Ne vedem diseară, iar duminică o să fim un milion! Da?

Sunt la Timișoara într-o cafenea simpatică. Mai devreme am stat de vorbă cu mai multe familii venite la protest împreună cu copiii. Toți, supărați, dar optimiști. Tot acolo am aflat și că în timp ce eu lansam carte la Timișoara, unii spun c-am fi învins. Hopa!

M-am oprit special aici înainte să pornesc spre aeroport ca să citesc tot ce prind despre asta. Am înțeles și acum scriu pentru că vreau să mă asigur că nu cumva renunță careva să iasă la proteste, înțeleg că domnul Dragnea încearcă să ne deruteze. De la aeroport vin direct în Piața Victoriei, unde sper să găsesc cel puțin 100.000 de oameni, ca în fiecare seară. La panoul peugeot, da?

Bun, să citim ce a declarat domnul Dragnea. Citez de pe Digi24:

Liviu Dragnea a afirmat că există o presiune foarte mare din partea membrilor PSD pentru un miting de proporţii în Bucureşti, motiv pentru care va încerca să găsească o soluţie de detensionare a situaţiei împreună cu primul-ministru şi liderii ALDE. „Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas”, a declarat Liviu Dragnea, pentru DC News.

Preşedintele PSD a arătat că ese posibilă chiar abrogarea ordonanţei, dacă soluţiava fi acceptată de către Sorin Grindeanu. „Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile”, a spus Dragnea.

El susţine că nu vrea ca această chestiune să ducă la un clivaj social. „Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie”, a mai spus Dragnea.”

Nu stau să analizez zecile de aroganțe și minciuni pe care le emite omul în doar câteva paragrafe, nu e important acum, altceva arde. Chiar și dacă e abrogată, atunci ea va fi fost în vigoare zilele astea și va putea fi folosită de condamnați pentru a ieși din închisoare (am simplificat mult ca să fie limpede). Din ce citesc acum, nici anulare nu merge, pentru că o OUG nu poate anulată de o altă OUG, emisă în aceleași condiții de urgență ca OUG inițial. Dacă vreți explicații detaliate și competente pe subiect, citiți aici și aici.

Ce se mai poate face? Citez din articolul DOR citat mai sus:

– Guvernul să revină asupra ei, să o modifice sau să o abroge;
– Avocatul Poporului să o atace la CCR, care să o declare neconstituțională (Avocatul Poporului a făcut asta pe 3 februarie, după ce în seara de dinainte și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie i-a cerut-o);
– Parlamentul să o respingă și să nu o transpună în lege (Practicienii spun însă că va dura mai mult de zece zile);
– Curtea Constituțională să dea curs sesizării CSM pentru conflict constituțional (care presupune că o autoritate își arogă puteri, atribuții sau competențe care, potrivit Constituției, aparțin altor autorități publice).

Revenind la declarația domnului D., vedeți, de dragul României și al nostru, ca să ne apere de furia susținătorilor PSD (dar vai, parcă huligani eram noi, acum și ei sunt?), domnul Dragnea e gata să îl roage (hahahahaaaaa, mor de râs, auzi) pe domnul Grindeanu să abroge legea, când de fapt nu pentru noi face asta, ci de frica noastră, și oricum abrogarea nu e chiar ce ne dorim.

E ca în bancul ăla cu bicicleta, din seria Radio Erevan:
– Și zi, ai primit o mașină de la stat?
– Nu, o bicicletă. Și nu am primit-o, mi s-a furat.

Ne vedem diseară. Iar mâine o să fim un milion! Vă așteptăm la București cu ceai cald și voci răgușite, dar puternice! Nu-și mai bate nimeni joc de noi! Știm, înțelegem, alegem! De data asta noi contăm!

16402637_1051441054960169_4859345181482436668_o

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

18 comentarii

  1. Eu chiar astept sa ii vad la protest pe acei din psd care nu mai pot fi ținuți în frâu :)) :)) :)) Poate asa realizeaza si dragnea cu câți a mai rămas… Se pare ca nu s-a prins ca mulți care l-au votat au iesit si încă mai ies în strada zilele astea….Si daca tot ies sa umple si ei măcar o data Piata Victoriei cum au umplut-o atâția oameni seara de seara (dar doar ei, din Bucuresti, nu adunati din toata tara ca sa arate ca-s mulți )….

  2. Vai, câtă greață poate să-mi provoace și o singura frază rostită de mustăcios. Nu, nu abandonăm, ieșim în stradă până în ultima zi!

  3. Si ce se intampla dupa? Sa zicem ca o anuleaza/retrag/abroga – orice va face ca aceasta OUG sa devina nefunctionala. Ce se intampla dupa cu oamenii din strada? Plecam acasa? Am castigat? Ce? Tot corupti raman acolo sus, ce nu e azi OUG va fi maine. Cum reusim o data pentru totdeauna ca prin eforturile noastre si iesitul in strada sa se intample ceva radical? Ceva care sa dainuie mai mult de o abrogare? Dupa un an de la Colectiv suntem mai rau decat eram inainte, desi am iesit in strada si atunci si am cerut demisie. Tot PSD e acolo, tot PSD va ramane :(.

    • pai eu nu cred nimic din ce spune soparla asta de grindeanu pana nu vad monitorul oficial.
      apoi, am nevoie de niste demisii pentru acest fuck-up monumental. cred ca m-as multumi cu tot guvernul grindeanu, oricum asta a fost misiunea lui de la inceput, sa dea bomba si sa se care ca sa vina dragnea, proaspat exonerat.
      apoi vreau referendumul facut de presedinte pe tema coruptiei, sa zica tot poporul asta dracului ce vrea.
      daca zice ca nu vrea coruptie, atunci avem nevoie de alegeri anticipate, ca cu astia ne-am lamurit.
      daca zice da, eu o sa incep demersurile de emigrare si sa se spele pe cap.

    • Si dupa anticipate sa iasă tot PSD.? E foaaaarte posibil. Sa plecam? Din cauza lor? Cine ar fi capabil sa conducă țara asta? Psd, PNL? Ma îndoiesc. Na, eu cu cine votez? ? Poate cu Janoș. Ma mai gândesc!

    • pai macar vom sti cum stam.
      acum inca poti sa zici ca PSD-ul si-a pacalit proprii votanti, pentru ca mizeria asta pe care au facut-o imediat ce s-au instalat nu era nicaieri in programul de guvernare.
      daca si dupa asta tot PSD-ul castiga, apai inseamna ca asta e tara in care boborul roman doreste sa traisasca iar eu nu mai am ce sa caut aici, ca sunt minoritar.

    • Da, ai dreptate. Vom sti cum stam: adică rau.. Problemele noastre sunt mult mai multe, treaba asta cu OUG e doar una dintre ele, s-a rezolvat cică, dar raman atat de multe si atat de grave! Așteptam schimbarea, dar nu realizam ca noi trebuie sa ne schimbam.. Of, of ?

  4. Dacă ne ia cu „inspiraţia soroşistă”, e clar: n-a înţeles protestul. Lupta-i lungă fiindcă PSD va creşte prin migrarea unor aleşi care vor să câştige mai mult. Şansa Poporului de a scăpa de corupţie e foarte mică. Cuplul Dragnea-Grindeanu e mult sub Iliescu-Roman, dar rămâne în ofensivă fiindcă nu are un adversar capabil să valorifice politic un Miracol precum protestele semnificativ de masive de la 1 Februarie, Ziua Naţională (poate chiar Europeană) a Luptei contra Corupţiei: https://propinatiu.wordpress.com/2017/02/04/manifest-facebook-contra-coruptiei/
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/bomba-interviu-cu-george-soros-16149377

  5. Eram in masina cu sotul cand am auzit si noi declaratia dl Grindeanu…prima mea reactie a fost…hm pun altceva la cale. Ciudat cum pana mai ieri nu renuntau la ordonanta, nu le pasa nici de noi cei din strada, nici de recomandarile altor tari, parea ca nu le pasa de nimic si deodata surpriza…nu vor sa imparta Romania in doua, iar acel milion de sustinatori ai PSD-ului ce scandau, vrem sa fim furati, chiar insistam, avem incredere in psd-isti ca o vor face cu diplomatie si ~bun simt~? ei chiar nu inteleg din pacate pentru ce s-a iesit in strada, pentru ce familii, batrani, studenti au iesit revoltati in strada strigandu-si frustrarea, dezgustul si saturatia fata de nesimtirea clasei politice.

  6. Sigur ca nu cred nici eu in milionul de oameni ai lui Grindeanu, care sa iasa in frig sa… ce sa faca/zica?
    Am descoperind insa ceva, zilele acestea: ei EXISTA. Am cautat pe FB profilele celor din „cealalta tabara”, le-am citit ziarele si am ascultat antenele. Romania ESTE scindata. Muuuulti oameni, nefericiti, frustrati, pentru care relativul succes al celor care au un job cat de cat ok este o sursa de ura. O parte a societatii romanesti (poate jumatate, poate mai putin, poate mai mult) nutreste o URA reala impotriva noastra, a celor din strada. Afirmatii de genul: „sunt bine imbracati”, „toti cu copiii in costume de ski, se vede ca isi fac vacantele in Austria”, cred ca am gasit cu zecile.
    Eu una ma simt deruttata si infranta…

    • Asta chiar ca e buna! Tu credeai cumva ca muncitorii de la drumuri care fura nisipul, cimentul si alte materiale care s-ar fi putut folosi la construirea unei autostrazi o fac din iubire de semeni si de patrie??

      Sursa de ura nu e jobul tau ok, costumul de ski al copilului sau Audi-ul pe care poate il conduci (ridicolul situatiei e sa ai un Audi si sa n-ai un drum decent pe care sa-l bagi), ci imposibilitatea de a intelege cum ai putut ajunge la conditiile pe care le ai intr-o tara saracita unde coruptia e in floare.

    • dar haideti sa nu ne mai inghesuim noi sa dam verdicte in clopotul nostru de sticla, astia mai norocosi/rasfatati ai soartei. eu tot incerc sa inteleg prapastia asta, nu doar dintre generatii, ci chiar dintre „paturi sociale”. uite, mi s-a intamplat adesea cu diverse persoane („teijshumpic” de ani) ca, de cum se interesau in ce domeniu lucrez si le spuneam ca sunt inginer software, sa emita cate-un „no, apoi voi astia din IT o duceti bine” sau „voi cu IT-ul n-aveti nici o grija!”, ca si cum m-as fi plans de ceva sau m-as fi uitat cu condescendenta la cineva. nu merg la saloane, ma imbrac mai mult de la 2nd, nu cred ca par nici aroganta pentru simplul fapt ca ma cam doare-n dos daca par culta, desteapta sau nu-sh mai cum superioara. am primit comentarii de genul acesta de la persoane mult mai bine imbracate, „aranjate” si cu „pozitii” prin banci, functionarese, profesoare. si-atunci la ce sa te astepti de la muncitorii de la drumuri? poate asa au vazut in familiile lor, parinti care au furat de la fabrica pe vremea cealalta. si nimeni nu le-a explicat ca-si fura propria caciula. si nimic nu ma indreptateste pe mine, chiar daca m-a inzestrat natura cu un iq de am putut sa fac o faculta tehnica si sa ma angajez intr-un domeniu mai banos, sa ma uit de sus si sa judec. imi plange sufletul pentru cei care nu-si permit jucariile pe care le are fiul meu, ma simt vinovata ca nu reusim sa gestionam resursele si ajungem sa aruncam uneori alimente, ma doare fiecare batran care sta la coada la medicamente, fiecare copil care se uita in vitrine la hainute sau carti pe care nu si le permit ai sai. am plans o data la profi la coada pentru ca un batran a renuntat la o nenorocita de conserva – era mai scumpa decat credea dansul cu 2 lei. dar faptul ca eu ma perpelesc izolat nu ajuta pe nimeni. vedeti voi, problema in societatea noastra e nesfanta treime vecinu’-capra-fala. mereu trebuie sa ne raportam la icsulescu, sa verificam cu ce se mai lauda pe feisbuic, sa mai lipim niste etichete. nu stiu cand vom scapa de chestiile astea, ma tem ca vor mai trece cateva generatii. ar trebui sa empatizam un pic, sa incercam sa le deschidem ochii si celor care nu stau sub clopote, care se multumesc cu o plasa cu faina si ulei de la nu-sh ce partid. se multumesc pentru ca atunci cand iti canta matele nu prea e loc de judecata… ei vor vota in continuare cu astia pentru ca in capul lor inca suna mama si tata care se bucura si pentru 10 lei in plus la pensie, pentru ca la ora la care putini dintre noi inca ne bem cafelele si scrollam pe twitter (si aci ar fi de adaugat ca probabil nici net nu-si permit si atunci de unde sa se informeze?), ei deja au dus pruncii la cresa, s-au inghesuit in autobuse murdare, au completat nu-sh ce rapoarte, s-au zolit la munca sub sefi cu idei comuniste si nu-si permit sa-si comande macar o pizza. nici o data pe luna in pauza de masa – daca o au (pauza!) – ci isi socotesc bonurile de masa (in cazul in care nu le-au trimis fratilor/copiilor care-s la facultate in alt oras) pana la urmatoarea luna. si cand vin acasa, dupa inc-o tura de autobus murdar, luat prunci de la scoli si gradi de stat, ca ei nu-si permit montessori si waldorf sau ce-mi mai permit eu (chiar ma jenez sa spun multora ca am copil la gradi privata), hop! mama, tata, matusa si vecina cu: ioi, sa vezi ce-o zis la televizor. ne-or taia astia pensiile si or pune impozite pe tot si om muri de foame…

    • Incredibil, Cristina spune ea insasi ca tara e saracita din cauza coruptiei (perfect adevarat) si totusi e impotriva acestor proteste care sunt indreptate fix impotriva coruptiei.

      @Miha
      Eu nu am de gand sa ma simt prost pt ca o duc mai bine ca altii, ca am muncit pentru fiecare leu pe care il avem, si eu si sotia.
      De acasa nu am primit nici unul din noi mai mult decat mancare si ceva bani pe perioada facultatii.

      Am facut aceeasi scoala publica ca toata lumea, am crescut in orase de provincie, nu mi-a dat tata bani de apartament. Nu am avut pile, nu am dat spaga, nu am furat.

      Nu am nici un motiv sa ma simt prost ca o duc mai bine ca altii. Nu zic ca e vina celorlalti ca ei o duc prost, desi e evident ca e si vina lor (poate cu exceptia pensionarilor, ei chiar nu au avut ce face).

  7. Pana acum am inteles protestul..de acum nu mai inteleg, poate imi explica si mie cineva. Sunt anti-psd, ca sa ne intelegem. Bun, OUG = o mizerie. Se lauda ca renunta la ea, presupun ca o vor face. Ce mai cauta lumea la proteste? Sa dea jos guvernul? Mare spanac, pune Dragnea altul, tot condus de el, asta e o rezolvare??? Sa dea jos PSD-ul? Pai e cam ilegal. Au castigat alegerile in mod legitim ! Au dreptul sa fie acolo unde sunt. Au dat o lege nasola, ok, a reactionat poporul. Acum legitim e sa isi vada de programul lor, daca nu se tin de cuvant, daca nu fac ce au promis, atunci da, se poate iesi la proteste din nou. Dar momentab NU. Momentan legitim e sa fie lasati in pace sa isi faca programul. Au castigat alegerile. Punct! Nu, nu pot face ce vor, trebuie urmariti clar! Dar NU e legitim sa li se ceara demisia si alegeri anticipate! Si repet..sa darame guvernu sincer e apa de ploaie..sau are careva impresia ca Grindeanu e prim- ministru???? Nu, nu e..Dragnea e prim- ministru si nu e Grindeanu singura marioneta pe care o poate gasi..deci, ce mai cauta lumea la proteste?

    • Pai e legitim sa se ceara demisia guvernului pentru ca nu mai are nimeni incredere in acest guvern care minte cum respira. In afara de asta, in orice tara decenta, guvernul care face o asemenea greseala (adica dau o reglementare pe care apoi o retrag la presiunea strazii, deci a fost o greseala) trebuie sa isi asume raspunderea (adica demisie).

      Acum, problema e ca, exact cum spui, nimeni din piata nu mai are incredere intr-un alt guvern PSD. De aia trebuie anticipate. E o situatie un pic neobisnuita intr-adevar, dar asta e: nimeni nu contesta alegerile din 2016, tot ce spunem e ca intre timp lucrurile au evoluat in asa fel incat acum anticipatele au devenit o cerinta legitima, pentru ca acest parlament rezultat dupa votul din 2016 a produs un guvern care nu-si respecta programul propriu de guvernare pe baza caruia a castigat alegerile PSD-ul (in programul PSD-ului nu se spune nimic de modificari la codul penal, asa ca practic si-a mintit proprii votanti).

      S-a spus de mai multe ori in spatiul public: faptul ca te voteaza cineva nu iti da mana libera sa faci absolut ce doresti (faimosul „cec in alb”).
      Dupa cum stii, exista chiar si oameni in PSD sau ministri care nu sunt de acord cu ce a facut acest guvern. Foarte putini intr-adevar, dar faptul nu mi se pare lipsit de relevanta.

    • Corect. Nu a vorbit nimeni de legea gratierii in campanie, dar pana acum, inafara de asta, nu am vazut ca nu si-ar respecta programul. Au trecut 2 luni, au multe de rezvolvat conform programui. Acum, vorba unui nene neutru de pe la tv: sa fim seriosi, au castigat alegerile legitim acum 2 luni, nu vor renunta si nu vor face anticipate ! Guvernu pleaca pana la urma, PSD-ul nu.

    • Teama mea e ca tot PSD-ul ar iesi la o alta tura de alegeri, desi poate nu cu un scor atat de mare pentru ca si-au pierdut din votantii initiali carora le-a fost inselata increderea, dar macar de-ar fi mai echilibrate procentele lor si ale altora. Si cum zicea cineva mai sus, au suficiente marionete pe care sa le bage in fata si sa le manevreze pana obtin ceea ce vor, pentru ca zvonurile spun ca nu se vor lasa pana nu-si vor vota legea ca sa-i poata scoate din inchisoare pe amicii lor despre care s-a tot vorbit zilele astea. De prin 2012 sau 2014 urmaresc sa prinda momentul asta. Mi-e teama rau de chestia asta. Pur si simplu te duci la culcare stiind ca totu-i ok si a doua zi te trezesti cu cate-o faza de asta de te tot ingrozest in ce tara traiesti.
      Nu stiu cum se poate obtine asta, dar lumea vrea un set de legi / prevederi care sa-i impiedice sa mai dea vreodata astfel de legi in beneficiul lor exclusiv si complet lipsite de etica, de moralitate etc. si care sa impiedice un om cu cazier sa acceada la astfel de pozitii. Daca ei nu au onoare sau vreo urma de bun simt cum ar fi de asteptat, atunci ar trebui niste prevederi legale in sensul asta. Pentru asta zic eu ca sunt inca oameni in strada. Cel putin, noi pentru asta vom continua sa iesim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *