Zbor cu balonul cu aer cald și lansare de roman în zbor! (Maramureș Balloon Fiesta)

Nu mi-a fost niciodată teamă de zbor. Am teamă de înălțime, amețesc ușor și-mi vine să sar când sunt pe vârdul muntelui, dar să zbor nu mi-a fost teamă niciodată. Am mers cu avionul de zeci de ori, iubesc senzația aceea de gol în stomac când te desprinzi de pământ, iubesc perspectiva nesfârșită pe care o ai de sus, senzația de puf în gură pe care o simt când văd în jurul meu, pe geamul avionului, norii ca o vată de zahăr.

Să zbor cu balonul visez de când ascultam la pick-up Ocolul pământului în 80 de zile și-mi imaginam cum o fi să plutești încet, în voia vântului, să vezi alte baloane colorate zburând lângă tine, să te lași dus de curent ore la rând. Peste câteva zile mi se va împlini acest vis și neapărat vreau să vă spun și vouă când și unde, poate veniți și voi. Va fi, cred eu, o experiență incredibilă pentru toată familia, indiferent dacă zburați sau nu. Pentru că festivalul cu baloane cu aer cald se petrece pe aeroportul din Baia Mare, în inima minunatului Maramureș, de pe 29 septembrie pe 1 octombrie. Așa că dacă sunteți în zona, dar chiar și dacă nu, urcați-vă în tren, în avion, în mașină și hai să zburăm cu balonul și să le admirăm de sus și de jos, hai să gustăm mâncare tradițională, să explorăm Maramureșul, să vedem meșteșugari, să jucăm hora, să cunoaștem făuritori de ii și de porți tradiționale.

Maramureș Balloon Fiesta este deja la ediția a patra, nu știu cum de n-am ajuns la el până acum!

Programul festivalului arată cam așa:
– Sesiunile de zbor liber sunt pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, 29, 30 septembrie și 1 octombrie, dimineața și seara, deci în total 6 sesiuni de zbor liber – un zbor liber durează aproximativ o oră, în direcția vântului, maxim 1500 m altitudine. Atenție, este nevoie să vă înscrieți din vreme, locuri în fiecare nacelă sunt puține! (rezervările se fac aici).

– Zborurile ancorate (pentru copii sub 8 ani) cu balonul ridicat la aprox 30 m, dar legat de sol, vor fi în fiecare după amiază.

– Sâmbătă seara, 30 septembrie, va avea loc un spectacol de night glow, momente spectaculoase, atipice pe înserat, cu baloanele ancorate.

– În fiecare dintre cele trei zile, pe lângă activitățile legate zbor, organizăm o petrecere tematică: vineri va avea loc o petrecere cu tematică tradițională, cu muzică, dans și mâncare din Maramureș, plus concert Grupul Iza. Sâmbătă va fi ziua tinerilor, cu activități pentru ei, iar duminică vor fi activități pentru familii cu copii, inclusiv lansarea celui mai nou roman al meu, care are mare, MARE legătură cu ideea de zbor (nu vă spun mai multe, ca să nu vă stric plăcerea lecturii), Skirtbike ediția de toamnă și o sesiune de baloane ancorate în Centru Vechi Baia Mare.

Organizatorii pregătesc ateliere pentru copii, o zonă de relaxare, multe opțiuni de gastronomie locală, târg de produse realizate manual de artiști (nu comercianți obișnuiți de bâlci). Pentru cei care vin de departe, organizatorii au făcut un parteneriat cu o agenție de turism pentru servicii de cazare în timpul festivalului și scurte circuite în Maramureș, detalii aici.

COSTURI

Costul unui zbor liber este 330 lei pentru adulți și 230 lei pentru copiii cu vârste între 8 și 12 ani. Copii mai mici de 8 ani nu pot să participe la un zbor liber, ci doar la cele ancorate. Zborurile ancorate costă 25 lei/persoană și durează câteva, maxim zece.

Iată și un scurt clip de promovare.

E puțin spus că aștept cu nerăbdare finele săptămânii următoare. Cu greu adorm seara de entuziasm! Nu doar pentru că o să zbor cu balonul, dar mai fac și lansare de roman printre baloane cu aer cald, în Maramureș! How cool is that?

Înscrieri pentru zborurile cu balonul puteți face aici, sunt obligatorii rezervările în prealabil. Site-ul Maramureș Balloon Fiesta este acesta, iar pagina de Facebook aici.

Felicitări Loredana Ionescu pentru ideile tale și pentru efortul tău neobosit de a continua acest festival magic. Anul acesta, Loredana a reușit să adune 25 de baloane cu aer cald din mai multe țări, plus mulți parteneri și colaboratori în cea mai mare ediție a unui festival cu baloane cu aer cald din România!

Eu cred că nu este de ratat așa o nebunie! Puteți veni cu trenul de noapte de la București până la Baia Mare sau cu avionul low cost până la Cluj, de acolo închiriați o mașină și în două ore sunteți la fața locului!

Sper să ne vedem acolo, să ne uimim împreună! Pentru copii va fi magie curată!

Revin și cu detalii despre lansare, va fi duminică, 1 octombrie, în jur de ora 15.00, pe aeroportul din Baia Mare, înainte de ultimul zbor liber! 🙂

Credit foto: Maramureș Balloon Fiesta

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

4 comentarii

  1. 90 euro.ma costa zborul cu avionul pana.la roma dus intors 3 persoane, pe bune! 🙂
    Si eu am citit jules verne si ar fi un vis implinit, dar poate altadata 🙂

  2. Ce intorsatura neasteptata! Adica…stiam ca lucrezi la un roman, dar sa il lansezi printre baloane intr-o saptamana?! Chiar ca e tare cool!

    Mi-ar placea si mie sa o cunosc personal pe Loredana si sa particip la festival. Chiar si numai pentru poze! Poate la anu’… Cu ceva mai multa pregatire din timp.

    Bafta la amandoua! Sa va bucurati de lansari – si de baloane si de carti! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *