Supereroul nostru: tati!

Ești un tată bun pentru că ești aici în fiecare dimineață și seară, pentru că ne iubești, pentru că îți pasă de tot ce ni se întâmplă.

Pentru că oricât de obosit sau nervos ai veni de la serviciu, vocea ta de Bună seara, copii! e mereu veselă și caldă.

Pentru că atuni când copiii fac câte-o boroboață, tu te interesezi doar de starea lor, rareori de valoarea pagubei produse.

Pentru că dormi noaptea cu fetița bolnavă sau cu băiețelul căruia îi ies dinții.

Pentru că speli biberoane, socotești măsuri de lapte praf, plimbi măsele care ies, mângâi vănătăi, piepteni plete fine.

Pentru că oricât ai fi de distrus dimineața după o noapte cu multe treziri, primul lucru pe chipul tău e un zâmbet către micul terorist care te-a ținut treaz.

Pentru că ai răbdare să montezi și să repari pedale mici, baterii mici, butoane mici, să închei capse mici.

Pentru că nu te dai înapoi să schimbi un scutec, să speli un fund de caca.

Pentru că ți-ai ținut nevasta de mână la naștere și de-a durut aproape la fel de tare ca pe ea. Pentru că i-ai spus că e frumoasă și când nu era, pentru că i-ai dat să mănânce cât alăpta de zece ori pe noapte. Pentru că ai susținut-o când tot restul familiei zicea că-i nebună (ce alăptează atâta, ce îl ține în brațe atâta, ia să-i mai dea domle și niște ceai etc).

Pentru că ți-ai dorit și al doilea copil și poate încă unul.

Pentru că ești gelos pe cordonul ombilical dintre copil și mamă, care parcă nu se mai rupe.

Că-ți porți copilul după ce nevasta ți-l înfășoară în cinci straturi de wrap elastic de simți că te sufoci, dar ce nu faci tu pentru minunile tale!

Că plimbi căruțul prin fața blocului în timp ce mami plonjează într-o cadă cu spumă, sau doarme, sau face sarmale pentru tine.

Că te grăbești acasă de la serviciu să ne vezi.

Că adormi seara pe canapea la televizor, obosit, cu un șoricel de pluș în pumn.

Că te gândești la noi ziua.

Că înjuri în gând bucățile de lego pe care calci la tot pasul, nu cu voce tare.

Că ai răbdare să explici de zeci de ori de ce peștii nu au nevoie de pat ca să doarmă, cum face pipi un crevete, cum funcționează un motor pe benzină.

Că știi să convingi o adolescentă de trei ani că nu contează așaaa de mult ce culoare au chiloții, că oricum nu-i vede nimeni (sperr, șoptești tu către mami).

Că ești serios, mare, puternic, dar perfect capabil să ștergi lacrimi de prințesă de pe obrazul ei fin.

Dar mai ales pentru că ești aici, zi și noapte, cu noi, tati, ești supereroul nostru preferat!

shutterstock_377890300

Sursa foto: tati cu fetița lui via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4192

27 comentarii

  1. Stii, Printesa, eu care va urmeresc de ani de zile… stiam deja ce parinti minunati sunteti. Dar vazand pus in cuvinte, cum numai tu stii sa asezi, dragostea ta pentru Liviu si dragostea lui pentru voi… Brought me back to mansarda din Cotroceni cand ma uitam ce poveste frumoasa se scrie intre voi. Va imbratisez pe toti cinci, ca doar nu o uit pe Cioco 🙂

  2. Frumos ai scris! Confirm totul. Stiu ca va iubste din tot sufletul. Copiii vostri au parte de multa dragoste. Tu n-ai prea avut acelasi noroc. Sa fiti sanatosi toti si sa va iubiti mereu. Si, asa cum a spus cineva inaintea mea, nu uitati pe Cioco. E al treilea copil al vostru. Cu bine…..!

  3. Foarte frumos si emoționant exprimat! Bravo tati! Bravo mami pentru asa o frumoasa declarație de dragoste! Keep up the good job!

  4. Cand apare un copil, mama isi asuma toate rolurile pe care crede ea ca trebuie sa le indeplineasca, si, desi istovita si depasita de sarcini, uita ca are la indemana cel mai mare ajutor posibil: pe cel care ii e cel mai bun prieten, cel mai mare sprijin, prima iubire si ultima speranta:)
    Sa nu lasam pe nimeni sa intervina intre noi si partenerii nostri pentru viata, nici macar pe copil. Acesta e o minunata completare si definire completa a familiei, nu un element care vine sa-l inlocuiasca pe altul.
    Sa ne iubim sotii, zic, si sa le-o spunem cat mai des!

    • Pai fiecare e diferit, nu? Ea si-l descrie pe al ei pt ca asa a simtit nevoia, nu inseamna ca si al tau sau al meu trebuie sa fie la fel.

  5. Foarte, foarte dulce aceasta declaratie pentru domnul super-erou. Mie une mi se pare ca uit cam des sa apreciez ce om minunat am langa mine, asa ca e cu atat mai placut de citit.

    Si acum, sa trecem la chestiuni practice. Cum doamne iarta-ma face pipi un crevete?

    • Robo (numele de scena al lui)+ tati (un tata alintat) = robotati cum scria Oana mai jos 🙂

    • Optatimus Prime :))

      Scuzati, dau vina pe stressul corporatiei pentru astfel de gluma inteligenta.

      RoboTati m-a lasat sa ma descurc cu google, dar macar acum stiu!

  6. Se pare ca iubirea din basme a coborat pe pamant. La voi in familie platouasul cu bunatati este umplut cu respect; armonie, intelegere, ajutor reciproc, empatie si multa iubire. Dumnezeu sa va tina asa pana la adanci batranete, iar robotati sa aiba mereu la el explicatiile necesare cand piticii lui vor veni cu cele ma nastrusnice intrebari sau cele mai serioase intrebari.

  7. Sunt foarte curioasă cine dă dislike la astfel de comentarii?!!!? Cât de urâcios ești și cât timp liber ai ca să faci asta?

  8. Recunosc, nu sunt fan Robo, mi se strepezesc dintii cand ii vad comentariile, insa cel mai important e ca v-ati gasit perechea si ca sunteti fericiti! Vad in jurul meu fooarte putini tati atat de implicati, deci e bine ca you don’t take him for granted:)

    • Ce comentariu urat in prima parte a lui… Cred ca va puteati abtine sa spuneti ca vi se strepezesc dintii de la comentariile noastre referitoare la Robo. Chiar era nevoie? Eu nu am avut niciodata impresia ca oamenii astia ar avea nevoie de vreun fan-club. Nu va place, nu cititi! 😀

    • Eu ador comentariile lui 🙂 Tot timpul le caut. Mi se par super destepte si imi confirma de ce il iubeste Ioana atata.

  9. Doamne ce frumos ai scris. Si eu stiam ca sunteti o familie minunata. E bine sa scrii ca parca apreciezi si mai mult ceea ce ai. Si da, chiar merita sa apreciezi

  10. Mi-a placut intotdeauna si de Robo ca om, si e voi doi – cuplu. Sunteti misto. Are ideile lui fixe dar cine nu le are pe ale sale? Sa traiti fericiti pana la adanci batraneti, toti patru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *