Organizăm o petrecere pentru copiii bolnavi?

O asociație pusă pe fapte bune vrea să organizeze la finele lunii câte o petrecere maaare pentru copiii internați la Fundeni, Marie Curie și Institutul Oncologic București. Pentru asta, au nevoie de ajutor. Mă gândesc că putem pune și noi umărul.

Au nevoie de:
– voluntari pentru zilele în care au loc petrecerile
– costume pentru petrecere (150 de bucăți, de vânzare sau închiriere)
– animatori pentru petrecere
– bani pentru decorațiunile necesare transformării camerelor în spații de poveste

Sunt 150 de copii participanți la petreceri, iar Asociația nu poate acoperi suma necesară implementării acestui gând frumos. Știu că mă citesc mulți reprezentanți de firme care comercializează (sau închiriază) costume, jucării, decorațiuni, mi-ar plăcea să ajutăm împreună.

Puteți dona aici sau direct în cont: RO46RZBR0000060016949927 lei, deschis la Raiffeisen Bank, beneficiarul fiind Asociatia Spitale Curate. Sau puteți lua legătura cu ei pentru a vedea cu ce puteți ajuta: Alexandra Raureanu, 0747444093, alexandra.raureanu@spitalecurate.ro

Asociația Spitale Curate există din 2014 pentru a oferi hrană sănătoasă, articole de igienă și susținere psihologică copiilor internați pe termen lung într-unul dintre cele trei spitale de mai sus. CU ajutorul acestei fundații, copiii au mai primit jucării, medicamente, haine, fonduri pentru analize, au participat la 4 petreceri tematice: de Halloween, cand au primit costume de supereroi, Bal de Basm, când copiii au ieșit din spital și au fost introduși într-o atmosferă de basm, 1 martie, când copiii au primit mărțișoare și flori alături de mamele lor și 1 iunie, când am organizat o paradă a modei.

shutterstock_316781204

Sursa foto: petrecere pentru copii via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

7 comentarii

  1. Servus, mi-aș dori să mă ofer voluntar pentru această activitate (deși nu știu să fac animație). Cum aș putea ajuta și unde mă pot înscrie?

    • Salut, te rog sa dai un email pe adresa Alexandrei Raureanu [alexandra.raureanu@spitalecurate.ro] Multumim!

    • Donor fatigue. In metrou, cersetoare. Ies din metrou, cei de la unicef. Merg un pic, ma intreba cineva daca vreau sa fiu erou, si sa le dau ceva bani. Intru pe facebook, imagini cu copii bolnavi. La magazin ma intreaba daca nu vreau sa donez. La KFC si Mac la fel. La munca cate o cheta. In parcare, imi vinde un copil carti. In ikea la restaurant, vine un batran si-mi spune ca el n-a incercat vreodata ce am eu, si inghit cu noduri. Ies din magazin, striga cineva dupa mine: Poate renuntati la un suc si va ganditi la altii. Vorbim despre ultima data cand am stat la o terasa fara sa-mi vanda cineva trandafiri? Sau catelusi?

      Cred ca pur si simplu am ajuns in punctul in care s-a cerut prea mult.
      Scriu din perspectiva de fost voluntar si persoana ca a tot donat, donat si iar donat.
      In cazul meu nu e donor fatigue. E donor exhaustion.

    • Daniela, felicitari pentru statutul de fost voluntar si donator de diverse….oamenii au avut, au si vor avea INTOTDEAUNA nevoie de ajutor..Si copii bolnavi au fost, sunt si vor fii din pacate si spre disperarea mea deoacere nu pricep cum e cu criteriile de selectie ale celui de Sus. Copiii NU ar trebui sa sufere de boala. In fine…Doneaza in continuare, implica-te, fiindca nu sunt suficienti care o fac. Nicaieri in lume. Degeaba se agita Angelina prin Etiopia si adopta UN copil. E ambasadoare, doneaza, e o voce puternica si tot nu e suficient. Stiai ca Romania este pe locul 1 la mortalitate infantila? Stiai ca mor 180.000 de copii anual? Este un fapt, sunt date statistice. Da, ti se cere mai mult si mai des decat poti si-ti face placere. Insa nu te plange ca esti extenuata de-atata donat fiinda este pur si simplu dezgustator. O zi buna sa ai!

    • Nu, nu mi se cere mai des decat vreu sau imi face placere. Mi se cere TOT TIMPUL, pe toate canalele disponibile. Inchipuiti ca ai asculta stiri, in 3D, cu volumul dat la maxim, TOT TIMPUL. Acum inchiipuiti ca stirile respective te mai si ofenseaza, ca li se pare dezgustator ca tu sa-ti cheltuii banii intr-un fel ales de tine(stii tu, aia munciti de tine). Pe mine asta ma epuizeaza. Si nu doar pe mine. Donor fatigue e un fenomen studiat, sunt fundatii straine care promit sa ceara o singura data, ca sa evite donor fatigue.

      Multumesc! Eu am doar zile bune. Ceea ce-ti doresc si tie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *