy lime (asta e preferata mea), nucă de cocos, fructe de pădure cu vanilie. Fiecare baton are 50 de grame și costă 8 lei. Încercați-le, sunt ge-ni-a-le! Site-ul pentru România e aici: Raw-bite.ro

raw bite printesaurbana4

raw bite printesaurbana3

raw bite printesaurbana2

 

O carte de colorat pentru adulți plus o carte mică, scrisă de mine

Eu nu practic coloratul întru relaxare, pentru că nu am deloc timp de asta, dar dacă aș avea, sigur mi-ar plăcea să-l umplu cu așa o activitate simpatică. Prietenii mei de la Editura Univers au editat o carte foarte faină, cu desene cu pisici, care se vor colorate. Ca să facem cartea ȘI mai interesantă, am scris și eu, întru însoțire, o cărticică simpatică despre diverse moduri caraghioase sau serioase de relaxare. Pachetul se găsește în Cărturești și alte librării, dar și aici pe blog, de unde îl puteți comanda la preț redus, găsiți un banner în dreapta textului (sau sub articol, dacă citiți de pe device mobil), dați click pe el (sau aici), codul de voucher e RELAXARE PRIN CULOARE. Merge și drept cadou de Paști pentru doamne sau domni care au nevoie de relaxare. Pachetul cu reducere costă 41,99 lei.

relaxare pentru incepatoare 1


relaxare pentru incepatoare 2

relaxare pentru incepatoare 3

Kitul de confecționat tutu împreună cu fetița ta, de la Bayo.ro

Aici sunt subiectivă, recunosc. Am filmat pentru ei un tutorial de folosire a kitului și mi-a plăcut foarte mult ce-a ieșit. Ideea e foarte faină: cutia-cadou conține toate cele necesare realizării unui tutu pentru fetiță, fără ac, foarfece sau ață, astfel încât fetița poate lucra și ea cot la cot cu mama, fără să se rănească. Există multe mărimi și combinații de culori, kitul costă 98 de lei și e super simpatic! Detalii aici.

Mai jos aveți și tutorialul, click play.

 

Brutăria Mama Pan din București

O găsiși în sectorul 3, pe Str. Drumețului nr. 2A. Acesta e un proiect social transformat într-o afacere sustenabilă. Angajatele Mama Pan sunt, toate mame singure sau cu mai mult de doi copii. Produsele Mama Pan sunt toate naturale din făină neaditivată, apă, sare și maia, fără drojdie, zahăr sau conservanți. Cozonacul e delicios, iar pâinea cu negrilică e preferata mea! Biscuiții integrali cu semințe și merișor (10 lei punga) sunt perfecți pentru copiii mei, care nu au consumat încă dulciuri din comerț, iar cornulețele imperfete, lucrate fiecare cu mâna, sunt pufoase și aromate.

IMG_3599 IMG_3600

Găsiți aici lista lor de produse.

„La MamaPan facem mai mult decât pâine, avem o misiune socială! MamaPan a luat naștere din dorința de a susține mame singure sau mame care au peste doi copii în întreținere, oferindu-le locuri de muncă. „Am pornit în acest proiect de la nevoia de a oferi sprijin pentru mamele singure din comunitate. Apoi, am vrut să creăm un produs natural, viu, ca pe vremuri și să dezvoltăm o afacere sustenabilă. Am construit, cu ajutorul femeilor aflate în situații de dificultate economică și socială, un produs sănătos, pe care îl putem oferi în mod responsabil comunității” (Irina Sorescu, președinte executiv, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate).”

Hainele de lână pentru primăvară și vară de la Little Bandit

Pentru cine are încă impresia (cum o aveam și eu până de curând) că lâna înseamnă neapărat material gros, mițos, din cel care te zgârie și te gâdilă, care înțeapă și face pielea să asude, vă invit să încercați hainele de vară din lână merinos. Sofia are un maiou subțire, din merinos cu mătase, de care nu se departe nii când e cald, Ivan are și el o bluză, eu un tricou pe care-l port mai ales în drumeții, dar și în parc. Sunt foarte plăcute la atingere, pielea respiră, nu se adună transpirație. Vi le recomand cu încredere pentru copii, dar și pentru voi!

little bandit

little bandit2

maiou lana little bandit

Ale noastre sunt de la Little bandit, aruncați un ochi.

 

Pelerinele de ploaie CeLaVI

Pelerine de ploaie sunt multe, însă nu toate-s faine. Și aici nu mă refer doar la design, care clar e un plus pentru fetițe pretențioase cum e a mea, ci la calitatea materialului și la multe alte detalii pe care nu le observi până nu dai cu nasul de un produs de calitate. Noi iubim salopetele, pantalonii și pelerinele de ploaie CeLaVi, pentru că cei mici nu se încing în ele, pentru că nu miros a plastic, pentru că nu intră deloc apă în ele pe la capse sau cusături, pentru că glugile au elastic. Sunt moi și prietenoase. Țin foarte bine și la vânt, ceea ce e foarte util când călătoriți mult cu bicicleta, cum e cazul la noi.

pelerine de ploaie ce la vi

Le găsiți aici, pe Chicpitic.ro

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

17 comentarii

  1. Foarte dragut articolul, Ioana. Carticele senzoriale (quiet books) le-ai luat copiilor?
    Sunt tot manual facute de alte mamici si ar trebui sa ii tina ocupati si linistiti o vreme.
    Noi am comandat una de curand, asteptam sa ne-o aduca iepurasul.

    • Salut, am incercat si noi, Sofia nu a fost interesata (avea pe atunci 3 ani), a rasfoit-o o singura data si atat, asa ca am dat-o mai departe altei fetite.

  2. Despre hainele de ploaie CeLaVi am și eu numai cuvinte de laudă. I-am cumpărat băiețelului meu salopetă, pelerină de ploaie și cizme. Perfecte! Nu am avut nici o problemă cu ele, în orice sezon, inclusiv cel de vară. Protejează de vânt, pielea respiră, hainele având o membrană de calitate, conform spuselor soțului meu care dă o căruță de bani pe haine de drumeții și se pricepe.

    Recunosc, m-ai făcut curioasă în privința brutăriei. O voi vizita.

  3. Multumim pentru lista! Imi plac mult saculetul cu activitati si kitul pentru tutu (eu am un baietel, dar kitul asta ar fi o idee grozava de cadou pentru fetitele pe care le cunoastem). Incaltarile DDStep le cunoastem foarte bine, si noi suntem fani, sunt foarte confortabile la purtat, din pacate nu atat de rezistente pe cat mi-as dori la toate incercarile la care sunt suspuse :))

  4. Baoetelul meu de 7 ani jumapate tot DDstep poarta…de la 3 ani, cand le-am aflat. Au rezistat bine, nu s-au rupt, doar julit (ceva normal dupa mine la incaltamintea de copii) cel mic, de doi ani e la a doua pereche de DDstep. Una de iarna, asta de vara. Mie-mi plac tare mult.

  5. iImi place f mult sugestia cu Busy Kids. Fetita mea are un set bazat pe sortat de la Learning Resources si toata ziua se joaca cu el. Seamana cu piesele celor de la Busy Kids. Poate ii luam si noi o gentuta pt calatorii de la Busy Kids.

    • Tot fara zahar si Nutribonul.
      Si mai sunt si alte „modele” de batoane Raw (inclusiv cele de care zice Ioana in articol) la Naturalia. (magazin si ..cred ca si pe site.)

  6. Foarte interesante siteurile, dar eu nu am vazut nici la incaltaminte nici la imbracaminte marimi mai mari de 3-4 ani; se presupune ca dupa aceasta varsta copii nu se mai uda?!:)))

    • Nilufera, fi-miu are 4 ani si 5 luni, are 32 la picior si tot i-am mai gasit sanadle la DDStep. Nu stiu cum de n-ai gasit tu pt copii mai mari, te asigur ca in magazine exista..

  7. Pe mine m-ai inspirat cu postul acesta. Am avut curaj si am cumparat toate materialele necesare pentru a-i face un tutu fetitei mele. Este extrem de simplu si foarte ieftin de facut, in plus nu trebuie sa ai talent croitoresc deloc. M-au costat 2 m de tul, unul de elastic si o panglica de 1 m, mai putin de 10 lei. Timpul de „croit” si asamblat a fost de mai putin de o ora. A iesit o minunatie. Multumesc de idee!

  8. Anul trecut i-am cumparat baietelului meu sandale de la dd step unirii. Desi erau din piele, materialul a fost tare si i-au facut rani pana la sange, la prima purtare. Le-am scris de 2 ori si le-am trimis si poza, insa nu mi-a raspuns nimeni. Am fost f dezamagita. Multumesc pentru sugestia pelerinelor, chiar cautam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *