O dimineață în familie în paradisul termal (P)

E cald, groaznic de cald. La fiecare respirație am senzația că trag pe nări aer din cuptor, care nu mă satură, nu-mi ajunge, ba dimpotrivă, mă face și mai însetată de aer, mai obosită, mă arde și mă sufocă. În casă nu mai putem sta, ne lipim de canapea, de mobile, de parchet. Copiii vor afară. Afară sunt 38 de grade fix. Arde soarele inclusiv la umbră. Dac-aș avea cum, i-aș urca în mașină și ne-am mai da jos direct la plajă, ne-am arunca hainele în portbagaj și ne-am trânti în valuri.

Dar dacă… hm… da. Asta facem. Mergem la Therme!
– Copii, luați-vă chiloții de baie, mergem la bălăceală!
– Pe balcon, mami?
– Nu, iubito, de data asta mergem la piscină!
– Maaaami, la piscină! Una adevărată? Cu apă? cere lămuriri Sofia.
– Picină maie? se interesează și Ivan.
– Uriașă, puilor. Are și tobogane, palmieri, multe bazine, valuri, plaje cu nisip, muzică, restaurante, mii de locuri pe șenzlong, saune, paturi de masaj, ecrane cu filme, cocktailuri cu alcool…
– Pentru noi, mami?
– Astea ultimele doar pentru mami. Pentru voi, restul. Hai, prosoapele, șlapii și să mergem!

Vinerea dimineață e liber la Therme. Parcarea e goală. Toboganele așteaptă cuminți chiotele micilor și marilor curajoși. La pool bar nu e nimeni, îți vine Aperol spritz-ul în mai puțin de un minut. Poți alege orice șezlong din Palm. Poți înota nestingherit în piscinele mari, fără să dai de nimeni (dacă știi să înoți, spre deosebire de mine). Hamacele se leagănă în vântul slăbuț. Dacă ți se face foame, ai la dispoziție zeci de variante de toate felurile, de la pizza și paste făcute pe loc, la salate, curry de creveți, inele de ceapă sau de calamar, pui, vită, burgeri, sandvișuri, prăjituri, smoothieuri. Poți juca volei pe iarbă. Poți citi la umbra unui palmier. Poți vedea un film pe plajă. Sau poți alerga după copiii tăi, înnebuniți după tot ce văd, disperați să le încerce pe toate, cu degetele arătătoare ridicate înspre toate zările:
– Dar aia ce e?
– Am voie acolo, mami?
– Uaaau, mami, vreau să fac și eu ca fetița aceea!

Apa e caldă, dar ceva mai rece ca aerul. Tavanul e puțin deschis, așa că pe-acolo se strecoară o briză binevenită, care face funzele uriașe de palmier să se miște ușor. Muzica e bună și la un nivel plăcut. Câteva cupluri șușotesc în apă, o mamă cu un bebeluș de câteva luni se țin în brațe în mijlocul piscinei înconjurate de orhidee.

La Galaxy, în zona destinată familiilor, un grup de la o grădiniță încearcă valurile din piscina mare. Strigă, chiuie, râd, se țin de mână. Trei salvamari stau cu ochii pe ei. Două mame își așteaptă puii la capătul celor mai îndrăznețe tobogane. Strigătele lor se aud de undeva de sus, din tavan. Câțiva tați socializează la o bere, pe marginea piscinei exterioare. Alți copii sapă în nisip, în așteptarea filmului de pe plaja mică. Curând aici va fi inaugurat și un loc de joacă dotat cu tobogane, leagăne și alte jucării noi nouțe și sigure.

Diseară e meci. Șezlongurile de pe plaja mare sunt perfect aliniate în așteptarea câtorva sute de pasionați de fotbal care vor urmări diseară meciul din Campionatul European pe cel mai mare ecran LED din România. E uriaș ecranul ăsta, cât un bloc de trei etaje! La câțiva metri de ei așteaptă cuminți trei baruri dotate cu toate cele necesare unui meci reușit. Toalete sunt și ele, curate, suficiente, pe marginea plajei. Să curgă berea, golurile și uralele!

În zona pentru adulți, The Palm, unde au voie și copiii, dar doar cei mici, de sub trei ani, au apărut și câteva paturi de hidromasaj. Cât copiii stau cu tati la piscina mică, eu mă întind cât sunt de scundă pe salteaua cu apă. Programez intensitatea și viteza de deasupra capului și închid ochii. Jeturi de apă îmi apasă ușurel fiecare mușchi, aaah, că tare bine mai e. 10 lei 10 minute, a meritat fiecare leuț. Acum m-aș strecura la o saună dacă n-aș fi hipotensivă. Așa, doar mă uit cu invidie la doamnele care se coc în abur, zâmbind satisfăcute. Sigur le va fi răcoare când vor ieși de-acolo.

Ni se face foame, așa că intrăm la restaurantul cel nou din zona Galaxy. E imens, curat, luminos. Ne alegem fiecare ce dorește: Sofia somon cu cartofi în formă de Smiley, Ivan paste cu roșii și mozzarella, eu mă arunc la niște inele de calamar, omul preferă un burger de vită. Cu salate și multă apă rece. Porțiile sunt mari, prețurile absolut rezonabile, având în vedere că mâncăm sub palmieri, înconjurați de ape termale. Când terminam de mâncat, revenim la piscină. Mulți bebeluși dorm pe șezlong, unul e la sânul mamei, ceilalți în brațe sau înveliți în prosoape. Parcă nu mai e așa cald…

Mă duc să fac o baie în Palm. Mă cufund, printre frunze și flori. Mă simt ca în burta mamei. E cald, dar nu prea cald, aud un zumzet care mă liniștește, miroase a apă, a bine. Mă strigă cel mic, momentul meu de relaxare s-a terminat. Copiii mă trag spre terasa exterioară, unde o mică pădure de palmieri îi atrage ca un magnet. Facem poze cu ei, povestim puțin despre cum au venit ei, palmierii, din Thailanda, ne odihnim la umbră.

Soțul îmi șoptește că merge sus, în zona Elysium, la saună. Se întoarce după o oră, roșu la față și la suflet, după trei saune la rând și un cocktail pe noua terasă de la etaj, de unde, zice el, priveliștea asupra Therme este spectaculoasă. Păcat că nu mai putem sta, să vedem și apusul…

Au trecut patru ore. E vremea să mergem la somn, în paturile noastre fierbinți din apartamentul nostru fierbinte. Patru ore de bălăceală, soare, umbră, răsfaț, joacă. Să văd cum le explic copiilor acum că nu putem face chiar în fiecare zi asta…

Excursia noastră la Therme mi-a dat ocazia să vă povestesc încă o dată cât de fain mi se pare acest spațiu imens de relaxare, joc și distracție. Multe detalii despre zone, prețuri, mod de plată, cum ajungeți și ce puteți face la Therme am scris deja aici. Acum am povestit în detaliu ce puteți face la fața locului, mai ales că din vara aceasta, zona s-a extins, au adăugat multe zone și atracții noi, care mi se par bine gândite și executate. Ca idee, pentru o familie cu doi adulți și doi copii, tariful de acces în zona Galaxy, interior și exterior, pentru trei ore și jumătate este 108 lei în timpul săptămânii, 128 de lei vinerea și în weekend.

Am făcut și un scurt clip despre ce puteți face la Therme vara asta, click play.

Vă sfătuiesc, înainte de a vă face bagajul pentru Therme, să aruncați un ochi pe Therme.ro, unde puteți vedea în timp real gradul de ocupare. Weekendul trecut, capacitatea maximă de ocupare a fost atinsă pe la 9 dimineața, ar fi păcat să petreceți jumătate de zi la coadă. Deși ar merita, zic eu. 🙂 Scroll în jos până vedeți acest grafic, unde se poate observa în timp real cât de ocupate sunt cele trei zone:

therme live ocupare

Referitor la clorul din apă, țin să vă spun că eu n-am mirosit deloc clor în dimineața vizitei noastre, la nici una dintre piscine, nici la dușuri sau la toalete, nici copiii n-au strâmbat din nas. Apropo de acest subiect, oficialii Therme spun că, citez: „Apa din piscinele de la Therme are o compozitie minerală naturală, concentrația clorului fiind de 10 ori mai mică decât cea a apei potabile. Tratarea apei se face prin sisteme de ozonificare, care sunt cele mai sigure și performante sisteme din lume pentru sănătatea oamenilor.”

Am pus mai jos și câteva poze în care puteți vedea detalii despre zone, prețuri la mâncare, spațiu și distracții.

therme bucuresti printesaurbana 01

therme bucuresti printesaurbana 02

therme bucuresti printesaurbana 03

therme bucuresti printesaurbana 04

therme bucuresti printesaurbana 05

therme bucuresti printesaurbana 06

therme bucuresti printesaurbana 07

therme bucuresti printesaurbana 08

therme bucuresti printesaurbana 09

therme bucuresti printesaurbana 10

therme bucuresti printesaurbana 11

therme bucuresti printesaurbana 12

therme bucuresti printesaurbana 13

therme bucuresti printesaurbana 14

therme bucuresti printesaurbana 15

therme bucuresti printesaurbana 18

therme bucuresti printesaurbana 19

therme bucuresti printesaurbana 20

therme bucuresti printesaurbana 21

therme bucuresti printesaurbana 22

therme bucuresti printesaurbana 23

therme bucuresti printesaurbana 24

therme bucuresti printesaurbana 25

therme bucuresti printesaurbana 26

therme bucuresti printesaurbana 27

therme bucuresti printesaurbana 28

therme bucuresti printesaurbana 29

therme bucuresti printesaurbana 30

therme bucuresti printesaurbana 31

therme bucuresti printesaurbana 32

therme bucuresti printesaurbana 33

therme bucuresti printesaurbana 34

therme bucuresti printesaurbana 35

Dacă aveți întrebări, le aștept în comentarii. Întrebarea mea de ce, de ceee nu pot face o magie să merg măcar o dată la două zile la Therme? Altfel aș da piept cu vara asta…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

37 comentarii

  1. Mi-a placut aia din poza, cu ” orez basmatic „. Bine ca nu e orez bezmetic ! Am si facut zoom la poza, ca nu mi-a venit a crede ochilor.

    • da mai, pentru ei e fericire maxima! balaceala ca in burta mamei, apa e caaalda, susura placut, e si mami acolo… vis!

  2. Salut,

    Voi unde ati stat cu cei doi copii de varste diferite? La ce piscina? Noi am fost cu un copil in iarna dar atunci avea sub 3 ani si am stat la Palm, unde ne-a placut -liniste, relax- am vizitat atunci si Galaxy si mi s-a parut o zona galagioasa, nepotrivita pentru copii mici. Acum copilul are peste 3 ani si parca imi e groaza sa stau 4-5 ore blocata in zona Galaxy.

    • Galaxy s-a extins mult, are piscina exterioara, plaja cu nisip, nu trebuie sa stai la tobogane.

    • noi am fost cu baietelul de trei ani si am avut voie la Palm, TOCMAI din cauza asta – ca avea 3 ani – asa ne-a spus tipa de la receptie…..
      am avut voie si la galaxy si la palm si a fost minunat, mai ales ca am fost in timpul saptamanii si gradul de ocupare era destul de mic…..

  3. Am fost deja de 3 ori, de doua ori cu un copil, ultima data cu 2 (3 si 6 ani) si unul in burtica. Doar in Galaxy ca asta e…dar merita fiecare banut!!! Am dormit toti cand am ajuns acasa chiar daca erau 30 de grade…

  4. referitor la clor – cred ca depinde de sensibilitatile personale ale fiecaruia…..noi am fost intr-o marti de dimineata…..pe mine m-au usturat ochii si nasul incontinuu……sotul, nepoata si copilul nu au avut nimic, nimic….nepoata inca imi spunea ca orhideele de la palm miros divin! :)))) insa, cu tot mirosul simtit de mine, experienta a fost fantastica si abia asteptam sa ajungem din nou acolo!

    • Eu iti pot spune din experienta proprie, ca daca te simti bine, nu ai dureri sau alta contraindicatie, poti linistita sa inoti de relaxare, usor, fara efort, mie mi-a facut foarte bine, doar in apa reuseam sa ma relaxez. E important sa fie apa curata si calduta.

    • Multumesc pentru raspuns! Sunt foarte ok, insa sunt tematoare de posibilele infectii. Nu vreau sa par paranoica, insa vreau sa fiu prudenta, in special acum pe ultima suta de metri.

    • Lasa ca infectie faci doar ptr ca se achimba ph ul. Eu am avut mare grija si tot într-o candidoza an dus-o a doua sarcina. Daca vrei si te simti bine, înoată

    • In cazul unei sarcini normale, inotul este chiar indicat, pana la finalul sarcinii! Mie asa mi-au spus in Suedia.

    • Aici in.spania. mai toate insarcinatele se duc la inot. Deci potu fara grija.

  5. Eu am avut o singura problema la Therme: am intrat in bazinele cu magneziu, calciu, apa de la Marea Moarta si costumul de baie s-a colorat in rosiatic in zonele in care era alb, la fel si pe prosoapele cu care ne-am sters, au aparut urme rosiatice care nu au mai iesit ulterior. Ar fi utila o atentionare pe aceasta tema. Locatia e super.

  6. Suna foarte bine, mi-ar placea sa ajung la Therme 🙂 In ce zona ar fi mai bine de mers cu un copil sub 3 ani si un bebe de 5 luni? Unde e piscina de copii mici din poze?

    • Salut, Cu copii sub trei ani poti merge in oricare dintre zone. La Palm, zona pentru adulti, e mai liniste, piscina e mai mare si mai calma. Piscina pentru bebelusi e in zona Galaxy. Eu iti propun sa explorati ambele zone. Piscina de la Palm are 135 cm adancime, cea de la Galaxy are si o zona mai putin adanca.

  7. Din pacate pentru copiii alergici care sunt destul de multi nu sunt alternative ok de masa si dupa 2 ore de apa piticei mele ii este foame. Am gasit cu greu un copan de pui (prajit) de care au spus ca nu au cum sa ne asigure ca nu a fost prajit pe langa peste. Despre mancarea fara gluten pe care scriu ca o au, chelnerii nu stiau nimic…
    In mare mancarea mi s-a parut scumpa si ma refer strict la calitatea acesteia nu la locul in care o mananc ca pentru acela am platit biletul de la intrare nu vad de ce sa regasesc si in pretul mancarii.

    • Sunt foarte multe salate, supe, ciorbe, eu am gasit multe variante sanatoase care cred ca ar merge si pentru copii alergici (care inteleg ca trebuie sa evite fie glutenul din paste, fie lactatele). Preturile sunt cam ca in orice restaurant, n-au cum sa fie preturi de supermarket, totusi.

    • Alergenii nu sunt doar glutenulsi lactatele, persoana de mai sus tocmai a mentionat pestele. Nu e suficient sa nu contina acel ingredient, e obligatoriu sa nu existe urme, asta inseamna, pentru alergia la proteina din laptele de vaca de exemplu, ca trebuie garantat ca niciun condiment sau adaos nu contine astfel de proteine, ca totul a fost gatit in vase separate, ca ustensilele de gatit nu au atins nimic lactat ( nici lapte capra/oaie). E importanta si alergia incrucista la soia, deci meniul pentru cei cu aplv nu ar trebui sa contina urme de soia. In acleasi mod trebuie tinut cont de alergii la ou, la peste, la arahide. este o problema de sanatate extrem de importanta, nu stiu de ce dar in Romania foarte multa lume o ignora complet. mai ales cand e vorba de copii mi se pare foarte trist ca, pe langa restrictiile alimentare, au si restrictii la anumite locuri de joaca, petreceri, chiar si gradinitele de stat refuza sa inscrie copii alergici. Daca intr-un astfel de loc nu este voie sa iti aduci mancare, mi se pare inadmisibil sa nu oferi regim pentru probleme atat de frecvente.

  8. Din păcate pentru noi cei din Romania, cei care vin cu copii nu au voie in zona The Palm. Dvs ce ați făcut cu copii cat ați fost in zona respectiva? Au rămas singuri in Galaxy?

    Mi se pare anormala acesta situație, in condițiile in care in Austria, copii au acces la cele 2 zone. Bineînțeles, cu un cost suplimentar….

    • Copiii sub trei ani au acces si in Galaxy, si in Palm. Copiii mai mari pot ramane cu un parinte in zona Galaxy (care e mare, include si piscina exterioara, si pool bar, si plaja cu nisip si ecrane, curand si loc de joaca), in timp ce cel mic si celalalt parinte merg in Palm. Acesta e regulamentul, pentru a oferi totusi o sansa la relaxare si adultilor care nu vor sa se relaxeze printre copii. 🙂

  9. Crezi ca este in regula sa merg cu un bebe de 7 luni? In cursul saptamanii as merge, sa evit aglomeratia. Exista spatiu sa plimb caruciorul de exemplu in cazul in care vrea sa adoarma? Este aer curat? Mersi

    • Buna, da, am vazut si bebelusi de 2 luni, e ok sa mergi cu el la 7 luni. Ai loc sa plimbi caruciorul pe afara, cateva zeci de hectare. 🙂

    • Buna!

      Nu ai voie cu caruciorul in interior (decat cu scoica). Noi l-am lasat la intrare langa case. Afara nu stiu daca poti iesi, iar dupa somnul lui bebe sa te reintorci.
      Bebe are aproape un an si nu a fost chiar usor fara carucior. Trei ore a fost ok, noroc ca a fost foarte incantat de apa.
      Am vazut foarte mulți bebelusi care erau alaptati sau dormeau pe sezlong.
      Ce bine ar fi sa ajungem macar o data pe saptamana 🙂

  10. Buna! Ai idee daca se organizeaza cursuri de inot pentru copii la Therme? Caut asa ceva pentru fetita mea. Ai vreo recomandare 🙂 ?
    Multumesc mult!

  11. Buna! Am fost in weekend in zona Galaxy cu fetita mea de aproape 5 ani.Acei supraveghetori nu au lasat-o sa se dea decat pe cele mai mici topogane (gen cele din parcuri). Au zis ca nu are varsta necesara, dar totusi are 123cm (inaltime pe care alti copii o au la 7 ani).Pe acest gen de topogane se dadea in Turcia la 2 ani. La Disneyland Paris sunt trasate pe perete inaltimea minima a copilului care se poate duce la atractiile care implica multe centuri de siguranta. Acestea cred ca ar fi fost mai utile decat criteriul varstei care nu e relevant.
    Toaletele la femei tot in zona Galaxy la topogane erau foarte putine 2 toalete la 10 dusuri. Se formau cozi (am stat 15 minute la coada la toalete).Un copil mai mic nu ar fi rezistat sa stea atat la coada la toaleta.
    Cam astea ar fi punctele slabe observate de noi.

  12. Este ORIBILĂ mâncarea. Și extrem de scumpă la ce este. Au încă probleme cu sistemele de plată (din discuțiile lor înțeleg că au tot avut), așa că este posibil să aștepți ceva până primești bonul.

    Ne-a plăcut însă înghețata 🙂

    Nisipul de pe „plaja” cu șezlonguri era cam aspru – dar acum ~1 săptămână erau oricum tractoare mișunând pe la ecranul de afară unde era asta

    În rest… E decent. Deși, sincer, nu îmi închipui cum poate fi dacă sunt ocupate toate șezlongurile, cel puțin în Galaxy (avem puști de 4 ani)! Sunt ca sardelele

    A, era să uit. Nu poți lua mâncare la pachet! Dacă ai drum mai lung până acasă… Nasol cu piticii.

  13. Din poze mi-a dat senzatia ca afara nu e umbra mai deloc: nici la sezlonguri, nici in zona de hamce. Exista vreun loc cu umbrelute sau singura varianta ca sa nu te bata soarele in cap e sa intrii inauntru?

    • Sunt umbrele la piscinele exterioare, este umbra partial si la hamace.

  14. Soluţie pentru confort în apartament : aer condiționat! Și nu, nu e dracu gol pe pământ, Noi nu ne-am îmbolnăvit deloc ( V are 1,9 ani și stă și el în „bătaia brizei”). Este absolut minunat! Semnat: o mămică cu burta plina de bebe care se relaxează pe canapea în adiere condiționată !
    P. S. Desigur, nici la piscină n-aș zice pas, dar vorba ta, nu putem merge zilnic.

  15. Sotia este gravida iar medicul mi-a recomandat sa o duc sa inoate la mare sau in alte parti. Therme a fost solutia ideala pana am vazut preturile de la mancare, iar acolo nu poti sa stai toata ziua la soare cu burta goala. A fost minunata apa, sauna, toboganele si mancarea a fost ok dar scumpa. Rezultatul : graviduta fericita si relaxata, o zi plina si un somn excelent pana a doua zi dimineata.

  16. Eu stau in Otopeni si este cam singurul mijloc de distractie din zona, inafara de WaterPark. Oricum, am fost de 4 ori pana acum si mi-a placut de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *