Alegem împreună subiectul următoarei cărți pentru copii?

Avem până acum aceste două cărți pentru copii, scrise de mine pentru copiii mei și pentru ai voștri, și ilustrate magistral de Lavinia Trifan. Sunt cărți de iubire și distracție inspirate din viața noastră, cu multe dialoguri simpatice și pline de idei și strategii bune de comunicare pentru toată lumea. Subiectul celei de a treia cărți din serie îl alegeți voi, prin vot, aici pe blog. Am pus detalii și un sondaj mai jos.

Te iubesc orice-ai face si Mami e gata

Ema e iubită pentru că e năzdrăvană. Și pentru că face trăsnăile pe care le fac toți copiii, pentru că vorbește în numele tuturor atunci când o întreabă pe mami dacă o mai iubește și după ce a desenat pe perete sau a mâncat prea multe prăjituri.

desene Te iubesc orice-ai face

pisica la baie Te iubesc orice-ai face mica

Eric e iubit pentru că e împiedicat și stâlcește cuvintele, pentru că e pofticios și adorabil.

biscuiti sarati Mami e gata

Ema și Eric sunt iubiți de copii pentru că sunt ca ei. Vorbesc ca ei, fac aceleași lucruri, sunt vorbăreți, isteți și adorabili, ca toți copiii. Nu e zi să nu îmi scrie cineva să ne povestească ce poveste de iubire s-a născut între Ema (sau Eric) și un puști de 2 ani sau o fetiță de 3 sau 5 sau 9 ani.

salata cu avocado Mami e gata

Ieri eram într-o librărie Cărturești cu copiii mei, răsfoiam cărți. O fetiță de vreo 10 ani a venit țintă la Te iubesc orice-ai face și s-a pus pe citit. A plimbat degetul pe desene, a citit fiecare cuvânt. La ultima pagină a râs. Era cu tatăl și sora ei. Am observat-o de la distanță și m-am bucurat de bucuria ei.

Cu mare entuziasm vă anunț că aventurile Emei și ale fratelui ei merg mai departe anul acesta! Deocamdată eu și Lavinia Trifan (ilustratoarea cărților Te iubesc orice-ai face și Mami, e gata?) lucrăm la un alt proiect, ceva complet diferit, o carte-fantezie minunată despre care abia aștept să vă povestesc. Va fi gata în aprilie, și imediat după aceea, ne apucăm de a treia carte cu Ema și Eric.

Doar că mi-e imposibil să aleg. Am atât de multe idei despre ce să se întâmple mai departe cu familia Emei și a lui Eric, pe toate aș vrea să le fac deodată. Din păcate, nu se poate, pentru că redactarea și ilustrația, dar și paginarea durează câteva luni, așa că trebuie să învât șă am răbdare.

cu tati Te iubesc orice-ai face

Și pentru că știu că Ema și Eric au mii de fani mici și mari, aș vrea să îi invit pe ei să voteze care să fie următoarea carte din serie. Am pus mai jos ideile mele, le vom face pe toate pe rând, votul vostru mă va ajuta să stabilesc o ordine.

Așadar, ce v-ar plăcea să facă Ema și Eric în următoarea carte scrisă de mine și ilustrată de Lavinia Trifan?

Puteți alege una sau mai multe variante, sau puteti propune in comentarii teme noi.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Sondajul rămâne deschis o lună, puteți invita la vot pe toți cei care au făcut deja cunoștință cu Ema și Eric. Tare sunt curioasă ce veți decide! Orice-ar fi, abia aștept să le scriu aventurile și să le văd pictate cu umor și tâlc de Lavinia! 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

38 comentarii

  1. Yay, am votat primul! 🙂

    + vreau şi eu să o felicit pe ilustratoarea (desenatoare? pictoriţă?) Lavinia Trifan. Mi se par super desenele ei, e un artist creativ şi cu mult umor. Combinaţia dintre ele şi scrisul tău este delicioasă. Mulţumim!

    • Imi plac si chiar mia venit o ideee sa scriu o carte pe baza acestuia dintre ele,Dar,nu aceeas carte.
      Cu alte cuviinte multumim ca ne inspir.Sunt copil am 10 ani si tot imi scriu carti bine nu chiar carti si pw o coala alb scriu o mica poveste si chiar am o imaginatie bogata
      Cu dargai multumiri,
      Iuliana

  2. Am votat si eu…cred ca imbratisarea fricii e o etapa buna ptr toate categoriile de varsta. Baietelul meu abia asteapta sa citim seara cartile tale. Nu uita de propunerea lui la Timisoara: data viitoare sa le citesti copiilor:)

  3. Mulțumesc!
    Mulțumesc ca Îți faci timp și pentru noi.
    Mulțumesc familiei tale ca înțelege ca rupi din timpul pe care ai putea sa-l petreci cu ei pentru a ajuta alți copii și părinți.

    Abia așteptăm să citim noi aventuri. Mămică de doi copii, plus cei doi năstrușnici .

  4. Chiar ma gandeam sa intreb daca vor mai aparea carti cu Ema si Eric. Puii mei (Ella si Eric 🙂 ) sunt incantati de povesti.
    Asteptam cu nerabdare!

  5. Asteptam cu nerabdare urmatoarele aventuri ale celor 2 nazdravani 🙂 Foarte grea alegerea! Pe cand o carte cu Ciocolata in rolul principal? Noi speram sa va placa si istorisirile lui Arghezi 🙂

  6. Eu am votat propunerea despre igiena pentru ca recent am observat ca parca pentru copii nu se aplica aceleasi reguli ca in cazul adultilor. De ex. daca copilul face la olita sau chiar la toaleta cu ajutorul unui adult, trebuie sau nu se spele pe maini chiar daca el, efectiv, nu atinge nimic? Eu zic ca da, trebuie sa i se formeze reflexul „toaleta+spalat pe maini”. Sau copil mic la faza de catarare care poate sa se tarasca sau sa stea cu talpile pe masa pe care se gateste si se mananca dupa ce s-a tarat pe jos. E igienic sau nu? Sau copil care mananca rontaieli pe-afara dupa ce a pus mana pe jos, pe banci, prin nisip etc.
    Stiu povestea cu formarea imunitatii, dar unde e limita?

  7. Eu as veni cu un subiect despre care se întrebau cateva mamici pe un grup(Montessori): Ce si cum sa le spunem copiilor despre „moarte”?… un subiect greu, dificil de gasit acele cuvinte si explicatii simple pentru un copilas…

    Mult succes si inspirație pt scris!

    • Mult succes, Ioana! Spor la scris, cartile acestea sunt minunate (atat pentru scris, cat si pentru ilustratii, felicitari sincere!)
      Sunt tare curioasa pentru surpriza din aprilie. Nu ne spui nimic, nimic? 😉

  8. Ema și Eric învață să rezolve diferite conflicte și situații dificile – ar fi interesant.
    La fel si despre vacante si frici. Cred ca poti linistita scoate cate o serie cu fiecare din aceste teme :), la cat de faine is povestioarele si mai ales REALE si ilustratiile, cred ca ai avea succes mare si cu o serie completa. Te sustin si te ajut sa le promovezi.

  9. Am votat. Am si eu cele doua carti de pana acum care imi plac tare mult. Am si preparat cate ceva, grasunele sunt in top. :D. Poate aveti in vedere si o hartie o idee mai grosuta la urmatoarele. E drept ca piticul meu e un mic mai mic de 2 ani si le rupe mai usor dar mi-ar parea rau sa nu i le mai pot citi pentru ca a inceput sa stea si sa imi ceara! 🙂

    • hartie mai groasa inseamna cost mai mare si incercam sa pastram pretul cat mai mic, sa isi permita cat mai multa lume sa le cumpere.

  10. Draga Ioana, ma gandeam la un moment dat sa iti propun sa scrii o carte din punctul de vedere al unui copil bolnav. Citisem la un moment dat despre jurnalul unui adolescent bolnav de cancer publicat in Olanda, nu cred ca la noi exista asa ceva si probabil ar fi o carte foarte utila pt momentele dificile. Just give it a thought.

  11. Toate temele sunt utile si interesante, dar exista multe carti pe temele principale, mie mi-ar placea sa citesc printre primele o carte despre aventurile nazdravanilor in vacanta, despre igiena…dar sunt sigura ca baietii mei le vor citi pe toate cu drag

  12. Sant interesante temele, zic si eu asta cu vacanta in strainatate parca ar ramane adresata numai de la un nivel inalt financiar. O familie normala cu salarii medii de ce ar cumpara o carte pentru care nu le pot oferi si o experienta? Ma refer ca sant multe familii care cumpara cartii pt copii, au o educatie aleasa dar ei practic nu si.ar permite o vacanta in strainatate…. hai sa fim normali si buni. ?

    • rubrica se numeste „aventuri in tara si in strainatate”, nu doar in strainatate..si daca parintii nu au ajuns pana acum, de ce sa nu viseze ca vor ajunge intr-o zi? de ce copiii sa nu creada ca atunci cand vor creste mari vor vizita locuri despre care au citit in copilarie? nu cred ca se pune problema sa-i frustreze in vreun fel, la televizor nu vad locuri din strainatate? daca isi vor dori sa ajunga acolo, o vor face cand vor creste, daca acum nu se poate. sau daca incep sa puna intrebari, puteti cauta harti, emisiuni, povesti despre tarile respective, nu trebuie sa va rezumati la randurile cartii..

    • Eu am votat „vacanţa”, cu gândul la „vacanţa în ţară” pentru că asta mi-a plăcut în copilărie să fac şi asta îmi place să fac şi la maturitate. Poate că m-au influenţat şi părinţii. Sunt o groază de locuri şi frumoase, şi pline de istorie, şi pline de invăţăminte şi pe deasupra şi accesibile la preţ în ţară încât cred că ar ieşi o carte super. Combinate bineînţeles cu talentul Ioanei şi ilustraţiile cu care ne-a obişnuit.

  13. Toate temele sunt interesante și binevenite (noi suntem la gradiniță, grupa mică) și prima temă votată este Ema și Eric învață cum să rezolve diferite conflicte. oricum le așteptăm pe toate.
    Mult succes!

  14. Ioanaaaa, hai fa-le pe toate, eventual in ordinea votarii 😀
    Cred ca sunt asa importante in igiena emotionala si dezvoltarea relationala a copiilor! Si nu exista pe piata mai nimic facut asa bine, cum le-ai facut pe primele doua.

    Si da, adaug una pentru subiectul „moarte”. Este clar ca toti se lovesc de asta si toti au nevoie de o coerenta, o logica si o dezamorsare a tensiunii tabuului.

    Inspiratie cat incape si spornice sa fiti amandoua!

    • Da, sa stii ca o sa fac una despre moarte, simt si eu nevoia uneia buna.

      Multumesc pentru incredere!

  15. Ioanaaa, mi se par toate la fel de importante.. ce ne facem? Cat de repede preconizezi sa le scoti pe toate? 🙂 ai toata sustinerea noastra!!! Ce idee grozava, sa treaca aceiasi copilasi prin toate experientele astea .. parca vad ca in cativa ani Ema si Eric vor ajunge si in desene animate <3

  16. Deci in aprilie apare volumul 3? Ceva noutati asupra unei date mai precise? Ai putea face la Alioli o lansare cu parinti + copii 🙂

    Superbe ilustratiile, perfect inspirate de poveste. Se uita ai mei cu atata atentie la toate detaliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *