Ce mai spune Sofia și ce mai constat eu (modă, cărucior, anotimpuri)

Când am pornit să filmez cele de mai jos, aveam în gând dorința de a păstra o mostră de monolog fără sfârșit practicat de Sofia în jurul vârstei de 5 ani, poate o vrea și ea mai târziu să se asculte. Apoi mi-am dat seama că de faptul clipul acesta de câteva secunde spune mai multe despre noi.

Mergem spre parc într-o zi ploioasă. Copiii stau amândoi pe același cărucior, eu împing cu veselie cele aproape 50 de kilograme de copii, căruț și bagaje, ei vorbesc fiecare pe treaba lui (se aude doar ea, dar și el zice ceva acolo, în stilul lui mai discret).

Observați stilul vestimentar eclectic al Sofiei, de sub glugă i se vede o floare de plastic de la o coroniță lăsată pe frunte (gluga a fost alegerea ei, nu ploua, dar ea a vrut musai să poarte gluga), fusta diafană, ciorapii cu dungi, adidașii roz, toate amestecate într-un fermecător ghiveci textil.

Pentru extra referință, iată încă o poză, din altă zi. Asorteu, de data asta. Se poate deci, doar nu există interes și voință pentru lucrurile conforme, ceea ce este, desigur îmbucurător într-o oarecare măsură.

Dar ce se remarcă în mod deosebit în clip este căruciorul, doamnelor și domnilor. Îl avem de cinci ani, l-am folosit mai mult sau mai puțin în funcție de vreme și de preferințele copiilor, l-am folosit și ca landou la ambii copii (a ținut și loc de pat în primele luni de viață pentru fiecare), apoi ca scoică vreme de șase luni la ambii, apoi căruț sport pentru ea și pentru el, târâit cu noi în Grecia, la munte și la mare, plimbat, tras și împins peste tot. Se ține încă foarte bine, nu scârțâie, nu se dezmembrează, deși clar acum îl abuzăm, cu doi copii mărișori în el, peste borduri și prin gropi.

Cu alte cuvinte, a fost o investiție foarte foarte bună. Am dat o căruță de bani pe el acum cinci ani (vreo 1600 de lei, cred), ne-am gândit mult atunci dacă facem bine, dar acum zic că și-a meritat fiecare leuț, n-am avut nici o problemă cu el și ne-a fost de mare folos. Este un Inglesina Zippy Sport (parcă).

Revenind la Sofia, acum știți de ce îi place ei atât de mult primăvara. Sau toamna. Sau cine mai știe…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

38 comentarii

  1. De obicei copii au un talent ascuns: tac când nu te aştepţi 😛
    Parcă şi ai mei, deşi nu ştiu că-i filmez, tot atunci fac pauză vocală, când vreau şi eu să am dovada limbarniţei lor.
    Păi să vină şi toamna mai repede, nu? 😉
    Eu prefer vara şi iarna. Iar după logica fiului meu de 7 ani, el tot atunci se desfăşoară în voie.” Nu sunt aşa răcit atunci, mami. ”
    Păi nu?

  2. Extrem de trainice aceste carucioare Inglesina. Noi il folosim la al doilea copil si a mai fost folosit pentru doi copii inainte. Super investitie!

    • Fix d-asta am luat si noi dar am cam fost dezamagiti. Dupa 6 luni scartaia din toate, greu de manevrat si imposibil de folosit pe altceva decat asfalt. Am cumparat altul mai zdravan, maaare, are cauciucuri si suspensii pt offroad, care se manevreaza cu un singur deget :)Din experienta noastra marcile germane sunt mult mai bune. E cam ca la masini: diferenta intre un Audi si un Fiat :)))

    • Când ești hotărât să te lauzi cu ce nu produci, doar cumperi, recte marfa nemțească, și atâta n-ai habar că Audi îl compari cu Lancia, cu Lamborghini, cu Ferrari, iar Opel și Volkswagen cu Fiat.

    • Scuza-ma , dar Nu se compara ca și calitate Volkswagen cu Fiat ! Volkswagen este net mai bun !

    • eu aud de asta cu rotile mare de 5 ani de cand am cumparat carucior si niciodata n-am inteles-o, pentru ca eu cred ca sunt foarte putine cazurile in care ai nevoie sa mergi cu caruciorul pe alte suprafete decat pe asfalt.

      adica, sa zicem ca locuiesti intr-o zona in care strada nu este asfaltata, ci e cu pietris sau direct pamant – or fi si din astea, la cum se construieste la noi nu ma mira nimic.

      ei, ce nu inteleg este urmatorul lucru:
      – daca strada e bombardata, nu ar trebui sa mergi cu nici un carucior pe ea, pt ca o sa-l zgaltai pe ocupant pana ii suna apa in cap – rotile mari il ajuta pe parinte, dar oricat de mari ar fi rotile, daca denivelarile sunt mari caruciorul va fi zgaltait
      – daca strada nu e asfaltata dar pietrisul sau pamantul de pe ea sunt plane, atunci se descurca pe ea si o roata mica

      deci mie mi se par inutile rotile mari la carucior si nu as cumpara un carucior doar pt ca are roti mari.

    • Asa am zis si noi cand am cumparat Zippy. Dar aici unde stam asfaltul e rar, parcurile au alei de pietris, iesim mult la munte si padure sau la ferme si rotile de la Zippy au cedat rapid. Suspensiile nu se compara, copilul era zgaltait tare in Inglesina.
      Cand drumurile sunt in panta (cam 90% aici) e esential sa poti manevra caruciorul usor, cu Zippy era tare greu sa tin directia.
      Zippy e un carucior urban, usor, mic, compact pentru asfalt si teren drept. Dar pentru outdoor cauciurile si suspensiile rulz.
      Din ce am testat pe la prieteni cel mai adevarat mi se pare Mountain Buggy, e destul de compact si usor, merge si la shopping si la jogging prin padure.

    • io m-am impacat f bine (si) cu un carucior cu roti mari, 3 la numar. abordam mult mai usor bordurile, de exemplu, mai ales cand aveam greutate in carucior. si aveam mai mereu, ca stateam f mult afara si mereu ma lipeam de cumparaturi, de la cartofi la cutii de bere, de la fructe la apa minerala. era de vis! :-))))
      iar cand am stat mult pe la munte, am facut ceva off-road cu el si-mi venea sa ma bag langa fiu-meu. era misto si pe piatra cubica, destul de frecventa pe unde stateam atunci. cred ca-si au si carucioarele astea clientii lor. eu nu m-am impacat deloc, de ex, cu alea cu roti f mici.
      iar alea stokke…moaaaama, noi le ziceam OZN-uri.

    • Exact parerea mea! Plus ca alfel incape in portbagajul masinii un carut cu roti mai micute, in conditiile in care calatorim frecvent cu cea mica si portbagajul este burdusit, ca sa nu zic abuzat, de cele N valize si genti din dotare (vorba mamei, parca sunteti refugiati din Siria)

    • Aoleu, serios? 2700 de lei? Asa mult am dat?
      Clar merita, dar ca sa vezi, eu retinusem ca a fost mai putin. 🙂

    • In ziua de azi (nu stiu acum 5 ani care era treaba, ca eram tanara pustoaica cu gandul la altele) mi se pare un pret rezonabil 2700 de lei pt ceva de calitate.
      In cautarile mele pentru cumparaturi de bebe am dat de „scoruri” mult mai mari, unele poate nejustificat de umflate.
      Asa ca din punctul meu de vedere este un pret ok. Si mai ales daca supravietuieste cu succes dupa atata timp, cu atat mai mult.

    • Eu am luat un Inglesina 3 in 1 la mai putin de jumatate din cei 3400 lei cat costa de nou. Dupa doi ani de utilizare l-am vandut la aproape aceeasi suma cu care l-am cumparat. Acum isi asteapta la aceeasi familie al doilea „chirias” deci in total vor fi stat in el (in Bucuresti in principal dar carat si la munte si mare) 3 copii in 5 ani si urmeaza inca un bebe. Eu zic ca merita.
      Pentru gemeni am luat tot Inglesina tot SH, dupa un an de utilizare l-am vandut cu aceeasi suma cu care l-am cumparat. Sunt niste carucioare foarte rezistente si usor de utilizat pentru parinti (exceptie cel de gemeni care avea gol 35 kg dar ma simteam eu in siguranta traversand cu el diverse intersectii mai „urate”) pentru ca avea roti mari, spatiu mare de depozitare etc.

    • Am citit postarea ta. Ai dreptate, in legatura cu unele lucruri, dar, la fel ca si nenea pe care il critici in postare, o dai si tu in „ipocrizie”, daca pot sa ii spun asa.
      M-au deranjat astea:

      „– o tara in care fiecare individ care s-a ajuns si isi permite un SUV, se indreapta spre un Porshe Cayenne, un Land Rover, un BMW X5/X6 sau un Audi Q7”.

      (Unii oameni isi iau masinile astea pentru si pentru placerea personala, nu ca sa dea bine in fata altor persoane sau sa para bastani. Da, exista MULTI romani care au si eu 8-10k Euro in buzunar isi iau Mercedes, Audi, BMW, la mana a doua si nu au dupa ce bea apa. Dar sunt si oameni care isi permit astfel de masini pe bune. Oameni de bun simt, muncitori, care merita sa isi cumpere ce doresc. E urat sa includem pe toata lumea la categoria „cocalar/ pitipoanca”, doar pentru ca are o masina de lux. Mie imi place Porsche Macan si am sa muncesc pana am sa imi permit unul. Daca nu apare altceva intre timp, care sa imi fure inima. Prietena mea cea mai buna, a muncit foarte mult si multi ani si a ajuns la un nivel unde si-a permis sa isi cumpere si sa intretina un Mercedes. Dintr-o data, in trafic e facuta pitipoanca/ intretinuta/ curva/ ti-a luat tac-tu masina „fa” (desi tatal ei nu mai este) whatever, de catre tot felul de „domni”. Cand avea alta masina, nu avea nimeni nimic cu ea. Trage si tu o concluzie ).

      „– o tara in care oamenii platesc sume exorbitante pe cotete comuniste de 60 de metri patrati, in care baga termopane, pietroaie si lemne de mii de euro.”

      (Gresit. Eu locuiesc intr-un astfel de cotet si ma simt bine in cotetul meu. Este alegerea fiecaruia unde alege sa locuiasca. Aici in zona unde locuiesc eu, blocurile s-au construit prin 1980- 1986 si sunt foarte zdravene, iar cele noi sunt extrem de scumpe si extrem de proaste. Vad cu ochii mei cum se ridica blocuri noi in mai putin de 6 luni (ca doar trec pe langa ele zilnic), apoi se cere 250.000 de euro pe un apartament de 3 camere).
      Da, cand aude lumea ca stau in Baneasa, ridica sprancenele de zici ca stau in palat la sultanul Suleyman. De parca ii tine cineva sa nu se mute si ei aici. Si da, si eu am fost numita „snoaba” pentru ca am ales sa stau aici, dar nu e cazul. Stau aici pentru ca am familia aproape (sotul s-a nascut si a crescut aici), avem serviciul aproape (facem 15 minute dus, 15 intors), aici am stat cu chirie de mai bine de 4 ani, dupa ce am avut probleme cu vecini violenti in alte cartiere si mi s-a spart masina, plus ca faceam o ora si ceva pana la job. Aici ma simt bine, aici am toate persoanele dragi mie si e normal sa ma stabilesc… aici.
      M-as putea lega si eu de astia care isi iau apartamente in cladiri noi (cutii de carton, daca tot alea de beton sunt cotete), care la primul cutremur de minim 7 grade or sa se faca una cu pamantul (foarte putine blocuri noi sunt construite ca la carte), dar nu au cumparat pe banii mei si pe munca mea, asa ca nu ma intereseaza sa le tin eu morala.

      – o tara in care un cartier oribil, din beton si praf, cum este Pipera, este la mare cautare in randul corporatistilor care-si permit o casa in afara orasului, doar pentru ca acolo e toata „lumea buna”.
      ( Fiecare alege sa locuiasca unde doreste, nu e treaba noastra sa comentam unde si de ce locuieste fiecare acolo, ca nu o face din banii nostri).

      Asadar, fiecare om are preferintele lui. Ce tu consideri parvenitism sau prostie, pentru altii e calitate. Ce tu consideri calitate, pentru altii e parvenitism sau prostie.
      Valabil si pentru nenea care a scris articolul.
      Eu zic sa nu mai fim asa uraciosi, pentru ca fiecare avem dreptul de a alege pe ce sa ne cheltuim banii munciti de noi si nu de altii (nu vorbesc de politcieni sau persoane din serviciul public, care fura din banii nostri si au averi colosale).

      Comenta o tanti, la articolul tau, ca „… e plin de pitpoance-wanna-be care vor genti de 2000 de euro pe un sex oral”.
      Stau si ma intreb: O opreste cineva sa nu faca si ea un blow job pentru o geanta? Pai nu face, ca e fata cuminte si alege sa munceasca mult pentru geanta aia. Bun, atunci de ce ne legam de felul in care aleg alte persoane sa obtina acel bun? Avem dreptul sa alegem calea mai grea sau mai usoara, atat timp cat nu facem ceva ilegal sau care afecteaza in mod grav alte persoane. #ipocrizie.
      Am si eu o vecina de vreo 35 de ani, care e amanta unui domn de aproape 70 de ani. Domnul respectiv are o vila la cateva blocuri mai incolo, unde locuieste cu sotia (la fel de batrana). Amanta sta in blocul vecin, conduce un BMW nou, in timp ce eu muncesc cu sotul cot la cot pentru ce avem. Dar cu toate astea, nu o judec, pentru ca a fost alegerea ei sa aleaga calea usoara, cum si eu am ales calea mai grea, cand as fi putut face la fel.

      Si foarte rau faci ca bagi de seama astfel de articole. Si fac si eu rau, ca uite, am scris mult si m-am aprins. Dar trebuia sa iti arat ca si tu, practic, ai facut acelasi lucru, doar ca te-ai legat de subiecte… similare.
      Crede-ma ca e mai bine sa ne vedem fiecare de ale noastre si sa nu ne mai uitam la ce fac restul. Ca mereu o sa ni se para gresit. Si altora o sa li se para gresit ce facem noi. Fiecare crede ca stilul lui de viata e cel mai corect, asadar, cate comportamente, atatea pareri.
      TOTI suntem niste parveniti in ochii celorlalti, care nu ne cunosc. Asa ca, de ce sa ne batem capul? Viata e prea scurta si sunt lucuri mai importante care merita atentia noastra.

      Ca sa fiu on topic, copiii sunt adorabili.Eu iubesc sa aud un copil trancanind. Sunt curioasa ce ii iese pe gura si ce imaginatie are :))).
      Gaaataaa! Tac :))

    • nu am chef acum sa redeschid discutia, dar zic 2 vorbe pt ca mi se pare ca ai ratat complet ideea articolului meu.
      eu nu am spus nicaieri ca oamenii nu au dreptul sa aiba preferinte sau sa faca ce doresc cu banii lor.
      eu am spus doar ca avand in vedere ce preferinte au oamenii din tara asta (in general vorbesc, bineinteles ca exista exceptii de la orice, dar noi vorbim despre majoritate, adica minim 51%), este ipocrizie sa spunem ca un carucior scump e semn de snobism/ parvenitism.
      atat.

      si da, omul are voie sa aiba orice preferinte, dar preferintele pe care le are spun intotdeauna ceva despre el – in cazul romanilor, spun ca suntem, in general vorbind, o tara de parveniti, de snobi, de show offs, de oameni fara gusturi sau cu prost-gust, de oameni foarte preocupati doar sa dea bine, sa le ia fata altora si asa mai departe.

    • N-am ratat ideea, am inteles, doar ca iti ziceam ca iei subiectul prea in serios, cand nu merita. Si am venit cu exemple. Adica, cum te-ai justificat in fata tipului respectiv, ca te-ai simtit aiurea sa fii inclus in aceeasi oala cu restul, asa m-am justificat si eu cu alegerile mele „parvenite”, in ochii celorlalti, din acelasi motiv. 😀
      Si FIX asta nu trebuie sa facem. Sa ne justificam.

      Oi fi scris alandala si a sunat ca ma iau de tine. Sorry.
      Ai dreptate cu ultimul paragraf, sunt total de acord. Asa e in mai toate tarile post comuniste.
      Cred ca fiecare avem un exemplu de vecini/ cunostinte care traiesc si cheltuie mai mult decat le e plapuma, din cauza complexului de inferioritate de care sufera. Pentru ca nu sunt ok cu situatia lor si cauta disperati validarea celorlalti. Oameni care nu au niciun interes sa se cultive, sa invete, sa creasca, sa se dezvolte personal. Fix genul asta de persoane evit cu toata inima. Eu vreau langa mine oameni care se simt bine si cu 2 lei si cu 2000.000 de lei in buzunar.

      Am suferit si eu de complexul asta de inferioritate, cand eram mai mica si stiu cum e cand ai prieteni plini de bani si tu cu barbatul aveti o Dacia 1310 si cauti cu disperare sa fii si tu sus. Cand erai copil si ceilalti copii aveau biciclete noi si tu aveai o chestie ruginita cu 2 roti si radeau de tine. Aveam in jur doar persoane care se uitau de sus la noi si ne luau la misto. Apoi am avut noroc de prieteni care ne-au placut asa cum suntem. Si la bine si la rau. Si a fost usor, apoi, sa evitam pe aia care ne-au dat atentie abia dupa ce ne-am imbunatatit situatia. Nu stiu prin ce combinatie de ganduri si stapanire de sine am decis ca vreau sa fiu diferita si sa nu ma dau ceea ce nu sunt si sa imi cumpar lucrurile la care visez la momentul la care mi le voi permite. Acum, ca visurile mi se indeplinesc, treptat, incep sa observ rautatea celor din jur si etichetele puse aiurea. Fara ca oamenii sa te cunoasca. Si te simti nasol cand esti pus in aceeasi oala cu alte persoane. De-aia inteleg, de ce ti-a sarit tandara de la articolul ala. Te simti nedreptatit.

      Sa stii ca si asta e un aspect fff important. Foarte multi, poate au cunostinte din astea, parvenite. Si cauta cu orice pret sa devina si ei bogati (sau sa para bogati), doar pentru a fi acceptati si bagati in seama. Doar ca, in loc sa invete ceva din asta si sa le dea cu flit alora care s-au uitat de sus, pe langa ca fac FIX opusul, mai si devin si ei, la randul lor, parveniti si plini de ei.

      Dar tocmai asta trebuie sa ne tina departe in a ne enerva pe subiect. Ce pretentii sa ai de la o tara, unde educatia e la un nivel rusinos? Unde majoritatea nu au o carte in biblioteca? Unde majoritatea vor sa castile la loto (toti vrem, lol)/ sa faca o combinatie/ sa dea un tun/ fara sa munceasca pe bune. Unde cei care muncesc si AU prin munca, sunt criticati, iar cei care trag tepe sunt laudati „bravo lui, prost e ala care a avut incredere in el”. Si tot asa…
      O tara unde nimeni nu vede munca asidua pe care ai depus-o. Nu vede nimeni de cate ori ai cazut si te-ai ridicat si ai continuat in drumul tau. Toti vad doar ca ai plecat de jos si dintr-o data esti altcineva. Si te arata cu degetul Iti spun ca: „te-ai ajuns si ca ai uitat de unde ai plecat”. Nu, n-am uitat de unde am plecat. Cum nici n-am uitat ca persoanele respective aveau ocazia sa imi dea o mana de ajutor cand eram jos, dar au preferat sa se uite de sus.

      Nu avem de ales, decat sa ignoram si sa evitam specimene care nu ne prezinta niciun interes in a-i avea in preajma noastra si atat. Si sa nu le dam atentie. Ca ne mananca de nervi.

    • „Adica, cum te-ai justificat in fata tipului respectiv, ca te-ai simtit aiurea sa fii inclus in aceeasi oala cu restul, asa m-am justificat si eu cu alegerile mele „parvenite”, in ochii celorlalti, din acelasi motiv.”

      nu, eu nu m-am simtit aiurea sa fiu inclus in aceeasi oala cu altii, pentru ca in cazul caruciorului Inglesina nu exista nici o oala, adica nu mi se pare ca lumea cumpara Inglesina pentru show-off. Pentru show-off cumperi Stokke.
      asta e diferenta, eu cu aceasta idee ca Inglesina e de fite am o problema, pentru ca mie nu mi se pare ca e de fite.
      este un carucior 3 in 1, deci implicit costa mai mult; apoi, este trainic, lucru pe care acum 5 ani il stiam din auzite si din faptul ca am vazut cum e construit, iar acum pot sa-l confirm 100%;
      apoi, are o ergonomie superioara altor carucioare, ca am investigat 1 luna diverse tipuri de carucioare si Inglesina a fost cel mai bun in bugetul nostru

      deci exista motive bune pentru care costa cat costa, si de fapt NU este un carucior scump, este un carucior cu raport calitate pret foarte bun, daca ti-l permiti evident, adica sunt de acord ca nu e pentru toata lumea

      acum, sa ne uitam un pic la Porsche:
      – o masina superba, fara indoiala, nu zice nimeni ca nu e o masina superba, eu stau uneori si ma minunez de cat de bine sunt facute acest gen de masini
      dar
      – este o masina luxoasa, iar luxul nu e niciodata necesar
      – este o masina la care platesti numele
      – este o masina de care nu ai nevoie in viata de zi cu zi, ca face exact acelasi lucru ca orice alta masina, nici macar nu se poate spune ca e mai fiabila, ca toate masinile sunt suficient de fiabile in ziua de azi
      – sa mergi cu Porsche-ul la serviciu, in fiecare zi, mi se pare doar show-off
      – sa mergi cu o masina atat de puternica prin traficul de la noi mi se pare doar show-off
      – cu exceptia cazurilor in care chiar iesi pe circuit cu el, Porsche este exclusiv o masina de show-off si in romania si in orice alta parte: status symbol si atat

      Porsche nici macar nu e un super car: super cars au un motiv foarte bun pentru care le cumperi, daca ai bani: iti ofera niste senzatii pe care nici o alta masina nu ti le poate oferi; de asta super cars-urile demne de acest nume sunt de fapt complet lipsite de lux si unele sunt chiar incomod sau periculos de condus fara scoala speciala

      deci nu, nu e aceeasi situatie ca la Inglesina, chiar deloc: Inglesina nu e pentru show-off, Porsche in schimb este aproape in intregime pentru show-off.

      tu de ce visezi sa iti iei Porsche, in definitiv?
      eu daca as fi milionar de exemplu m-ar interesa ce masina conduc doar pe circuit.

    • Pur si simplu imi place desginul masinii. Nu ma gandesc la condus cu viteza pe sosea, pentru super senzatii. Eu chiar urasc viteza, ma ia cu ameteala, lol. Dar, sunt fana SUV-uletelor astora, care nu sunt nici cal, nici magar :)). A aparut acum Toyota CH-R si tot ziceam ca e frumoasa rau de tot, iar sotul zice ca e urata cu crengi :)).

      Macan mi se pare feminin, nu e nici magaoaie ca un Cayenne. Cand eram mica, ma jucam pe calculator NFS Porsche (prin 2000) si mi-a ramas la inima, marca. A fost prima data cand m-am indragostit de o masina. Aveam 8 ani pe atunci. Imi placea Boxster-ul 🙂 Deci, imi place mie, pur si simplu :))
      Cum unora li se pare frumos X6 sau GLE coupe ala, iar mie mi se par gretoase si urate.
      Evident ca pentru Romania, masina aia nu merita, tocmai de-aia am si zis. As lua-o cand mi-as permite asa ceva. Faza e, ca la noi, oricum Macan se vinde cu motoare mici (3 sau 2L), deci, hai sa zicem ca un motor de 2L nu e asa wow, ca si masinea mea tot atat are. Si haaai sa zicem ca iei una SH (din 2015), in vreo 2-3 ani, cu 25k. Dar intretinerea, overall e scumpa (consumabile, piese, service). Deci, nu. Ramane un vis frumos momentan.
      Oricum, mie, orice motor peste 2.5, la ce drumuri avem, mi se pare risipa de bani.

      Acum conduc o Mazda si voi ramane la marca asta multi ani, pentru ca mi se pare cea mai buna calitate-pret. Adica, din tot ce am avut noi, e singura masina care nu ne-a mancat bani si nu s-a stricat. Am schimbat doar consumabile in 3 ani si nici macar nu am luat-o noua. Japaneese shit… za best :))

      Daca eram milionara (ha, ha ce vis frumos), ma caram de mult din Romania si ma mutam intr-un loc unde nu m-as simti prost din cauza asta. Adica, unde ar fi multi oameni cu o situatie buna, care nu se uita lung la tine cand iesi pe strada. Fiecare isi vede de ale lui si traieste frumos, in bula lui de sapun. Mi se pare aiurea sa fii milionar intr-o tara care moare de foame. Ca de aici vine si hatareala asta, pentru orice chestie care costa un pic peste salariul mediu de la noi si nu e luat in rate, loooool.
      Gen, carucior Inglesina. Daca il iei cash, esti snob/ parvenit/ iti iei ca iti permiti si vrei sa arati asta. Daca il iei in rate, esti la fel de snob/ parvenit si pe deasupra esti si prost. Cam asa se gandeste la noi. Oricum o dai si oricum o sucesti, ceva tot e gresit.

      PS: Si Lamborghini a scos un SUV. Urus. Si nici ala nu e supercar. Dar e frumos de pica. Evident, la Urus nu visez in vecii vecilor amin. E mult prea scumpa. Un Macan mai scade la 30-20k (tot e scump, dar… na). Dar un Urus o sa coste mult si bine peste 100k, chiar si SH. Si sa dai 100k pe un SH… sau, mai pe romaneste, pe o gramada de fiare… trebuie sa ai extrem de multi bani, ca sa nu iti pese. Iar daca ai extrem de multi bani, nu il iei SH. Deci, e un cerc vicios si masina ramane doar un vis frumos pentru noi, pulimea.

      PS 2. Apropo de hatareala la chestii banale. Tii minte ca la fel era si cu Ikea? Cand a aparut la noi? Moaaaam daca indrazneai sa zici ca scaunul ala e de la Ikea, imediat se comenta: „Pai da! Cu ce difera fata de un scaun normal??? L-ati luat ca sa va dati mari” :)))).

      Gata, ma duc sa mai visez putin la un super car wannabe. Poate produc mai mult sa servici! TROLOLOLOLOL!

    • se vede ca esti petrol-head, ma depasesti in materie de cunostinte despre masini, nu ma bag :))

      odata, prin 2010, mi-au dat lacrimile langa un Maserati Quattoporte alb (fara gluma), mi s-a parut o opera de arta, pot sa zic ca am simtit emotie estetica.

      dar felul in care arata la exterior este pentru mine doar criteriu eliminatoriu in alegerea masinii, adica daca nu imi displace atunci e ok din punctul asta de vedere.
      sigur, inteleg ca oamenii sunt diferiti, pentru altii poate sa fie important cum arata.

    • Asta e un subiect sensibil la care nu ma pot abtine sa comentez. Caruciorul e o investitie extrem de importanta cand apare bebe daaar…in limita bunului simt. Cand cumperi un Stokke in rate ca sa rupi gura targului (caz real) si sa moara vecinii de invidie e parvenitism. Cand dai 3 salarii pe un carucior e o problema.
      Aici, mai inspre nordul continentului, oamenii sunt foarte calculati si rar cumpara carcucioare noi. Sunt marci de calitate foarte bune, gen Bugaboo sau Hartan, care tin la minim 3 copii. Exista service-uri specializate care fac revizie si intretinere si piata de carucioare second e in floare.
      Si in general aici nu vad entuziasmul cu care arunca romanii banii pe geam atunci cand fac copii. De multe ori moasele fac „necesarul” si lista de cumparaturi pentru viitorii parinti si e tare …modesta, merg pe ideea ca un bebelus nu are nevoie de prea multe. Si, din experienta mea, au dreptate!

    • da, intr-adevar, Stokke, am zis si eu de Stokke.
      dar in articol era vorba de Inglesina, mai precis de Inglesina 3 in 1, adica si scoica si landou si carucior, ca exista Inglesina simplu si la 700 de lei.

      noi de ex. nu am luat un carucior mai scump pentru copil, ci pentru noi – pretul mai mare se justifica prin niste caracteristici care ne ajuta pe noi, parintii, nu pe copil: de ex. faptul ca se poate plia cu o singura mana si ca e relativ usor (noi atunci locuiam la etaj 3 fara lift si manevrarea caruciorului o facea Ioana, deci era important sa fie usor de pliat si de ridicat)

    • Nici Stokke nu e numai pentru fitosi!!!! E singurul in care copilul e suficient de sus cat sa-l poate vedea pe parinte si cand e foarte mic!

    • Subscriu, de-asta am luat si noi Stokke, copilul e foarte bine pozitionat, aproape de nivelul parintelui, poate fi cu fata spre parinte, deci e un lucru foarte bun. E adevarat ca noi l-am cumparat sh si deci mai ieftin. Dar nu mi se pare deloc o fitza!

    • In articol e vorba de carucioare care costa cat 3 salarii de medic. Nu zice nimic de sistem 3in1. Poate omul a vazut un Inglesina scump expus si habar nu are ca exista pentru toate buzunarele.

      Dar clar 3 salarii de medic nu sunt doar 2700 lei. Ar fi trist 🙂

    • Nu sunt calculați ci zgârciți odioși.

      Cum naiba sa iei cărucior second hand la copil??? Dar ăsta e rezultatul materialismului și egoismului, nu se gândesc la copil ci la contul din bancă.

      Inglesina e brand, însă dacă îți permiți merită fiecare bănuț.

      Căruciorul cumpărat de noi l-am donat unei amice. Iar acum este in dotarea altei mame, la bebe #3 tot așa fără bani. Deci se poate și altfel.

    • simplu poti sa iei carucior sh la copil. care e problema?

      da, ma simt, ca si noi a cumparat carucior sh. si saracul a trecut prin multe si inca e ok. chiar nu imi permiteam sa ia aunci carucior cu 700+ lei (aveam carucior, dar nu selasa jos la180 grade, deci clar nu puteam pune un bebe care nu sa singur in fundin caruciorul ala; era pozitionat la 90-100 grade.

  3. Parca Sofiei i s-a schimbat vocea. Sau era răgușită? Îmi place mult cum se îmbracă Sofia. Fuste, rochițe, fuste… ? Poate si pt ca Sara mea nu mai vrea deloc sa poarte fuste si rochii. Doar pantaloni sport și colanți.
    Ma bucur ca i-am auzit vorbind. Și asta nu v-a inceta. Cel puțin la ai mei e tot așa. Îmi place sa ii ascult in mașina. Închid radioul și ii ascult. Sunt foarte haioși.

  4. Ce dulceata de fetita :), ma bucur ca ai postat si video. Eu nu am copii, ii indragesc pe ai tai si ma amuza dialogurile redate de tine.
    Uneori mai arunc o privire pe comentarii si observ multa incrancenare, rautate gratuita, cand subiectul nu o cere. Imi place sa cred ca parintii din ziua de azi au tot ce le trebuie pentru a fi mai cerebrali si echilibrati decat generatiile anterioare, dar ce vad uneori depaseste capacitatea mea de intelegere.

  5. Ca vorbesc intruna nu e nici o problema dar al meu (5) are nevoie de confirmare ca inca mai sunt acolo cam la 20 de secunde. Asta inseamna ca trebuie sa ascult cu atentie pentru ca mai pune si intrebari si daca nu stiu la ce sa raspund o luam de la capat. De ce esti tu mama mea? De ce avem noi doi ochi albastri? De ce avem nevoie de ferestre, de luna, de oglinzi? Cine l-a facut pe Dumnezeu?
    Fustele alea colorate…dementiale!

  6. Ce misto ca postarea ta ajunge sa fie comentata mai mult pentru carucior si nu pentru vocea aia mica si voioasa. Asa e si mica mea si mor de dragul ei, sa o aud comentand tot ce vede in jur si dand explicatii ametitor de realiste despre orice. Let them speak, I say, instead of shutting up. ?

  7. Mortala Sofia!! Este genial cum povesteste ea acolo tot ce gandeste! Mi-e tare drag de copilasii guralivi, am si eu doua specimene si desi uneori ma doare capul, este o placere sa ii asculti.
    Problema mea este ca fix cand incerc sa ii filmez pe ascuns tac… arghhh

  8. Inglesina nostru a fost 4000 de lei, evident Fitza mea, nu m-a interesat nici sa-l testez, nici referințe nu am căutat, l-am comandat si gata. Exact cum zici a fost pat pe roti prin casa, landou maare folosit 7 luni, scoica si Acum la 1 an si 2 luni cu copil de 11 kg si copil de 5 ani in coșul de cumpărături. Ne-a servit la ambii la fel si încă atrage priviri si laude. Si știi ceva eu o sa il vând second;)

  9. Mda, si eu am fost ca Sofia, vorbareata nevoie mare! Singura problema este ca am ramas la fel pana-n ziua de azi, trecuta fiind de 30 de ani. Bine, problema este pentru cei din jurul meu, eu ma auto-intretin de minune la foc continuu 😀 E scumpa foc, ii ador stilul vestimentar, ai facut o treaba buna cu ea! Sa fiti fericite si primavara, si vara, si toamna, si iarna… :))

  10. Imi plac la nebunie fustele Sofiei cu mult voal din acesta colorat!!! Am avut si noi vreo 2 dar se rup foarte repede sau ma rog, se desfac din cusaturi volanele alea dragalase…cred ca la noi (aproape 4 ani) trebuie sa mai astept un pic sa nu mai fie asa „cataratoare” si „aruncacioasa” din toate cele ca sa ramana cu hainele mai intregi.
    Imi place stilul ei, foarte personal! Ii doresc sa ramana la fel si pe viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *