O baie cu cântec de bule

Ieri am muncit mult, ca să-mi ușurez ziua de azi (în care speram să pot scrie mai mult la carte, dar uite că e aproape miezul zilei și n-am scris niciun rând, în schimb am dormit ca porcul până la 9 (copiii încep școala abia mâine), am pus și strâns masa și am jucat Space Escape o oră cu copiii). Așadar, ieri am făcut supa și sosul de paste pentru azi, am pus rufe la spălat și uscat, am strâns prin casă, iar seara am eșuat în cadă, sub un strat de 30 de centimetri de spumă, cu muzică și o carte. Am rugat copiii să nu dea prin zonă măcar o jumătate de oră, au negociat la 20 de minute, am bătut palma, e mai mult decât nimic.

M-am murat bine o vreme și așa de bine mi-era că mi-am zis: Ia să încurajez eu mamele care mă urmăresc să facă un efort pentru ele măcar din când în când, știu o grămadă de mame care nu au mai făcut o baie cu bule de ani buni, și e păcat, cu puțină organizare reușești să faci rost de 30 de minute pe săptămână doar pentru tine, și știu asta de la amica mea care are cinci copii. CINCI! Apăi dacă ea poate, putem și noi, astea cu 1, 2 sau 3. Doar că nu ne lasă sufletul să fim egoiste, ce păcat că așa ne oferim atât de puțin spre nimic și ajungem pline de amărăciune și furie din motive care până la urmă, tot de noi țin, cu rezultate care se răsfrâng până la urmă tot asupra celor pe care-i iubim.

Eu am schimbat macazul de niște ani și oricât de multe am de făcut pentru ceilalți, fac ceva și pentru mine. Cinci minute azi, o oră mâine seara la un film, altă oră poimâine la citit, 30 de minute duminica la o baie.

Ei, dar altceva voiam să zic.

Așadar, am făcut un video de 35 de secunde din cadă (pe care l-am urcat în stories pe Insta și FB, ceva ce nu fac foarte des, dar fac, încerc fără succes să mă adaptez noilor tipuri de comunicare, eu tot ce-mi doresc e să scriu) în care ziceam ce frumos sună bulele de spumă și ce bine e să stai numai tu și am urat privitorilor, dar mai ales mamelor, un an nou cu multe pauze, că e nevoie pentru un suflet curat și igienizat. Desigur că nu se vedea nici urma de sfârc, bucă sau altceva, de fapt, se vedeau două kilograme de spumă și moaca mea transpirată, relaxată și fericită, dorind același tip de bine tuturor suratelor. După câteva minute, am adăugat alt video în care ăsta micu se juca în spuma din cadă cu niște lego, căci îmi expiraseră cele 20 de minute de pauză. Fix înainte de el venise și prima născută să-mi lanseze în cadă bila de baie făcută de ea, astfel încât apa era acum nu doar călâie, ci și roz și slinoasă. Acesta e contextul.

Să vedeți ce-a ieșit (și încă mai urmează, căci stories-urile sunt încă acolo, expiră diseară). În prima oră, s-au uitat la clipul meu din cadă vreo 15.000 de persoane (ceea ce mi se pare mult, nu am idee dacă E mult). Până acum s-au adunat vreo 35.000. Cu siguranță un record pentru mine! Când pun stories cu rețete, se adună 20.000 de views, la cele cu cărți sau jocuri ajung la 10.000, cada cu spumă este așadar vârful de lance al stories-urilor mele!

Am primit de la momentul postării și până acum vreo 200 de mesaje, care se încadrează în următoarele categorii:

  • Ce bine că mi-ai adus aminte, acuma mă duc și eu la baie! – 50%
  • La mulți ani și ție, te pup! – 20%
  • Cu ce faci atâta spumă? – 15%
  • Doamne, nu ești întreagă la cap, am murit de râs! – 10%
  • Unfollow, să te expui așa, nu mi-aș fi imaginat, îți vinzi trupul pentru audiență, huo! – 1%
  • Minți sau ai bonă internă, eu am UN copil și nu reușesc să fac baie de doi ani! – 1%
  • Bună, cf, ai iubit? – 1% (toți bărbați)
  • În ce sector stați de aveți apă caldă? – 1%
  • Bună seara, am văzut clipul din video și vrem să-ți propunem o colaborare – 1%

Concluzii:

  • Demersul meu și-a atins scopul, cel puțin pe ziua de ieri: mai multe mame și-au adus aminte să-și ofere o mică pauză.
  • Spuma e cea cu lavandă de la l’Occitane, o folosesc de mulți ani, pun cam o lingură de lichid acolo unde cade jetul de apă și se umple cada de spumă.
  • Îmi place comunitate mea! Oameni simpatici, care știu de glumă!

Nu mi-aș fi imaginat că primul articol din anul post-2020 va fi unul despre o baie cu spumă, dar iată că este, și sper ca acesta să fie începutul unui lung șir de colaborări simpatice între mine și voi, în care să nu ne luăm prea în serios și să ne rămânem aproape.

PS: Da, sunt măritată. Sector 1 (dar avem centrală).

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

16 comentarii

  1. Mulţumesc că ai lămurit misterul spumei !!!! (nu-mi place lavada dar sunt convinsă că au şi alte arome).
    La Mulţi Ani !

    • Cand stai in Bucuresti si ai avut atatea probleme cu apa calda si caldura in ultimele luni e o intrebare buna.:))))

  2. La mulți ani! Da… Se poate baie cu bule și cu copil.. Unul hiperactiv plus pisica… Dacă noi nu suntem bine fizic și mental cum sa avem grija de cei pe care ii iubim… Time-out de mama trebe, e musai, e obligatoriu… Sa nu o luam razna… Ador lavanda și eu… Ești genială! Scrii superb și ma regăsesc perfect uneori…
    Si da… Asa cum tu te-ai născut pt scris, visezi scris, mănânci scris… Eu m-am născut sa frământ, sa gătesc, sa coc… Ma relaxează…
    Te pup draga Prințesă… Regina de fapt

  3. „îți vinzi trupul pentru audiență”: asta e priceless 😀 Zi așa, prințesă… get naked or die trying 😀 La mulți ani cu sănătate, pupături de la Urs!

  4. Se poate baie cu spumă și dacă ai 2 copii, era mai greu cand aveam unul. Am învățat , și de la Prințesă, că trebuie să mă răsfăț din când în când . Anul ăsta nu am apucat încă. Mulțumesc pentru articol, m ai făcut sa zâmbesc și azi ! ?

  5. Problema este la cele cu copii mici,care au impresia ca pe mame le inghite vreo gaura neagra atunci cand se duc la baie/toaleta. Se mai poate sa apara si sotul care dupa 5 minute vine cu unul in brate si unul atarnat de picior (ambii plangand) si zice : „mai stai?” ,timp in care cel mare, e deja in cada langa mine . Pe mine plansul lor nu ma deranjeaza(imi bag castile in urechi,dau muzica la maxim si nu ii mai aud-stiu,sunt o mama denaturata). Succes la cat mai multe relaxari !

  6. Eu am o fire mai hedonista asa ca nu ma simt bine, daca nu fac si pentru mine zilnic ceva cat de mic: citit ceva, clatit ochii pe instagram, mancat dulciuri pe ascuns :p. Am 2 copiii si sunt insarcinata cu al 3-lea, dar sper sa imi gasesc timp pentru mine si dupa ce o sa nasc din nou. Nu ar putea prietena ta cu 5 copii sa scrie un guest post? Sa ne povesteasca cum se organizeaza. Eu una sunt mereu dornica sa vad exemple de mame care isi organizeaza bine timpul si au mai multi copii.

    • P.S. Am cumparat copiiilor jocul Aventura Pofticiosilor. E foarte distractiv si ne place la nebunie.

  7. La multi ani, Ioana! Reacția mea a fost alta: esti o curajoasa sa faci baie! In ultimii 7 ani, cam de cand oboseala s-a cronicizat, iar numărul prichindeilor din casă a crescut încet încet până a ajuns la 4, absolut de fiecare dată când am facut baie, cu cărți, spuma, cu ce o fi fost, am ațipit în cadă de era sa ma duc la fund. De altfel, atipesc oriunde ma asez: la calculator, lucrand, la citit cu cate unul dintre copii sau la un film cu sotul. A, si indiferent daca este 10 dimineata, 14 dupa-amiaza sau noaptea tarziu. Deci pentru mine ramam dusurile scurte, oricat de tentanta ar fi o baie din cand in cand. P.S. : ideea de a face baie sau orice alta activitate relaxanta cand mișună ai casei prin jur nu mi se potrivește
    Sunt o pudica și o singuratica. ?

  8. Cand mă uit la tine cred că înțeleg ce înseamnă vulnerabilitatea și cum să ai curaj să fii vulnerabil. Mulțumesc ?

  9. fara spume sau chestii chimicoase si parfumate din motive de alergii, dar periodic in rup juma de ora sa fac o baie in cada cu sare de bucatarie si sare amara, un gomaj si o masca cu ce am improvizat. Si o juma de ora face minuni la suflet si corp.

  10. Doamne, cat am ras citind categoriile de mesaje! Asa m-a binedispus acest post (bineinteles, tratand cu umor comentariile rautacioase).
    Si eu (2 copii) fac asta din cand in cand, dar minus spuma (pur si simplu am uitat de ea, dar o sa imi pun pe lista).
    Chiar azi dimineata am facut o baie mai lunga – stiati ca dimineata, inainte sa se trezeasca trupa, e un moment bun? Eu azi dimineata am pus si o masca din aceea „tissue” pe fata, si masca frumos mirositoare pe par. O sa fac asta minim o data-de doua ori pe saptamana, ca tare bine e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *