Therme se extinde cu o zonă specială pentru familiile cu copii

Cred că știți deja că sunt mare fan Therme București, am scris de multe ori despre complexul uriaș de piscine cu apă termală, tobogane pentru copii și adulți, palmieri și paturi de masaj cu apă, saune și terase, iarbă verde și nisip, o grămadă de plante (e, practic, cea mai mare grădină botanică indoor și outdoor din țară). Mi se pare absolut fantastic că avem această variantă de distracție în familie, potrivită copiilor de toate vârstele, într-un spațiu curat și civilizat, aproape de oraș, la prețuri decente. Nici nu mă mir că în mai puțin de un an de la deschidere, Therme a atins deja aproape un milion de vizitatori, mult peste așteptările lor! Sincer, eu mă așteptam, încă de când am fost prima oară acolo, în ianuarie, cu câteva zile înainte să se deschidă pentru public! 🙂

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-07

Therme București are trei zone mari: The Palm (o zonă cu o mare piscină termală înconjurată de mii de orhidee și sute de palmieri naturali, șezlonguri cu perne moi, paturi de masaj, restaurant și pool bar, plus piscină exterioară), Galaxy (aceasta e zona pentru familii: sunt 17 tobogane cu apă pentru toate vârstele, o piscină pentru bebeluși, o piscină mai mare cu valuri, un restaurant cu 400 de locuri, bar, multe șezlonguri, muzică, antren), și Elysium (zona cu saune, masaj, restaurant a la carte), plus multe zone outdoor cu nisip, hamace, ecrane uriașe și terase care pot fi accesate vara. Am scris deja AICI despre facilitățile fiecărei zone, despre tarife, acces și reguli.

Singura mea durere legată de Therme era că acolo unde îmi place mie cel mai mult, la Palm, unde muzica e la un nivel redus, spațiul e larg, luminos, piscina e mare și liniștită, se aude susurul apei termale, iar dacă plutești în piscină, te simți scăldat în binele Raiului, ei bine, aici nu au voie și copiii peste trei ani. Și e cumva de înțeles, că dacă ar fi o sute de copii acolo, n-ar mai fi zonă de relaxare. În zona Galaxy, care e gândită special pentru copii, acolo e distracție și nebunie maximă! Copiii se dau pe tobogane și chiuie, e muzică antrenantă, valurile din piscina mare fac zgomot, e o nebunie frumoasă! Dar nu e cu relaxare. Iar eu vreau și relaxare, chiar dacă mă duc cu copiii.

Ei bine, acum se poate. Pentru că de pe 1 decembrie, zona Galaxy se extinde cu o zonă Palm, pe care am vizitat-o acum două zile într-un tur privat, ca să vă pot arăta cât de bine arată totul. Partea cea mai bună mi se pare că, deși zona s-a extins cu o suprafață foarte mare, numărul de de locuri de relaxare din zona noua s-a extins cu doar 1.000, ceea ce înseamnă că va fi mai puțin aglomerată partea aceasta de Therme, unde pot sta familiile cu copii. Zona nou deschisă are 4.000 de metri pătrați, familiile vor avea acces aici indiferent de vârsta copiilor, iar tariful de acces este inclus în biletul pentru corpul Galaxy.

Aveți mai jos tarifele, care rămân la fel, iar copiii sub 3 ani nu plătesc. Deci dacă mă duc cu ai mei într-o dimineață, plătim 54 de lei (fără consumație, desigur).

tarife-therme-galaxy

Piscina cu apă termală este la fel ca cea din Palm: apă caldă, orhidee proaspete, palmieri, muzică relaxantă, pool bar, susurul acela plăcut al apei care se plimbă mereu și îți face un ușor masaj dacă alegi să stai pe banchetele amplasate de jur împrejurul ei

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-08

În această zonă nouă găsim și multe șezlonguri cu spațiu generos între ele, paturi de masaj cu apă, paturi cu lumină infraroșie (care are efect antibacterian, cu numeroase indicații în dermatologie), atât de benefică pielii, saune parfumate cu tratamente spa (Tropical Rain, Oriental Garden, Herbal Essences), incluse în preț, același granit aderent pe jos, pe care nu aluneci cu tălpile goale.

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-02

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-09

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-10

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-16

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-25

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-26

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-27

Există și un spațiu pentru copiii mai mici, cu fântâni printre care copilașii se pot juca. Au fost construite și toalete noi.

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-18

Pentru copiii mai mari, există o zonă specială cu 14 console de Playstation, cu fotolii de puf și o arhivă considerabilă cu cele mai noi jocuri. Acest spațiu este amenajat sub forma unei imense construcții din cărămizi de sare de Himalaya (cea mai pură sare din lume), cea mai mare construcție de acest gen din Europa.

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-06

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-29

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-30

Partea cu jocurile pentru puști reprezintă doar o jumătate din castelul de sare, cealaltă jumătate este o bibliotecă pentru toate vârstele, cu 150 de cărți adevărate, dar și ebook readere ce pot fi împrumutate pe baza unei garanții.

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-20

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-21

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-22

Partea minunată a acestei biblioteci de sare este efectul benefic de aerosoli pe care-l are sarea asupra celor care stau în preajma ei. În plus, coloanele de sare sunt luminate, astfel încât ele au și efect de cromoterapie.

Iar noaptea, priveliștea este woooow! Dacă aveți copii mai mari și puteți sta după înserat, ia priviți ce-o să vedeți! 🙂

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-11

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-12

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-13

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-14

therme-noul-galaxy-printesa-urbana-17

Ah, să nu uit de vegetația uimitoare de la fața locului: 1.400 de palmieri în tot complexul, iar în noua zonă Galaxy veți găsi și rarități: două exemplare Kerridoxa, aduse din Malaezia, unice in Europa, și doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri, care sunt, de asemenea, exemplare foarte rare, cele mai des întâlnite fiind cu două, trei sau patru trunchiuri. Cu această ocazie, Therme București ajunge să găzduiască cea mai mare plantație de palmieri din Europa.

Încă un lucru de menționat este acoperișul complet retractabil al noii zone, în ambele direcții, cu o suprafață retractabilă de 800 de metri pătați și cu o greutate de circa 100 tone. Vara vă puteți bălăci sub razele soarelui! 🙂

Eu zic să mergeți, profitați de zilele libere, luați-vă o zi de concediu special pentru asta, merită!

Nu uitați însă: nu lăsați nici o clipă copii mici nesupravegheați! Nici măcar o clipă!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

14 comentarii

  1. Therme suna foarte bine, in poze arata extraordinar, mai mult ca sigur o sa mergem si noi cand venim in București. Cu un singur lucru nu sunt de acord (bine, nu ai tu niciun amestec): intr-un loc cu atâtea posibilități de distracție chiar era nevoie de PlayStation?

    • In zona pe care o descrie acum Printesa nu sunt atat de multe posibilitati de distractie,este o zona mai linistita,separata de zona Galaxy,unde parintii pot sa isi traga sufletul dupa ce suporta toate urletele si agitatia de la Galaxy!
      Pe mine Galaxy m-a depasit,foarte multa agitatie si mult zgomot,foarte bine ca au facut o zona mai linistita unde sa poti lua copiii.Inainte in Palm nu te puteai duce cu ei si daca erai singur cu un copil mic nu aveai ce face,stateai cateva ore in nebunia din Galaxy,acum mai poti face o pauza!

  2. Oau! Super veste! Si eu sufeream dupa Palm, picea are peste 3 ani, i-am mai fentat de cateva ori ca e o mica balerina, dar deja s-a inaltat si nu mai merge. Mi-era asa ciuda ca tb sa merg fara ea. Nici ei nu ii placea la Galaxy, prea mare zarva. Acum mergem cu mic cu mare, la relaxare! Yupiiiiii

  3. Sunt din Brasov si am fost pana acum de doua ori la Therme, pur si simplu il ador! Mi-am propus ca saptamana viitoare, cadou de mos Nicolae sa fie o zi de relaxare la Therme. Paturile de hidromasaj sunt incredibile !
    Andreea, parerea mea ca isi au rostul si PlayStationurile, sunt in interiorul castelului de sare, asa copii pot sta cuminti si beneficiaza de aerosoli, altfel nu cred ca ar avea rabdarea necesara

  4. Eu am fost sa ma bucur de relaxare la Therme in urma citirii articolului tau…mi se parea ca va fi superb si relaxant. Am fost in septembrie, intr-o zi de sambata dimineata. Am ales sezlong afara, la iarba, avand un bebe mic. Am avut parte de orice dar nu relaxare. Timp de 2,5 ore s-a tuns iarba…zgomot infernal, bebe speriat, reclamatii…ne-au trimis inauntru pt ca ei trebuie sa tunda iarba. Inadmisibil, afara era superb, cald, soare…am insistat sa stam afara si ei sa-si opreasca masinile de tuns. Abia dupa 2,5 ore si reclamatii de la multe persoane s-au oprit. Apoi…toaletele….20 min de asteptare cu fiecare ocazie…2 toalete pt intreaga zona The Palm…oribil. Si multe altele care m-au facut sa cred ca oricat de frumos ar fi un loc in tara noastra, clientii si angajatii il strica. Pt noi a fost o dezamagire, atitudinea personalului foarte refractara si nu cred ca voi mai repeta experienta.

    • Nu, nicidecum, cata vreme stai departe de tobogane, e foarte ok apa termala. Am vazut muuulte gravidute la Therme! 🙂

  5. Foarte frumos Therme! Stau la 10 min distanta dar nu am fost decat de max 3 ori. Angajatii de acolo sunt foarte nesimtiti. Se cred cel putin stapani. O sa mai merg doar trasa cu „forta” de copii.
    Trebuie sa faceti un training serios cu cei care sunt pusi acolo doar pentru a se asigura ca toata lumea este bine.
    Ah! Baietelul meu are un semn pe viata de la unul din topogane. Sange , julitura pe spate!

  6. Am fost de foarte multe ori la Therme, ne place f mult. Am dat de acest articol crezând că voi gasi mai multe informatii si citind comentariile mi-am dat seama ca nu te poți baza pe parerile altora, sunt bineînțeles subiective dar depinde si de persoana care posteaza, unii fiind cîrcotași din naștere. Mergeți la Therme, nu va uitati la comentariile negative. Comparând cu ce am vazut in afara este un loc pe care ar trebui să promovăm! Ma bucur ca avem asa ceva in România!

  7. Am foat si noi pana sa vina bebe. Chiar ma gandeam daca pot merge si cu el. Va face 1 an in februarie, de cand as putea sa merg cu el la Palm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *