Apreciază sincer pe cineva cu care ești în concurență. Ziua 11 din 21.

Ieri i-am scris de mână prietenei mele lista cu ce-mi place la ea. Am surprins-o binișor! Mi-a plăcut atât de mult să mă gândesc la ea, la toate lucrurile ei bune, a ieșit soarele pe foaia aceea, și ce ușor îmi veneau în cap toate calitățile ei! Ar trebui să fac asta zilnic cu câteva cineva din preajma mea, mă face să prețuiesc și mai mult relația noastră!

Azi e timpul pentru provocarea cu numărul unsprezece. Una puțin mai grea. E nevoie de sinceritate și curaj, iar bunătatea merge perfect mână-n mână cu ele.

Chiar sunt curioasă câți dintre miile de oameni care citesc articolele din provocarea #21deziledebunatate chiar fac ce zic eu aici. Sigur că n-o să aflu niciodată, mă întreb și eu așa, ca să nu tac. 🙂 Provocarea cu nr. 11 este:

• Apreciază sincer o persoană cu care ești în concurență, un coleg în fața șefului, un concurent în fața unui client, o altă femeie în fața soțului 🙂

Ca maratoniștii care se încurajează reciproc și-și oferă apă și gustări ca să-și ridice moralul.

Și apoi îmi spuneți cum a fost, aici, în comentarii, ca să rămânem conectați în provocarea bunătații.

Dacă abia acum intrați în joc, provocările anterioare au fost:

  • ziua 1: să trimiteți un mesaj de apreciere cuiva drag cu care nu ați mai vorbit de mult
  • ziua 2: să faceți un compliment sincer cuiva necunoscut
  • ziua 3: să oferiți ceva de mâncare unui străin, coleg, vecin
  • ziua 4: să lăsați pe cineva în fața voastră la rând la magazin, lift, metrou etc
  • ziua 5: să scrieți un bilețel cu un mesaj de apreciere pentru cineva (cvasi) necunoscut: o colegă nouă, un vecin proaspăt, portatul, bucătarul etc
  • ziua 6: să strângeți de pe jos sau de oriunde sunteți un gunoi care nu e al vostru
  • ziua 7: să întrebați un necunoscut dacă îl puteți ajuta cu ceva și apoi chiar să-l ajutați
  • ziua 8: dăruiește un buchet de flori cuiva care pare să aibă nevoie de o veste bună
  • ziua 9: fii bun cu cineva care a fost rău cu tine
  • ziua 10: trimite prietenei tale o listă lungă cu lucruri care-ți plac la ea

Le puteți face pe toate de azi, timp e, bunăvoință să fie. Unele fapte bune nu iau mai mult de trei secunde. Și ceva disponibilitate sufletească, pe care o înmulțim cu fiecare provocare din excursia noastră.

Facem fapte bune programat 21 de zile, ca să producem o schimbare reală în creierul nostru, iar bunătatea să ne intre în reflex.

#21deziledebunatate

Photo by Mārtiņš Zemlickis on Unsplash

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

9 comentarii

  1. Reactia la provocarea de ieri a fost faina 🙂 Prietena mea s-a emotionat tare si s-a bucurat.
    Pentru azi: nu consider (sau cel putin nu as vrea sa fie asa) ca sunt in concurenta cu alte femei pentru iubitul meu, dar chiar si asa am recunoscut ca amanta lui are dinti frumosi. Sper ca se pune 🙂
    Altfel, particip intr-o competitie zilele astea, nu cine stie ce important, dar de cate ori mi-a placut munca vreunui contracandidat i-am scris si i-am zis ca a facut o munca super faina.

    • Vorbesc serios. Si zambesc, cat sa mai si plang 🙂 Scuze daca umorul meu e ciudat, ajungi si asa ca mine dupa o vreme de haos. Mi s-a parut un gest frumos, conform provocarii.
      Si chiar are dinti frumosi, ce sa fac.
      Multumesc ca mi-ai scris.

    • Cristiana, te inteleg. Cel mai greu gest din lume pt mine a fost sa fiu buna (si prin ce am spus si aratat, dar si in gandirea mea interioara) fata de amanta lui. Dar am simtit ca trebuie sa o fac, ca asa e cel mai bine.

    • Anonim, ai dreptate. Nu am ajuns la acel nivel, inca. Dar cred si eu ca asa a fost cel mai bine pentru tine. Presupun ca asa e cel mai bine mereu, sa gandesti doar bine si sa fii bine, orice s-ar arunca inspre tine. Complicat insa 🙂

  2. Interesant comentariul de mai sus, nu mi-aș fi pus problemă că sunt în concurență cu alte femei pe motiv de soț. OMG :)))) Sper că e glumă.

    În schimb, sunt în concurență cu femeile (și cu bărbații) care au aceeași meserie și chiar aceeași sub-specializare ca mine. Cu unele vorbesc des, ne ajutăm cu sfaturi, este loc sub soare pentru toată lumea. Mai mult, ieri am ajutat-o pe una dintre ele cu sfaturi ca să „prindă” un proiect. Altă dată, am recomandat-o pentru un proiect când n-am putut să-l preiau eu. Nu i-am zis verde-n față „fată, ești super bună”, dar știm amândouă că nu ne-am recomanda una pe cealaltă dacă n-am fi bune.

    • Draga Rox, eu am raspuns la ce scrie in textul articolului: „o altă femeie în fața soțului”.
      Tocmai asta ziceam si eu, ca nu ma vad in vreun concurs din acest punct de vedere, dar inteleg perspectiva autoarei, pentru ca ea vorbeste publicului larg, in care foarte multe femei considera ca suntem in concurs unele cu altele, ca trebuie sa ne sapam si sa ne uram si sa concuram, practic. In acest context am scris comentariul, nu m-am asteptat sa fie perceput asa, dar na, am uitat ca nu putem vorbi deschis despre ce ne framanta, ca doar altii sunt inselati si nu noi si ca amanta e un cuvant interzis 🙂 Eu aleg sa glumesc, ma bucur ca am obtinut un OMG sincer din partea ta 🙂

      Referitor la concurenta in meserie, spun si eu ca in domeniul medical e groaznic, dar groaznic de greu sa gasesti pe cineva care sa te sustina. Suntem educati de tineri cu o concurenta exagerata, urata, distructiva. Mi-ar placea mult sa fie altfel.

  3. Azi dimineata prietena mea cea mai buna, Ioana, mi-a trimis o lunga lista de calitati pe care le vede ea la mine si m-a impresionat pana la lacrimi. A fost foarte dragut sa vad ca ma priveste intr-un fel in care eu nu ma privesc si ii multumesc. Bineinteles ca i-am intors lista si a fost si ea la fel de magulita. Ne stim de 20 de ani si … cu ea rad cel mai mult si de-aia o iubesc ! ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *