Scrisoare pentru iubitul meu

ACEASTĂ SCRISOARE A FOST REDACTATĂ DE O CITITOARE A BLOGULUI ȘI TRIMISĂ CĂTRE SOȚUL EI SPRE LECTURĂ ȘI PĂSTRARE. PUBLICAREA SCRISORII AICI PE BLOG PENTRU VOI ESTE DORINȚA AUTOAREI.

Dragul meu iubit!
Soțul meu iubit!

Nu o să încep bine, dar
Te rog să mă ierți…

M-am culcat cu gândul la tine și la cât de mult te vreau și cât te iubesc!
Până acum avut cea mai frumoasă viață, împreună, cu plimbări și tot ce e minunat și distractiv!

Îmi amintesc noaptea de la Ponton, sau cea de la Coco Beach, când ți-am spus, cu picioarele în nisip, îmbătată de dragoste (și de altele) că te iubesc!

Asta nu înseamnă că de acum va fi urât sau nedistractiv, doar că pachetul asta de cur gras și viață nouă îmi ia destul de mult timp din zi, și vreau să știi că încă te iubesc, mai mult ca în noaptea aia la Coco, mai mult ca niciodată!

Îmi cer scuze în fața ta…
…pentru că nu mai am părul aranjat mereu sau poate nici nu am făcut duș ?
…că nu mă mai îmbrac ca înainte, iar haine pe care le aveam acum par noi, pentru că amândoi am uitat de existența lor
…pentru că aseară am vrut să fiu sexy pt ține și am adormit uitându-mă la film (măcar a fost o activitate făcută împreună, așa că m-am bucurat de ea).
…pentru că înțeleg că ți-e greu și ție ca bărbat să stai lângă mine atâta timp, fără intercourse, dar sper că mai e fff puțin și putem să ne reluăm cât de cât activitatea.
…pentru că nu știu ce gândești și uneori mi-e frică să nu te pierd. Știu că sun ca un copil prost, dar vreau să îți fie bine, să nu te simți neglijat sau dat la o parte. Eu te iubesc în continuare, să știi. Pe mine mă doare că nu pot să fiu la fel de activă în ceea ce te privește, chiar dacă ție îți convine că vorbesc mai puțin ?
…pentru că poate nu îți dau atenția pe care mi-aș dori să o arăt! Zilnic, sau în fiecare noapte ❤️
…pentru că a fost o dimineață în care nu te-am sărutat, și probabil vor mai fi zile din acestea, dar asta nu înseamnă nimic!!!! Doamne, te iubesc!

Am nevoie de tine să înțelegi că mi-e greu, chiar dacă „fac că totul să pară atât de ușor”, o fac să nu fie și alții (tu, mai ales) afectați (de oboseală, epuizare, foame sau mai știu eu ce). Și ai înțeles foarte bine cum stă treaba!
Și mă ajuți enorm, cu orice gest, pentru că în momentul de față orice mic gest contează foarte mult pentru mine. Este că și cum mi-ai reda libertatea pentru 1 minut!
Să nu mă înțelegi greșit, nu îmi displace viața mea acum, doar că se acumulează totul, iar totul ăsta e nou, nu l-am mai făcut până acum!

Am nevoie de tine să fii în continuare răbdător, cu mine, cu el, cu zilele care trec, unele mai ușoare altele mai nervoase, pentru că la sfârșitul zilei, când ne punem în pat suntem aceiași, și te iubesc la aceeași intensitate, ba mai mult, pentru că știu câte ai făcut în ziua aia pentru noi!

Am nevoie să nu mă îndepărtezi când sunt nervoasă sau agitată, chiar dacă eu te îndepărtez, însă o fac fără să îmi doresc, din contra!

Am nevoie de tine să mă îmbrățișezi când stau și mă uit la dulap și mă gândesc că nu am cu ce să mă îmbrac ? Am nevoie de tine când sunt copleșită, să mă săruți când izbucnesc în lacrimi!

Îți mulțumesc că mă tolerezi în cele mai urâte momente ale mele, că mă săruți și îmi spui că sunt frumoasă, chiar dacă eu poate mă simt cea mai urâtă!

Îți mulțumesc că nu te plângi niciodată, deși știu că nici ție nu îți e ușor!!

Știu că și tu te-ai schimbat, muncești mai mult, te implici mai mult, te gândești la toate ca noi să fim bine, să nu ne lipsească nimic în casă, să avem locul nostru, cald. Să fii cel mai bun pentru fiul tău. Să faci planuri de viitor pentru că toți să fim la adăpost. Și toate astea sunt la fel de epuizante, să nu crezi că nu înțeleg!

Nu mă așteptam să fie atât de copleșitor. Mă consider o femeie curajoasă și o luptătoare, și nu o să mă dau niciodată bătută! Dar o sa fiu obosită…

Iubita ta încă există sub părul asta strâns în coadă și sub tampoanele pentru sâni, și te adoră și abia așteaptă să se întoarcă în brațele tale, sub sărutul tău, în fiecare dup’amiază în care te întorci acasă!
O să îmi recapăt încrederea și părul (bine că măcar trupul arată cum trebuie… relativ!) și o să fiu din nou cum eram când te-ai îmbătat din paharele mele magice.

Știu că pare că mă împarți acum cu cineva, și chiar așa e, dar perioada asta va trece, și nu o să mint că va trece repede, dar lucrurile nu vor rămâne așa! Vreau doar să te rog să ai aceeași răbdare. Știu că ești un om de valoare și că probabil așa vei face, dar tot te rog…

Relația noastră nu s-a schimbat, doar a evoluat, la un alt nivel, de care ne-am fi „lovit” oricum la un moment dat în viață. Diferența este că acum avem o doză diferită de responsabilitate, față de viața „fără griji” de până acum!

Să nu uiți un lucru: Ziua în care s-a născut fiul nostru e ziua în care tu ai devenit un BĂRBAT PUTERNIC! Pe care îl admir, pentru răbdare și multă muncă, pentru competență și curaj, pentru că rupi timp de la ține să pui și masă, iar faptul că speli vasele (de ex) nu te demasculinizează deloc, din contră!

MĂ ÎNDRĂGOSTESC DE ȚINE ZILNIC, DIN NOU, VĂZÂNDU-TE ÎN POSTURĂ DE TATA, IAR ASTA E CU TOTUL ALT TIP DE DRAGOSTE!! Și nu e bucurie mai mare să iei din timpul tău să te joci cu el…

Prioritățile noastre s-au schimbat pentru moment, dar scopul final rămâne același: fericire dragoste!

Ps: Eu asta fac, scriu, mă ajută să mă descarc, să citesc, să mă descopăr, să mă analizez  și să îți comunic!! Să nu te închizi niciodată și să îmi vorbești despre tot ce te apasă, te rog! Chiar și așa, în scris, sau sub altă formă! Știi că nu te voi cicăli niciodată și voi avea încredere în tine, iar tu vei avea usținerea mea și a noastră, mereu!!

D.

**** A SE PĂSTRA ȘI CITI ORI DE CÂTE ORI LUCRURILE NU MERG CUM TREBUIE.**

shutterstock_96181466

Sursa foto: scrisoare către soț via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

12 comentarii

  1. Sigur, la începutul mamiceniei as fi scris și eu așa ceva. Acum, încă un copil mai târziu, nici timp sa ma gândesc la asa ceva nu mai am. Iar dragostea aia de la început nu cred ca va mai exista vreodată. Acum e cu totul diferit și tind să cred că poate doar 20 de ani mai tarziu sa fie asemănător cu atunci. Doar ca 20 de ani mai târziu vei fi intrat deja într-o rutină de care nu te mai desprinzi.
    Deci, draga sotule, eu îți spun doar ca te iubesc și că niciodată nu va fi la fel, dar atâta timp cât ne respectam, cred ca vom purta acelasi nume și vom creste copii astia impreuna.

  2. Dragut scris, dar poate ar trebui aa trecem peste obsesia asta cu vai, m-am ingrasat, nu mai avem timp, imi cer mii de scuze ca ma sacrific o perioada sa cresc copilul pe care l-am facut amandoi. Or fi barbati si or fi avand ei alte nevoi, dar nu sunt idioti (majoritatea sper) si cred ca reusesc sa vada si sub lucrurile astea si la ce urmeaza dupa. E foarte bine sa te gandesti la el si sentimentele lui, sa discuti cu el despre ele, despre cum te simti tu. Dar lucrurile s-au schimbat si e absurd sa te gandesti ca e doar o perioada. Nu o sa mai fie lucrurile ca inainte, o sa fie greu mult timp dupa, dar cu intelegere si respect de ambele parti de obicei e mai frumos ca inainte. Majoritatea sunt baieti mari si inteleg si lucrurile astea si ne mai rabda si ciufulite, nearanjate, fara chef de sex. Si ne ajuta sa trecem peste, ‘cause we’re in this together!

    • Din foarte multe motive multi nu inteleg, de aici si foarte multi copii ramasi fara tata (si asta nu pentru ca nu mai exista ci pentru ca ,,uita” de ei, e mai simplu asa) sau cu tata la alta casa! Femeile, de multe ori crescute sub forma de victime, ca asa e societatea sau familia in care au crescut, se victimizeaza. Se ingrasa si se simt aiurea pentru asta, cu presiune in plus din jur (sot, media, prietene, etc) se deformeaza si mor de ciuda ca el, masculul e la fel si e ca un bibelou, dar are copil. Ce simplu, nu? Apoi ei sunt obositi de la serviciu, desi pana la copil nu erau ever, aveau chef de filme, sex, dar cand e vorba de copil sunt obositi…nu toti, multi insa! Apar reprosuri ca ea sta ca incarcerata in casa, roboteste si se simte o mini-sclava, apoi el vine si se tolaneste in pat, ea pute a pampersi… de vis!

  3. Frumos scris! Adevarat, si ei trec prin schimbari, se adapteaza, si pentru ei este greu, inspaimantator, extrem de obositor la inceput, ca si pentru noi. Am ramas uimita cand sotul meu mi-a spus toate astea, credeam ca napasta e doar pe mine. Este extrem de importanta comunicarea si extrem de important ca noul venit in familie sa fie vazut intr-un efort comun nu intr-un front comun, asa cum a spus sotul meu ‘hai sa il bagam intre noi, nu impotriva nostra’.
    Cat despre aspectul fizic, de multe ori critica acasta, schimbare in rau din punct de vedere al perceptiei e doar in capul nostru(noi ne percepem un mod negativ ca fiind grase, urate si neatragatoare). Eu am nascut de 4 luni, inca am burta, solduri marite, 6 kg in plus, parul adesea valvoi si cu toate astea sotul imi spune ca sunt sexi, ca sunt frumoasa, ca ma iubeste si doreste( si nu sunt doar vorbe).
    Sotii sunt si ei oameni, au si ei nevoie de intelegere. Cu cat ne ascultam reciproc, ne intelegem unul pe altul, ne toleram mai mult cu atat lucrurile nu vor fi ca inainte ci mai frumoase, iubirea mai mare, legatura mai stransa.

  4. Deși e puțin idilic, mesajul merge si la noi! Mâine împlinim 11 ani de căsnicie. Cu doi copiii mici si multe de făcut la curte…cam greu cu romantismul.

  5. scriitura de clasa a doua. parerea mea.

    plus ca…intercourse?! bine ca nu ai spus copulation.

    tu esti o femeie puternica, o leoaica in adevaratul sens al cuvantului…(care adoarme la televizor) si el a devenit un BARBAT PUTERNIC numai dupa ce din your vagina (a se vedea „intercourse”, incerc sa-i vorbesc pe aceeasi limba) a iesit fiul vostru. pana atunci era un blegoman.

    in concluzie: il perie ca lumea, sa stie omul ca e apreciat ca face smotru, dar ii spune sa aiba rabdare cu intercoursu’ ca ala mai incolo cand o avea fii-su’ douaj de ani.

    sotule lu’ doamna D, daca vezi asta, nu te lasa impresionat de siroposenii si cel mai important daca speli vasele nu te demasculinizezi, dar nici nu te masculinizezi prea tare. mai bine folosea timpul de postat pe blog-uri sa faca ea treburile alea prin casa pe care o sa le faci tu diseara cand vii de la munca.

    pace.

    • Si mie îmi pare ca e usor naiva in stilul de scriere, dar ea e o proaspata mama obosita. „Tu”, in schimb, ce scuza ai sa scrii ca un om lipsit de bun simt? Ce bine ca ai trimis-o tu la spălat vase si l-ai salvat pe sot (care din ce spune in articol, e un om ok, deci nu cred ca ar sta dupa trolling-ul tau trist).

    • Perfect punctat. Mai lipsea să pomenească că o biciuiesc hormonii că și asta-i o noțiune des vehiculată pentru orice nu merge bine.
      Ce mama naturii, toată lumea știe că un copil schimbă tot în viața unui cuplu, de ce se dau unele așa lovite, n-am idee. N-au timp de duș, să-şi spele părul dar rup netul în două pierzând timp pe tot felul de grupuri. Eliminați statul pe net o săptămână întreagă și veți avea cu siguranță mai mult timp și pentru voi înșivă și pentru soț.

    • :))))))))))) eram si eu pe doua grupuri la un moment dat, grupuri d-astea de mamici pitici pupici si alte diminutive :))) e adevarat, nu ma spalam prea des pe par :)))) as mai naste o data primu copil cu mintea de acum! as face FOARTE diferit lucruruile! si nu, nu mai fac inca unu, nu cad in capcana :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *