Spatele copiilor noștri trebuie ținut mereu! (concurs Herlitz)

Later edit: Concursul s-a încheiat, aceștia sunt căștigătorii extrași random:

Au primit deja mesaj de la mine, dacă nu răspund în 48 de ore, extrag din nou! Vă mulțumesc tuturor!

Ce mult mi-a lipsit în copilărie cineva care să fie mereu de partea mea! Cineva care să nu mai presupună mereu că atunci când ceva mergea prost, eu sunt de vină, cineva care să-mi vadă calitățile, nu doar defectele.

Acum bâjbâi cu nesiguranță printre proiecte și provocări, iar când ceva rău se întâmplă, mereu mă simt vinovată. De ce n-am intervenit la timp cu o soluție salvatoare? Ce dacă nici măcar n-am știut că ceva rău se întâmplă…

Uite (și) de-asta mi-am propus să țin mereu spatele copiilor mei. Să fiu acolo pentru ei, de partea lor, chiar și când greșesc. E omenește să nu-ți iasă toate, mai facem și prostii, daaaar învățăm din ele și data viitoare facem mai bine!

Și defectele sunt importante, ele ne arată cum și unde putem fi mai buni! Așa le zic copiilor mei.

Asta-s eu pe vremea când mă luptam să mă adaptez la școală, printre 45 de colegi, într-o clasă mare, în care mă pierdeam. Noroc cu ghiozdanul, care mă ținea în loc când îmi venea s-o iau la fugă! 🙂

Era mare cât mine, galben, rigid, din plastic și carton dur. Când puneam în el toate cărțile, caietele și penarul, simțeam cum mi-o iau rinichii la deal, să se ascundă după ficat, respectiv splină. Muchia de jos mă rodea pe spinare.
Dar nu comentam, toți eram în aceeași situație, ne bucuram să fim împreună și asta era.
Nu știu dacă de acolo mi se trag scolioza, cifoza și lordoza pe care mă lupt să le repar de ani de zile, cert e că acum sunt foarte atentă la ce lucruri pun în spinare. Și, desigur, la ce le cumpăr copiilor să poarte cu ei.
Ivan și Sofia nu au nevoie de ghiozdan la școală în majoritatea zilelor, manualele și caietele de lucru îi așteaptă la școală, la fel și cele mai multe dintre materiale și rechizite. Uneori însă, au de cărat obiecte de acasă pentru a le prezenta colegilor, haine de schimb pentru vreo excursie, diverse proiecte lucrate acasă din materiale reciclate sau mai știu eu ce.
În plus, folosim ghiozdanul și în deplasări, pe munte, la picnic, în excursii, copiilor le place să aibă ei singuri grijă de obiectele lor personale, așa că își fac bagajul în ghiozdan și îl și cară fiecare pe unde avem drum.
Avem acasă mai multe modele de ghiozdane, și moi, cusute de mână, și din cele tip traistă cu bretele, avem și cu roți, avem din fâș și cu burete, mai rotunde sau mai lungi. Toate au avut momentele lor de podium în viața copiilor, dar cele de cursă lungă au rămas ghiozdanele Herlitz.
Și mie mi se par cele mai potrivite pentru folosire de lungă durată. Dacă ai mei ar purta în spate ghiozdan plin în fiecare zi, nu aș alege nimic altceva din ce am văzut prin magazine. Simpatice sunt multe modele, însă cu adevărat sigure pentru spatele lor în creștere, acestea mi se par singurele. În plus, au o mulțime de alte detalii de structură, design și funcționalitate care sunt de mare folos.
Noi avem modelul Loop, fiecare și-a ales alt design. Rachetă pentru Ivan, delfini pentru Sofia (da, vine o vreme când o să scăpați de roz. Și de mov!).
Le cară după ei peste tot, acum le avem cu noi la Piatra Neamț.
Să vă spun de ce le plac copiilor ghiozdanele lor Herlitz:
– Pentru că sunt ușoare (au sub 1 kg goale)
– Au spatele buretat, moale, la fel și bretelele
– Le place enorm clacul de închidere/deschidere (care seamănă mult cu cele de la ghiozdanul meu galben din plastic, doar că merge mult mai ușor)
– Sunt încăpătoare
– Sunt frumoase
– Nu intră apa în ele
– Au fundul cu piciorușe, ceea ce înseamnă că sunt stabile, greu de răsturnat
– În ghiozdane au găsit cadou un sac de sport, un necessaire și un penar echipat (lucru valabil pentru majoritatea modelelor, indiferent de unde le cumpărați)
De ce îmi plac mie ghiozdanele Herlitz:
– Dacă sunt corect alese și reglate, se așază foarte bine pe spatele copilului
– Sunt confortabile la purtat, chiar și când sunt pline, chiar și pe distanțe mari, datorită buretelui cu formă ergonomică
– Au benzi reflectorizante și/sau fluorescente pe bretele și pe buzunare, pentru o mai bună vizibilitate a copilului în trafic, nu doar în întuneric, ci și ziua
– Nu lasă spinarea să transpire, datorită materialului special de pe spate
– Sunt foarte rezistente la murdărie și ușor de curățat cu o cârpă umedă
– Fermoarele și cataramele sunt flexibile și de bună calitate, copiii le pot manevra ușor, fără să se enerveze și fără să se rănească
– Sunt singurele ghiozdane din România acreditate și recomandate de Societatea Română de Pediatrie (ca ghiozdane sigure pentru dezvoltarea normală a oaselor și musculaturii spatelui)
– Toate modelele au garanție doi ani.
Acum, știți și voi, copiii petrec o mulțime de ore cu ghiozdanul în spate (în medie, 175 de zile pe an). E foarte important pentru sănătatea mușchilor și oaselor lor să le alegem un ghiozdan ușor, care poate fi reglat bine pe înălțimea lor. Spatele ghiozdanului trebuie să stea lipit de omoplați, neapărat pe ambii umeri, pentru o distribuire egală a greutății suportată de coloană cu cureaua prinsă pe piept, pentru o stabilitate cât mai bună.

Multe modele de ghiozdane găsiți aici, pe site-ul Herlitz.

Modelele Bliss, Loop și Smart sunt gândite pentru școlarii mici, sunt foarte ușoare, au sub 1 kg. Modelul Bliss beneficiază de sistemul ergonomic „ERGO ES² system®“ cu reglaj pe înălțime în trei trepte. Ele costă între 240 și 370 de lei.

Pentru elevii mai mari, modelele Motion,  Flexi și Midi oferă aceleași avantaje de bază, dar sunt mai mari, fără să fie cu mult mai grele (au puțin peste 1 kg). Prețul unui ghiozdan este între 450 și 570 de lei.

Eu vă recomand să mergeți cu copilul în magazin și să luați ceva ce i se potrivește și îi place. Nu veți avea nevoie să schimbați ghiozdanul măcar doi, trei ani. Le găsiți în magazinele Diverta (unde au și discount de 15%), Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland.

Am și un concurs pentru voi: avem de dat trei ghiozdane Herlitz complet echipate pentru trei dintre voi care vor da share ACESTEI postări cu articolul pe Facebook şi vor răspunde aici în comentarii la întrebarea de mai jos. Valoarea fiecărui premiu este de aproximativ 500 de lei. Concursul începe acum și se termină pe 31 august la ora 22.00, când o să trag la sorți câștigătorii și îi anunț aici, în articol.

Întrebarea e: Dacă mâine ați merge la școală (ca adult) și ar trebui să luați în ghiozdan doar trei lucruri, care-ar fi ele?

Baftă la concurs și sperăm să vă fie de folos recomandarea noastră de ghiozdan!

1.001 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *