Sunt Ioana Chicet-Macoveiciuc, am 41 de ani, sunt fost jurnalist de modă veche, actualmente scriitor de carte și de blog și organizator de evenimente pentru părinți. Am 20 ani de experiență în presa scrisă (ca redactor, reporter, editor și coordonator de revistă), project management și comunicare online (în agenții, dar și în departamentele de comunicare ale unor branduri românești). Scriu pe www.printesaurbana.ro din ianuarie 2007. De când am devenit mamă, subiectele de pe blog se învârt în jurul vieții de familie, al unui stil de viață sănătos, al dezvoltării de sine și al creșterii copiilor cu respect și blândețe.

150702-img-53

Am adunat în timp o comunitate activă de zeci de mii de oameni interesați în a fi și a face mai bine. Ținem legătura aici pe blog, pe pagina de Facebook a blogului, prin întâlniri periodice cu ocazia evenimentelor pentru părinți pe care le organizez în București și în țară, dar și pe grupurile private de Facebook.

În septembrie 2015 am lansat o carte pentru oameni mari, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă. Este o carte despre devenirea mea ca om și mamă, scrisă cu umor și sinceritate, care s-a vândut în peste 20.000 de exemplare.

În iunie 2016 am lansat și prima mea carte pentru copii, Te  iubesc orice-ai face, care s-a vândut în peste 10.000 de exemplare în primele două luni.

În octombrie 2016 vor ieși de la tipar primul meu roman și cea de a doua carte pentru copii.

În paralel organizez evenimente pentru părinți, cel mai cunoscut și amplu fiind Caravana Empatiei, alături de Monica Reu și de Nepi.

Alte evenimente organizate în București au atins teme precum: stima de sine, alăptarea, purtatul bebelușilor, crizele de furie, mindfullnes, conectarea și empatia în relația de cuplu și cea cu copiii. Poze de la evenimentele organizate, dar și de la cele 15 lansări de carte organizate în țară și la Chișinău găsiți aici.

Sunt un om cinstit, pasionat de scris, care-și dorește să aducă o schimbare în bine. Îmi doresc ca prin articolele mele să aduc cititorilor mei informație documentată, emoție sinceră și povești adevărate despre experiențele mele, care să ajute pe oricine citește un text semnat de mine să nu se simtă singur, ciudat, părăsit.

Sunt îndrăgostită de limba română și de locul în care trăiesc, fac tot ce pot pentru a aduce o diferență în lume. Știu sigur, din mesajele pe care le primesc de la cititori, că sunt pe drumul cel bun.

Îmi puteți scrie pe printesa @ printesaurbana.ro sau pe pagina de Fb a blogului.

Detalii despre blog și despre politica de colaborări și publicitate găsiți aici.

11 comentarii

 1. Buna seara,

  As dori sa pot comunica cu parintii, si sa mi fac publica povestea.
  Chiar am nevoie de ajutor caci nu inteleg unde si daca gresesc. Este un strigat de disperare caci nu vreau sa mi pierd baiatul de 15 ani .

 2. Iubesc unii oameni chiar fără să îi cunosc. A spune unui om că-l respecți și apreciezi ce face este ceva care ține de material. Iubesc, cartea, iubesc, copiii, iubesc să fiu mamă, iubesc să fiu om. Iubesc să scriu, iubesc tot ce înseamnă frumos și sincer. Deși am trecut de o vârstă, aș putea fi chiar bunică, încerc să învăț să iubesc și pe cei care mă /m-au rănit în viață.

  A scrie este un lucru minunat, versul și cuvântul vine ca o adiere fină, aproape nebănuită, ca un abur… Dacă nu ești pregătit să-l prinzi l-ai pierdut.

  Mă bucur că am găsit un suflet care vorbește cu mult drag despre și la adresa copiilor. Un om care iubește cuvântul și iubește să trăiască frumos.

  Un librar îmbătrânit, o bunică ? în devenire.

 3. […] Ioana Chicet-Macoveiciuc este o cunoscută autoare de cărţi pentru copii şi blogger de succes. O cunoaștem cu toții ca Prințesa urbană. Persoană publică, invitații la radio și tv, prezență în presă, un punct de reper construit cu sudoare și inspirație în ultimii zece ani. O rețetă de succes, am zice. Tocmai de aceea știrea a venit ca un duș rece. […]

 4. Maria. Tot am auzit la TV. de printesa Urbana. Nu steam „de unde printesa ” si , de ce printesa,,,, ma duce gandul ca printesa ? Pana la urma m-am convins ca, este doar un NUME ,, poete putin rasunator,,,, . Printese in ziua de azi ? bine bine , m-am convins ca , de fact, cu acest „NUME” a vrut sa ramana in memoria OAMENILOR , Sa nu o uite , si , sa stie cu ce se occupation o PRINTESA DI ZILELE NOASTRE.. Si face bineeee, scripture journalist si Mama , occupation deloc de neglect.

 5. buna imi cer scuze de deranj dar am nevoie urgent de ajutor de implor din tot sufletul si cu tot corpul sa-mi lasi adresa ta de email!!!!

 6. Bună,mi-ar fii de folos o părere poate chiar mai multe,am intrat pe site-ul tău și am dat de un subiect în care mă regăsesc,aș vrea să împărtășesc cu voi o problemă și să mă sfatuiți,cum pot face asta? mulțumesc

 7. Bună seara.Eu sunt bunica unei fetițe născute în Belgia, părinți plecați din Cluj,au învățat limba,,,nu corect ,sunt stabiliți în zona Flamandă,Houlhoust.Freya,are șase anișor,are probleme de dicție.Momentan face cursuri la Logoped.Caut cărticică cu ilustrate , și cuvinte în ambele limbi.Nu găsesc.Ma puteți ajuta, vă mulțumesc că sunteți alături de noi.Respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *